Sirija

Locked
kaajma

#11126 Re: Sirija

Post by kaajma »

Da cujemo sta kaze hafiz koji je bio dole
Challenger__

#11127 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Prilog o izraelskom biznismenu Moti Kahani koji sakuplja novac za panvehabijsku sirijsku opoziciju:

DzeBra

#11128 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Opetja033 wrote:Assadove snage unistavaju dzamiju u Hami:
Gdje na ovom snimku vidis Assadove snage i dzamiju?
Opetja033 wrote:Granatiranje sunitske dzamije u Zabadaniju:
Valjda sto je snimano mobitelom snimak je vrlo los, ali ja na njemu ne vidim da se nesto dogadja sa dzamijom.
Opetja033 wrote:Assadovi aleviti ostavili dzamiju i njen minaret u ruinama:
Ovo bogami meni vise slici na neku osmatrasnicu u zatvoru nego na dzamiju. Otkud ti info da je ovo dzamija, i to sunitska?
Opetja033 wrote:Granatirana sunijska dzamija u Homsu od strane Assadovih sitskih fanatika na prvi dan Bajrama:
Ovak covjek sto snima, ko je on? FSA ili SAA ? Koliko sam ja mogao primijetiti covjek se nalazi u neposrednoj blizini odakle se ispaljuju rakete koje pogadjaju dzamiju. Svako ispaljenje se veoma dobro cuje.
Opetja033 wrote:Sitski fanatici ruse minaret i dzamiju Omer ibn Hattab (valjda zbog imena dzamije) u Daraa al Baladu:
Ovi tekbiraju. Zar sitski fanatici i aleviti tekbiraju?
Opetja033 wrote:Flase alkohola u dzamiji (cini mi se da je ovo Umayyad dzamija u Halepu) ostavljene od strane Assadovih sitskih fanatika i terorista:
Tekbir i flase alkohola? Sjecam se slucaja kada su jenom Čečeni uzeli taoce u nekom pozoristu u moskvi pa kada su nakon upada ruskih specijalaca svi pobijeni, rusi su to sve snimili i pored njih ostavili prazne flase od alkohola a u vijestima ih oslovljavali kao islamske fanatike, sjecam se da se cio svijet smijao tom "providnom" ruskom triku.
Opetja033 wrote:Assadovi fanatici skrnave sunijsku dzamiju ismijavajuci sunite/muslimane:
Sve je ovo nista brajko moj prema zlocinima koji se desavaju protiv islamskih vjerskih objekata, koji su veoma cesto puni ljudi u momentu napada, u posljednjih 10 godina. Iza tih napada su iskljucivo stajali ljudi koji sebe nazivaju sunitima.
Dovoljno je bilo da procitas naslov u novinama npr. "U Iraku preko 100 mrtvih u napadu na dzamiju" pa da shvatis i da znas da je u pitanju šijtska džamija a da su napadači suniti. Ovdje sam kao primjer naveo Irak, ali to isto vazi i za Pakistan i Afganistan. U Bahrajnu, maloj ostrvskoj zemlji u Perzijskom zalivu,samo u 2011. godini, sruseno je 35 dzamija. Sta mislis cije su to dzamije bile? Tamo nema rata. Stanje jest napeto i redovno se odrzavaju antirezimske demonstracije. Dzamije su rusene teskom mehanizacijom u sred bijela dana.
Dakle sunitski fanatizam nema granica. Uvijek sam se pitao do kada ce šije sve to da trpe.
I Evo i to se dogodilo, šije počinju uzvraćati istom mjerom. Jucer (17.05.) u Iraku serije napada na sunitske džamije širom zemlje. Preko 70 mrtvih i bar 2x toliko osakaćenih.
hneuron

#11129 Re: Sirija

Post by hneuron »

Challenger__ wrote:- Rusija insistira na tome da i Iran i Saudijska Arabija učestvuju na mirovnoj Konferenciji o Siriji, a Francuska neće ni da čuje za Iran...

- Jedno lično zapažanje o globalno-političkom aspektu, dozvolićete mi... U skladu sa šahovskom paralelom (Bžežinski), moja impresija je je sljedeća: crnom kralju je postalo jasno da s druge strane ima opasnog protivnika kome ne pada na pamet da preda partiju. Nakon upada crnog konja na polovinu bijelog kralja (izraelsko bombardovanje okoline Damska), bijeli kralj je gurnuo bijelog lovca na polovinu crnog kralja (sofisticirano naoružanje u ograničenoj količini)... Sada crni kralj razmišlja da li je to zamka... Uzeti ga može, može definitivno, ali ne zna još uvijek da li je to žrtva kvaliteta za tempo...

- ako crni kralj uzme bijelog lovca, čitav svijet će se suočiti sa situacijom u kojoj više neće biti moguć remi.

Definitivno.
Ovo nije prvi put a sigurno ni poslednji da "ograničeno"odmjeravaju snage i namjere osim toga vrlo je indikativno slanje 11 ratnih brodova adekvatno opremljenih.Treba pratiti komentare na CBS-u i sličnim.Sa druge strane mnogo govori i Erdoganova evidentna nemoć da ovu situaciju koja sve više izmiče kontroli (njegovoj) okrene prema namjerama.. u vlastitu koristi ili kako već. Mislim da količina događaja na terenu ne reflektuje iminentni rasplet u skoro vrijeme... kako bi se reklo još uvijek je situacija veoma fluidna..
DzeBra

#11130 Re: AW: Sirija

Post by DzeBra »

hape_hapica wrote:Nisam htio sve citirati jer je predug post bio. Sta si htio reci ovim? U pravu je sigurno autor ovog teksta. Medjutim, budi siguran da i ostale obavjestajne sluzbe rade isto, ako ne i gore u Bosni. Po cemu je problem ako to radi Iran, a nije problem ako to radi Saudijska Arabija koja je usput finansirala casopis Saff. Zar to nije malo licemjerno?
BiH ima daleko više problema sa ideologijom koju nam je uvezla S.Arabija nego sa ideologijom (ukoliko ona i postoji) koju navodno uvozi Iran.
Sirom_ah

#11131 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Sve je ovo nista brajko moj prema zlocinima koji se desavaju protiv islamskih vjerskih objekata, koji su veoma cesto puni ljudi u momentu napada, u posljednjih 10 godina. Iza tih napada su iskljucivo stajali ljudi koji sebe nazivaju sunitima.
Dovoljno je bilo da procitas naslov u novinama npr. "U Iraku preko 100 mrtvih u napadu na dzamiju" pa da shvatis i da znas da je u pitanju šijtska džamija a da su napadači suniti. Ovdje sam kao primjer naveo Irak, ali to isto vazi i za Pakistan i Afganistan. U Bahrajnu, maloj ostrvskoj zemlji u Perzijskom zalivu,samo u 2011. godini, sruseno je 35 dzamija. Sta mislis cije su to dzamije bile? Tamo nema rata. Stanje jest napeto i redovno se odrzavaju antirezimske demonstracije. Dzamije su rusene teskom mehanizacijom u sred bijela dana.
Dakle sunitski fanatizam nema granica. Uvijek sam se pitao do kada ce šije sve to da trpe.
I Evo i to se dogodilo, šije počinju uzvraćati istom mjerom. Jucer (17.05.) u Iraku serije napada na sunitske džamije širom zemlje. Preko 70 mrtvih i bar 2x toliko osakaćenih
.
Sirom_ah

#11132 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

BiH ima daleko više problema sa ideologijom koju nam je uvezla S.Arabija nego sa ideologijom (ukoliko ona i postoji) koju navodno uvozi Iran
.

Ma sve je jasno.
snaga_znanja

#11133 Re: Sirija

Post by snaga_znanja »

Jel bilo nekih znacajnijih napredaka na terenu sa bilo koje strane?
DzeBra

#11134 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Opetja033 wrote:Poklonici lika i djela Assada jr na ovoj temi jos jednom pokazuju svoj modus operandi: totalno i apsolutno nespremni za bilo kakav vid argumentovane diskusije. Idolopoklonicki u zvijezde ukivaju rezim, kada im se (vrlo lahko) dokaze da je taj rezim jedan od najbrutalnijih na ovoj planeti - pobjegnu od daljne diskusije i zavuku se u rupe, alternativno pocnu spinovati o necem sasvim desetom.

Pricaju o vehabijama i ostalim stranim borcima na strani Oslobodilacki vojske Sirije a kada im se skrene paznja na to da se svakodnevno u Libanonu ukopavaju clanovi teroristicke organizacije Hizbollat poginuli u Siriji, da Sirija vrvi od sijskih ekstremista i terorista iz Irana, Iraka i Libanona, kada im se spomene ucesce Iranske revolucionarne garde, kada im se postave slike ukopa sitskih terorista u irackoj Basri poginulim u Damasku - nijednim jedinim komentarom se ne osvrnu na te cinjenice vec ad hominem napadima pobjegnu glavom bez obzira iz svake daljne diskusiju i sakriju se u rupe.

Pricaju o izolovanim incidentima u kojima su pojedini clanovu Oslobodilacke Sirijske vojske skrnavili/rusili alevitske bogomolje. Kada im se argumentovano postavi na desetine klipova gdje Assadove sijskoalevitske teroristicke formacije ruse sunijske dzamije i skrnave sunijske dzamije - nijednim jedinim komentarom se ne osvrnu na te cinjenice vec ad hominem napadima pobjegnu glavom bez obzira iz svake daljne diskusiju i sakriju se u rupe.
Dječko, zaboravljaš jednu veoma bitnu stvar: Iza ljudi koji se bore u redovima SAA ne stoji Mosad, CIA, MI8 itd. organizacije koje su prije 12 godina pokrenule rat protiv islama. Ako ti dobrovoljci stvarno dolaze da se bore rame uz rame sa SAA možeš biti siguran da oni nisu predhodno prošli obuku u Blackwaterovim i Mosadovim kampovima kao ovi košer-mudžahedini tvoji idoli.
Challenger__

#11135 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Mislim da količina događaja na terenu ne reflektuje iminentni rasplet u skoro vrijeme... kako bi se reklo još uvijek je situacija veoma fluidna..
Mišljenja sam da su Sirija i Damask postali osa oko koje se vrte globalni interesi. Vrteška se pokrenula, ide sve brže i brže i mnogi će sa nje popadati.
Challenger__

#11136 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

snaga_znanja wrote:Jel bilo nekih znacajnijih napredaka na terenu sa bilo koje strane?
Zadnjih mjesec dana napreduje SAA, dok u posljednjih par dana traju napori "FSA" da sa juga nadoknade izgubljeno. Ukupno, evidentan zamah i inicijativa vladinih snaga.
DzeBra

#11137 Re: Sirija

Post by DzeBra »

AleksoMKD wrote:Neki komandanti FSA se plase da bi ovo moglo dovesti do Americkog vazdusnog bombardovanja ali ne Assada, vec njih.
Nemaju šta da se plaše. To im se zna.
Ako uspiju da obore sirijsku vlasti i ostvare anglo-cionističke ciljeve, njihovi današnji sponzori će ih preorati bombama kao da ih nikada Bog nije ni dao.
Challenger__

#11138 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

DzeBra wrote: Nemaju šta da se plaše. To im se zna.
Ako uspiju da obore sirijsku vlasti i ostvare anglo-cionističke ciljeve, njihovi današnji sponzori će ih preorati bombama kao da ih nikada Bog nije ni dao.
Sasvim izvjesno. To je paradoks njihove lose-lose situacije: ako izgube, izgubili su, a ako pobjede, tek tada su izgubili (uništiće ih).
insomnia78

#11139 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:- Rusija insistira na tome da i Iran i Saudijska Arabija učestvuju na mirovnoj Konferenciji o Siriji, a Francuska neće ni da čuje za Iran...

- Jedno lično zapažanje o globalno-političkom aspektu, dozvolićete mi... U skladu sa šahovskom paralelom (Bžežinski), moja impresija je je sljedeća: crnom kralju je postalo jasno da s druge strane ima opasnog protivnika kome ne pada na pamet da preda partiju. Nakon upada crnog konja na polovinu bijelog kralja (izraelsko bombardovanje okoline Damska), bijeli kralj je gurnuo bijelog lovca na polovinu crnog kralja (sofisticirano naoružanje u ograničenoj količini)... Sada crni kralj razmišlja da li je to zamka... Uzeti ga može, može definitivno, ali ne zna još uvijek da li je to žrtva kvaliteta za tempo...

- ako crni kralj uzme bijelog lovca, čitav svijet će se suočiti sa situacijom u kojoj više neće biti moguć remi.

Definitivno.
Ko je u ovoj partiji bijeli kralj?

s' moje sokoćalo
insomnia78

#11140 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Na ovu sliku trenutno svrsavaju po fejsbuku.
Braca blizanci u borbi protiv asada
Image

s' moje sokoćalo
jeza u ledja

#11141 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Dobro vece, kako ste?

Sta se desava? Ciji tim pobjedjuje?

U zadnje vrijeme se vrti prica o mirovnom rjesenju, Moskva i Washington vode kolo. Nazire se pat.
DzeBra

#11142 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Breaking: Fox News izvještava,cionistički tenkovi i kopnene snage na terenu u Siriji

https://video.foxnews.com/v/video-embed ... 7678544001
DzeBra

#11143 Re: Sirija

Post by DzeBra »

sarajevoxxxx wrote: Izrael je rodjo moj mala maca za Asada. Asad je pobio za dvije godine vise muslimana nego sto je Izrael za 65 godina. Tako da ti je smijsno to pod'ebavanje sa Izraelom. Kasapina Asada, Izrael ce se podobro nacekati dok ga prestigne.
Izrael je saveznik te stoga shvatam da se njegovi zlocini pravdaju.
Nego, koliko je muslimana, po tvojoj procjeni, pobio Assad u protekle 2 godine?
DzeBra

#11144 Re: Sirija

Post by DzeBra »

JoseMujica wrote:
Vehabije iz BiH ratuju u Siriji, jedan od njih poginuo

Državljanin BiH Muaz Šabić poginuo je u Siriji, dok su dvojica njegovih saboraca, također iz BiH, ranjena. Federalna televizija saznaje da su se oni borili u redovima pobunjenika protiv režima predsjednika Bashara al-Assada.

Vehabije iz BiH ratuju u Siriji, jedan od njih poginuo Bajro Ikanović (Foto: Arhiv/Sud BiH) Prema informacijama koje su potvrdile policijske agencije, 52 osobe iz Bosne i Hercegovine borile su se u Siriji. U našu zemlju vratile su se 32, u ostalo ih je još 20. Oni su pripadnici selefijskog pokreta u BiH, a većinom su dio zloglasnog fronta Al-Nusra, kojeg Sjedinjene Američke Države povezuju sa terorističkom organizacijom Al Kaida.

Šabić je ukopan u Siriji, a njegova porodica, koja živi u zeničkom naselju Puhovac, neće tražiti njegovo tijelo. On je jedan od četiri pripadnika selefijskog pokreta koji su svojevremeno verbalno napali bivšeg ministra sigurnosti Sadika Ahmetovića. Njegov odlazak u Siriju je, navodno, organizovan u Gornjoj Maoči.

U Siriji su, saznaje FTV, ranjeni državljani BiH su 36-godišnji Enver Lilić i Bajro Ikanović. Ikanović je 2007. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog pripremanja terorističkog napada.

Među onima koje se na strani pobunjenika bore u Siriji je i Senad Hasanović iz Hadžića. Zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija on je, u istom predmetu kao i Ikanović, osuđen na šest mjeseci zatvora.

Iako se front Al-Nusra predstavlja kao dio legitimne sirijske opozicije, riječ je, kako tvrde američki zvaničnici, o pokušaju Al Kaide da preotme borbu sirijskog naroda za vlastite zločinačke svrhe.

Prema obavještajnim podacima, državljani BiH koji su preko tursko-sirijske granice ušli u Siriju pripadnici su upravo ovog fronta.

I dvojica državljana Srbije, tačnije iz Sandžaka, poginula su na ratištu u Siriji, saznaje FTV.
more li kako da ovoj "braći" pomognemo da se što lakše dokopaju Sirije i da se ne vraćaju
Vidiš ti kakvu je nama opasnu ideologiju Iran u Bosnu uvezao :evil:
DzeBra

#11145 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Sirom_ah wrote:Kazem ja,ko ih ne zna....
Koga su ameri napali u afganistanu,sije ili sunite?
Koga su napali u iraku i kome dali vlast?
Koga napadaju u maliju?
A kome prjete a ne napadaju i ko njima prjeti a ne napada.
Providno do bola,kao sto je providna njihova podrska onima koje oni ubijaju.
Zaboravio si ono osnovno: Ko ratuje pod komandom USA i odakle polijeću CIA-ini "dronovi" ...
DzeBra

#11146 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Religious Fantastic wrote:Nego mene interesuje hoce li Muaz rahmetli sada dobiti peMMziju od nase drzave? I sta je sa njegovim kamaradima koji su ranjeni? Kako ce oni biti obesteceni?!
Ako cionisti imaju i prst obraza oni će se za to pobrinuti.
Pa momci su ginuli i krvarili za cionističku (onu) stvar :D
aldinjo

#11147 Re: Sirija

Post by aldinjo »

JoseMujica wrote:
Vehabije iz BiH ratuju u Siriji, jedan od njih poginuo

Državljanin BiH Muaz Šabić poginuo je u Siriji, dok su dvojica njegovih saboraca, također iz BiH, ranjena. Federalna televizija saznaje da su se oni borili u redovima pobunjenika protiv režima predsjednika Bashara al-Assada.

Vehabije iz BiH ratuju u Siriji, jedan od njih poginuo Bajro Ikanović (Foto: Arhiv/Sud BiH) Prema informacijama koje su potvrdile policijske agencije, 52 osobe iz Bosne i Hercegovine borile su se u Siriji. U našu zemlju vratile su se 32, u ostalo ih je još 20. Oni su pripadnici selefijskog pokreta u BiH, a većinom su dio zloglasnog fronta Al-Nusra, kojeg Sjedinjene Američke Države povezuju sa terorističkom organizacijom Al Kaida.

Šabić je ukopan u Siriji, a njegova porodica, koja živi u zeničkom naselju Puhovac, neće tražiti njegovo tijelo. On je jedan od četiri pripadnika selefijskog pokreta koji su svojevremeno verbalno napali bivšeg ministra sigurnosti Sadika Ahmetovića. Njegov odlazak u Siriju je, navodno, organizovan u Gornjoj Maoči.

U Siriji su, saznaje FTV, ranjeni državljani BiH su 36-godišnji Enver Lilić i Bajro Ikanović. Ikanović je 2007. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog pripremanja terorističkog napada.

Među onima koje se na strani pobunjenika bore u Siriji je i Senad Hasanović iz Hadžića. Zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija on je, u istom predmetu kao i Ikanović, osuđen na šest mjeseci zatvora.

Iako se front Al-Nusra predstavlja kao dio legitimne sirijske opozicije, riječ je, kako tvrde američki zvaničnici, o pokušaju Al Kaide da preotme borbu sirijskog naroda za vlastite zločinačke svrhe.

Prema obavještajnim podacima, državljani BiH koji su preko tursko-sirijske granice ušli u Siriju pripadnici su upravo ovog fronta.

I dvojica državljana Srbije, tačnije iz Sandžaka, poginula su na ratištu u Siriji, saznaje FTV.
more li kako da ovoj "braći" pomognemo da se što lakše dokopaju Sirije i da se ne vraćaju
A koji si ti faktor u životu da ti nekog tjeraš iz Bosne?Sreća da su takvi prisutni samo ovdje na forumu jer nikada ništa pametno nisi smislio u životu.
kaajma

#11148 Re: Sirija

Post by kaajma »

[quote="DzeBra"][quote="Opetja033"]Assadove snage unistavaju dzamiju u Hami:

Gdje na ovom snimku vidis Assadove snage i dzamiju?

[quote="Opetja033"]Granatiranje sunitske dzamije u Zabadaniju:

Valjda sto je snimano mobitelom snimak je vrlo los, ali ja na njemu ne vidim da se nesto dogadja sa dzamijom.

[quote="Opetja033"]Assadovi aleviti ostavili dzamiju i njen minaret u ruinama:

Ovo bogami meni vise slici na neku osmatrasnicu u zatvoru nego na dzamiju. Otkud ti info da je ovo dzamija, i to sunitska?

[quote="Opetja033"]Granatirana sunijska dzamija u Homsu od strane Assadovih sitskih fanatika na prvi dan Bajrama...

Asad je šija-rafidija ... sta kaze uvaženi Zakir Naik o njima koje braniš

DzeBra

#11149 Re: Sirija

Post by DzeBra »

kaajma wrote: Asad je šija-rafidija ... sta kaze uvaženi Zakir Naik o njima koje braniš

Zakir Naik spominje puno više od onih "koje ja branim". On Kaže i da Poslanik s.a.v.s nije bio sunit već je bio samo musliman, što bi se moglo tumačiti kao "smatrati se sunitom pogrešno je isto kao i smatrati se šijom."

Spominje i nekakvih 17 sekti u Islamu. Koje su to sekte, osim šijizma? Je li i sunitski islam tu? Po ovome što reče brat nam Zakir, trebao bi biti. Tvoj uvaženi Kardawi je jedan od najvećih djelitelja muslimana na sekte.
"Ne pomažite revoluciju u Bahrajnu, to je šijtska revolucija".

Hvala ti od srca za ovaj video. Njime su samo potvrđena moja vjerska uvjerenja :thumbup:
Sirom_ah

#11150 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Hvala ti od srca za ovaj video. Njime su samo potvrđena moja vjerska uvjerenja
Jel tvoje vjersko uvjerenje siizam?
Locked