Mi Rusi ne volimo da dijelimo,samo sebe gledamoobmana wrote:E tada bi značilo x2.Co0l wrote:A da sam stavio kaziprst onda bi znacilo da ce pobunjenici pobijedit,jel?obmana wrote:Pa da si stavio srednji prst,to bi samo značilo da će SAA prije osloboditi zemlju![]()
A ti bi onda uzeo veliku lovu![]()
Ali ne bi mogao uzeti sve za sebe,ima i onaj hoću i ja da dijelim
a nešto bi morao dati i siromahu![]()
Haj zdra'o.
Sirija
- Co0l
#10101 Re: Sirija
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10102 Re: Sirija
znam zato i spominjem dogovorehocu ja da dijelim wrote:
Bašar debelo plaća ruske oligarhe a oni mu, za uzvrat, čuvaju dupe. Jedino još ostaje nadati se da će Bašarovim jednog dana nestati novaca za podmazivenje Rusa ali i to je slaba vajda jer će onda Iran podmazivati Ruske moćnike i u svoje ime i u ime Bašarovih.
kad ujka sem i dajđa abdullah iz saudije ili ko već plati više ode kasapin niz vodu
al haj objasni pojedinima da rusi gledaju samo svoj interes i brane samo svoju guzicu
- hocu ja da dijelim
#10103 Re: Sirija
Znaju to Klavi i Čeli jako dobro, ne brini, ali vjerovatno su i oni dio tala. Ne radi ni Iranski "kulturni" centar za "hvala"japin_mutapi wrote:znam zato i spominjem dogovorehocu ja da dijelim wrote:
Bašar debelo plaća ruske oligarhe a oni mu, za uzvrat, čuvaju dupe. Jedino još ostaje nadati se da će Bašarovim jednog dana nestati novaca za podmazivenje Rusa ali i to je slaba vajda jer će onda Iran podmazivati Ruske moćnike i u svoje ime i u ime Bašarovih.
kad ujka sem i dajđa abdullah iz saudije ili ko već plati više ode kasapin niz vodu
al haj objasni pojedinima da rusi gledaju samo svoj interes i brane samo svoju guzicu
- Challenger__
#10104 Re: Sirija
Poremećaj ravnoteže i dešavanja u mizanscenu
Klatno neravnoteže
- neuspjeh "FSA", odnosno uspjesi SAA su u ugrozili minimum interesa onog planetarnog bloka koji je bio zainteresovan za promjenu vlasti u Damasku;
- pojava Hezbollaha na pojedinim dijelovima sirijskog ratišta je dodatno pomjerio klatno neravnoteže na terenu;
- vazdušni udari Izraela su imali za cilj da, 1. nanesu štetu Hezbollahu i 2. ohrabre ono što nazivamo "FSA", odnosno donesu ravnotežu na terenu. Međutim, kako svjedoče izraelski izvori, nisu uspjeli ni u jednom ni u drugom, naprotiv, bili su suočeni sa više neugodnih posljedica, od erupcije antiizraelskog neraspoloženja u "savezničkom Jordanu" (glasanje o progonu izraelskog diplomate), do neugodnih kritika od strane Kremlja i Pekinga;
- kao posljedica izraelskih udara, te nedorečene prijetnje Kremlja, došlo je do špekulacija da će Damask biti naoružan sistemima S-300. Kremlj se, do danas, nije trudio da ovo demantuje, ali je iza scene burno reagovao Izrael argumentirajući ljudima u State Department-u da će ovo imati dvostruko štetu posljedicu, "kako za bezbjednost Izraela, a istovremeno će, citiram doslovno, 'zaključati nebo' za bilo kakvu vojnu intervenciju".
- Ovu argumentaciju je 9. maja prihvatio sam Državni sekretar i rekao da je
- Dakle, sa jedne strane, unutar američke administracije, imamo ljude koji nisu baš voljni da idu u avanturu bez dogovora sa Kremljom, a sa druge strane postoji veliki pritisak Izraela (i njegovog moćnog lobija u SAD), Turske i zalivskih monarhija. Ovakva pozicija je sama po sebi vrlo, vrlo neugodna za Bijelu kuću, a nedematovana priča o naoružavanja Damaska klatno neravnoteže pomjera izvan sirijskih granica!
- Ovo pomjeranje je toliko opasno da je postalo rizično i po sam Kremlj, jer Hagel i Obama ostavljaju utisak racionalnih osoba. Trebalo im je "pomoći" demantom, da bi ostali hladni po pitanju intervencije, ali, postavlja se pitanje, da li postoji još neki razlog osim džentlmenske geste?
- Odgovor na ovo daje informativno-dezinformativni portal "Debka", koji tvrdi da je američki ambasador u Siriji (od 2012 sa sjedištem u Turskoj), Robert Ford,

... prešao iz Turske u sjevernu Siriju, na nekoliko sati i sastao se sa vođama pobunjenika koji se bore u Idlibu i Alepu. Ovu misiju je dobio od sekretara Kerija (Kerry), a sa ciljem da:
1. ohrabri pobunjenike i tako pokaže da "nisu sami";
2. da pošalje poruku Kremlju da ako dostavi sofisticirano naoružanje Damasku, da će Bijela kuća rebelsima dostaviti high-tech PVO prenosne elemente koji će eliminisati sirijsku vazdušnu premoć;
3. prelazak iz Turske je došao kao dobar privremeni "ventil" za popuštanje pritiska Ankare koja traži američku direktnu intervenciju, "makar ograničenog obima" *;
- današnja izjava ruskog ministra vanjskih poslova je imala dvostruku funkciju, 1. sa jedne strane da klatno neravnoteže vrati samo na sirijske gabarite (nema S-300, nema više izraelskih udara, ali ima uspjeha SAA, ostaje se pri dogovoru o Konferenciji), te da 2. popusti pritisak na Obamu i Hagela kojeg percipiraju kao "racionalne osobe".
- preostaje da se vidi da li će gospodin Erdogan uspjeti da uvjeri Obamu, sa kojim se sastaje 16. maja, da "paket dokaza o upotrebi hemijskog naoružanja od strane SAA" (sic!!), jeste ta crvena linija, te da treba da reaguje i spasi obraz njegovog dvogodišnjeg (Erdoganovog) djeolvanja protiv Damska koji nije dobro percipiran u većini turske javnosti.
- ukratko, opasna partija šaha i pokera se nastavlja, a sa posljednjom izjavom ministra Lavrova, klatno neravnoteže se zadržalo unutar Sirije sa akcentom na premoći SAA i njenih saveznika.
* - >KLIK<
______

powered by Challenger__
Klatno neravnoteže
- neuspjeh "FSA", odnosno uspjesi SAA su u ugrozili minimum interesa onog planetarnog bloka koji je bio zainteresovan za promjenu vlasti u Damasku;
- pojava Hezbollaha na pojedinim dijelovima sirijskog ratišta je dodatno pomjerio klatno neravnoteže na terenu;
- vazdušni udari Izraela su imali za cilj da, 1. nanesu štetu Hezbollahu i 2. ohrabre ono što nazivamo "FSA", odnosno donesu ravnotežu na terenu. Međutim, kako svjedoče izraelski izvori, nisu uspjeli ni u jednom ni u drugom, naprotiv, bili su suočeni sa više neugodnih posljedica, od erupcije antiizraelskog neraspoloženja u "savezničkom Jordanu" (glasanje o progonu izraelskog diplomate), do neugodnih kritika od strane Kremlja i Pekinga;
- kao posljedica izraelskih udara, te nedorečene prijetnje Kremlja, došlo je do špekulacija da će Damask biti naoružan sistemima S-300. Kremlj se, do danas, nije trudio da ovo demantuje, ali je iza scene burno reagovao Izrael argumentirajući ljudima u State Department-u da će ovo imati dvostruko štetu posljedicu, "kako za bezbjednost Izraela, a istovremeno će, citiram doslovno, 'zaključati nebo' za bilo kakvu vojnu intervenciju".
- Ovu argumentaciju je 9. maja prihvatio sam Državni sekretar i rekao da je
- Ovo se sve dešava dok izraelski, turski, katarski i saudijski zvaničnici pokazuju sve više i sve češće nezadovoljstvo "nedefinisanom i neodlučnom" politikom predsjednika Obame i njegovog vojnog ministra Hagela u odnosu na "Syria issue", jer je, za sada, odbio vojnu intervenciju protiv Sirije;
"warned that the transfer of advanced missile defense systems from Russia to Syria would be a “destabilizing factor for Israel’s security.” *
- Ovu rečenicu vrijedi ponoviti: "US Defense Secretary Chuck Hagel was mobilized meanwhile to fend off the pressure for US military intervention in Syria coming from Israel, Turkey and the Gulf emirates".
US Defense Secretary Chuck Hagel was mobilized meanwhile to fend off the pressure for US military intervention in Syria coming from Israel, Turkey and the Gulf emirates*
- Dakle, sa jedne strane, unutar američke administracije, imamo ljude koji nisu baš voljni da idu u avanturu bez dogovora sa Kremljom, a sa druge strane postoji veliki pritisak Izraela (i njegovog moćnog lobija u SAD), Turske i zalivskih monarhija. Ovakva pozicija je sama po sebi vrlo, vrlo neugodna za Bijelu kuću, a nedematovana priča o naoružavanja Damaska klatno neravnoteže pomjera izvan sirijskih granica!
- Ovo pomjeranje je toliko opasno da je postalo rizično i po sam Kremlj, jer Hagel i Obama ostavljaju utisak racionalnih osoba. Trebalo im je "pomoći" demantom, da bi ostali hladni po pitanju intervencije, ali, postavlja se pitanje, da li postoji još neki razlog osim džentlmenske geste?
- Odgovor na ovo daje informativno-dezinformativni portal "Debka", koji tvrdi da je američki ambasador u Siriji (od 2012 sa sjedištem u Turskoj), Robert Ford,

... prešao iz Turske u sjevernu Siriju, na nekoliko sati i sastao se sa vođama pobunjenika koji se bore u Idlibu i Alepu. Ovu misiju je dobio od sekretara Kerija (Kerry), a sa ciljem da:
1. ohrabri pobunjenike i tako pokaže da "nisu sami";
2. da pošalje poruku Kremlju da ako dostavi sofisticirano naoružanje Damasku, da će Bijela kuća rebelsima dostaviti high-tech PVO prenosne elemente koji će eliminisati sirijsku vazdušnu premoć;
3. prelazak iz Turske je došao kao dobar privremeni "ventil" za popuštanje pritiska Ankare koja traži američku direktnu intervenciju, "makar ograničenog obima" *;
- današnja izjava ruskog ministra vanjskih poslova je imala dvostruku funkciju, 1. sa jedne strane da klatno neravnoteže vrati samo na sirijske gabarite (nema S-300, nema više izraelskih udara, ali ima uspjeha SAA, ostaje se pri dogovoru o Konferenciji), te da 2. popusti pritisak na Obamu i Hagela kojeg percipiraju kao "racionalne osobe".
- preostaje da se vidi da li će gospodin Erdogan uspjeti da uvjeri Obamu, sa kojim se sastaje 16. maja, da "paket dokaza o upotrebi hemijskog naoružanja od strane SAA" (sic!!), jeste ta crvena linija, te da treba da reaguje i spasi obraz njegovog dvogodišnjeg (Erdoganovog) djeolvanja protiv Damska koji nije dobro percipiran u većini turske javnosti.
- ukratko, opasna partija šaha i pokera se nastavlja, a sa posljednjom izjavom ministra Lavrova, klatno neravnoteže se zadržalo unutar Sirije sa akcentom na premoći SAA i njenih saveznika.
* - >KLIK<
______

powered by Challenger__
Last edited by Challenger__ on 10/05/2013 22:35, edited 2 times in total.
- Klavikula
#10105 Re: Sirija
bas me interesuje gdje si ti vidio da ja mrzim Tursku, Arabiju i sunite. ako te bas interesuje i ja u toj nekoj podjeli spadam u sunite. i najbitnije, suniti nisu samo vehabije, nisu cak ni vecina.hocu ja da dijelim wrote:Naravno da mogu. Čim ti napišeš bar jedan post objektivan post koji ne odiše strahovitom mržnjom prema Turskoj, Saudiji, sunitima ( vehabijama, kako ih ti uglavnom nazivaš) , sa zadovoljstvom ću ljubazno komunicirati sa tobom.Klavikula wrote:mozes li ti napisati post koji ne odise mrznjom?hocu ja da dijelim wrote:A šiitski Risto Đogo likuje li, likuje.
Pokušaj, na obostrano zadovoljstvo
al eto bar si priznao da u svojim postovima vrijedjas siite.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10106 Re: Sirija
ne možeš se tako ponašati prema forumašima. odmori ti malohocu ja da dijelim wrote:
Znaju to Klavi i Čeli jako dobro, ne brini, ali vjerovatno su i oni dio tala. Ne radi ni Iranski "kulturni" centar za "hvala"
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» hocu ja da dijelim
mjesec
- Herr Flick
#10107 Re: Sirija
Bilo je i vrijeme,jos samo da nam se kolege Japina rjesit

-
Sirom_ah
#10108 Re: Sirija
Nego jedno konkretno pitanje,smiju li se vrjedjati sijje a da se ne bude banovan jer kad se drugi forumasi vrjedjaju i nazivaju vehabijama,cionistima i atlatistima banovi izostaju.
Cisto da znam.
Hvala.
Cisto da znam.
Hvala.
-
Sirom_ah
#10109 Re: Sirija
Ma jasno ko dan,valjalo bi se i mene otresti i orgije mogu poceti.Bilo je i vrijeme,jos samo da nam se kolege Japina rjesit
Fujjjjjjj.
- Herr Flick
#10110 Re: Sirija
Nece ici ,onda se nebi imali s kim prepucavatiSirom_ah wrote:Ma jasno ko dan,valjalo bi se i mene otresti i orgije mogu poceti.Bilo je i vrijeme,jos samo da nam se kolege Japina rjesit
Fujjjjjjj.
- Klavikula
#10111 Re: Sirija
Celendzer, kao i uvijek, vrhunski 
-
Sirom_ah
#10112 Re: Sirija
Ma jasno,doturaju im najsofisticiranije naoruzanje,salju vojsku,potpomazu avijaciom,ma nema,pomoc sa svih stranaE pa eto "prijatelji Sirije" sa englezima, francuzima, USA-ovcima i cionistima kao udarnom elitom toga sastava, rade na uspostavljanju šerijatske države u Siriji te zbog toga doniraju i šakom i kapom vehabijske maloumnike
- japin_mutapi
#10113 Re: Sirija
što mene ja sam baš korektan i konkretanHerr Flick wrote:Bilo je i vrijeme,jos samo da nam se kolege Japina rjesit![]()
![]()
- japin_mutapi
#10114 Re: Sirija
riječnik na nivouBogomoljac wrote:
Ovaj turski krmak bi zabranio sirijskoj drzavnoj vojsci da koristi avijaciju protiv terorista u Siriji a on je do jucer slao svoje avione da bombarduju polozaje PKK u sjevernom Iraku.
Nece se on prevariti za zabraniti CIA-inim dronovima da lete i ubijaju muslimansku djecu od Weziristana do Afganistana i od Somalije do Jemena. Pa i gdje ce kada je to sve ista politika.
i opet iznosiš ne istine
dronovi ne lete iz turske niti preliječu njen vazdušni prostor
- japin_mutapi
#10115 Re: Sirija
vehabija=teroristaBogomoljac wrote:
Da, i sta onda? Sirijski avioni koji bombardiraju vehabije i druge teroriste koriste tursku teritoriju za izvodjenje tih operacija?
vehabija je terorista je vehabija
to želiš da kažeš ako se ne varam
ko su vehabije definiši pojasni malo pa da i ja znam prepoznati teroristu tj. vehabiju
-
Sirom_ah
#10116 Re: Sirija
Znaci samo teroristi stradaju od skudova.....ko vas ne znaDa, i sta onda? Sirijski avioni koji bombardiraju vehabije i druge teroriste koriste tursku teritoriju za izvodjenje tih operacija?
NE ! I sta se ovaj turski pokvarenjak onda buni ?
-
Sirom_ah
#10117 Re: Sirija
Kratke tole,duga bradako su vehabije definiši pojasni malo pa da i ja znam prepoznati teroristu tj. vehabiju
http://www.youtube.com/watch?v=tqMqy5kka0M
-
bosniakkk
#10118 Re: Sirija
Hahah a uz to još se vole pripisat sunitima i onda tamo nekog nazvat vehabijomSirom_ah wrote:Nego jedno konkretno pitanje,smiju li se vrjedjati sijje a da se ne bude banovan jer kad se drugi forumasi vrjedjaju i nazivaju vehabijama,cionistima i atlatistima banovi izostaju.
Cisto da znam.
Hvala.
- japin_mutapi
#10119 Re: Sirija
uh dobro je ... nisam vehObijaSirom_ah wrote:Kratke tole,duga bradako su vehabije definiši pojasni malo pa da i ja znam prepoznati teroristu tj. vehabiju![]()
-
Sirom_ah
#10120 Re: Sirija
Ma kome se pravdas druze?,imo kratke tole i dugu bradu,jal bio obrijan sa dugim nogavicama,ti si cionista i vehabija ako ne podrzavas koljacko-diktatorski-nusajriski rezim u ubijanju sunijja sirija.uh dobro je ... nisam vehObija
Jasno ko dan bez pakovanja u celofan i stavljanja masnice.
- Man of steel
#10121 Re: Sirija
Britanski masoni su još davne 1980- i neke podvalili muslimanima kukavičje jaje zvano Vehabizam.
Da bi srušili Osmansko carstvo kreirali su radikalnu sektu koja je za cilj imala da zavadi Arape sa Otomanima.
Abdul Wehab je bio čovjek koji je dobio novac da širi razdor, ubija i kolje u ime Islama i britanskih interesa.
Kao što vidimo ni danas se ništa nije promjenilo.
Da bi srušili Osmansko carstvo kreirali su radikalnu sektu koja je za cilj imala da zavadi Arape sa Otomanima.
Abdul Wehab je bio čovjek koji je dobio novac da širi razdor, ubija i kolje u ime Islama i britanskih interesa.
Kao što vidimo ni danas se ništa nije promjenilo.
-
sarajevoxxxx
#10122 Re: Sirija
Da nema Ćelija i Kvalija ovdje bi forumaši umirali od dosade, ovako ljudi dođu kažu koju, prenesu neku urnebesnu analizu i začas se ispiše 10 stranica foruma na temi ''Sirija''.
Helem, ljudi treba uzeti pouku iz ovih dešavanja u Siriji. Mislim na nas u Bosni. Treba čuvati ovo malo mira što imamo, danas mir, sutra skudovi padaju. Danas normalno sve funkcioniše, ili ako ne normalno onda bez ubijanja i zločina, a već za tili čas sve ti se to ubijanje i prolijevanje krvi dešava pred očima, i kao onaj najveći naivac na svijetu ustvrdiš ''kako ne možeš vjerovati da se pred tvojim očima ljudi istrebljuju, da se čitavi kvartovi zgrada uništavaju itd''.
- Arapi plaćaju cijenu svoje naivnosti, a ja se nadam da smo je mi na ovim našim prstorima dovoljno platili. Velike sile se i sa sunitima i sa šijama igraju Bože dragi kao da se radi o nekoj video igrici. Tako su potezi predvidivi, tako se jasno vidi strana koja najviše dobija, i strana koja konstantno gubi.
- Koliko je krvi proliveno u Siriji, a klupko se još nije počelo ni odmotavati. Mislim samo i jedino na ono klupko u Siriji, ostala klupka iz tzv zaljevskih zemalja, strah me i pomisliti šta može sa njima biti u budućnosti.
- Najgore što nemaš nikoga normalnog u tom dijelu svijeta. Ljudi moji to je sve ludo ko struja. Kod nas je i u najvećim iskušenjima u ratu, ljudi su znali zadržati prisebnost, tu pozitivnu energiju, i ne prepustiti se mržnji ili osveti. Evo mi smo na ovoj temi ispisali oko 400 stranica na prste jedne ruke možeš pobrojati i postove forumaša kao i one kopirane u kojima autor ili forumaš govori jasno, decidno, bez uvijanja, patetike i ostalih gluposti, dakle, da kaže ''magarci jedni'' je li vam dosta, jeste li se naubijali, misleći pritom i na jedne i na druge i na stote.
- Oprostite, ali stvarno pojma nemam šta da kažem tim bićima koja naseljvaju Iran, Saudiju, Siriju, i ostale zemlje u okruženju. Možda je problem u tome što je svako od nas zadržao dobro mišljenje o sunitima odnosno šijama, što naivno vjerujemo da nisu svi isti, da ima ljudi koji nisu glupi, koji ne mrze, i koji se nalaze i među sunitima i među šijama. Ja mislim da nema, da tražiti danas takvu osobu među bilo kojom od te dvije skupine je kao tražiti iglu u plastu sijena.
Helem, ljudi treba uzeti pouku iz ovih dešavanja u Siriji. Mislim na nas u Bosni. Treba čuvati ovo malo mira što imamo, danas mir, sutra skudovi padaju. Danas normalno sve funkcioniše, ili ako ne normalno onda bez ubijanja i zločina, a već za tili čas sve ti se to ubijanje i prolijevanje krvi dešava pred očima, i kao onaj najveći naivac na svijetu ustvrdiš ''kako ne možeš vjerovati da se pred tvojim očima ljudi istrebljuju, da se čitavi kvartovi zgrada uništavaju itd''.
- Arapi plaćaju cijenu svoje naivnosti, a ja se nadam da smo je mi na ovim našim prstorima dovoljno platili. Velike sile se i sa sunitima i sa šijama igraju Bože dragi kao da se radi o nekoj video igrici. Tako su potezi predvidivi, tako se jasno vidi strana koja najviše dobija, i strana koja konstantno gubi.
- Koliko je krvi proliveno u Siriji, a klupko se još nije počelo ni odmotavati. Mislim samo i jedino na ono klupko u Siriji, ostala klupka iz tzv zaljevskih zemalja, strah me i pomisliti šta može sa njima biti u budućnosti.
- Najgore što nemaš nikoga normalnog u tom dijelu svijeta. Ljudi moji to je sve ludo ko struja. Kod nas je i u najvećim iskušenjima u ratu, ljudi su znali zadržati prisebnost, tu pozitivnu energiju, i ne prepustiti se mržnji ili osveti. Evo mi smo na ovoj temi ispisali oko 400 stranica na prste jedne ruke možeš pobrojati i postove forumaša kao i one kopirane u kojima autor ili forumaš govori jasno, decidno, bez uvijanja, patetike i ostalih gluposti, dakle, da kaže ''magarci jedni'' je li vam dosta, jeste li se naubijali, misleći pritom i na jedne i na druge i na stote.
- Oprostite, ali stvarno pojma nemam šta da kažem tim bićima koja naseljvaju Iran, Saudiju, Siriju, i ostale zemlje u okruženju. Možda je problem u tome što je svako od nas zadržao dobro mišljenje o sunitima odnosno šijama, što naivno vjerujemo da nisu svi isti, da ima ljudi koji nisu glupi, koji ne mrze, i koji se nalaze i među sunitima i među šijama. Ja mislim da nema, da tražiti danas takvu osobu među bilo kojom od te dvije skupine je kao tražiti iglu u plastu sijena.
- Challenger__
#10123 Re: Sirija
Dobar dio moje priče ovde je baš sa ciljem da se jasnije sagleda drama u Siriji iz svih uglova, da se nešto slično - ne daj Bože - kod nas ne bi desilo/ponovilo.sarajevoxxxx wrote: Helem, ljudi treba uzeti pouku iz ovih dešavanja u Siriji. Mislim na nas u Bosni. Treba čuvati ovo malo mira što imamo...
Za ovaj dio tvog komentara imaš od mene veliki -
-
rasuta_riza
#10124 Re: Sirija
Ovako, mislim da sam možda riijetka vrsta na ovom forumu;
- mrzim Asssada diktatora i koljača i volio bih da padne
- više nego njega mrzim radikalne vjerske elemente prvenstveno vehabije ali niti šiitkske ekstreme ne volim
- FSA bi do sada izvojevala pobjedu i pomoć da nije vehabija
- SAA se kurči i iživljava nad mnogo slabijima kao onamad JNA 91 i 92 nad nama jer nisu imali zonu zabrane letova
- SAA naravno nema šanse da išta pokrene protiv izralela, jer im je još svježe sjećanje na 82 kada im je avijacija pometena od izraelaca bez gubitka na kontra strani, i znaju jako dobro da bi ih isti izrael zgazio dok kažeš keks,
- izrael im je i prije, zapravo kad god mu se hoće bombardovao ciljeve u siriji i prije ovog sukoba, a ovi ni da pisnu, jer znaju ko je "tata" u regiji,..
- neki koji veličaju PVO SAA trebali bi da znaju da je to racku na biciklu i protiv relevantne sile / izraela nemaju da ista pisnu
amerima kada doklinci, dace zeleno svjetlo istima koji ce siriju i liban zgaziti ne manje za pola mj.
A ponajvise od svega ne mogu kvazi vjerske vehabijske indokrinacije koja cijeli islamski svijet zavija u crno, pokrivajuci se hurma/petro dolarima!
- mrzim Asssada diktatora i koljača i volio bih da padne
- više nego njega mrzim radikalne vjerske elemente prvenstveno vehabije ali niti šiitkske ekstreme ne volim
- FSA bi do sada izvojevala pobjedu i pomoć da nije vehabija
- SAA se kurči i iživljava nad mnogo slabijima kao onamad JNA 91 i 92 nad nama jer nisu imali zonu zabrane letova
- SAA naravno nema šanse da išta pokrene protiv izralela, jer im je još svježe sjećanje na 82 kada im je avijacija pometena od izraelaca bez gubitka na kontra strani, i znaju jako dobro da bi ih isti izrael zgazio dok kažeš keks,
- izrael im je i prije, zapravo kad god mu se hoće bombardovao ciljeve u siriji i prije ovog sukoba, a ovi ni da pisnu, jer znaju ko je "tata" u regiji,..
- neki koji veličaju PVO SAA trebali bi da znaju da je to racku na biciklu i protiv relevantne sile / izraela nemaju da ista pisnu
amerima kada doklinci, dace zeleno svjetlo istima koji ce siriju i liban zgaziti ne manje za pola mj.
A ponajvise od svega ne mogu kvazi vjerske vehabijske indokrinacije koja cijeli islamski svijet zavija u crno, pokrivajuci se hurma/petro dolarima!
-
rasuta_riza
#10125 Re: Sirija
Sasvim realan i posten post!sarajevoxxxx wrote:Da nema Ćelija i Kvalija ovdje bi forumaši umirali od dosade, ovako ljudi dođu kažu koju, prenesu neku urnebesnu analizu i začas se ispiše 10 stranica foruma na temi ''Sirija''.