Sirija

Locked
Challenger__

#10676 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Hajde @Cool, izjasni se. Bombe pobile "Alevite" i "Kurde", protestuju "Aleviti" i "Kurdi" protiv Erdogana. Hoćeš li da kažeš da je Asad pobio svoje pristalice u Turskoj?

Čekamo odgovor...
Challenger__

#10677 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Vjerujem da u ovom snimku ima puno simbolike.
Co0l

#10678 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:- Kada se desi nešto kontroverzno, prvo pitanje koje se postavlja je - qui bono, ili ko profitira iz toga.

- Reci mi samo jednu stvar @Cool... Po tebi, da li je ovo uradio Asad (i njegove službe) ili ne?
Ma to ko profitira je toliko nategnuto a i cesto zlopuotrebljavano upravo da se optuzi neko ko veze nema sa nekim djelom a da se prikrije pravi krivac da se ne moze uzeti ni kao bilo kakvo pravilo.Osim u teorijama zavjere,eee,tu sjedne ko budali samar,svaki put.Ako cemo o tim teorijama krivac moze biti bilo ko.

Ne znam ko je odgovoran,ne mogu tvrditi nista bez bilo kakvih dokaza i ne bih da spekulisem samo da bih naveo vodu na svoj mlin.A uzimati izjave politicara kao neko mjerilo je sve samo ne mjerodavno.Ako ces uzimat takve izjave onda ti je ona Erdoganova da niko nece Tursku uvuci u rat mozda i najmjerodavnija da on nema nista sa tim.Al ni to nista ne mora da znaci.
Taj dio Turske je isprepleten tolikim interesima koji se sudaraju da moze biti bilo ko odgovoran za to jer svakom bi iz nekog razloga moglo odgovarat a istovremeno i stetit.
Co0l

#10679 Re: Sirija

Post by Co0l »

AleksoMKD wrote:Opa, vidi ovo, Turska i Exxon zajedno u eksploataciji nafte u Kurdskom delu Iraka http://ekurd.net/mismas/articles/misc20 ... est917.htm para vrti gde burgija nece.
Davutoglu je to prije par mjeseci dogovorio sa Barzanijem sto bas i nije naislo na odobravanje vlade u Bagdadu kolko se sjecam.Navodno,iracki Kurdistan tim dogovorom zeli da uzima sav dio prihoda od nafte za sebe dok se do tad ravnomjerno rasporedjivala dobit u cijelom iraku.Cime opet Kurdi nisu bili zadovoljni jer valjda vecina nafte se i eksploatise u dijelovima pod njihovom kontrolom.
Challenger__

#10680 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:
- ...Sukob u Siriji bi mogao izazvati zaista nesagledive posljedice po region, Evropu pa i šire, i samo Bog zna kako će sve ovo završiti.
To pišem od samoga početka i sada vidim da smo makar u jednom saglasni. Sirijska drama kao katalizator regionalnih i globalnih procesa, ili, Sirija i Damask oko "čije sudbine se gomila dramatizam svjetske historije".
Challenger__

#10681 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

da moze biti bilo ko odgovoran
Čudno je ovo viševjekovno naslijeđe u kome se, po svaku cijenu, želi "hizmetiti šejtanu", ili modernim riječnikom rečeno, biti devil's advocate.

Riiiig.
Co0l

#10682 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Hajde @Cool, izjasni se. Bombe pobile "Alevite" i "Kurde", protestuju "Aleviti" i "Kurdi" protiv Erdogana. Hoćeš li da kažeš da je Asad pobio svoje pristalice u Turskoj?

Čekamo odgovor...
Polako bolan,ne placa mene niko po postu :D

A cuj,te teorije da neko namjerno pobije svoje ljude ili pristalice da bi izazvao neku reakciju su posebno omiljene medju vama anti-atlantistima.Recimo poput one o teorijama o 11.-tom septembru ili sada u Bostonu tako da,ono :D
Co0l

#10683 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
da moze biti bilo ko odgovoran
Čudno je ovo viševjekovno naslijeđe u kome se, po svaku cijenu, želi "hizmetiti šejtanu", ili modernim riječnikom rečeno, biti devil's advocate.

Riiiig.
A jbg,podji od sebe i sve ce ti se samo kazati ;)
Opetja033

#10684 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:
US Central Intelligence Agency, CIA, believes that President Bashar al-Assad is to gain 75% of the Syrian people’s votes if he runs for presidency in the year of 2014.
Al Manar
Izvor TV stanica koja je usko povezana sa Hizbollatom. Svaka cast. :lol:
Challenger__

#10685 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

OK.

- posljednja osoba na planeti kome treba novi front je Asad. Dakle, on nema motiv;
- pojedini turski novinari terete Nusru (pročitati par stranica unazad);
- turska opozicija tereti Nusru;
- stanovnici Rejhanlija terete teroriste, a samim tim i Vladu u Ankari;
- pun stadion u Istambulu traži pad Vlade;
- osim Ankare, niko, ali baš niko na svijetu ne tereti Asada;

a šta nam ovaj "cool" lik piše? "Može biti svako..."

- Povratio sam i od sada ide na ignore.
Opetja033

#10686 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
Opetja033 wrote:Ili ima mozda i treca opcija?
A četvrta opcija?

"Al-Nusra", tzv. "FSA" i njihov sponzori su notorni satanisti, sljedbenici, robovi Lucifera/Iblisa i ovo je sastavni dio njihove "vjere".

Najrealnije, što jest-jest.
Imas li neki konkretan dokaz za svoju tvrdnju da Nusra i oslobodioci obozavaju Lucifera/Iblisa te da se njemu mole? Ili ovo trebam da shvatim kao obicno propagandno trabunjanje bez ikakvog pokrica?

Nemoj mi "to je tako jer....", nego konkretne dokaze da su satanisti? Dakle video snimke, reportaze, clanke u kojima se oni pozivaju na Lucifera/Iblisa ili snimke gdje u njegovo ime prinose zrtve?
Challenger__

#10687 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:
Imas li neki konkretan dokaz za svoju tvrdnju da Nusra i oslobodioci obozavaju Lucifera/Iblisa te da se njemu mole? Ili ovo trebam da shvatim kao obicno propagandno trabunjanje bez ikakvog pokrica?
Imam.

- Bog je, od početka, Milostivi čovjekoljubac;
- djela Božija i Božijih ljudi su milostiva i čovjekoljubiva;

- nasuprot njemu je Demnic/Lucifer/Iblis koji je iskonski čovjekomrzac okovan nerazumnom mržnjom prema čovjeku, a iz elementarne ljubomore. On je prvi kosmički mizantrop, arhimizantrop, Bog svih čovjekomrzaca. Mizantropija je njegova temeljna "duhovna" baština. Iako poznaje riječ Božiju napamet, na njegovim grudima je mržnja prema čovjeku;
- ideologija i praksa cionista, globalista i pseudodžihadista je elementarna mizantropija. iako im je na jezicima Bog, djela su im usmjerena protiv čovjeka, duboko nečovječna;
- mizantropima, čovjekomrscima je bog - arhimizantrop - Demnic/Lucifer/Iblis.
Co0l

#10688 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:OK.

- posljednja osoba na planeti kome treba novi front je Asad. Dakle, on nema motiv;
- pojedini turski novinari terete Nusru (pročitati par stranica unazad);
- turska opozicija tereti Nusru;
- stanovnici Rejhanlija terete teroriste, a samim tim i Vladu u Ankari;
- pun stadion u Istambulu traži pad Vlade;
- osim Ankare, niko, ali baš niko na svijetu ne tereti Asada;

a šta nam ovaj "cool" lik piše? "Može biti svako..."

- Povratio sam i od sada ide na ignore.
E moj Chalanger,bas znas razocarat svojom logikom...Mogu prihvatit tvoj nacin rezonovanja i umjesto nekog dokaza spekulisati pa ti reci da je recimo i Asad mogao stojati iza toga sa ciljem da zavadi tursku vladu i Al Nusru ili bilo koga ili izmisliti neku drugu teoriju koja nije nista manje 'vjerodostojna' od te tvoje ali vec ti rekoh,takav nacin izvodjenja zakljucaka je spekulisanje a to je krajnje neozbiljno,proizvoljno i subjektivno.Ti slobodno tako rezonuj ali meni je to bezveze.
Cuj opozicija tereti nekog :-) kako onda u Siriji ne uvazavas misljenje opozicije kad ti je tolko stalo do misljenja turske opozicije...

Poslije tolko,advance.hr-a,RT-a,Debke i sl. i ja bih povratio da sam na tvom mjestu :-D
Opetja033

#10689 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
Opetja033 wrote:
Imam.

- nasuprot njemu je Demnic/Lucifer/Iblis koji je iskonski čovjekomrzac okovan nerazumnom mržnjom prema čovjeku, a iz elementarne ljubomore. On je prvi kosmički mizantrop, arhimizantrop, Bog svih čovjekomrzaca. Mizantropija je njegova temeljna "duhovna" baština. Iako poznaje riječ Božiju napamet, na njegovim grudima je mržnja prema čovjeku;
- ideologija i praksa cionista, globalista i pseudodžihadista je elementarna mizantropija. iako im je na jezicima Bog, djela su im usmjerena protiv čovjeka, duboko nečovječna;
Dakle nemas konkretnog dokaza. Po toj tvojoj "logici" svako ko ne slijedi Bozije zakone mogao bi se nazvati satanistom. Definicija satanizma i sataniste je nesto sasvim drugacije od ovih smjehurija koja ti pises.

Da pojednostavimo stvari: znaci da opet lazes i iznosis svoje proizvoljne izmisljotine bez ikakvog pokrica.
Last edited by Opetja033 on 15/05/2013 19:06, edited 1 time in total.
Klavikula

#10690 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Cool, u Siriji postoji opozicija, ali ona se nije digla protiv vlastite drzave i ne unistava je. teroristi nisu opozicija, teroristi su u svakoj drzavi teroristi.
zdrao.
Sirom_ah

#10691 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Imam.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Znaci opet kao obicno propagandno trabunjanje bez ikakvog pokrica.
Challenger__

#10692 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dakle nemas konkretnog dokaza
Njihova nedjela svjedoče o njihovoj vjeri, a ne jezik.
Opetja033

#10693 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:Cool, u Siriji postoji opozicija, ali ona se nije digla protiv vlastite drzave i ne unistava je. teroristi nisu opozicija, teroristi su u svakoj drzavi teroristi.
zdrao.
To sto ih ti, Assad, Kina, Rusija i Iran nazivate teroristima - njih ne cini teroristima. Medjutim mogu shvatiti da je Siriji, Kini i Iranu potpuno nepoznat pojam rijeci "opozicija" jer se radi o klasicnim, jednostranackim diktaturama.

"Legalna" opozicija postoji i u Sjevernoj Koreji, postojala je i za vrijeme Saddama u Iraku. Obicne marionete vladajucih rezima. Pravoj opoziciji ni u jednoj od te dvije zemlje nije dozvoljeno/bilo dozvoljeno djelovanje. Ista stvar je i sa Sirijom.
Sirom_ah

#10694 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Cool, u Siriji postoji opozicija, ali ona se nije digla protiv vlastite drzave i ne unistava je. teroristi nisu opozicija, teroristi su u svakoj drzavi teroristi.
Jesul se teroristi digli i 82-ge u hami?
Ko vas ne zna.....
Klavikula

#10695 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:
Klavikula wrote:Cool, u Siriji postoji opozicija, ali ona se nije digla protiv vlastite drzave i ne unistava je. teroristi nisu opozicija, teroristi su u svakoj drzavi teroristi.
zdrao.
To sto ih ti, Assad, Kina, Rusija i Iran nazivate teroristima - njih ne cini teroristima. Medjutim mogu shvatiti da je Siriji, Kini i Iranu potpuno nepoznat pojam rijeci "opozicija" jer se radi o klasicnim, jednostranackim diktaturama.

"Legalna" opozicija postoji i u Sjevernoj Koreji, postojala je i za vrijeme Saddama u Iraku. Obicne marionete vladajucih rezima. Pravoj opoziciji ni u jednoj od te dvije zemlje nije dozvoljeno/bilo dozvoljeno djelovanje. Ista stvar je i sa Sirijom.
da poznato mi je, sirijska opozicija u Londonu, Ankari, Parizu, Kairu i gdje sve ne. a glasove skupljaju u Arabiji, Tunisu, Libiji, Kataru, Jordanu.....
Opetja033

#10696 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
Dakle nemas konkretnog dokaza
:lol: :lol:
pa o tome ti i ja govorim. Ti imas jezik (tj prste) pa ovdje mozes pisati bilo sta, medjutim ne mozes naci nijedno jedino djelo kojim ces potvrditi da su oni satanisti.
Mozemo govoriti o zlocincima, mozemo govoriti o monstrumima ali ne mozemo govoriti o satanistima. Za to nemas ama bas nikakvog dokaza.
Izvoli postavi bilo kakav video, dokument, reportazu u kojem jedan jedini vojnik FSA obozava Lucifera/Sotonu i u ime njega prinosi zrtve iil se prestani provaljivati sa ovakvim tvrdnjama.
Co0l

#10697 Re: Sirija

Post by Co0l »

zdrao.
Zna se sta se podrazumijeva pod opozicijom kad se prica o Siriji.A vidim da se i dalje pridrzavas svog mota o sto puta ponovljenoj lazi pa i dalje sve pobunjenike u Siriji zoves teroristima.Aferim,treba cijenit covjeka od principa :thumbup:

Ziv i zdrav i ti meni bio jos 100 godina :kiss:
Opetja033

#10698 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:
Opetja033 wrote:
zdrao.

da poznato mi je, sirijska opozicija u Londonu, Ankari, Parizu, Kairu i gdje sve ne. a glasove skupljaju u Arabiji, Tunisu, Libiji, Kataru, Jordanu.....
:lol: :lol:
pa nemaju sjediste u Siriji upravo iz razloga sto im klan Assad ne dopusta, niti dopusta demokratske i slobodne izbore.
Sirom_ah

#10699 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Jel mislis na hrabru SSA koja djevojcicama otkida glave i koja ubija i przi male bebe,da ne spominjemo zene i starce,posto mi je ovo prije puno odvratnije,nedjela od jedne legalne drzavne vojske koja za takva nedjela nema nikakvu osudu.
Ili pak mislis na onog pojedinca koji jede srce rezimskom vojniku,odraslom muskarcu koji je mozda ubijao ovu djecicu?
Pojasni nam.
Ko vas ne zna....uhhhff
Klavikula

#10700 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Co0l wrote:
zdrao.
Zna se sta se podrazumijeva pod opozicijom kad se prica o Siriji.A vidim da se i dalje pridrzavas svog mota o sto puta ponovljenoj lazi pa i dalje sve pobunjenike u Siriji zoves teroristima.Aferim,treba cijenit covjeka od principa :thumbup:

Ziv i zdrav i ti meni bio jos 100 godina :kiss:
onaj necovjek je komandant FSA brigade. njegovi borci su ga gledali i tekbirali dok je vadio srce covjeku. dakle, FSA su "oslobodioci".

al od zivota.
Locked