Jel se racunaju oni klipovi gdje rezimski vojnici cine sedzdu asadu i tjeraju druge da mu cine sedzdu?pa o tome ti i ja govorim. Ti imas jezik (tj prste) pa ovdje mozes pisati bilo sta, medjutim ne mozes naci nijedno jedino djelo kojim ces potvrditi da su oni satanisti.
Mozemo govoriti o zlocincima, mozemo govoriti o monstrumima ali ne mozemo govoriti o satanistima. Za to nemas ama bas nikakvog dokaza.
Izvoli postavi bilo kakav video, dokument, reportazu u kojem jedan jedini vojnik FSA obozava Lucifera/Sotonu i u ime njega prinosi zrtve iil se prestani provaljivati sa ovakvim tvrdnjama.
Sirija
-
Sirom_ah
#10701 Re: Sirija
- Opetja033
#10702 Re: Sirija
Pa obzirom da krse Bozije zakone, po @Challengerovoj "logici" - i oni su satanisti.Sirom_ah wrote:Jel se racunaju oni klipovi gdje rezimski vojnici cine sedzdu asadu i tjeraju druge da mu cine sedzdu?pa o tome ti i ja govorim. Ti imas jezik (tj prste) pa ovdje mozes pisati bilo sta, medjutim ne mozes naci nijedno jedino djelo kojim ces potvrditi da su oni satanisti.
Mozemo govoriti o zlocincima, mozemo govoriti o monstrumima ali ne mozemo govoriti o satanistima. Za to nemas ama bas nikakvog dokaza.
Izvoli postavi bilo kakav video, dokument, reportazu u kojem jedan jedini vojnik FSA obozava Lucifera/Sotonu i u ime njega prinosi zrtve iil se prestani provaljivati sa ovakvim tvrdnjama.
-
Sirom_ah
#10703 Re: Sirija
Al zato su "covjeci" oni koji kolektivno ubijaju djecu i prze ih,covjeci u legalnoj hrabroj armiji.onaj necovjek je komandant FSA brigade. njegovi borci su ga gledali i tekbirali dok je vadio srce covjeku. dakle, FSA su "oslobodioci".
al od zivota.
-
Sirom_ah
#10704 Re: Sirija
Pa recimo da i ja mislim da jesu,jer asad je za mene pravi ljudski sejtanPa obzirom da krse Bozije zakone, po @Challengerovoj "logici" - i oni su satanisti.
- Co0l
#10705 Re: Sirija
To je kreten,debil po cijim izjavama se vidi da se ocito radi o poremecenom liku (sto ga ne amnestira od kazne za skrnavljenje lesa) i sto je najvaznije kojeg se FSA ogradila i izdala proglas da se trazi ziv ili mrtav.Klavikula wrote:onaj necovjek je komandant FSA brigade. njegovi borci su ga gledali i tekbirali dok je vadio srce covjeku. dakle, FSA su "oslobodioci".Co0l wrote:Zna se sta se podrazumijeva pod opozicijom kad se prica o Siriji.A vidim da se i dalje pridrzavas svog mota o sto puta ponovljenoj lazi pa i dalje sve pobunjenike u Siriji zoves teroristima.Aferim,treba cijenit covjeka od principaKlavikula wrote:Cool, u Siriji postoji opozicija, ali ona se nije digla protiv vlastite drzave i ne unistava je. teroristi nisu opozicija, teroristi su u svakoj drzavi teroristi.
zdrao.![]()
Ziv i zdrav i ti meni bio jos 100 godina
al od zivota.
- Opetja033
#10706 Re: Sirija
I za razliku od FSA koja je izdala naredbu "hvatajte ga zivog ili mrtvog", niko od ovih krvnika iz Assadove falange nije procesuiran ili osudjen. I onda neko dodje ovdje i prodaje muda za bubrege.Sirom_ah wrote:Al zato su "covjeci" oni koji kolektivno ubijaju djecu i prze ih,covjeci u legalnoj hrabroj armiji.onaj necovjek je komandant FSA brigade. njegovi borci su ga gledali i tekbirali dok je vadio srce covjeku. dakle, FSA su "oslobodioci".
al od zivota.
- Challenger__
#10707 Re: Sirija
Kako ti to znaš? Da nisi insider kod Asada, Allaha ti??niko od ovih krvnika iz Assadove falange nije procesuiran ili osudjen.
- Opetja033
#10708 Re: Sirija
Daj mi jedan, samo jedan izvor koji tvrdi da su procesuirani i osudjeni. U ovom slucaju moze i rezimski, nije problem.Challenger__ wrote:Kako ti to znaš? Da nisi insider kod Asada, Allaha ti??niko od ovih krvnika iz Assadove falange nije procesuiran ili osudjen.
- Challenger__
#10709 Re: Sirija
Prvo ti dokaži svoju tvrdnju.
-
Sirom_ah
#10710 Re: Sirija
O tome ti pricam.I za razliku od FSA koja je izdala naredbu "hvatajte ga zivog ili mrtvog", niko od ovih krvnika iz Assadove falange nije procesuiran ili osudjen. I onda neko dodje ovdje i prodaje muda za bubrege.
-
Sirom_ah
#10711 Re: Sirija
Cini se da ih ima poprilican broj,masAllah.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -Kt3vwvxTs
Ako je neko posto,I am sorry.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -Kt3vwvxTs
- Challenger__
#10712 Re: Sirija
Šta je ovo? Nova Top lista nadrealista?Sirom_ah wrote: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -Kt3vwvxTs
Smijurija. Idem. Čitamo se kasnije, aBd.
-
Sirom_ah
#10713 Re: Sirija
Američki nedeljnik "Tajm" navodi da je preko Skajpa stupio u kontak sa sirijskim pobunjenikom Halidom al-Hamadom, koji stoji iza ovog brutalnog čina.
Hamad je branio svoj postupak rečima da je reč o osveti za zločine koje su počinile režimske snage.
On je rekao da je bio podstaknut na ovaj gnusan čin pošto je na mobilnom telefonu mrtvog vojnika pronašao snimak na kome se vidi da je on ponižavao nagu ženu i dve njene ćerke.
Nedeljnik navodi i da je Hamad opisao druge zločine u kojima je učestvovao, a čije žrtve su bili pripadnici sirijske milicije, poznate kao šabiha.
"Imam još jedan snimak. Na njemu uz pomoć testere sečem jednog šabihu. To je testera kojom se seče drveće. Isekao sam ga na velike i male komade", prepričao je sirijski pobunjenik svoj zločin.
"Tajm" navodi da je Hamad sunit, kao i većina pripadnika opozicije koji se bore protiv režima Bašara al-Asada.
Hamad je rečima da "ćemo srećom pobiti sve njih" opisao koliku mržnju oseća prema režimskim snagama.
"Oni su ubili našu decu u četvrti Baba Amr i silovali naše žene", rekao je pobunjenik, misleći pri tom na pregrađe centralnog grada Homsa.
Gnusan video snimak šokirao je javnost u svetu i bacio je novo svetlo na optužbe da je opozicija odgovorna za ratne zločine.
Visoki komesar UN za ljudska prava Navi Pilaj zatražila je istragu o rastućem broju optužbi za torturu, egzekucije i druge vrste zločina pobunjenika.
Slobodna sirijska armija (FSA) najavila je danas da će kazniti sve one koji su počinili zločine.
"Svaki postupak suprotan vrednostima za koje je sirijski narod prolio svoju krv i ostao bez svojih domova - neće biti tolerisan, počinioci (zločina) će biti oštro kažnjeni, pa čak i ako su povezani sa FSA", saopštila je glavna pobunjenička grupa.
FSA navodi i da su komandanti na terenu dobili naloge da započnu "brzu istragu o ovom slučaju, čiji počinioci će biti izvedeni pred lice pravde", prenosi Frans pres.
Istraga će takođe biti vođena bez obzira da li je muškarac sa snimka član FSA, kaže se u saopštenju.
Oglasila i glavna opoziciona snaga - Sirijski nacionalni savet, koji je osudio Hamadov postupak, navodeći da je on u suprotnosti sa vrednostima i principima FSA.
Reagovao je i Vašington, pa je tako portparol Stejt departmenta Partik Ventrel rekao da su američki zvaničnici o "ovom užasnom postupku" razgovarali sa liderima Vrhovnog vojnog saveta.
"Oni su nas uverili da ne podržavaju ovakve postupke i da oni ne predstavljaju većinu naoružane opozicije", rekao je Ventrel.
Hamad je branio svoj postupak rečima da je reč o osveti za zločine koje su počinile režimske snage.
On je rekao da je bio podstaknut na ovaj gnusan čin pošto je na mobilnom telefonu mrtvog vojnika pronašao snimak na kome se vidi da je on ponižavao nagu ženu i dve njene ćerke.
Nedeljnik navodi i da je Hamad opisao druge zločine u kojima je učestvovao, a čije žrtve su bili pripadnici sirijske milicije, poznate kao šabiha.
"Imam još jedan snimak. Na njemu uz pomoć testere sečem jednog šabihu. To je testera kojom se seče drveće. Isekao sam ga na velike i male komade", prepričao je sirijski pobunjenik svoj zločin.
"Tajm" navodi da je Hamad sunit, kao i većina pripadnika opozicije koji se bore protiv režima Bašara al-Asada.
Hamad je rečima da "ćemo srećom pobiti sve njih" opisao koliku mržnju oseća prema režimskim snagama.
"Oni su ubili našu decu u četvrti Baba Amr i silovali naše žene", rekao je pobunjenik, misleći pri tom na pregrađe centralnog grada Homsa.
Gnusan video snimak šokirao je javnost u svetu i bacio je novo svetlo na optužbe da je opozicija odgovorna za ratne zločine.
Visoki komesar UN za ljudska prava Navi Pilaj zatražila je istragu o rastućem broju optužbi za torturu, egzekucije i druge vrste zločina pobunjenika.
Slobodna sirijska armija (FSA) najavila je danas da će kazniti sve one koji su počinili zločine.
"Svaki postupak suprotan vrednostima za koje je sirijski narod prolio svoju krv i ostao bez svojih domova - neće biti tolerisan, počinioci (zločina) će biti oštro kažnjeni, pa čak i ako su povezani sa FSA", saopštila je glavna pobunjenička grupa.
FSA navodi i da su komandanti na terenu dobili naloge da započnu "brzu istragu o ovom slučaju, čiji počinioci će biti izvedeni pred lice pravde", prenosi Frans pres.
Istraga će takođe biti vođena bez obzira da li je muškarac sa snimka član FSA, kaže se u saopštenju.
Oglasila i glavna opoziciona snaga - Sirijski nacionalni savet, koji je osudio Hamadov postupak, navodeći da je on u suprotnosti sa vrednostima i principima FSA.
Reagovao je i Vašington, pa je tako portparol Stejt departmenta Partik Ventrel rekao da su američki zvaničnici o "ovom užasnom postupku" razgovarali sa liderima Vrhovnog vojnog saveta.
"Oni su nas uverili da ne podržavaju ovakve postupke i da oni ne predstavljaju većinu naoružane opozicije", rekao je Ventrel.
- Opetja033
#10714 Re: Sirija
Moja tvrdnja se zasniva na tome da do sada nikada nisam cuo, procitao, vidio - da je pokrenut proces protiv tih monstruma. Evo, hajmo cak poci u ovom slucaju poci cak i od vaseg konspirativnog stava pa tvrditi da zapadni mediji i Al Jazeera nisu zeljeli objaviti tu informaciju. U redu, postujem: zato sam ti i rekao da mi nadjes bilo koji izvor, iranski, rezimski, ruski - koji tvrdi da su te zvijeri procesuirane i ja cu reci "hvala, bio sam u krivu".Challenger__ wrote:Prvo ti dokaži svoju tvrdnju.
A do tada imamo slijedecu situaciju:
1) Komandant jedne jedinice FSA iskasapi mrtvog covjeka i zagrize mu srce/pluca: Komanda FSA izda naredbu da se taj idiot uhvati ziv ili mrtav.
2) Assadovi krvnici zakopaju zivog jednog mladica: tajac. Nema nijedne jedine informacije nigdje da su te zvijeri procesuirane i osudjene.
3) Assadovi krvnici djevojcicama otkidaju glave i ubijaju i przi male bebe: tajac. Nema nijedne jedine informacije nigdje da su te zvijeri procesuirane i osudjene.
-
Sirom_ah
#10715 Re: Sirija
Šta je ovo? Nova Top lista nadrealista?
Smijurija. Idem. Čitamo se kasnije, aBd.
Pa-Pa
- Challenger__
#10716 Re: Sirija
Dobro je ba. Shvatili smo. Nusra i ekipa su moralna vertikala čovječanstva, uzdanica ljudskog roda.
Ae, zdravo.
Ae, zdravo.
- Opetja033
#10717 Re: Sirija
Ma samo ti bjezi i spinuj kada te neko prikuje uz zid a ostanes bez argumenata. Vec danima ovdje pricate o ovom idiotu i zgrozavate se poistovjecujuci ga sa ostatkom FSA a zaboravljate slijedece:Challenger__ wrote:Dobro je ba. Shvatili smo. Nusra i ekipa su moralna vertikala čovječanstva, uzdanica ljudskog roda.
![]()
Ae, zdravo.
1) Komandant jedne jedinice FSA iskasapi mrtvog covjeka i zagrize mu srce/pluca: Komanda FSA izda naredbu da se taj idiot uhvati ziv ili mrtav.
2) Assadovi krvnici zakopaju zivog jednog mladica: tajac. Nema nijedne jedine informacije nigdje da su te zvijeri procesuirane i osudjene.
3) Assadovi krvnici djevojcicama otkidaju glave i ubijaju i przi male bebe: tajac. Nema nijedne jedine informacije nigdje da su te zvijeri procesuirane i osudjene.
- DzeBra
#10718 Re: Sirija
Mijesas religiju i naciju. Kurdi su vecinom suniti ...Co0l wrote:Koji crni narod,terete ga Kurdi i Alewiti koji zive u tom dijelu zemlje ...
- Cyrax
#10719 Re: Sirija
Kakav komadant brigade (a brigada ima puuuuuno ljudi
) takvi mu i vojnici. Ako ne i gori.
- DzeBra
#10720 Re: Sirija
"Centralna obavještajna agencija CIA-e objavila je da bi Bašar Asad u slučaju da se kandiduje na predsjedničkim izborima 2014. godine dobio najviše glasova,čak 75 odsto."Sirom_ah wrote:Mene samo zanima sto se ovi forumasi koji su na strani asada toliko zgrazavaju nad pojedenim srcem rezimskog vojnika,a toliko su hladnokrvno presli preko spaljenih nogu i zaklane djece od strane shabiha?
Narod Sirije sigurno nezna za te zlocine koje ti spominjes?
Kada si zadnji put cuo da je sunitska ulema osudila bezbrojne samoubilacke napade i napade autobombama u Iraku koji su znali odnijeti i po 200 ljudi odjedanput?Sirom_ah wrote:Koliko ljudi mogu biti neljudi,cudno jedno,pa da su i alavitska djeca mene bi srce bolilo za njima,zar je toliko velika mrznja prema sunitima da se ne osudjuju ovakva djela??'
Podji na Google i napisi "samoubilacki napad na dzmiju" ili "napad na vjernike u dzamiji" pa ces vidjeti koliko je istinito to sto govoris.Sirom_ah wrote:Jos jednom ponavljam,zlocine koje cini fsa cini nad odraslim muskarcima vojnicima dok rezim cini zlocine nad svim civilima,ne bitno jesu li to zene,djeca,dide,nene.
- DzeBra
#10721 Re: Sirija
Erdogan se ponasa prema Iraku isto kao Beograd prema BiH.AleksoMKD wrote:Opa, vidi ovo, Turska i Exxon zajedno u eksploataciji nafte u Kurdskom delu Iraka http://ekurd.net/mismas/articles/misc20 ... est917.htm para vrti gde burgija nece.
Covjek je jedan od najopasnijih smutljivaca u muslimana danas ...
- Co0l
#10722 Re: Sirija
Znam,nije to bila poenta al nebitno.DzeBra wrote:Mijesas religiju i naciju. Kurdi su vecinom suniti ...Co0l wrote:Koji crni narod,terete ga Kurdi i Alewiti koji zive u tom dijelu zemlje ...
- Challenger__
#10723 Re: Sirija
- niti bježim, niti spinujem, niti si iznio ikakav agrument;Opetja033 wrote:
Ma samo ti bjezi i spinuj kada te neko prikuje uz zid a ostanes bez argumenata. Vec danima ovdje pricate o ovom idiotu i zgrozavate se poistovjecujuci ga sa ostatkom FSA a zaboravljate slijedece:
- od početka sukoba gledamo kako se ruše džamije i crkve, otima imovina, pljačka i ubija, ubijaju zarobljenici na najsvirepije načine, premlaćuju civili i postavljaju se snimci kako se terorišu (kao u Alepu, slučaj "Žuti") ljudi, pa čak i životinje;
- ni jednom do sada komanda "FSA" nije našla za shodno da reaguje;
- sada, kada se čitav svijet upoznao sa profilom jednog od Nusrinih komandanata, sada je to iznuđen potez, a nikakav moralan čin;
- što se tiče nasilnika i zločina u SAA, ponavljam. Ne znam niti jednog čovjeka koji to ne osuđuje i koji ne misli da svaki počinilac ponaosob treba da odgovara. Da li su i kako procesuirani, otvoreno, ne znam, nisam se interesovao, ali ću se zainteresovati i postaviti kada saznam;
- što se ukupnog stradanja tiče, prvenstvena odgovornost je na onima koji su umjesto dijaloga pokrenuli krvavu spiralu nasilja, otvorili Pandorinu kutiju zla i izazvali rat, a ta banda, mahom, ne živi u Siriji.
_______
Toliko za sada, trenutno nemam više vremena.
Last edited by Challenger__ on 15/05/2013 20:00, edited 1 time in total.
-
Sirom_ah
#10724 Re: Sirija
Ma DzeBra kako ti se ne dosadi stalno ponovo registrovati?,a vidim nickovi ti sve gori i gori,valjda ponestaje ideja
Kako ono bijase,bogomoljac,payser itd,itd.
Smjesan si lik,o daleki

Kako ono bijase,bogomoljac,payser itd,itd.
Smjesan si lik,o daleki
- Opetja033
#10725 Re: Sirija
Izvor libanonska TV (Al Manaf) usko povezana sa Hizbollatom. Niko drugi ne prenosi tu vijest, ne moze se nigdje naci. Prema tome fabricirana.DzeBra wrote:"Centralna obavještajna agencija CIA-e objavila je da bi Bašar Asad u slučaju da se kandiduje na predsjedničkim izborima 2014. godine dobio najviše glasova,čak 75 odsto."
Narod Sirije sigurno nezna za te zlocine koje ti spominjes?
Pokusaj ponovo.