Sirija

Locked
Klavikula

#10651 Re: Sirija

Post by Klavikula »

teroristi su krenuli u vracanje Otaybaha neki dan. napravili pocetne uspjehe, nakon cega je SAA stiglo pojacanje i polozaji su vraceni na staro.
Klavikula

#10652 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Sakkar said: “Hopefully we will slaughter all of them [Alawites]… I have another video clip that I will send to them. In the clip I am sawing another Shabiha [pro-government militiaman] with a saw. The saw we use to cut trees. I sawed him in small pieces and large ones”
kakva konjina za nepovjerovat.

nazalost, mislim da on nije jedini medju teroristima sa ovakvim razmisljanjem. slicnih razmisljanja (malo usminkanih) je bilo i na forumu. Nardeba FSA da se ovaj konj uhvati je u najmnaju ruku zakasnjela, i vjerovatno da nije medijske hajke ne bi se ni desila.
Opetja033

#10653 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:
Sakkar said: “Hopefully we will slaughter all of them [Alawites]… I have another video clip that I will send to them. In the clip I am sawing another Shabiha [pro-government militiaman] with a saw. The saw we use to cut trees. I sawed him in small pieces and large ones”
kakva konjina za nepovjerovat.

nazalost, mislim da on nije jedini medju teroristima sa ovakvim razmisljanjem. slicnih razmisljanja (malo usminkanih) je bilo i na forumu. Nardeba FSA da se ovaj konj uhvati je u najmnaju ruku zakasnjela, i vjerovatno da nije medijske hajke ne bi se ni desila.
Slazem se. Uglavnom od strane Assadovog kluba obozavatelja.

"Vjerovatno", "moguce", "mozda" - predstavlja samo tvoje licno misljenje i nema apsolutno nikakvu relevantnost. Isto kao sto predstavlja samo tvoje licno misljenje i nista vise tvrdnja da je naredba FSA zakasnjela. Evo npr, za mene nije zakasnjela. Sta cemo sada?
Klavikula

#10654 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ja i ti nista.

cekali su mjesec dana da kazne ovog necovjeka. odnosno kaznili su ga kad su se snimci poceli povlaciti po svim svjetskim meidjima.

EDIT: pa on je komandant brigade FSA :facepalm:
Opetja033

#10655 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:ja i ti nista.

cekali su mjesec dana da kazne ovog necovjeka. odnosno kaznili su ga kad su se snimci poceli povlaciti po svim svjetskim meidjima.

A otkud znas da je vrh FSA i politicki vrh sirijske opozicije bio upoznat sa ovim monstruoznim cinom prije nego se poceo povlaciti po svjetskim medijima?
Klavikula

#10656 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:

A otkud znas da je vrh FSA i politicki vrh sirijske opozicije bio upoznat sa ovim monstruoznim cinom prije nego se poceo povlaciti po svjetskim medijima?
FSA konstantno osudjuje postupke svojih boraca, ali ti isti ili gori postupci se iznova desavaju. postoje dvije opcije:
1. FSA odobrava te postupke, a za javnost osudjuje.
2. FSA nema nikakvu kontrolu nad tim jedinicama. u tom slucaju njihova uloga je nebitna, i sve sto oni kazu nema nikakvog znacaja.
Opetja033

#10657 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:
Opetja033 wrote:

FSA konstantno osudjuje postupke svojih boraca, ali ti isti ili gori postupci se iznova desavaju. postoje dvije opcije:
1. FSA odobrava te postupke, a za javnost osudjuje.
2. FSA nema nikakvu kontrolu nad tim jedinicama. u tom slucaju njihova uloga je nebitna, i sve sto oni kazu nema nikakvog znacaja.
Ili ima mozda i treca opcija?
3) Nad nekim jedinicama FSA zaista nema nikakvu ili potpunu kontrolu. Sudeci po situaciji na terenu, upravo mi je ova treca opcija nekako najlogicnija. A ti je preskoci.
Co0l

#10658 Re: Sirija

Post by Co0l »

Vec trecu godinu Asadova soldateska vrsi zlocine prema civilima pa nikog ne kaznjavaju i pored svih mogucnosti za to a ti se sad,kao,nasao zgrazavati sto je FSA,koja uzgred,i nema jasnu liniju komandovanja sto joj i otezava kaznjavanje neceg ovakvog,cekala cak mjesec dana da izda proglas o kaznjavanju ovog debila.Ma bravo.
Klavikula

#10659 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Co0l wrote:

Vec trecu godinu Asadova soldateska vrsi zlocine prema civilima pa nikog ne kaznjavaju i pored svih mogucnosti za to a ti se sad,kao,nasao zgrazavati sto je FSA,koja uzgred,i nema jasnu liniju komandovanja sto joj i otezava kaznjavanje neceg ovakvog,cekala cak mjesec dana da izda proglas o kaznjavanju ovog debila.Ma bravo.
"Sto puta ponovljena laz postaje istina". Gebels
Co0l

#10660 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:
Co0l wrote:

"Sto puta ponovljena laz postaje istina". Gebels
Ma jasno je da se prorezimski simpatizeri tog mota i na ovom forumu drze,ne moras ponavljat.
em11r

#10661 Re: Sirija

Post by em11r »

Sjedi, popij sta, poj'di srce
Klavikula

#10662 Re: Sirija

Post by Klavikula »

US Central Intelligence Agency, CIA, believes that President Bashar al-Assad is to gain 75% of the Syrian people’s votes if he runs for presidency in the year of 2014.
Al Manar
Challenger__

#10663 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:Ili ima mozda i treca opcija?
A četvrta opcija?

"Al-Nusra", tzv. "FSA" i njihov sponzori su notorni satanisti, sljedbenici, robovi Lucifera/Iblisa i ovo je sastavni dio njihove "vjere".

Najrealnije, što jest-jest.
Challenger__

#10664 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da se vratimo na njihova "djela" u Turskoj:

Turkish MP: Al-Nusra Behind Car Bombings

"The car bombings against the Turkish border town of Reyhanli were quickly blamed on the Syrian government by Turkish officials. MP Mehmet Ediboglu, a key figure in the opposition-leading CHP (Republican People’s Party) sees Jabhat al-Nusra as the culprit, however."

LINK

Dakle, prvi čovjek turske opozicije, u "Al-nusri" vidi krivca za teroristički akt u Turskoj.
Co0l

#10665 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Da se vratimo na njihova "djela" u Turskoj:

Turkish MP: Al-Nusra Behind Car Bombings

"The car bombings against the Turkish border town of Reyhanli were quickly blamed on the Syrian government by Turkish officials. MP Mehmet Ediboglu, a key figure in the opposition-leading CHP (Republican People’s Party) sees Jabhat al-Nusra as the culprit, however."

LINK
Turski opozicionar,koji kao i svi opozicionari na svijetu za sve lose krive vladu kojoj su opozicija,tvrdi da iza toga stoji organizacija poput Al Nusre.Big fucking deal,od njega se i ocekuje da kaze nesto tako kao i od tebe da to odmah pripises nekom od protivnika Asadovog rezima.Na zapadu nista novo :zzzz:
AleksoMKD

#10666 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

FSA tenk napada pozicije SAA http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... foy34EqJcM

Pazite na 01:12 za koliko su ih promasili.
Image

Koliko sreca ima udela u zivotu/smrti vojnika, 5 centimetara nize..................

Nego, nesto mi nije jasno. Ovo je slika iz Al-Raqqah-a ako sam dobro razumeo koja prikazuje 3 ljudi koji ce uskoro biti pogubljeni od strane FSA posle sherijatskog suda (ne zelim postaviti video, ima ga na youtube-u) a pre pogubljenja jedan FSA pripadnik cita da ih pogubljuju kao odmazdu za zlocine koje su ucinili Alawiti i Asadovci. Jel to moze tako? Po sherijatu mislim?
Image
Ja sam mislio da se ne moze kazniti neko ko nije kriv?

Inace, ekipa koja ih je ubila NIJE Al-Nusra vec Islamske drzave Iraka i Al-Sham-a. http://brown-moses.blogspot.co.uk/2013/ ... -sham.html

Mislim da ce pobunjenici propasti pre svega zato sto su podeljeni u 100 grupa koje se medjusobno mrze i svaka ima svoju agendu.
Klavikula

#10667 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Prema posljednjim informacijama, u prekidu su internetske i telefonske linije diljem Sirije. Telefonima se ne može stupiti u kontakt s Damaskom iz inozemstva, prenosi RT. Ovo je 6. po redu ovakav slučaj od početka sukoba u Siriji. Prošlog tjedna također je zabilježen prekid linija.
Challenger__

#10668 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Na zapadu nista novo :zzzz:
Ti očigledno ne pratiš temu, ili imaš selektiran pristup informacijama. Za ovo, Nusru i Erdogana tereti NJEGOV NAROD, a ne ja. Da ponovimo gradivo:

Klavikula

#10669 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Alekso, naravno da nije po serijatu. u principu gledas sta ovi rade i sve suprotno je, ne samo po serijatu, vec po svim teoloskim i sekularnim pravilima.
AleksoMKD

#10670 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Klavikula wrote:Alekso, naravno da nije po serijatu. u principu gledas sta ovi rade i sve suprotno je, ne samo po serijatu, vec po svim teoloskim i sekularnim pravilima.
To me cudi, ko da namerno zele da FSA izgubi svu podrsku. Ajd, ako su ubijali nevine OK sledi streljanje barem, ali ako nisu.......
Pazi, ja ne govorim Arapski ali tako su mi preveli ljudi koji govore na stranim forumima i koji su pro FSA dosad.

Inace vlasti u Bagdadu pizde zbog povlacenja PKK boraca iz Turske i Irak http://todayszaman.com/news-315403-bagh ... -iraq.html sto samo dize tenzije.

Valjda nece izbiti opsti sunitsko-shiitski rat u regionu, bilo bi 100 puta gore od Iracko - Iranskog rata.
Klavikula

#10671 Re: Sirija

Post by Klavikula »

po serijatu "oko za oko, zub za zub" je dozvoljeno, ali ne neselektivno ubijanje, vec ubiti onoga ko je kriv.

navodno i gradjani Raqqe pozivaju SAA da protjera teroriste. ranije je bilo govora da je dogovoreno sa plemenskim vodjama da teroristi napuste grad, pa izgleda nista od toga. sve su prilike da ih narod ne zeli.
Co0l

#10672 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Na zapadu nista novo :zzzz:
Ti očigledno ne pratiš temu, ili imaš selektiran pristup informacijama. Za ovo, Nusru i Erdogana tereti NJEGOV NAROD, a ne ja. Da ponovimo gradivo:

Koji crni narod,terete ga Kurdi i Alewiti koji zive u tom dijelu zemlje te opozicija a po prirodi svog odnosa prema njemu teretili bi ga za bilo sta,samo im daj povoda.Opozicija ko i svaka druga bilo gdje u svijetu.
S druge strane,osim navoda ni jedan dokaz nema da je Erdogan umijesan u eksplozije.Milslim,mozemo se mi gadjat ovdje navodima i slicno al to nas nigdje nece dovest.Isti taj opozicionar kojeg si citirao nije ni jedan jedini dokaz ponudio da je fucking Al Nusra odgovorna za eksplozije,osim ako kao dokaz ne racunas to sto se 'nalaze blizu s druge strane granice'.

Posebno je simpaticno kako se nezadovoljstvo malog dijela stanovnistva u ovom slucaju iskoristi za konstrukcije o 'terecenju naroda' dok se isti princip odbija na primjeru Sirije.Dvostruki standardi jos jednom na djelu.Zato i kazem,na zapadu nista novo...
Challenger__

#10673 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Kada se desi nešto kontroverzno, prvo pitanje koje se postavlja je - qui bono, ili ko profitira iz toga.

- Reci mi samo jednu stvar @Cool... Po tebi, da li je ovo uradio Asad (i njegove službe) ili ne?
Sirom_ah

#10674 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Mene samo zanima sto se ovi forumasi koji su na strani asada toliko zgrazavaju nad pojedenim srcem rezimskog vojnika,a toliko su hladnokrvno presli preko spaljenih nogu i zaklane djece od strane shabiha?
Koliko ljudi mogu biti neljudi,cudno jedno,pa da su i alavitska djeca mene bi srce bolilo za njima,zar je toliko velika mrznja prema sunitima da se ne osudjuju ovakva djela??',moj mozak to ne moze pojmiti.
Jos jednom ponavljam,zlocine koje cini fsa cini nad odraslim muskarcima vojnicima dok rezim cini zlocine nad svim civilima,ne bitno jesu li to zene,djeca,dide,nene.
AleksoMKD

#10675 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Opa, vidi ovo, Turska i Exxon zajedno u eksploataciji nafte u Kurdskom delu Iraka http://ekurd.net/mismas/articles/misc20 ... est917.htm para vrti gde burgija nece.
Locked