Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#7301 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Troje djece poginulo u režimskom granatiranju Amr Al Verda u Melihi

18 +

http://www.youtube.com/watch?v=YijKeSwVuGI
udrch

#7302 Re: Sirija

Post by udrch »

sarajevoxxxx wrote:Dobru i uhranjenu mačku možeš razvući par dana, kosti ne bacati nego od njih kuhati supu, i taj postupak ponavljati nekoliko puta, ipak duga je zima. Nekome je to sve samo zahebancija, a nekome sumorna stvarnost.
drug, znaš da te poštujem, uživam čitajući tvoje izvještaje, posebno jer nerviraju ove bašarove poklonike..
poslije tvojih izvještaja o uspjesima Cheli mora da ponavlja one svoje nebuloze o svjetskim zavjerama..
rekoh ti bio sam u okruženju, pa znam o čemu govorim..
mačke i pse sigurno niko ne jede, mogu život svoj dati da nije tako..
tokom februara i marta 1993. godine znao sam po tri dana skoro ništa ne jesti u par navrata, ne zato što se nije imalo, već što je situacija bila vrlo teška..u tim mjesecima je pala enklava Cerska-Konjević polje-Kamenica..vjeruj mi da sam tako gladan imao priliku da jedem juneće meso, a nisam htio, jer mi ga je bilo preko glave, doslovno mi želudac ne prihvata, ne može, a hljeb nije imao ko spremiti, jer su se civili kretali prema Srebrenici..tih dana na vijestima se javljalo o desetinama umrlih od gladi, a niko nije umro od gladi..bilo je gladnih koliko hoćeš koji nisu imali doslovno ništa danima, ali teško je od toga umrijeti..oni koji su zapadali u takvu situaciju su bez kalkulacija napuštali enklave i manje više ili prelazili ili ginuli u putu za Tuzlu..a mi smo bili skoro hermetički zatvoreni i pod stalnim napadima..
u Siriji nema čvrstih linija, a i prema civilima se postupa drugačije nego kod nas, tako da sam siguran da je ovo propaganda koja je dopuštena, jer je situacija teška, ali nije istinita..
u njihovoj kulturi je pas i mačka nešto ružno, nisu to Kinezi i nema teorije da to može proći kroz usta..radije se popiju batine i čak metak nego to..
opet Allah najbolje zna, ali ne vjerujem u ovo..
dječak sa šibicama

#7303 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

sarajevoxxxx wrote:Nakon oslobađanja vojne baze Tamiko u Istočnoj Guti....
Ajde sto lazes neupucene pa ti i povjeruju....

Tameco nije nikakva vojna baza vec tvornica farmaceutskih proizvoda, nesto kao Bosnalijek, Pliva, Krka i slicno.

Zasto lazes ljude, nikako mi nije jasno.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#7304 Re: Sirija

Post by arman1 »

dječak sa šibicama wrote:

Tameco nije nikakva vojna baza vec tvornica farmaceutskih proizvoda, nesto kao Bosnalijek, Pliva, Krka i slicno.

Ili je neupučen pa onako oflje prevodi sa arapskog FB statuse i vijesti od pogani ili je plačen za ovo.
basar

#7305 Re: Sirija

Post by basar »

Vehabo-cionistički šef obavještajne službe SA - Bandar Bin Sultan izjavio evropskim diplomatama da će kraljevstvo smanjiti dogovore sa amerima, zbog njihove neaktivnosti po pitanju Sirije i zbog mogućeg topljenja odnosa sa Islamskom Republikom Iran.

Rojters
sarajevoxxxx

#7306 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Režimski mediji javljaju da su ranjeni dopisnica režimske TV Sema Kenane Aluš i Halid Velid dopisnik TV Al Mejadin dok su pokrivali ratna dešavanja sa Tel Hasila u južnom halebu
basar

#7307 Re: Sirija

Post by basar »

Zapovjednik "slobodne vojske" južne regije ubijen u Deri.

U akciji je zaplijenjeno 7 raketa Izraelske proizvodnje, 7 izraelskih komunikacijskih uređaja motorola izraelske proizvodnje, 12 mitraljeza i automatska puška u selu Lajat, Tabba Buar
sarajevoxxxx

#7308 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dera, Tafes: Pao vojni punkt Ebu Rašid !

- Saopćenje FSA brigada povodom današnjeg zauzimanja ovog režimskog punkta u gradu Tafesu u Deri

sarajevoxxxx

#7309 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Danas zgaženi režimski punkt Al Radi ili ebu Rašid u Tafesu

sarajevoxxxx

#7310 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Homs, Rusten: Tragovi režimskog razaranja grada Rustena koji se nalazi u okolici Homsa

sarajevoxxxx

#7311 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kvart Bustanul Baša u Halebu nakon režimskog razaranja

Image
sarajevoxxxx

#7312 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Uništen režimski tenk T-72u gradu Melihi u Istočnoj Guti

Image
sarajevoxxxx

#7313 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Pored nekoliko zračnih udara danas je na mjesto Dejr Al Asafir u Istočnoj Guti režim ispalio 6 raketa zemlja-zemlja

sarajevoxxxx

#7314 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

arman1 wrote:
dječak sa šibicama wrote:

Ili je neupučen pa onako oflje prevodi sa arapskog FB statuse i vijesti od pogani ili je plačen za ovo.
- Tamiko jeste tvornica lijekova, ali je ista pretvorena u jednu od najjačih režimskih vojnih baza u Istočnoj Guti. Preciznije kazano tvornica Tamiko je pretvorena u klasičnu vojnu kasarnu, prepunu mitraljeskih gnijezda, oklopna vozila i tenkovi su se nalazili oko nje. Iz te kasarne režimske snage su sijale smrt po regionu Melihe i Istočne Gute. sama činjenica da su snage sirijske opozicije desetinama puta pokušavale zauzeti ovo strateški važno mjesto i da je zadnji pokušaj bio šehidskom akcijom, govori da je Tamiko sve samo nije obična tvornica lijekova. Ukucaj u google ili youtube riječ حاجز تاميكو (punkt Tamiko), vidjet ćeš na desetine video klipova iz različitih vremenskih perioda u kojima se uglavnom govori o pokušaju osvajanja ovog režimskog uporišta.

Također, i režimski portali koriste upravo taj izraz ''hadžiz'' ili arapski حاجز odnosno punkt.Naravno upotrebljava se riječ i mamel tamiko ili tvornica zatim mudžema tamiko, svejedno, mislim da niko pa ni režimski mediji ne negiraju da je tvornica Tamiko pretvorena u vojnu kasarnu, kao što je slučaj sa desetinama ili stotinama drugih škola, džamija, zgrada, tržnih centra koje su isto tako pretvorene u režimske vojne baze ili punktove.
popokatepetl_com

#7315 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Pa po ovom saxu pobunjenici osvojise i pregazise sve vojne punktove u drzavi :D
sarajevoxxxx

#7316 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Evo npr teheranska TV Al Alem (na stotine je sličnih na netu) koja simpatizira Asadove snage. Na ovom linku imaš par rečenica o značaju vojne baze Tamiko.

http://www.alalam.ir/news/1526072

- Dakle, ne samo da kažu da se radi o režimskoj vojnoj bazi Tamiko već donose detalje i pišu o značaju Tamika za režimske snage i cijeli region. Vojnici iz te baze su svaki dan uredno pretresali sve živo. Svaki Sirijac koji je namjeravao uči u Istočnu Gutu morao je proči pored tvornice Tamiko ili tog režimskog punkta, Zabrana unošenja hrane je mjesecima na snazi, sa tog punkta izgladnjivali su i držali u okruženju prvo cijeli grad Melihu a zatim i cijelu Istočnu Gutu.

Zanimljivo je i izvještavanje ovog portala o padu Tamika (koji se naravno po njima nije ni desio):

Eksplozija koja se desila na vojnom punktu Al Tamiko u regionu Al Mlihe u okolici Damaska, desila se pomoću oklopnog vozila BMP koje je bilo napunjeno eksplozivom. Vozać vozila se uspio približiti i ostaviti vozilo blizu punkt, a zatim se prije nego štvo je vozilo eksplodiralo uspio udaljiti od vozila uz podršku svojih kolega koji su ga pokrivali a potom aktivirao bombu iz daljine.

Značaj područja koje se nalazi oko tvornice

Područje zbog svoje visine pokriva region Kufrbatna i Al Melihe. Sa tog mjesta se može nadzirati cijeli region koji ga okružuje, i značajno pomaže snajperistima koji su bili raspoređeni na krovovima tvornice koji su nadzirali kretanje i ciljali napadaće i njihova vozila sa lakoćom. Također, pored vojnog punkta Tamiko u blizini je i vojni punkt Al Nur.

Ostatak vijesti je bla bla oni su ga bili zauzeli ali vojska je uz pomoć zračnih udara vratila vojni punkt pod svoju kontrolu.

Tu je i slika ''hrabre sirijske vojske'':

Image
Challenger__

#7317 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image

hi hi hi
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7318 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Herr Flick wrote:Cuj sta radi Ruski vojnik a nisi se nikad zapitao sta rade dzihadisti iz preko 30 zemalja svijeta na tlu Sirije :-) :-)
:lol: :lol: :lol:
Challenger__

#7319 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Obumbini kriteriji :-D :

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7320 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

opet slikovnice kao argument
husein_kapetan

#7321 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Osim evidentne propagande i jednostranog navijanja ne vidim drugu svrhu postovanja ovih "vijesti". Forumaši (najveći dio ) koji ovdje pišu su dobro informisani i nikome nije potrebno ovo sistematsko tupljenje. Svak ovdje može staviti more "provjerenih" informacija da bi nas informisao.. ( eto ja ću baš čekati post ovog da znam šta se tamo dešava) i malo diskutovati o tom.... nadam se da osim ovog" informisanja" pomenuti ima nešto reći... meni ovo liči na glasnogovorništvo nusre & C.
sarajevoxxxx

#7322 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Homs, al Suhne: Veliki broj poginulih režimskih vojnika u napadu FSA na režimski vojni konvoj na glavnom putu Tedemur-Dejr Zur

http://orient-news.net/?page=news_show&id=5844
sarajevoxxxx

#7323 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Al Sefira 22.10.2013

Challenger__

#7324 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dar ez-Zor: propade im "intevju" :oops: : KLIK!
Herr Flick

#7325 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Ovi u Bahreinu se opasno rokaju,naravno to ne interesuje zapadne mainstream medije kao u slucaju sa Sirijom :-) :-)
Locked