Sirija
- Opetja033
#11176 Re: Sirija
Dobro, cinjenica je da su vehabije zadale noz u ledja Osmanskom carstvu. To niko ne moze pobiti.
Medjutim kada smo vec kod petokolonasa i noza u ledja: da malo skoknemo u nesto dalju proslost te vidimo kako je sitska safavidska Perzija istom tom carstvu vise puta zabadala noz u ledja? Pa jedan od glavnih razloga neuspjeha opsade Beca jeste upravo to sto je perzijski shah na nagovor europskih sila otvorio front Osmanlijama.
Malkice ste licemjerni moja sitska braco, zar ne?
I mozemo li se prestati baviti teoloskim pitanjima na ovoj temi? Bezveze spamujete i idite u off topic.
Medjutim kada smo vec kod petokolonasa i noza u ledja: da malo skoknemo u nesto dalju proslost te vidimo kako je sitska safavidska Perzija istom tom carstvu vise puta zabadala noz u ledja? Pa jedan od glavnih razloga neuspjeha opsade Beca jeste upravo to sto je perzijski shah na nagovor europskih sila otvorio front Osmanlijama.
I mozemo li se prestati baviti teoloskim pitanjima na ovoj temi? Bezveze spamujete i idite u off topic.
- Klavikula
#11177 Re: Sirija
Breaking News

- Opetja033
#11178 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:Momci koji nikad puske nisu uzeli u zivotu hebu mater psima rata iz Libanona
Kada se zavrsi ovo sranje u Siriji i kada Assad padne, definitivno bi se trebalo malo pozabaviti ovim psima rata i teroristima iz Libanona.
-
Sirom_ah
#11179 Re: Sirija
Oooooooooooooo,da!Kada se zavrsi ovo sranje u Siriji i kada Assad padne, definitivno bi se trebalo malo pozabaviti ovim psima rata i teroristima iz Libanona.
-
sarajevoxxxx
#11180 Re: Sirija
Kazu sesta flota u Homsu (prevezli je balvanima ko onomad Fatih svoje brodove) a marinci brane Bab Amr.Klavikula wrote:Breaking News
#11181 Re: Sirija
jos da je sve to istina.....i sefovi iz Tel Aviva i Washingtona bi bili zadovoljni. ni oni tako nisu mlatili Hezbollah kao sirijski "oslobodioci".
-
RahatHurmašica
#11182 Re: Sirija
Opetja033 wrote:Dobro, cinjenica je da su vehabije zadale noz u ledja Osmanskom carstvu. To niko ne moze pobiti.
- Klavikula
#11183 Re: Sirija
ubi ga saborac.
jos dva rata kad prodju bice spremni da jurisaju na Izrael. ako ko prezivi od "prijateljske vatre".
-
Sirom_ah
#11184 Re: Sirija
Glasnogovornik Sirijskog vijeća rukovođenja revolucije za regiju Damaska i njegove provincije Omer Hamza je, u izjavi za agenciju Anadolija, kazao da je u provinciji Duma na istoku Damaska pronađeno 30, a u selu Harbetu Es-Sode u provinciji Homsa 15 izgorjelih tijela.
stakavši da su tijela pronađena u blizini kontrolnog vojnog punkta sirijske vojske, Hamza je kazao da se radi o području koje je prije nekoliko dana oslobodila pobunjenička Oslobodilačka vojska Sirije, a da strahuju da bi broj žrtava mogao biti i veći, jer se veliki broj mještana ovog nekad mirnog mjesta vode kao nestali.
Uporedo s tim, glasnogovornik Visokog vojnog vijeća Oslobodilačke vojske Sirije Kasim Sadettin je također potvrdio da je u selu Harbetu Es-Soda pronađeno 15 tijela osoba koje je vojska sirijskog režima strijeljala, a potom i zapalila.
Opservatoriji za ljudska prava aktivni u Siriji su ranije optužili Assadov režim za svirepo strijeljanje 400 osoba u regijama El-Beyda i Ras En-Neba, a 300 osoba iz tih mjesta se još uvijek vode kao nestale.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... EzZjgiF4Vk
stakavši da su tijela pronađena u blizini kontrolnog vojnog punkta sirijske vojske, Hamza je kazao da se radi o području koje je prije nekoliko dana oslobodila pobunjenička Oslobodilačka vojska Sirije, a da strahuju da bi broj žrtava mogao biti i veći, jer se veliki broj mještana ovog nekad mirnog mjesta vode kao nestali.
Uporedo s tim, glasnogovornik Visokog vojnog vijeća Oslobodilačke vojske Sirije Kasim Sadettin je također potvrdio da je u selu Harbetu Es-Soda pronađeno 15 tijela osoba koje je vojska sirijskog režima strijeljala, a potom i zapalila.
Opservatoriji za ljudska prava aktivni u Siriji su ranije optužili Assadov režim za svirepo strijeljanje 400 osoba u regijama El-Beyda i Ras En-Neba, a 300 osoba iz tih mjesta se još uvijek vode kao nestale.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... EzZjgiF4Vk
-
sarajevoxxxx
#11185 Re: Sirija
Svako dobije ono sto je zasluzio. Ko se maca lati, od njega ce i poginuti.Klavikula wrote:jos da je sve to istina.....i sefovi iz Tel Aviva i Washingtona bi bili zadovoljni. ni oni tako nisu mlatili Hezbollah kao sirijski "oslobodioci".
Lupate u Wasingtonu, kao biva, nije sala boriti se protv takve sile iza koje stoji Amerika i Izrael. Pa covjece cetnici su bili cetnici, pa nikad nisu izmisljali sebi protivnike, niti preuvelicavali sliku o neprijatelju. Asadu je glavni fazon ''borim se protiv Amerike''' sto sam lijep i jeben, a kad tamo slike poklane djece sa spaljenim nozicama.
Bori se on k.... protiv Amerike. Pogledaj ko je u Bab Amru, koje u Kusajru, koje u Alepu. Gdje ti vidis podmornicu u Homsu. Kakvo to oruzje imaju momci u Kusajru, f 16 ili imaju u nekoj supi abramsa, samo nedaju ga nikome da ga uslika. Jesu li poginuli u Banijasu americke i izraelske nacionalnosti. Probudi se covjece, Asad ubija muslimane i ratuje protiv muslimana. I ovo malo uspjeha sto je napravio zadnji mjesec, to mu je donijela svjeza iranska i libanonska krv, koja evo vidimo kako prolazi u Kusajru.
- DzeBra
#11186 Re: Sirija
Pravo i iskreno da ti kazem zao mi je covjeka.Klavikula wrote:
ubi ga saborac.
jos dva rata kad prodju bice spremni da jurisaju na Izrael. ako ko prezivi od "prijateljske vatre".
Allahami sam iskren.
Prvenstveno mi ga je zao jer su zavedeni i ginu zabadava. Ogroman je to iman i nijet, ali nazalost usmjeren na pogresnu i pogubnu stranu.
Last edited by DzeBra on 18/05/2013 16:37, edited 1 time in total.
-
Sirom_ah
#11187 Re: Sirija
Pobunjenici stvarno imaju jaka ledja,cionisti i atlantisti cija se pomoc manifestuje u uvodjenju embarga na uvoz oruzja.
Slicno nesto kao i kod nas,znaci asade kolji a oni nek se ne brane.
Slicno nesto kao i kod nas,znaci asade kolji a oni nek se ne brane.
- DzeBra
#11188 Re: Sirija
Ko su ovi ljudi-civili ? Šije, Alevije, Sunni ?Klavikula wrote:People of Aleppo Take to the Streets We Want FSA OUT !! We Want Syrian Army
http://www.youtube.com/watch?v=q0K5CljN ... r_embedded
-
Only1
#11189 Re: Sirija
Interesantno je da ovi ko fol pobunjenici ili radikali, opet ko fol, toliko mrze Ameriku i Izrael a gotovo uvjek se bore za njihove interese. 
-
sarajevoxxxx
#11190 Re: Sirija
Hezbollah ne gine za badava, gdje bi oni to. Ni slucajno. Njihova borba je mubarek, i bericetna, a kad i ako (hebeno ako) oslobode ubogu selo oko Kusajra k'o da su oslobodili pola Kudsa. Ku ne vjeruje neka pita Nasrallaha.DzeBra wrote:Pravo i iskreno da ti kazem zao mi je covjeka.Klavikula wrote:
ubi ga saborac.
Allaham sam iskren.
Prvenstveno mi ga je zao jer su zavedeni i ginu zabadava. Ogroman je to iman i nijet, ali nazalost usmjeren na pogresnu i pogubnu stranu.
-
Sirom_ah
#11191 Re: Sirija
E moj studentu koliko je toga bilo i u bosni,al jos si ti mlad.ubi ga saborac.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11192 Re: Sirija
jbt ja pola vašeg vokabulara ne razumijem
- DzeBra
#11193 Re: Sirija
Zvanično je tako, zvanično je na snazi embargo, ali i sam znaš da se taj embargo ne poštuje. Granica sa Turskom i sa Jordanom, sponzorima vehabijskog terorizma u Siriji, je poput švicarskog sira. Samo Katar je za potporu terorista je izdvojio 5 milijardi dolara. USA je do sada donirala ogromna financijska srestva. UK također ....Sirom_ah wrote:Pobunjenici stvarno imaju jaka ledja,cionisti i atlantisti cija se pomoc manifestuje u uvodjenju embarga na uvoz oruzja.
Šta bi još trebalo da vam odrade? Da pohvataju sve pripadnike sirijske armije i da im zavežu ruke tako da se vi samo ušećete u sirijske gradove ?
Ko je neki dan blokirao prijedlog Sirije u UN-u da se el-nusra stavi na listu terrorističkih organizacije ?
-
Sirom_ah
#11194 Re: Sirija
I kod nas je bio embargo pa je dolazilo oruzje.Ali kakvo?Zvanično je tako, zvanično je na snazi embargo, ali i sam znaš da se taj embargo ne poštuje. Granica sa Turskom i sa Jordanom, sponzorima vehabijskog terorizma u Siriji, je poput švicarskog sira. Samo Katar je za potporu terorista je izdvojio 5 milijardi dolara. USA je do sada donirala ogromna financijska srestva. UK također ....
Šta bi još trebalo da vam odrade? Da pohvataju sve pripadnike sirijske armije i da im zavežu ruke tako da se vi samo ušećete u sirijske gradove ?
Ko je neki dan blokirao prijedlog Sirije u UN-u da se el-nusra stavi na listu terrorističkih organizacije ?
Pricam o sofisticiranom naoruzanju,pvo,i slicno.Ali ti koji "podrzavaju" pobunjenike upravo to ne dozvoljavaju.
-
RahatHurmašica
#11195 Re: Sirija
koliko čovjek mora biti glup da ovo stoljećima ne skonta. A opet, kad malo analiziram ove domace vehabije bude mi sve jasno.Only1 wrote:Interesantno je da ovi ko fol pobunjenici ili radikali, opet ko fol, toliko mrze Ameriku i Izrael a gotovo uvjek se bore za njihove interese.
-
Sirom_ah
#11196 Re: Sirija
Meni je jasno da tebi nista nije jasno.koliko čovjek mora biti glup da ovo stoljećima ne skonta. A opet, kad malo analiziram ove domace vehabije bude mi sve jasno.
-
sandokann
#11197 Re: Sirija
Sinoc dosao iz Sirije. Tacnije, tursko - sirijske granice. Boravio u sklopu projekta doktori bez granica u ekipi skandinavskih organizacija. Danskog crvenog krsta ( røde korsa).
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#11198 Re: Sirija
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Cybernetic
2 dvije hefte
» Sirom_ah
trajno

» Cybernetic
2 dvije hefte
» Sirom_ah
trajno
-
sporticus
#11199 Re: Sirija
Po kojem kriteriju je osoba sa nickom Cybernetic banovan na dvije sedmice a Sirom_ah trajno ? Zar nisu iznijeli potpuno identične uvrede a kazna nije bila takva ?Chmoljo wrote:Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Cybernetic
2 dvije hefte
» Sirom_ah
trajno
- basar
#11200 Re: Sirija
siromah vec duze vremena siri mrznju ovuda. vala je i bilo vrijeme.sporticus wrote:Po kojem kriteriju je osoba sa nickom Cybernetic banovan na dvije sedmice a Sirom_ah trajno ? Zar nisu iznijeli potpuno identične uvrede a kazna nije bila takva ?Chmoljo wrote:Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Cybernetic
2 dvije hefte
» Sirom_ah
trajno