Gdje ćeš bacati knjigu ? Ja skupljam sve živo. Da ironija bude veća imam jednu kraj druge,
od Tulića. Tu su negdje blizu Nietzche i Dawkins. Pročitao sam Velikog šejtana prije 17-18 godina, kada sam bio mlađi. Kad tada nisam progutao propagandu, gdje ću tek sada. Već tada mi je bila smiješna i cirkus.
VIJESTI IZ ISLAMSKOG SVIJETA (27/10 - 1/11)
*Turski avioni dva puta bombardovali kurdske komuniste u Siriji kad su pokusali preci rijeku Eufrat.
*16%Amerikanaca su hispanskog porijekla(katolici),a 13%africkog.
*Turci hapse tekfirije po Turskoj.
*Britanija ostavlja 450,a Amerika 9800 vojnika u Afganistanu.
*Turska sela su jos uvijek pod velikim uticajem sufijskih shejkhova,cak i prilikom izbora.Nakon izborne pobjede danas je premijer tokom govora u Ankari "donio selame od Mewlane iz Konje".
*U glavnom gradu Peru Limi zid sa bodljikavom zicom dijeli siromasni dio grada od bogatog.TO JE VASA VJERA I CIVILIZACIJA.Juzna Amerika je katolicka.
*Kina nakon 30 godina zabrane dozvoljava drugo dijete.TO JE VASA CIVILIZACIJA
*Libanci koriste krivotvorene sirijske isprave kako bi usli u Evropu kao Sirijci.
*"Nusra" i dalje daje prisegu "Qaidi"i Zawahiriju i ukljucuje u tekst prisege "borbu protiv tekfirija".
*"Drzava" prebacuje aktivnost sa Twitera na Telegram zbog teskoce slijedjenja od strane bezbjednosti.
*Dzon Keri kaze da je na Beckoj konferenciji dogovoreno da se "Drzava" i "Nusra" moraju unistiti prije izbora koje ce nadzirati UN.Lavrov kaze da se i druge skupine trebaju uvrstiti u listu teroristickih organizacija i da Sirija mora ostati sekularnom i da Sirijci van zemlje trebaju ucestvovati u izborima.
*Saudijja poziva Sirijski Savez,Dzejsh Islami,Ahraru Sham i Dzebha Islamijje na dogovor u Rijadu.
*Austrija salje izbjeglice vozom u Njemacku bez prethodnog dogovora,a Njemacka prijeti da ce ih vratiti u Austriju.
*49,38% glasova za islamiste u izborima u Turskoj (316 mjesta u parlamentu od 550),25,41% za sekularne munafiqe(134 mjesta),11,94% za nacionalisticke munafiqe(59 mjesta) i 10,69% za kurdske munafiqe(41 mjesto).Sin dugogodisnjeg vodje nacionalista Arpaslana Turkesha pripojio se islamistima.Premijer Dawudoglu kaze da je to pobjeda za Tursku i njene susjede.Kurdski munafici pobijedili u kurdskim gradovima Dijarbekiru,Sirnaku i Hakariju.Sekularni munafici pobijedili u Izmiru,Edirni,Ajdinu,Mugli,Karkalaru i Takirtagu.Islamisti pobijedili u Istanbulu,Ankari,Bursi,Konji,Eskishehiru,Mersinu,Kajseriju,Kodzaliju,Kutahiji, Samsunu,Bajaksiru,Artavinu,Gaziantepu,Gumushkhaneu,Antakiji,Kastamoni,Sparti,Mardinu,Sinurtu,Tunhaliju,Ashaku,Cankariju,Amasiji,Adani,Kilisu,Aksaraju,Wanu,Tarabzonu,Antaliji,Bangolu,Buluu,Alazigu,Erzurumu,Karsu,Malatiji,Sakariji,Sivasu,Urfi,Canakaleu,Adjamanu,Jaluu,Erzedzanu,Ordohanu,Denizliju,Afijonu,Burduru,Curumu,Kahramanmaresu,Mushu,Nushehiru,Urduu,Sinobu,Tukatu,Juzgatu,Zongalduku,Karikaleu,Bartinu,Osmanijji,Duzdzeu,Adajamanu,Batlisu,Karabuku,Biledzaku,Negideu,Ogri,Bajburtu,Giresonu,Manisi,Kirshehiru,Rizeu,Karahisaru,Shanliju...