jeste zato u egiptu danas na vlasti imamo tursku braćuOpetja033 wrote:JoseMujica wrote:moja procjena je da u uspostavi wehabitksog kalifata Rijad finansira
Ma kakav Rijad, do zadnjeg dana su podrzavali Ben Alija (eno ga i sada kod njih) i Mubaraka. Sutjeli su prvih par mjeseci u Siriji (jedna od zena kralja Abdullaha je Assadova rodica) a onda valjda zbog straha za sopstvenu guzicu poceli supljirati a u sustini uradili sve kako bi sabotirali opoziciju. Od islamskih zemalja glavnu rijec u oslobodilackom ratu vode Turska i Katar, Saudijci su sporedni igrac.
Sirija
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10426 Re: Sirija
- Cyrax
#10427 Re: Sirija
Ja se tek sad sjetih da su foru sa oborenim avionom vec jednom iskoristili
Pa majku mu ima li iko tamo maste?
Doduse za hemijsko oruzje ih je Carla zajebala zestoko. Garant joj zamijenili papire i umjesto SAA ona rece da su pobunjenici iskoristili. Mozda joj je glava stradala kako se strmeknula niz one stepenice pa brka pojmove.
Pa majku mu ima li iko tamo maste?
Doduse za hemijsko oruzje ih je Carla zajebala zestoko. Garant joj zamijenili papire i umjesto SAA ona rece da su pobunjenici iskoristili. Mozda joj je glava stradala kako se strmeknula niz one stepenice pa brka pojmove.
- Cyrax
#10428 Re: Sirija
Sami Rusi su priznali da u iducih cca 10 godina nemaju mogucnosti da intervenisu po svijetu ala NATO i Amerika.madner wrote:To je vec smjesan scenario koji nije vrijedan razmatranja.Challenger__ wrote:A ne pada ti na pamet da neće braniti Damask, nego zahvatiti Bosfor i Dardanele?madner wrote:Naravno, previse je slab da bi branio dosta slabu figuru.
Slabo igraš šah, Madneru, duboko si me razočarao.
Rusija moze napasti Gruziju, to joj je trenutno domet.
Radim na tome da budem bolji, koji je tvoj ELO rejting?
Nemaju kapaciteta, nemaju tehnologije, nemaju opreme za takve stvari.
- Opetja033
#10429 Re: Sirija
Ti nisi upoznat sa cinjenicom da MB i Saudijska Arabija imaju katastrofalno lose odnose? Pogotovo prije nego sto su ovi prvi dosli na vlast u Egiptu i Tunisu.JoseMujica wrote:jeste zato u egiptu danas na vlasti imamo tursku braćuOpetja033 wrote:JoseMujica wrote:moja procjena je da u uspostavi wehabitksog kalifata Rijad finansira
Ma kakav Rijad, do zadnjeg dana su podrzavali Ben Alija (eno ga i sada kod njih) i Mubaraka. Sutjeli su prvih par mjeseci u Siriji (jedna od zena kralja Abdullaha je Assadova rodica) a onda valjda zbog straha za sopstvenu guzicu poceli supljirati a u sustini uradili sve kako bi sabotirali opoziciju. Od islamskih zemalja glavnu rijec u oslobodilackom ratu vode Turska i Katar, Saudijci su sporedni igrac.
- Challenger__
#10430 Re: Sirija
Above the Senior Master, što pokazuje ova tema.madner wrote:...
Neću više s tobom da se igram, pacer si.
Pozdravljam ekipu, čitamo se kasnije ako Bog da.
- madner
#10431 Re: Sirija
To je neka americka titula, ja pikam samo FIDE.
Bumo vidjeli ko je bolje analizirao
Bumo vidjeli ko je bolje analizirao
- Klavikula
#10432 Re: Sirija
ako konjina Erdogan napadne Siriju ovo je regionalni rat sigurno. Iran se ukljucuje, dio Iraka za jedne, dio za druge, a iracki, sirijski i turski Kurdi za sebe, Jordan takodjer, Liban puca po savovima a cionisti sa strane jer magarci za njih odradjuju posao.
al cuj onog za 2 ili 3 hefte

al cuj onog za 2 ili 3 hefte
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10433 Re: Sirija
znam...ali to je samo pitanje kontrole, dok je ideološka potka istovjetnaOpetja033 wrote: Ti nisi upoznat sa cinjenicom da MB i Saudijska Arabija imaju katastrofalno lose odnose? Pogotovo prije nego sto su ovi prvi dosli na vlast u Egiptu i Tunisu.
- seln
#10434 Re: Sirija
Oho, ovdje je udario strateg na stratega...
ili sujeta na sujetu.
ili sujeta na sujetu.
- Klavikula
#10435 Re: Sirija
Hama

Damask

Reyhanli

Beograd

Damask

Reyhanli

Beograd

- madner
#10436 Re: Sirija
Bio sam konzervativan.Klavikula wrote:ako konjina Erdogan napadne Siriju ovo je regionalni rat sigurno. Iran se ukljucuje, dio Iraka za jedne, dio za druge, a iracki, sirijski i turski Kurdi za sebe, Jordan takodjer, Liban puca po savovima a cionisti sa strane jer magarci za njih odradjuju posao.
al cuj onog za 2 ili 3 hefte![]()
![]()
![]()
Iran se ne ukljucuje, jer Iran ne zeli rat sa Turskom. Dio Iraka nema vojsku, pa ne moze ni ratovat. Kurdima odgovara da umjesto u 4 razlicite drzave zive smanje broj na 2.
Liban je davno pukao, zahvaljuci i Siriji.
Cionisti imaju ovdje najvise da izgube, izgubili su najpouzdanije saveznike zapadno i sada i istocno.
- AleksoMKD
#10437 Re: Sirija
Hm, taj Turski f-16 je bio na oko 30km od Siriske granice u momentu pada.
Navodno je pilot javio da se katapultira iz aviona ali nije javio da je napadnut.
http://www.hurriyetdailynews.com/contac ... sCatID=341
Navodno je pilot javio da se katapultira iz aviona ali nije javio da je napadnut.
http://www.hurriyetdailynews.com/contac ... sCatID=341
- Opetja033
#10438 Re: Sirija
JoseMujica wrote:znam...ali to je samo pitanje kontrole, dok je ideološka potka istovjetnaOpetja033 wrote: Ti nisi upoznat sa cinjenicom da MB i Saudijska Arabija imaju katastrofalno lose odnose? Pogotovo prije nego sto su ovi prvi dosli na vlast u Egiptu i Tunisu.
Nije vjeruj mi. Ni blizu. MB i vehabije su cak i ratovale jedni protiv drugih na vise mjesta (od Afganistana do Somalije). Ideoloski k'o da se nisu u putu sreli. MB su ideoloski puno blize turskoj AKP-u nego selefijskom pokretu.
- madner
#10439 Re: Sirija
Ni blizu
no istina je da nemaju veze sa vehabijama.
- Klavikula
#10440 Re: Sirija
Sirija takodjer ne zeli rat sa Turskom pa bi ga mogla dobiti, Iran isto ne zeli rat, ali Sirija je njihova "crvena linija". ako padne Sirija Iran je sljedeci, zato bolje se boriti na tudjem terenu za sebe, nego kuci.madner wrote:Bio sam konzervativan.Klavikula wrote:ako konjina Erdogan napadne Siriju ovo je regionalni rat sigurno. Iran se ukljucuje, dio Iraka za jedne, dio za druge, a iracki, sirijski i turski Kurdi za sebe, Jordan takodjer, Liban puca po savovima a cionisti sa strane jer magarci za njih odradjuju posao.
![]()
![]()
Iran se ne ukljucuje, jer Iran ne zeli rat sa Turskom. Dio Iraka nema vojsku, pa ne moze ni ratovat. Kurdima odgovara da umjesto u 4 razlicite drzave zive smanje broj na 2.
Cionisti imaju ovdje najvise da izgube, izgubili su najpouzdanije saveznike zapadno i sada i istocno.
dio Iraka nema vojsku, ali ima zivu silu i mocne saveznike, dakle imace vojsku.
U Libanu ima sporadicnih sukoba, ali ne i rata.
Izrael:
ako mislis na Jordan, onda bih se mogao sloziti, uz malu korekciju, da ce u buducnosti izgubiti najpouzdanijeg saveznika.
- Opetja033
#10441 Re: Sirija
Sirok je to pokret, labavo povezan. Recimo MB u Kuvajtu i MB u Tunisu se ne mogu porediti. Ovi prvi se protive pravu glasa za zene dok ovi iz Tunisa otvoreno kazu kako su im Turska i AKP uzor. U Jemenu aktivistice MB skidaju niqabe demonstrativno, bas k'o birvaktile kod nas.madner wrote:Ni blizuno istina je da nemaju veze sa vehabijama.
Pojednostavljeno, MB su politicki pokret koji ne zalazi previse u teoloska razmimoilazenja.
- madner
#10442 Re: Sirija
Dio Sirije zeli pomoc, Turska ce mozda uraditi moralno ispravnu stvar i srusiti rezim koji se odrzava na superiornom MTSu.Klavikula wrote:Sirija takodjer ne zeli rat sa Turskom pa bi ga mogla dobiti, Iran isto ne zeli rat, ali Sirija je njihova "crvena linija". ako padne Sirija Iran je sljedeci, zato bolje se boriti na tudjem terenu za sebe, nego kuci.madner wrote:Bio sam konzervativan.Klavikula wrote:ako konjina Erdogan napadne Siriju ovo je regionalni rat sigurno. Iran se ukljucuje, dio Iraka za jedne, dio za druge, a iracki, sirijski i turski Kurdi za sebe, Jordan takodjer, Liban puca po savovima a cionisti sa strane jer magarci za njih odradjuju posao.
![]()
![]()
dio Iraka nema vojsku, ali ima zivu silu i mocne saveznike, dakle imace vojsku.
U Libanu ima sporadicnih sukoba, ali ne i rata.
Izrael:
ako mislis na Jordan, onda bih se mogao sloziti, uz malu korekciju, da ce u buducnosti izgubiti najpouzdanijeg saveznika.
Iran ne moze ratovati sa Turskom u Siriji.
Dio Iraka ima veci problem sa drugim djelom Iraka nego sa Turskom.
Mislim naravno na Siriju i Egipat. Egipcani su i vratili svoju granicu pa su sacuvali malo casti, ali Golan je okupiran toliko desetljeca a ovi Sirijci to gledaju i gledaju.
- Klavikula
#10443 Re: Sirija
Rezim se odrzava na superiornom MTS-u a ne na podrsci naroda. ok. besmisleno je raspravljati.
budi mi pozdravljen.
budi mi pozdravljen.
-
sarajevoxxxx
#10445 Re: Sirija
Kusajr: Slobodna vojska likvidirala 14 pripadnika Hezbollaha
- U selu Al Humejdijeh u oblasti Besatin Slobodna vojska se sukobila sa Hezbullahom (oko 5000 ih je trenutno u Siriji) koji je nastojao zauzeti to selo. 14 pripadnika Hezbollaha je izgubilo život, te su uništena 3 auta u kojiam su se nalazili, i zapaljen je jedan tenk koji je pripadao asadovoj vojsci.
- Libanonski izvori prenose kako Hezbollah u Libanonu dnevno ima dvije do tri dženaze za poginule u Siriji, a da ih je na desetine ranjeno, i da se tajno prebacivaju u libanonske bolnice u gradovima Al buka' i Bejrutu.
- U selu Al Humejdijeh u oblasti Besatin Slobodna vojska se sukobila sa Hezbullahom (oko 5000 ih je trenutno u Siriji) koji je nastojao zauzeti to selo. 14 pripadnika Hezbollaha je izgubilo život, te su uništena 3 auta u kojiam su se nalazili, i zapaljen je jedan tenk koji je pripadao asadovoj vojsci.
- Libanonski izvori prenose kako Hezbollah u Libanonu dnevno ima dvije do tri dženaze za poginule u Siriji, a da ih je na desetine ranjeno, i da se tajno prebacivaju u libanonske bolnice u gradovima Al buka' i Bejrutu.
-
sarajevoxxxx
#10446 Re: Sirija
Avionom na civile: HumanRightsWatch o ''neustrašivoj'' Asadovoj avijaciji, i brutalnom bombardovanju sirijskih civila
http://www.youtube.com/watch?v=Cn9Rh5ao ... r_embedded#!
- Co0l
#10447 Re: Sirija
Neki izgleda i navijaju da Turska upadne u Siriju samo da bi rekli kako su predvidjeli to...
- Herr Flick
#10448 Re: Sirija
HumanRightsWatch aka CNN

Sjedište joj se nalazi u New Yorku.Treba li sta dalje objasnjavat???
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10449 Re: Sirija
pa znaš kako kolega ... bilo je tu par vehabija i terorista mislim tu negdje u blizinisarajevoxxxx wrote:Avionom na civile: HumanRightsWatch o ''neustrašivoj'' Asadovoj avijaciji, i brutalnom bombardovanju sirijskih civila
nećemo gledati u nekoliko kilometara dalje bliže ili u dvije tri zgrade manje više
SS A samo koristi ono što ima i onako kako zna
što bi klavikula rekao "avijacije im daj asade avijacije" ... ili je ono bilo artiljerije
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10450 Re: Sirija
trebaHerr Flick wrote:HumanRightsWatch aka CNN![]()
evo ja ne kontam šta želiš da kažeš
samo mi nemoj reči da sam glup jer to znam i to smo apsolvirali pa bih te zamolio da meni glupom na jedan jednostavan i lahko shvatljiv način objasniš poentu svoijh riječi
i nemoj reči ako ne kontaš nemam ti šta objašnjavati fino si pitao trebal ja rekao treba
bujrum i izvoli šta ti se više sviđa