Sirija

Locked
Kikibombona

#7676 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

atg51 wrote:
Evo ti pobunjenici: 20 minuta egzekucija koji su uradili ovi kojima je dosta "samoponižavanja, samoporažavajućeg ponašanja, zatucanosti, zaostalosti, straha, zebnje, mučenja...".

https://www.facebook.com/photo.php?v=224228814413892

Znaci, ubijaju ljude kojima su vezane ruke, streljanja zarobljenih vojnika i civila, bacaju ljude sa 3-4 sprata, mladih i starih, klanje, razna mucenja prije ubistva. Jako je tesko odgledati cijeli video, ja ga iskreno nisam pogledao cijelog, previse je tesko gledati kako se ljudi ubijaju. Ne znam kakve veze ovo ima sa izjavom da se bore za "najvece vrijednosti na dunjaluku"!? Ovo sigurno to nisu. Sto se mene tice, uopce mi nije jasno kako neko moze da njih podrzava s jedne strane, a da Sirijsku armiju optuzuje za zvjerstva i ubijanje i mucenje s druge.

Daleko im kuca od moje bila, a vala i svih ostalih koji ova ubistva i cijeli rat opravdavaju na bilo koji nacin.
Stvari su kristalno jasne. Iako Saxxx vjerovatno nije sposoban ubijati i zlostavljati, iako ima naglasenu humanost, zelja za pobjedom muslimana i islama je veca od sklonosti pravdi i moralu. Dakle, on ce podrzavati svoje bez obzira na zlocine koje budu cinili.

Vodje ISILa, Nusre i ostalih ne osudjuju zvjerstva koja si postavio, oni ih podsticu i odobravaju. Dakle, ne radi se o pojedinacnim zlocinima koje vodstvo osudjuje i kaznjava, radi se o 'udruzenom zlocinackom poduhvatu'. Pojedine islamisticke formacije su zlocinacke i fasisticke, na nivou nacistickih i fasistickih formacija, ponekad okrutnije i gnusnije prema zatocenim ljudima.

Ne trebas se truditi, ljudi kao Saxxx ce uredno ignorisati ove cinjenice. Ignorisat ce kao sto recimo mnogi Srbi ignorisu zlocine VRS. Ako i otvore tu temu pokusat ce relativizovati i opravdati. Ljudi su nazalost takvi, drze se copora bez obzira na sve. Samo rijetki pojedinci su sposobni kriticki razmisljati.

Najbolji argument protiv pobunjenika je da manjine od njih bjeze kao djavo od krsta. Jesu li ih Kurdi tlacili i ugnjetavali pa ih sada napadaju, kolju i ubijaju?
udrch

#7677 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:Pregled stanja na čitavom sirijskom ratištu - JimmyNS
ovaj izvor je pravo dobar, samo treba bez emocija čitati..
suma sumarum:
dok je sinoc javljeno da je pao grad Tafas
Najveci problem vojsci predstavlja Al Sukna gde su teroristi lansirali ogroman napad da preseku doturanje naoruznaja i ljudstva SAA u Deir el Zoru posto je vojska imala velikog uspeha u oslobadjanju delova grada koje su teroristi iz ISIS-a zauzeli i na tom delu su dobro iscrpljeni.
Vojska takodje sabija teroriste i kod Sadada gde su teroristi prosli kao bosi po trnju!
znači, oslobođena su tri grada: Tafas, AL-Sukna, Sadad..

što se tiče uspjeha zločinačke SAA ona je ostvarena na skoro svim ratištima:
I dalje se pate na relaciji Dzobar,Zamalka,Harasta,Kabun,Barzeh,ali treba i razumeti
ali možda bude bolje, pa sruše bar koju zgradu..
Vojska lagano odradjuje ali odlucno jer taj se prostor mora resiti jer posle tog rejona se resava Duma
uskoro će PRESS javiti šta je ova odlučnost donijela..
Vojska trenutno posle Tukurmana ide na mesta Deir al Asafir i Maliha
naravno ako zauzme Tukurman
Juzni Damask je imao ovih dana epski epilog jer je vojska imala vecih uspeha na podruciju Madamije,Hadzire,Buvajde,Ashafijat Sanhaje,Babile,Jalde,Kadama,Sabine,Sbene,Jamruk palestinskog kampa i dela Daraje,ali moram da napomenem da su u zapadnom delu prosli kao bosi po trnju i SAA je tu imala ozbiljnih gubitaka.
ovaj dio mi nije baš jasan, da li je po njemu epski epilog to što su prošli ko bosi po trnju..
Severno od Damaska se sprema velika bitka!!!
još jedna bitka svih bitaka...
Tu se ocekuje napad najmanje 2 divizije jacine oko 25-30000 pripadnika
nadam se da će ovo početi, jer ovo Klavikulica spominje ima dva mjeseca..
Teroristi u provinciji Homs su ubedljivo u najgoroj situaciji.
logično, sad moraju uspostavljati civilnu vlast i osigurati bezbjednost i normalan život bez diktatora u nova dva slobodna sirijska grada: Al-Suknu i Sadad..
ne treba ni sumnjati da ce se tako desiti
zašto bi sumnjali u snagu zločinačke, ali moćne SAA..
Verujem da cemo i sa tog dela ratista uskoro cuti lepe vesti.
inšallah..
Ne treba sumnjati da ce vojska uskoro krenuti i na sam grad koji je dragulj na kraju ovog krvavog putovanja.
ne znam jedino hoće li imati dovoljno goriva, jer planiraju da krenu bar prema 50 različitih gradova..
Hama....Tu je vojska imala i te kakvog uspeha.......da se ociste da bi se operacije nastavile......vojska trenutno opseda gradove.............nesto se suska da se i tu ukljucuju dodatne snage...........treba ocekivati i seriju oslobadjanja gradova i na tom rejonu..
ovdje su ih razvalili, javiće nam čim prestane ovo šuškanje koje ometa radio amatere..
Latakija........inace vojska nije uspela da zauzme grad Salmu..........Vojska sad ide na zaobilazenje i opkoljavane...
javiće na vrijeme kad zaobilaženje bude završeno..
Idlib.......Tu je situacija dam ti-das mi.........Vojska je imala problema............da izbace oko 16 tenkova i oklopnih vozila vojsci ali nisu imali veceg napredovanja............cilj svih ovih napada je da se oslobode baze oko grada Marat al Numana i da se dalje nastavi prema Alepu..
biće javljeno na vrijeme da li je nastavljeno prema Alepu, ali kad ste bili strpljivi čekajući dvije godine, čekajte bar još dvije..
Alep........Prvo je vojska izgubila grad Kanaser u silovitom napadu terorista,a onda su iz zaliha ubacili celu diviziju u napad kada je oslobodjen grad Kanaser...............Na zalost vojska je platila na tom rejonu cenu u oklopu ali ako se uzme koliko je postignuto,cena i nije toliko velika...
grad zauzme par stotina ljudi, ali sreća pa SAA ima diviziju na raspolaganju..a ima i oklopa dovoljno, nadam se samo da posada neće zafaliti..
Raka.......Tamo nije bilo nikakvih posebnih problema
normalno, jer tamo nema zličnačke SAA..
Deir el Zor..........Vojska ih isteruje delova grada............Ali ako je verovati nezvanicnim informacijama,manevarski prostor teroristima se sve vise smanjuje i polako posustaju u borbi protiv SAA..
ovdje je malo fulio, jer je očito da je ova provincija uskoro završena u potpunosti, posebno jer je vojska na sve načine pokušala da ih istjera, čak i bacanjem sihira, ali eto..
Daraa....vojska je pocela da redja pobede.......dok je sinoc javljeno da je pao grad Tafas u ruke terorista..........jer da je vojska uspela da zauzme Dael,vojska bi mogla...........Ne treba biti gatara.
stvarno ne treba biti gatara da se pretpostavi da će i ovdje uskoro biti situacija kao i Raki, neće biti problema..

što bi rekao jedan njegov vjerni pratilac i po forumima i po ovim idiotskim fb stranicama:
Haskic Senad: Hvala Jimmy brate,na svemu ovome,jer ovo je trebalo prikupiti...,nemam riječi osim DUBOKI NAKLON i KAPA DOLJE.
i ja bih rekao hvala, ali malo me pecka jedna sitnica..naime Sirija je ogromna zemlja, prostrana, a ovaj čovjek priča na takav način kao da je bar 30 godina bio geometar tamo..sve zna..brda, doline, gradove, sela, vojne baze..

nadam se da će nas na poziv Chelija uskoro obradovati svojim prisustvom na ovom forumu..odavno nije bilo nekog experta sa one strane Drine..
salik79

#7678 Re: Sirija

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
sema911s wrote:saxxxxx jesi ti ikada bio u siriji,., prije ovog rata i napada terorista,.il o losim stvarima pises sto procitas sto pisu pobunjenici,.,

slicno nesto pricaju ko ti ovi sto kazu da u titinoj jugi nije bilo slobode, da smo ugnjetavani, da si za najmani zlocin zavrsavao u zatvoru i sl,.,

,.,
Bio u Siriji nekoliko puta, imam mnogo prijatelja Sirijaca. Sirija je mnogo gore od ovoga što pišem na forumu.

Titina juga...Raj za Siriju. Daleko je sirija od nje, jako daleko.
Cak nekoliko puta (mazohizam)?! I vazda se ziv vracao iz tog kazamata? Svasta. :-?
udrch

#7680 Re: Sirija

Post by udrch »

Stjui wrote:
zemomak wrote:ma daj zapeo za tu djevojcicu, a u saudijskoj sve frca od slobode izrazavanja, tamo ih zene sa 7-8 godina starci koji su jednom nogom u grobu... :D
ma talibanska posla. sjetimo se gospodina smaje abdurahmanovića koji je ubio čovjeka koji mu nije dozvolio da svoje perverzije vježba na devetogodišnjoj curici. inače,g smajo je bio od onih koje gospoda cool,udrch i sarajevox(xxx) nazivaju "braćom".
svi muslimani su moja braća..zločinci i griješnici nisu..
talibani, rohinga, ujguri, vehabije, šije, imamije, berberi, arapi, turci, derviši, paštuni, albanci..da ne nabrajam dalje..
drago mi je da neki od vas nisu..
salik79

#7681 Re: Sirija

Post by salik79 »

udrch wrote:
Stjui wrote:
zemomak wrote:ma daj zapeo za tu djevojcicu, a u saudijskoj sve frca od slobode izrazavanja, tamo ih zene sa 7-8 godina starci koji su jednom nogom u grobu... :D
ma talibanska posla. sjetimo se gospodina smaje abdurahmanovića koji je ubio čovjeka koji mu nije dozvolio da svoje perverzije vježba na devetogodišnjoj curici. inače,g smajo je bio od onih koje gospoda cool,udrch i sarajevox(xxx) nazivaju "braćom".
svi muslimani su moja braća..zločinci i griješnici nisu..
talibani, rohinga, ujguri, vehabije, šije, imamije, berberi, arapi, turci, derviši, paštuni, albanci..da ne nabrajam dalje..
drago mi je da neki od vas nisu..
Kontradiktornost? :)
udrch

#7682 Re: Sirija

Post by udrch »

zašto bi bila kontradiktornost ne smatrati bratom nekoga ko je prekršio Allahovu naredbu: "Ko ubije......"
salik79

#7683 Re: Sirija

Post by salik79 »

udrch wrote:zašto bi bila kontradiktornost ne smatrati bratom nekoga ko je prekršio Allahovu naredbu: "Ko ubije......"
Da li su hz Hidr a.s. i Musa a.s. tvoja braca? Inace, ne moras ubiti nekoga da bi bio grjesnik.
solar7

#7684 Re: Sirija

Post by solar7 »

Jako dobra tema,i jako aktuelna u citavom svijetu,iako mnogi ni svjesni nisu da ce se mnoga kola prelomiti upravo preko Sirije i okolnih zemalja.Valja primjetiti strasna razaranja od strane vojske,i prosto sam zaprepasten,skoro da nema kuce koja nije pogodjena u nekom od napadnutih gradova.Vojska s ne libi da koristi sve ali bas sve raspolozivo i tu strada isto puno civila a prije svega djece jer npr jedan skad je jedna jako neprecizna strahota za civile i takvo nesto koristiti po gradovima gdje ima i civila je van svake pameti.Asad kaze da voli Sirijski narod a vojska ubija isti narod sa tim skadovima i nekakvim buradima iz helikopetra.Imam utisak da ima i atomsku da bih je mozda upotrebio.I druga strana radi neke stvari koje su oprecne ljudskim konvencijama,ali posle buradi i skadova gdje stradaju njihova djeca i ostali civili ne znam ni sam da li ih treba previse za to kritikovati.Dobra tema samo malo manje forumskog rivalstva a vise informacija sa terena
Saxtrol

#7685 Re: Sirija

Post by Saxtrol »

atg51 wrote:
Evo ti pobunjenici: 20 minuta egzekucija koji su uradili ovi kojima je dosta "samoponižavanja, samoporažavajućeg ponašanja, zatucanosti, zaostalosti, straha, zebnje, mučenja...".

.
To on kulturno preskoci, kao sto je preskocio kad sam mu napisao da je 80ih radikalna grupa pobili regrute alavite u Alepu u vojnoj skoli, a pustale sve ostale.

Sarajevoxxx, reci nam kako je bilo u Siriji prije 1963? Zasto se smatra upravo period poslije vojnog puca, najstabilnijim periodom Sirije? Zasto je ekonomija konstatno isla uzlaznom putanjom? Da li je Sirija poslije vojnog puca bila jedina arapska zemlja gdje MB nije imao nikakvu vlast? Da li je MB redovno poslije 1963. izvodio teroristicke napade u Siriji, a najtezi u Alepu koji sam naveo? Da li je MB vec ranije pokusao ovavku "demokratsku" revoluciju, a nakon toga brat od Hafiza sravnio grad sa zemljom, poginulo dosta civila, dok su celnici MB tj. ustanka pobjegli u Brisel da iz Brisela rukovode "revolucijom" (zvuci poznato sa ovom revolucionarnom gardom)?

Vjerujem da ljudi sa golog otoka takodje nisu voljeli Jugu, kao ni bugojanska grupa, ali sta ces, svaki sistem ima svoje protivnike...
Co0l

#7686 Re: Sirija

Post by Co0l »

Stjui wrote:
Kad vec mene spominjes i time pokazujes ogranicenost koja te cini blize tom Smaji nego mene,da ti i odgovorim da bi 'Smajo' i razne 'Smaje' prije digli na mene ruku nego na tebe i ove ostale koji ih prozivaju,toliko zajednickog imamo.Ako vec mislis lagat i izmisljat barem uradi to tako da ne ispadnes glup.
sarajevoxxxx

#7687 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

SAA zauzela kršćanski grad Saded !!!

- Nakon povlaćenja boraca FSA iz Sadeda u pravcu Mehina, Asadove snage su zauzele grad.

http://halabnews.com/news/41102
sarajevoxxxx

#7688 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Saxtrol wrote:
To on kulturno preskoci, kao sto je preskocio kad sam mu napisao da je 80ih radikalna grupa pobili regrute alavite u Alepu u vojnoj skoli, a pustale sve ostale.

Sarajevoxxx, reci nam kako je bilo u Siriji prije 1963? Zasto se smatra upravo period poslije vojnog puca, najstabilnijim periodom Sirije? Zasto je ekonomija konstatno isla uzlaznom putanjom? Da li je Sirija poslije vojnog puca bila jedina arapska zemlja gdje MB nije imao nikakvu vlast? Da li je MB redovno poslije 1963. izvodio teroristicke napade u Siriji, a najtezi u Alepu koji sam naveo? Da li je MB vec ranije pokusao ovavku "demokratsku" revoluciju, a nakon toga brat od Hafiza sravnio grad sa zemljom, poginulo dosta civila, dok su celnici MB tj. ustanka pobjegli u Brisel da iz Brisela rukovode "revolucijom" (zvuci poznato sa ovom revolucionarnom gardom)?

Vjerujem da ljudi sa golog otoka takodje nisu voljeli Jugu, kao ni bugojanska grupa, ali sta ces, svaki sistem ima svoje protivnike...
- MB je primjer demokratije u arapskom svijetu. I onakvi kakvi su, sto puta su bolji od diktatora. Vidjelo se na primjeru Egipta. Došli su na vlast nikom dlaka sa glave nije falila, i to ih je i najviše koštalo. Prvi dan vlasti su trebali povješati, jedno stotinjak okorjelih fašista, desetak hiljada baciti u tamnicu (onak organizovati pro-forme suđenje, čisto da fašisti koliko-toliko izađeš u susret) otpusti jedno stotinjak hiljada iz državnih firmi okorjelih režimskih birokrata, zapravo nacista, kojima ni njemački nacisti nisu ni do koljena.

- To za ekonomiju je notorna i debela laž, baš kao i ona kako su ljudi dobro živjeli za vrijeme Gadafija - a pola ih nije imalo ni vodovod ni kanalizaciju, ili osnovne stvari. Živjeli su dobro ljudi bliski režimu, ostali su skapavali radeći po 16 sati dnevno za platu od 200-300 dolara.

Jesi li ikada bio u Siriji ? Jesi li ikada kupio kartu na nekoj autobuskoj stanici ? Jesi li se ikada provozao bar 5 minuta u nekom autobusu u Damasku, i vidio kako ljudi žive, kakav im je javni prijevoz, kakve su im ulice, kakva im je tržnica.
sarajevoxxxx

#7689 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
atg51 wrote:

Znaci, ubijaju ljude kojima su vezane ruke, streljanja zarobljenih vojnika i civila, bacaju ljude sa 3-4 sprata, mladih i starih, klanje, razna mucenja prije ubistva. Jako je tesko odgledati cijeli video, ja ga iskreno nisam pogledao cijelog, previse je tesko gledati kako se ljudi ubijaju. Ne znam kakve veze ovo ima sa izjavom da se bore za "najvece vrijednosti na dunjaluku"!? Ovo sigurno to nisu. Sto se mene tice, uopce mi nije jasno kako neko moze da njih podrzava s jedne strane, a da Sirijsku armiju optuzuje za zvjerstva i ubijanje i mucenje s druge.

Daleko im kuca od moje bila, a vala i svih ostalih koji ova ubistva i cijeli rat opravdavaju na bilo koji nacin.
Stvari su kristalno jasne. Iako Saxxx vjerovatno nije sposoban ubijati i zlostavljati, iako ima naglasenu humanost, zelja za pobjedom muslimana i islama je veca od sklonosti pravdi i moralu. Dakle, on ce podrzavati svoje bez obzira na zlocine koje budu cinili.

Vodje ISILa, Nusre i ostalih ne osudjuju zvjerstva koja si postavio, oni ih podsticu i odobravaju. Dakle, ne radi se o pojedinacnim zlocinima koje vodstvo osudjuje i kaznjava, radi se o 'udruzenom zlocinackom poduhvatu'. Pojedine islamisticke formacije su zlocinacke i fasisticke, na nivou nacistickih i fasistickih formacija, ponekad okrutnije i gnusnije prema zatocenim ljudima.

Ne trebas se truditi, ljudi kao Saxxx ce uredno ignorisati ove cinjenice. Ignorisat ce kao sto recimo mnogi Srbi ignorisu zlocine VRS. Ako i otvore tu temu pokusat ce relativizovati i opravdati. Ljudi su nazalost takvi, drze se copora bez obzira na sve. Samo rijetki pojedinci su sposobni kriticki razmisljati.

Najbolji argument protiv pobunjenika je da manjine od njih bjeze kao djavo od krsta. Jesu li ih Kurdi tlacili i ugnjetavali pa ih sada napadaju, kolju i ubijaju?
Zauzet sam sada, nemam vremena. Čitat ćemo se večeras ako Bog da.
madner

#7690 Re: Sirija

Post by madner »

sarajevoxxxx wrote:
Saxtrol wrote:

- MB je primjer demokratije u arapskom svijetu. I onakvi kakvi su, sto puta su bolji od diktatora. Vidjelo se na primjeru Egipta. Došli su na vlast nikom dlaka sa glave nije falila, i to ih je i najviše koštalo. Prvi dan vlasti su trebali povješati, jedno stotinjak okorjelih fašista, desetak hiljada baciti u tamnicu (onak organizovati pro-forme suđenje, čisto da fašisti koliko-toliko izađeš u susret) otpusti jedno stotinjak hiljada iz državnih firmi okorjelih režimskih birokrata, zapravo nacista, kojima ni njemački nacisti nisu ni do koljena.

- To za ekonomiju je notorna i debela laž, baš kao i ona kako su ljudi dobro živjeli za vrijeme Gadafija - a pola ih nije imalo ni vodovod ni kanalizaciju, ili osnovne stvari. Živjeli su dobro ljudi bliski režimu, ostali su skapavali radeći po 16 sati dnevno za platu od 200-300 dolara.

Jesi li ikada bio u Siriji ? Jesi li ikada kupio kartu na nekoj autobuskoj stanici ? Jesi li se ikada provozao bar 5 minuta u nekom autobusu u Damasku, i vidio kako ljudi žive, kakav im je javni prijevoz, kakve su im ulice, kakva im je tržnica.
Egipcani trenutno imaju potpuno suprotno misljenje.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#7691 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
sema911s wrote:saxxxxx jesi ti ikada bio u siriji,., prije ovog rata i napada terorista,.il o losim stvarima pises sto procitas sto pisu pobunjenici,.,

slicno nesto pricaju ko ti ovi sto kazu da u titinoj jugi nije bilo slobode, da smo ugnjetavani, da si za najmani zlocin zavrsavao u zatvoru i sl,.,

,.,
Bio u Siriji nekoliko puta, imam mnogo prijatelja Sirijaca. Sirija je mnogo gore od ovoga što pišem na forumu.

Titina juga...Raj za Siriju. Daleko je sirija od nje, jako daleko.
Cak nekoliko puta (mazohizam)?! I vazda se ziv vracao iz tog kazamata? Svasta. :-?
Jer je macetom strah rezao pri putovanju kroz isti. :lol:

U rangu je Riste Djoge za koga smo znali ko ga placa, za razliku od njega. :?:
dječak sa šibicama

#7692 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

izmedju ostalog, i za to se bore "pobunjenici" u Siriji.

Neki dan reportaza o takvim "pobunjenicima", jedan priscapio curicu nema ona ni 10 godina, kaze on zeli drzavu u kojoj ima pravo da je ozeni.

Bolesno pa bolesno.

A ova suplja prica o "diktaturi" porodice Assad u Siriji, tipicna demagogija koju su "skracene pantolice" uzeli od svojih zapadnih saveznika. Kad Basar naslijedi oca, to je onda diktatura i to se mora rusiti, kad se isto to desi u Kataru, onda je to "mirna tranzicija vlasti".
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#7693 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sarajevoxxxx wrote:SAA zauzela kršćanski grad Saded !!!

- Nakon povlaćenja boraca FSA iz Sadeda u pravcu Mehina, Asadove snage su zauzele grad.

Ne lazi, nije ga SAA zauzela, vec oslobodila od bradate internacinale. :thumbup:
Co0l

#7694 Re: Sirija

Post by Co0l »

dječak sa šibicama wrote:Kad Basar naslijedi oca, to je onda diktatura i to se mora rusiti, kad se isto to desi u Kataru, onda je to "mirna tranzicija vlasti".
I sta je onda po tebi to dvoje,oboje diktatura ili je oboje samo mirna tranzicija vlasti?Posto smo zakljucili da ne moze jedno ovako a drugo onako.
dječak sa šibicama

#7695 Re: Sirija

Moje misljenje je nebitno, zaboli me ona stvar i za Assada i za katarske emire, nego mi samo godra vidjeti kako SAA mlati ovu bjelosvjetsku placenicku koljacku bagru.

Vase licemjerje je fascinantno, vi se unosite srcem i dusom u bliskoistocne teme i dileme.
Co0l

#7696 Re: Sirija

Post by Co0l »

dječak sa šibicama wrote:Moje misljenje je nebitno, zaboli me ona stvar i za Assada i za katarske emire, nego mi samo godra vidjeti kako SAA mlati ovu bjelosvjetsku placenicku koljacku bagru.

Vase licemjerje je fascinantno, vi se unosite srcem i dusom u bliskoistocne teme i dileme.
Bitno je da se barem oko neceg slazemo.
udrch

#7697 Re: Sirija

Post by udrch »

salik79 wrote:
udrch wrote:zašto bi bila kontradiktornost ne smatrati bratom nekoga ko je prekršio Allahovu naredbu: "Ko ubije......"
Da li su hz Hidr a.s. i Musa a.s. tvoja braca? Inace, ne moras ubiti nekoga da bi bio grjesnik.
bio sam vrlo jasan, žao mi je ako ne razumiješ običnu rečenicu..
astala_vistala

#7698 Re: Sirija

Post by astala_vistala »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
sarajevoxxxx wrote:SAA zauzela kršćanski grad Saded !!!

Ne lazi, nije ga SAA zauzela, vec oslobodila od bradate internacinale. :thumbup:
kakva propaganda :D

iskreno se divim ljudima koji imaju snage preko interneta da sve prate i da brane svoje teze ko je dobar a ko los.

Ali vjerovati da jordanci,ceceni i ostali donose dobro i prosperitet Siriji je isto kao vjerovati da je napad na blizance i pentagon zaista ucinilo samo 19 bradonja,i Gaddafi je ubijao svoj narod,Ben Ali je isto ubijao svoj narod koje je to veliko zlo bilo da je zapad morao da dovede "demokratiju" u srce divljackog mentaliteta :D i naravno Saudijska Arabija je najveca demokratija na bliskom istoku,cak mozda i zenama dozvole da voze auta :D
dječak sa šibicama

#7699 Re: Sirija

astala_vistala wrote: i naravno Saudijska Arabija je najveca demokratija na bliskom istoku,cak mozda i zenama dozvole da voze auta :D
Pa oni bi, kao, dozvolili, drage volje, jer oni su demokrate... nego Saudijci ne daju, a ko je vidio ici protiv volje naroda :oops: :oops: :oops: :oops:
salik79

#7700 Re: Sirija

Post by salik79 »

udrch wrote:
salik79 wrote:
bio sam vrlo jasan, žao mi je ako ne razumiješ običnu rečenicu..
Razumijem ja. Ti ne razumijes. Naveo si da ti grjesnici nisu braca, a da su ti svi muslimani braca. Rekoh ti da si u kontradiktornosti. Na to si mi ti odgovorio s ajetom, na sta je slijedilo moje kontrapitanje i konstatacija da ne moras biti ubica da bi bio grjesnik. U cemu je problem? Ili zelis reci da su svi muslimani bezgrjesni?
Locked