Sirija

Locked
monk_adrian

#10626 Re: Sirija

Post by monk_adrian »

insomnia78 wrote:Intermezo:-)
ImageImage

s' moje sokoćalo
sve je dobro dok ne počnete opet lijepiti Mimine slike :lol: :roll:
sarajevoxxxx

#10627 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:Intermezo:-)
ImageImage

s' moje sokoćalo
Stvarno kako ovako lijepa zena zaluta u onu palacu u Damasku. Ljepotica i zvijer, ili sta vec :(
sarajevoxxxx

#10628 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
insomnia78 wrote: Kako to onda da nam jedino "sitski psi" poslase jedinu konkretnu i upotrebljivu pomoc?

s' moje sokoćalo
Jest vala. Hezbollahovci oslobodili Vozuću. Baš onako kako danas oslobađaju Homs i Kusajr. Pi'kice znaju ratovati samo protiv muslimana.
Jah eto oslobodise je mudzahedini.
Nemoj umanjivati ulogu nase slavne ARBIH.
Vozucu su oslobodili II i III korpus ARBIH kakvi kurcevi mudzahedini, posebno ne neki iz arapskih zemalja, doduse nezanemariv je njihov doprinos u rezanju glava zarobljenicima, sto je nanjelo ogromnu stetu ugledu NAŠE armije u svijetu

s' moje sokoćalo
Armija RBiH je pokazala u Sarajevu koliko i sta moze. Za 4 godine oslobodili su brda koliko 7 muslimanska za jedan dan.A u oslobadjanju Vozuće su učestovali između ostalog i mudzahedini, oslobodili su Podcjelovo kojeg je Armija sto puta prije toga pokusavala osloboditi. U zadnjoj akciji odradili daleko najtezu kotu Paljenik, i prvi se spojili sa borcima Drugog korpusa. Djavlu malo bilo.
Co0l

#10629 Re: Sirija

Post by Co0l »

Sponzorusa :D
sarajevoxxxx

#10630 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Još to za ugled. Caco i kompanija su nanijeli stetu Armiji nego svi zlocinci Armije i mudjahedini zajedno.
insomnia78

#10631 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Fuj, znaci sad cete nas na nase oci uvjeriti da je ARBIH bila nesposobna i da su nas ustvari neki stranci (kojih je bila saka jada) oslobodili?
7. Muslimanska nije dio ARBIH???

s' moje sokoćalo
Challenger__

#10632 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

:brusli:

Momci... Tema je Sirija.

:gunjastajl:
insomnia78

#10633 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Majke mi protiv ovakvih likova i njihove logike se ne mozes boriti.
Malo vas je Lagumdzija izrucio, premalo.
Odo ja spavati, nece meni ni Basar ni kralj KSA platiti racune ni hranu
A vi nastavite doviti za pobjedu brace
Cuj Armija bila nesposobna, ko ti sacuva guzicu da mi je znati

s' moje sokoćalo
sarajevoxxxx

#10634 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:Fuj, znaci sad cete nas na nase oci uvjeriti da je ARBIH bila nesposobna i da su nas ustvari neki stranci (kojih je bila saka jada) oslobodili?
7. Muslimanska nije dio ARBIH???

s' moje sokoćalo
Pa neki korpusi su zaista tako djelovali. Nekima kapa do poda.
Cyrax

#10635 Re: Sirija

Post by Cyrax »

insomnia78 wrote:Majke mi protiv ovakvih likova i njihove logike se ne mozes boriti.

s' moje sokoćalo
Vidis da lik provocira na hinjaka ne bi li ko ban dobio. Pusti ga svega ti.
Klavikula

#10636 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:Vise od 100 vojnika dezertiralo iz redova Assadove falange i pridruzilo se oslobodiocima u regiji Deir Az Zor.

Video:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... nOjjnHQKCo
dobro je pa nisi napiso 100 vojnika 4. oklopne, elitne Assadove divizije i sl.
divljaci pokupili nesto civila i snimili video. ovaj hocu reci citava jedna elitna ceta dezertirala, a uniforme i oruzje nisu ponijeli zato sto hoce da se otarose svega sto ih podsjeca na rezim :-)
Man of steel wrote:
sarajevoxxxx wrote:
- Čitav region klizi ka neizvjesnosti, a sudeći po izjavama evropskih zvaničnika ni njima se ova situacija oko Sirije baš ne dopada, jer je i iz njihovih zemalja hiljade mladića krenulo put Sirije, šta će i kud će poslije Sirije ?

- Najluđe od tekfira i pomračenih umova se ove dvije godine skrasilo u Siriji. I oni endemićni primjerci se vjerovatno danas motaju oko Homsa i Kusajra i ostalih zarišta. Sukob u Siriji bi mogao izazvati zaista nesagledive posljedice po region, Evropu pa i šire, i samo Bog zna kako će sve ovo završiti.

Dat će Allah da i ovi naši specijalci iz Upper Maoche odu pa da ih Assad ukabuli šehadetom.
pao sa stolice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
Challenger__

#10637 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Debka file breaking news:

"Putin again warns Netanyahu hands off Syria"

Ha,ha!

:gunjastajl:
Challenger__

#10638 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

...
Last edited by Challenger__ on 15/05/2013 01:41, edited 1 time in total.
monk_adrian

#10639 Re: Sirija

Post by monk_adrian »

insomnia78 wrote:Majke mi protiv ovakvih likova i njihove logike se ne mozes boriti.

s' moje sokoćalo

koji fašizam jebote.... :-) oni da su bili pametni kao što nisu pa kad su se neki od njih vratili da tog kučkinog sina na sred ulice onako u PROLAZU umlate ili spraše u njeg šaržer metaka i vrate mu za sav jad, patnje i čemer koji su doživjeli na Gvantanamu...
Last edited by monk_adrian on 15/05/2013 01:40, edited 1 time in total.
monk_adrian

#10640 Re: Sirija

Post by monk_adrian »

Klavikula wrote:
dobro je pa nisi napiso 100 vojnika 4. oklopne, elitne Assadove divizije i sl.
oni najkrvoločniji naravno da nemaju muda da se predaju, znaju šta bi se sa njima dogodilo...metak u glavu što i zaslužuje ta krvoločna marva :thumbup:

Challenger__

#10641 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ipak... Vratimo se sumornoj stvarnosti.

Grad Alepo, Umajad džamija, svjetska kulturna baština:

Image

Krađa neprocjenjivih vrijednosti iz džamije, u aranžmanu miljenika zapada, terorista /kriminalaca:

Sirom_ah

#10642 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Dat će Allah da i ovi naši specijalci iz Upper Maoche odu pa da ih Assad ukabuli šehadetom.
Koji debilizam jebote,ljudi se kidaju od smjeha na ovo,ne mozes vjerovat.
Vidi sad.
Dat ce Bog da bosanske sijice odu u siriju i da im srca budu pojedena.
Buhhahahaha,ne mogu doc do daha od smjehhhaaaaa,hahaha,koja legenda.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eh nadam se da vidite kakvi ste.
Klavikula

#10643 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Pismo "Liječnicima bez granica" direktorice programa Svjetske zdravstvene organizacije za Siriju, Majd Haddad

Image
Sirija- Suradnja 'Liječnika bez granica' s terorističkim skupinama je kriminal

Zašto vaši prijatelji, borci takozvane 'Slobodne sirijske vojske', koja je naoružana i financirana od strane zaljevskih petro-monarhija (kao i vi sami) i od zapadnih sila, a u tijesnoj vezi s Muslimanskom braćom, ciljaju na narode koji 'se ne pitaju'? Reći ću Vam ja; iako nije sigurno da ćete poslušati moju poruku jer ste stali na stranu naoružanih bandi koje nanose štetu i mrze sirijski narod. Evidentno je i za to nema nikakvog izgovora da destabilizacija suverene Sirije ide na ruku onima koji žele slomiti osovinu otpora Izraelu. Ako želite znati što je to što 'želi sirijski narod', znajte da je od svoje vlade i oružanih snaga oduvijek tražio da ga brani od napada naoružanih bandi koje sebe nazivaju 'oporbom' (pogotovo kada su se u zemlji nalazili strani promatrači i kada vojska 'nije morala' intervenirati). 'Narod' (ili barem njegov najveći dio) je masovno tražio ukidanje sankcija i protivio se stranom uplitanju; organizirao se u komitete za obranu svojih četvrti, a dobrovoljci su bivali sve brojniji. Ogromna većina sirijskog naroda podržava svoju vladu jer jedino ona jamči stabilnost zemlje i njenu raznolikost (etničku i vjersku).
Vi ne bi smjeli biti pristrani,…no!

Vaše 'humanitarne' akcije u Siriji, suradnja s FSA, vaše predrasude, vaša propaganda koja favorizira militariziranu 'oporbu' u kojoj su većinom plaćenici povezani s Al Qaedom i koju podražavaju strane sile, čine vas suučesnicima u nanošenju neopisive patnje sirijskom narodu, a isto se može reći i za mnoge medije u svijetu.

Lažni svjedoci za koje kažete da ste ih saslušali u Libanonu i koje medijima predstavljate kao 'vjerodostojne', korišteni su za širenje propagande ekstremističkih bandi koje su razorile Siriju. Otkrili smo da nijedan od tih 'svjedoka', koji tvrde 'kako su bili maltretirani od stane sirijskih snaga sigurnosti dok su se kao ranjenici nalazili po bolnicama, ne govori nijednim sirijskim dijalektom (u izvornom tekstu: 'naglaskom' op.a.)! Vaše tvrdnje, koje nijedan novinar nije mogao provjeriti, sada se okreću protiv vas. Vaše priče su dio propagandne kampanje koju su obavljali
Peillon i Bérès. Oni su optužili sirijsku vladu da je pucala na prosvjednike i da je uništila medicinske centre, a istovremeno su skrivali činjenicu da su katarske nevladine udruge i katarski dobro plaćeni i opremljeni liječnici bili na licu mjesta.
Nema ničega humanitarnog u vašem radu u Siriji!

Sve ovo navodi na razmišljanje da se vi nalazite na čelu nevladine udruge kojoj je cilj da na izravan ili neizravan način podrži stranu vojnu intervenciju, a kako bi ostvarili svoje ciljeve oslanjate se na pomoć terorista i plaćenika. Liječnici koji spašavaju ljudske živote zaslužuju svaku vrst poštovanja, što se ne može reći za ljude kao što je Jacques Beres, koji su financirani i izmanipulirani od strane muslimanskih udruga (UAM93) , što njezin predsjednik, M'hammed Henniche, nije ni porekao.
Stoga je neumjesno vaše akcije zvati 'herojskima'. Vi ne pomažete sirijskom narodu, kao što tvrdite, nego onima koji vas plaćaju. Držim da je tako u svim vašim operacijama diljem svijeta, ali to nigdje nije došlo do izražaja kao u Siriji. Nemoguće je ne vidjeti da pomažete takozvanim pobunjenicima, teroristima koji uništavaju Siriju, sirijski narod, njegovu prošlost i budućnost. Pomažete pljačkašima povijesnih nalazišta, našeg gospodarstva i industrije. Pomažete onima koji obitelji ostavljaju bez bližnjih i okrutnim teroristima, atentatorima, samoubojicama koji su raznijeli sveučilište u Aleppu, ubivši pri tom na stotine studenata.

'Bolnice su bile meta', kažete. Naravno, i električne linije, škole, javne ustanove,; spisak je poduži i sve su to uništili vaši dragi 'oslobodioci'. Naoružane bande koje ubijaju, napadaju vladine zgrade, sabotiraju željeznice, financirani da unište sirijski režim od strane Muslimanske braće koji imaju isti cilj kao i SAD, Izrael i Saudijska Arabija, čija je anti-šiitska paranoja kulminirala u Bahreinu. Wikileaks je objavio dokumente u kojima stoji kako je Saudijska Arabija nestrpljiva da vidi kako će SAD napasti Iran i kako se nada uništenju Hezbollaha i Sirije. SAD i Saudijska Arabija bi mogli imati različite motive za rušenje baathističkog režima u Damasku kojim dominiraju sirijski alaviti, no bitno je to da ga i jedni i drugi žele uništiti. SAD čine sve što je u njihovoj moći da se domognu Sirije i zbog toga financiraju i podržavaju oporbene lidere u egzilu.

'Svi su ratovi prljavi!', kažete kao da je to nešto što se podrazumijeva, a sami sudjelujete u tome. Ulazite u Siriju ilegalno i to mora biti uzbudljivo. Ako želite biti dosljedni vašim principima zašto to ne činite legalno, kao Crveni križ? Vaš statut, koliko znam, vam ne dozvoljava da ilegalno ulazite u jednu zemlju, ali vi se tim hvalite.

'Budući da je zdravstveni sustav nakon dvije godine oružanog sukoba u kolapsu…', kažete; no nije li to normalno nakon što je Sirija kažnjena embargom koji kažnjava narod, a ne vladu koju pod svaku cijenu želite uništiti. U zemlji koja je posljednja utvrda sekularizma u regiji vi na silom zauzetim teritorijima liječite takozvane osloboditelje i to ne krijete. Sirijska država je garant slobode vjeroispovijesti, za razliku od onih koji uvode šerijat i nemaju nikakve tolerancije prema drugačijem. Vaši prijatelji u zauzetim područjima proglašavaju 'islamski emirat', kao što su to učinili u Bab Amru, Homsu i nekim četvrtima Aleppa. Ulazeći ilegalno u Siriju i stavljajući se na raspolaganje lažnim 'osloboditeljima', kao i vaši sunarodnjaci; francuski novinari, doprinijeli ste da se u javnosti uvriježilo mišljenje kako su strani plaćenici i teroristi u stvari "pokret otpora režimu u Damasku".

'Kako bi u svojoj misiji ostali neutralni i neovisni…', kažete; ma o kakvoj se neovisnosti usuđujete govoriti kada je iz raznih izvora potvrđeno da su liječnik Jacques Bérès i anestezist Didier Peillon, na primjer, 2012. u više navrata u Siriju ulazili ilegalno i uz podršku 'Liječnika bez granica' i odlazili na ona mjesta na koja su ih vodili teroristi iz FSA koje se usuđujete zvati 'oporbom'. I niste neutralni. Vaša misija nije humanitarna, nego politička. Pred svijetom opravdavate 'pobunjenike' koji su počinili najgore zločine, koji ubijaju ljude samo zato jer su kršćani ili alaviti. Postoje i pošteni novinari koji odlaze među ljude koji u ogromnoj većini ne žele surađivati s pobunjenicima koje vi glorificirate. Ne očekujte da vam se sirijski patrioti koji su ogorčeni vašom 'oporbom' i teroristima iz FSA, s kojima surađujete, jednog dana zahvale. Sirijski patrioti stoje uz svoju vojsku i svoju vladu koji se bore protiv barbara i terorista koje podržavate i kažu vam: "Sramite se!".

Svi oni koji su svjesni vaše podrške kriminalcima u Siriji, a vjerujte mi da ih je svakog dana sve više, od sada pa nadalje će se morati ograditi i od vaše ispolitizirane "humanitarne" misije.
Majd Haddad / 15. ožujka 2013.

Advance.hr
Silviacattori.net
Counterpsyops.com
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10644 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

pretjerujete sa međusobnim prepucavanjima... sve što želite reći, može se reći bez uvreda. oni koji mahsuz dođu na forum da trolaju i flejmaju po ovoj temi, biće odstranjeni.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» monk_adrian
graue_maus

#10645 Re: Sirija

Post by graue_maus »

Challenger__ wrote:Ipak... Vratimo se sumornoj stvarnosti.

Grad Alepo, Umajad džamija, svjetska kulturna baština:

Image

Krađa neprocjenjivih vrijednosti iz džamije, u aranžmanu miljenika zapada, terorista /kriminalaca:

:roll: ovo je tuzna stvarnost u cijeloj siriji .........sve sto se moglo otkinuti , proturiti dalje i naravno da se da prodati otislo je ili u arapske zemlje ili na zapad ......o tome se malo pricalo jer prioritet se stavljao na zrtve i prestanak rata .....u prici sa nekoliko sirijaca, rekli su mi da nema jos tacni podataka ali da se radi o pljacki slicni razmijera ko u iraku nakon sadam huseina ........sumnja se da su dzamije rusene jer su prije toga opljackane .........
Herr Flick

#10646 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Image

Imas li obraza Erdogane :roll: :roll:
AleksoMKD

#10647 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

FSA najavljuje "zestoku kaznu" za suborca kanibala http://www.independent.co.uk/news/world ... 15112.html koji je izgleda i ranije imao problema sa samokontrolom.
Njegova izjava je jasna:
Sakkar said: “Hopefully we will slaughter all of them [Alawites]… I have another video clip that I will send to them. In the clip I am sawing another Shabiha [pro-government militiaman] with a saw. The saw we use to cut trees. I sawed him in small pieces and large ones”

Nemci se neckaju i ne zele intervenciju http://www.spiegel.de/international/wor ... ml#ref=rss i plase se da bi raspad Sirije zapalio probleme i sire, pre svega Jordan.

Interesantna analiza Richarda Spensera http://blogs.telegraph.co.uk/news/richa ... -children/ zasto je kanibalizam odjednom veca vjest od ubijanja djece?
Opetja033

#10648 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

FSA je izdala naredbu da se idiot uhvati, citiram "Ziv ili mrtav".

Oslobodioci takodje pokrenuli ofanzivu kako bi zauzeli grad Otaybah koji je Assadova falanga okupirala krajem Aprila.

Isto tako zestoke se borbe vode oko zatvora u Halepu, gdje je FSA pokrenula napad kako bi zauzela taj kompleks. Assadovi naravno odgovaraju sa zracnim napadom.
AleksoMKD

#10649 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Opetja033 wrote: Oslobodioci takodje pokrenuli ofanzivu kako bi zauzeli grad Otaybah koji je Assadova falanga okupirala krajem Aprila.
Da, izgleda da su se FSA jedinice opet ujedinile.
Mislim da je grad pao jer su se FSA-ovci posvadili izmedju sebe na liniji sekularni - religiozni(ji) i da ove "sekularne" jedinice nisu dobijale municiju koju salju izvana.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10650 Re: Sirija

Post by JoseMujica »

ko je koga danas roštiljao u Siriji i u čije ime? Da li je Allah konačno odlučio čij je roštilj pravedniji i čij roštiljdžija uspiješniji?
Locked