Sirija
- Challenger__
#69002 Re: Sirija
#Syrian Army kills, in #Aleppo countryside, Abu-Qutadah Al-Maqdisi, Top #Nusra Commander
- Challenger__
#69003 Re: Sirija
Kome?bvcx wrote:Šta li im je onaj Zahran Alloush toliko skrivio?
- Challenger__
#69004 Re: Sirija
Syrian opposition activist tweets after posing in front of caged Alawites: "In front of cages with group of apes."
Ne znam kakav idiot moraš biti pa da ove neljude nazivaš "opozicionim aktivistima". Zaista sam uvjerenja da je zapadnoevropski i američki čovjek definitivno bespovratno idiotizovan.
Ako je bio cinik, onda povlačim riječ.
- bvcx
#69005 Re: Sirija
Svima.Challenger__ wrote:Kome?bvcx wrote:Šta li im je onaj Zahran Alloush toliko skrivio?
Uključujući i ove što im je glavni argument sirijskog haosa po tome što je "Assad pustio zatvorenike".
-
sarajevoxxxx
#69006 Re: Sirija
Najmanje 16 građana Al Karjetejna poginulo u redu za hljeb nakon jučerašnjeg ruskog bombardovanja grada.
Grad Al Karjetejn je pod kontrolom Isila.
Grad Al Karjetejn je pod kontrolom Isila.
- exliberal-ex
#69007 Re: Sirija
Upravo gledam BBC Top Gear iz 2010,....putuju iz Iraka u Tursku, Siriju, Jordan i Izrael....upravo usli u Siriju, jedna od prvih recenica uh ovo je mnogo bolje i sigurnije nego Turska, vidis kako ljudi dolaze da se slikaju sa njima, smiju se , sasvim normalna drzava, i sta napravise oslobodioci.....koliko je od ovih ljudi mrtvo koliko protjerano
Treba sve ove oslobodioce nabit na neku stvar .... i jos ih podrzavate mater vam zaostalu
ps
prosli Palmiru i sad na ulazu u Damask....pa fakat mater vam oslobodilacku i nesto imate pravo da kazete stoko jedna
tek kad pogledas emisije od prije par godina vidis kako su normalno zivjeli
Treba sve ove oslobodioce nabit na neku stvar .... i jos ih podrzavate mater vam zaostalu
ps
prosli Palmiru i sad na ulazu u Damask....pa fakat mater vam oslobodilacku i nesto imate pravo da kazete stoko jedna
tek kad pogledas emisije od prije par godina vidis kako su normalno zivjeli
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#69008 Re: Sirija
i sta sadastala_vistala wrote:A duse drage e sada imaju odlican zivot med i mlijeko,neko je dobro rekao na forumu zaista moras cvrsto da vjerujes u ideju revolucije u Siriji ili te za to neko debelo placa..a tvoj mozak je vjerovatno samo malo opran..lafo Asad diktator a zaljevske monarhije leglo demokratije i pravde u prelijepoj Siriji su nasli praviti kalifate i ostale bakrace a braca u palestini zivi u prirodnom koncentracionom logoru i u tom Izraelu nikad nema belaja sa teroristima iako su zakleti neprijatelji islama ? pro orci kenjam vam se na logiku.japin_mutapi wrote:ta sektaška rulja su asadovi agenti i kriminalci koje je pustio iz zatvora da uzurpiraju mirne proteste gdje su ljudi tražili samo malo slobode i mrvu boljeg života
to daje za pravo psihopati da pobije, srusi, zapali sve redom
politika zlocinackog rezima je i dovela do ovoga
uzrok posljedica
-
Moenx
#69009 Re: Sirija
Jebiga u SIriji je sad glavna furka oko toga ko ce imati kljuceve drzave -- tacnije ko ce uopste imati drzavu
Asad je uspio da ocuva kicmu drzave dakle kompaktan najgusce naseljen teritorij(uz neke izuzetke gdje se vode snazne borbe) i plus izlaz na more i to mu sada dodje kao sredstvo da zajbava jos vise narod
S druge strane pitanjem drzavne politike bave se svi pa tako i teroristi i oni hoce svoju drzavu jer vide kako je ona bitna
SA drzavom u ruci mozes da maltretiras i seres bas ono pravo kao i kad si bio obicni terorista tako da im je to sada pravac djelovanja
NO sve te drzave svjesno ili nesvjesno indirektno ili direktno moraju da se pomire sa danasnjim svjetskim tokovima kao i sa svojim narodom -- da im narod ne bi bjezao nemilice iz drzave
Asad iako stomatolog ipak se ucvrstio kao neko ko voli vlast -- sa svojim cinicnim osmijehom vladajuc u zemlji gdje njegov narod gine kao lutke u nekom krvavom pozoristu on me nekako uzasno podsjeca na diktatora i to diktatora iz istocnih blokova -- i to Cuseskua-- a poznato je da taj istocni blok i ti diktatori imaju svog velikog brata koji se zove RUsija -- RUsijia se brze bolje mora i treba zarad moralnih vrijednosti odreknuti tog statusa i zapoceti moderno doba bez toga da se gurka sa pokvarenim kapitalistickim zapadom
NO u svakom slucaju raduje sto se eto u Siriji i oko SIrije ipak pregovara putuju kamioni sleperi odvoze dovoze hranu prodaje se roba i dogovor ce dovesti mozda i do stvaranja jedne posebne zemlje na svijetu neke nove SIrijie jedinstvene kao i nasa zemlja-- samo u ime svih tih civilnih zrtava koji zapamtite zive u tradicionalnim obiteljima gdje zena sa djecom ne moze bas samostalno maknuti od putanje kuca pijaca kuca i tako zastititi svoju djecu , midslim da treba pod hitno da dodje mir
Asad je uspio da ocuva kicmu drzave dakle kompaktan najgusce naseljen teritorij(uz neke izuzetke gdje se vode snazne borbe) i plus izlaz na more i to mu sada dodje kao sredstvo da zajbava jos vise narod
S druge strane pitanjem drzavne politike bave se svi pa tako i teroristi i oni hoce svoju drzavu jer vide kako je ona bitna
SA drzavom u ruci mozes da maltretiras i seres bas ono pravo kao i kad si bio obicni terorista tako da im je to sada pravac djelovanja
NO sve te drzave svjesno ili nesvjesno indirektno ili direktno moraju da se pomire sa danasnjim svjetskim tokovima kao i sa svojim narodom -- da im narod ne bi bjezao nemilice iz drzave
Asad iako stomatolog ipak se ucvrstio kao neko ko voli vlast -- sa svojim cinicnim osmijehom vladajuc u zemlji gdje njegov narod gine kao lutke u nekom krvavom pozoristu on me nekako uzasno podsjeca na diktatora i to diktatora iz istocnih blokova -- i to Cuseskua-- a poznato je da taj istocni blok i ti diktatori imaju svog velikog brata koji se zove RUsija -- RUsijia se brze bolje mora i treba zarad moralnih vrijednosti odreknuti tog statusa i zapoceti moderno doba bez toga da se gurka sa pokvarenim kapitalistickim zapadom
NO u svakom slucaju raduje sto se eto u Siriji i oko SIrije ipak pregovara putuju kamioni sleperi odvoze dovoze hranu prodaje se roba i dogovor ce dovesti mozda i do stvaranja jedne posebne zemlje na svijetu neke nove SIrijie jedinstvene kao i nasa zemlja-- samo u ime svih tih civilnih zrtava koji zapamtite zive u tradicionalnim obiteljima gdje zena sa djecom ne moze bas samostalno maknuti od putanje kuca pijaca kuca i tako zastititi svoju djecu , midslim da treba pod hitno da dodje mir
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#69010 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:
...da u te sektaške podjele muslimanska elita i ona u Rijadu i ona u Teheranu ne vjeruje niti se mrze između sebe. .
Ima ti ova mjesta...zato je ovaj velikan i rekao ovo:
"Rat je razdoblje kada se međusobno ubijaju ljudi koji se uopće ne poznaju i to po zapovijesti onih koji se međusobno veoma dobro poznaju,pa se ipak ne ubijaju."
Dwight Eisenhower
- Opetja033
#69011 Re: Sirija
Nije Kasim, nego ovaj (i on je jedan od komandanata IRGC-a) :Challenger__ wrote:Onaj lik (Markito) što je prenio izmišljenu vijest da je "opozicija zauzela brdo govana" sada piše da je poginuo general Sulejmani (navodno, južno od Alepa).
Nadam se da je i ovaj put u krivu.
_____

Asadullah Sulejmani.
Last edited by Opetja033 on 03/11/2015 09:35, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#69012 Re: Sirija
Tacno je moguce da neko pobunjenicima smeka ova iranske oficire...
- madner
#69013 Re: Sirija
Ili je RG nesposobna.
Sto me ne bi cudilo, nisu se proslavili ni protiv Iraka.
-
atg51
#69014 Re: Sirija
Izvini, zaboravio sam navesti Egipat. Da, i oni podrzavaju borbu protiv istih monstruma i terorista koji su umalo i Egipat gurnuli u sveopci rat. Vjerovatno zato i podrzavaju vladu u Damasku, imaju isti problem.sarajevoxxxx wrote:atg51 wrote:Koja su to braca Arapi? Koliko je meni poznato, Qatar i KSA konstantno salju novac i opremu POBUNJENICIMA. I to uopce ne sakrivaju!!! U Jordanu ih treniraju!!! Koji to Arapi finansiraju vladu u Damasku? Ko stoji iza Asada? Vladu u Damasku podrzavaju Iran i Rusija, Arapske vlade podrzavaju ISIL, Nusru i milion ovih malenih ko fol pobunjenickih grupa. Daj prosvijetli nas, izgleda da smo svi na krivom putu sve ove godine.sarajevoxxxx wrote:Na mnogim portalima opozicije pokrenuta je polemika o zadnjim postupcima Džejš el Islama i postavljanja kafesa na ulice Doume.
Realno sraman potez, uz dužno poštovanje svih žrtava u Doumi, ali nema potrebe za ovim akcijama koje bacaju ljagu na jednu časnu odbrambenu borbu koju vodi opozicija.
Ne sviđa mi se taj postupak jer ne smatram Alevite a najmanje žene i djecu odgovornim za bombardovanja Doume. Bar ne u prvom redu. Bijes treba biti usmjeren prema njihovoj braći arapima koji 4 godine daju blagoslov sirijskom rezimu za nastavak ubijanja. Koji sa režimom održavaju kontakte koji ga finansiraju itd.
Ovako stvaraju jednu mučnu situaciju od koje će opet najviše profitirati likovi koji stoje iza Asada, a sumnjam da će režim prestati bombardovati zbog kafesa što se i danas vidjelo gdje je grad ponovo bombardovan.
Ako se slazemo da su ovo Arapske zemlje: Alžir, Bahrein, Egipat, Irak, Jordan, Kuvajt, Libija, Maroko, Oman, Katar, Saudijska Arabija, Sudan, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jemen i Palestina - ko konkretno od njih podrzava, pomaze i finansira vladu u Damasku?
Kontam da ovdje mozemo iskljuciti Palestinu i Irak jer oni ni sami sebi ne mogu pomoci, od ovih ostalih, KO TO PODRZAVA VLADU U DAMASKU!?
A to sto pises "sraman potez", za civile u kavezima, pa mislim ono, njihove metode mucenja i ubijanja ljudi, unistavanja i rusenja svega govore za sebe! Ubili su direktora muzeja u Palmiri (74 godine) jer je se brinuo o zaostavstini politeisticke religije! Ima li tebi to smisla!?
Ovo sto zatvaraju ljude u kaveze mene nije iznenadilo. Sve u skladu sa njihovom interpretacijom slobode i Islama, koja, budimo iskreni, nema veze ni sa slobodom ni sa Islamom.
I jos jedno pitanje: ti zaista mislis da svi koji se bore u SAA podrzavaju Asada? Da je to razlog njihove borbe? Da li si ti uopce svjestan zasto se SAA nije raspala do sada, zasto nije nestala? Evo ovdje stalno trubite da su nesposobni, korumpirani, da ginu u stotinama, svaki dan napisete po 10 puta "ode tenk" i nikako da se raspadnu! Kako to?! Odakle svi ti vojnici koji se bore u SAA dolaze i zasto?
Kada sebi odgovoris na pitanje zasto je to tako, onda ce ti biti jasni i kavezi i sva ostala monstruozna djela koja su takozvani pobunjenici uradili u ove 4 godine rata. Ili su ti mozda vec jasni, samo sto neces da priznas...
Podržava Egipat, imaš na ovoj temi nekoliko puta su postavljane slike egipatskih projektila koje koristi režim.Egipat je pozdravio rusku vojnu intervenciju.A Sisi, svi znamo da je došao na vlast ponajviše zahvaljujući milijardama zaljevskih petro-dolara, što nisu ostavili Mursija da vodi džihad protiv mrskih Alevita? Zasto su postavili na vlast lika koji šalje oruzje, naftu na svaki moguci nacin pomaze Alevitima. Lika koji pozdravlja rusku vojnu intervenciju koja spašava Alevite i diže režimski vojsku, ili koji hapsi sve koji imaju bilo kakve veze ne sa Isilom već sa FSA.
Mislim i više je nego jasno na čijoj su strani arapske vlade. Neke su se javno izjasnile da podrzavaju Asada (Oman, Egipat, Alžir, Tunis, Libanon, dobar dio kuvajtskih zastupnika, a evo i Jordan pozdravlja rusku vojnu intervenciju) druge su se postavile nešto kao prema Izraelu, zvanično osuđuju, a u suštini najbolji su čuvari izraelske politike.
U cilju jasnijeg odgovora, mislim da je bitno da navedem listu drzava u kojima legitimna Sirijska vlada trenutno ima otvorene ambasade:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_d ... s_of_Syria
Nije valjda da je ovoliko drzava slijepo, da sve ove drzave podrzavaju "diktatora i djecoubicu, bacaca strasnih barel bombi i monstruoznog istrebitelja sopstvenog naroda"!? Kako to da narod, recimo jedne demokratske Svedske, Njemacke ili Svicarske ne zatvori ambasadu Sirije u sopstvenoj zemlji? Kako to da "pobunjenici", ti borci za demokratiju i slobodu, nigdje nemaju diplomatsko predstavnistvo? Sta je bilo sa onom kvazivladom sto je imala sjediste u Turskoj? Da li je se iko sjeca?
Aleviti nisu Sirija, ne znam zasto se odmah odgovor mora gurati u tom sektaskom smjeru. Aleviti - pa zar je bitno, uopce? Nisam ni znao da postoje do prije 3-4 godine. Pretpostavljam da si ti musliman, sunit. Da li bi se druzio samnom da sam ja alevit? Da sam neka druga religija koja nije "ispravni" Islam? Da li bi predstavljalo problem da te danas pozovem na kafu, sutra da izgradim kucu pored tvoje i zajedno da zivimo u komsiluku?
- Opetja033
#69015 Re: Sirija
atg51 wrote:Izvini, zaboravio sam navesti Egipat. Da, i oni podrzavaju borbu protiv istih monstruma i terorista koji su umalo i Egipat gurnuli u sveopci rat. Vjerovatno zato i podrzavaju vladu u Damasku, imaju isti problem.sarajevoxxxx wrote:atg51 wrote:
Koja su to braca Arapi? Koliko je meni poznato, Qatar i KSA konstantno salju novac i opremu POBUNJENICIMA. I to uopce ne sakrivaju!!! U Jordanu ih treniraju!!! Koji to Arapi finansiraju vladu u Damasku? Ko stoji iza Asada? Vladu u Damasku podrzavaju Iran i Rusija, Arapske vlade podrzavaju ISIL, Nusru i milion ovih malenih ko fol pobunjenickih grupa. Daj prosvijetli nas, izgleda da smo svi na krivom putu sve ove godine.
Ako se slazemo da su ovo Arapske zemlje: Alžir, Bahrein, Egipat, Irak, Jordan, Kuvajt, Libija, Maroko, Oman, Katar, Saudijska Arabija, Sudan, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jemen i Palestina - ko konkretno od njih podrzava, pomaze i finansira vladu u Damasku?
Kontam da ovdje mozemo iskljuciti Palestinu i Irak jer oni ni sami sebi ne mogu pomoci, od ovih ostalih, KO TO PODRZAVA VLADU U DAMASKU!?
A to sto pises "sraman potez", za civile u kavezima, pa mislim ono, njihove metode mucenja i ubijanja ljudi, unistavanja i rusenja svega govore za sebe! Ubili su direktora muzeja u Palmiri (74 godine) jer je se brinuo o zaostavstini politeisticke religije! Ima li tebi to smisla!?
Ovo sto zatvaraju ljude u kaveze mene nije iznenadilo. Sve u skladu sa njihovom interpretacijom slobode i Islama, koja, budimo iskreni, nema veze ni sa slobodom ni sa Islamom.
I jos jedno pitanje: ti zaista mislis da svi koji se bore u SAA podrzavaju Asada? Da je to razlog njihove borbe? Da li si ti uopce svjestan zasto se SAA nije raspala do sada, zasto nije nestala? Evo ovdje stalno trubite da su nesposobni, korumpirani, da ginu u stotinama, svaki dan napisete po 10 puta "ode tenk" i nikako da se raspadnu! Kako to?! Odakle svi ti vojnici koji se bore u SAA dolaze i zasto?
Kada sebi odgovoris na pitanje zasto je to tako, onda ce ti biti jasni i kavezi i sva ostala monstruozna djela koja su takozvani pobunjenici uradili u ove 4 godine rata. Ili su ti mozda vec jasni, samo sto neces da priznas...
Podržava Egipat, imaš na ovoj temi nekoliko puta su postavljane slike egipatskih projektila koje koristi režim.Egipat je pozdravio rusku vojnu intervenciju.A Sisi, svi znamo da je došao na vlast ponajviše zahvaljujući milijardama zaljevskih petro-dolara, što nisu ostavili Mursija da vodi džihad protiv mrskih Alevita? Zasto su postavili na vlast lika koji šalje oruzje, naftu na svaki moguci nacin pomaze Alevitima. Lika koji pozdravlja rusku vojnu intervenciju koja spašava Alevite i diže režimski vojsku, ili koji hapsi sve koji imaju bilo kakve veze ne sa Isilom već sa FSA.
Mislim i više je nego jasno na čijoj su strani arapske vlade. Neke su se javno izjasnile da podrzavaju Asada (Oman, Egipat, Alžir, Tunis, Libanon, dobar dio kuvajtskih zastupnika, a evo i Jordan pozdravlja rusku vojnu intervenciju) druge su se postavile nešto kao prema Izraelu, zvanično osuđuju, a u suštini najbolji su čuvari izraelske politike.
U cilju jasnijeg odgovora, mislim da je bitno da navedem listu drzava u kojima legitimna Sirijska vlada trenutno ima otvorene ambasade:
Nije valjda da je ovoliko drzava slijepo, da sve ove drzave podrzavaju "diktatora i djecoubicu, bacaca strasnih barel bombi i monstruoznog istrebitelja sopstvenog naroda"!? Kako to da narod, recimo jedne demokratske Svedske, Njemacke ili Svicarske ne zatvori ambasadu Sirije u sopstvenoj zemlji? Kako to da "pobunjenici", ti borci za demokratiju i slobodu, nigdje nemaju diplomatsko predstavnistvo? Sta je bilo sa onom kvazivladom sto je imala sjediste u Turskoj? Da li je se iko sjeca?
Aleviti nisu Sirija, ne znam zasto se odmah odgovor mora gurati u tom sektaskom smjeru. Aleviti - pa zar je bitno, uopce? Nisam ni znao da postoje do prije 3-4 godine. Pretpostavljam da si ti musliman, sunit. Da li bi se druzio samnom da sam ja alevit? Da sam neka druga religija koja nije "ispravni" Islam? Da li bi predstavljalo problem da te danas pozovem na kafu, sutra da izgradim kucu pored tvoje i zajedno da zivimo u komsiluku?
Dobar dio zemalja koje si nabrojao takodje priznaju i Sirijsko nacionalno vijece (Syrian National Council) kao legitimne predstavnike sirijskog naroda. Dobar dio zemalja na zapadu predstavnike SNC smatra jedinim legitimnim predstavnicima sirijskog naroda. Tako da nisi ni blizu istine u onom sto pokusavas insinuirati.
https://en.wikipedia.org/wiki/Internati ... al_Council
-
atg51
#69016 Re: Sirija
Ok. Da li je po tebi, SNC bilo kakav faktor na terenu? Da li on ima ikakvog utjecaja na bilo koji dio Sirije? Ko je predsjednik SNC-a? Cime oni rukovode? Ko su ti ljudi? Koji je smisao njihovog postojanja? Pa organizacija od kada je osnovana ima sjediste u Turskoj. Koliko izbjeglica je dobilo njihovu pomoc? Nemoj biti smijesan...Opetja033 wrote:atg51 wrote:
Izvini, zaboravio sam navesti Egipat. Da, i oni podrzavaju borbu protiv istih monstruma i terorista koji su umalo i Egipat gurnuli u sveopci rat. Vjerovatno zato i podrzavaju vladu u Damasku, imaju isti problem.
Dobar dio zemalja koje si nabrojao takodje priznaju i Sirijsko nacionalno vijece (Syrian National Council) kao legitimne predstavnike sirijskog naroda. Dobar dio zemalja na zapadu predstavnike SNC smatra jedinim legitimnim predstavnicima sirijskog naroda. Tako da nisi ni blizu istine u onom sto pokusavas insinuirati.
- Kikibombona
#69017 Re: Sirija
Pa valjda bi ti instruktori trebali biti negdje u pozadini...madner wrote:Ili je RG nesposobna.
Cudno je ovo malo...
- Opetja033
#69018 Re: Sirija
atg51 wrote:Ok. Da li je po tebi, SNC bilo kakav faktor na terenu? Da li on ima ikakvog utjecaja na bilo koji dio Sirije? Ko je predsjednik SNC-a? Cime oni rukovode? Ko su ti ljudi? Koji je smisao njihovog postojanja? Pa organizacija od kada je osnovana ima sjediste u Turskoj. Koliko izbjeglica je dobilo njihovu pomoc? Nemoj biti smijesan...Opetja033 wrote:atg51 wrote:
Izvini, zaboravio sam navesti Egipat. Da, i oni podrzavaju borbu protiv istih monstruma i terorista koji su umalo i Egipat gurnuli u sveopci rat. Vjerovatno zato i podrzavaju vladu u Damasku, imaju isti problem.
SNC je vrhovna komanda FSA. Poceo si vec lupetati. Dosao si sa tvrdnjom da SNC nema svojih predstavnistava i da ih niko ne priznaje, dokazao sam ti suprotno.
Dalje, Assadova predstavnistva/ambasade nisu dokaz bilo cemu. Pa i SR Jugoslavija je imala svoja predstavnistva vani tokom agresija na HRV i BiH. Izvjestaji Amnestya, Human Rights Watcha i Ljekara bez granica jasno govore da je Assad odgovoran za ubjedljivo najvise civilnih zrtava u Siriji, vise nego sve ostale zaracene strane zajedno - ukljucujuci i ISIL.
Njihovi izvjestaji govore o tome da Assad ciljano gadja civile i civilne objekte: dzamije, trgove, pijace (poznato mi ovo nesto), bolnice sa ciljem da prouzrokuje sto je moguce veci broj civilnih zrtava i kako bi sirio teror medju civilima na podrucjima koja drze pobunjenici.
Dakle ambasade ne dokazuju ama bas nista. Kazem ti, i Milosevicev ih je rezim imao.
A tvoja definicija demokratije je perverzna. Arapi/muslimani mogu birati svoje predstavnike samo ako ce birati one koje mi volimo. Ako ne, onda treba podrzati diktature i vojne hunte. To si dokazao na primjeru Egipta. Tvoj stav je krajnje rasistican, neokolonizatorski i islamofobican te nema veze sa temeljnim ljudskim pravima i demokratijom.
- asurbanipal
#69019 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Asure cuj ovoasurbanipal wrote:...![]()
Rekne možda oko 30 % istine, onda neke stvari izvuče iz konteksta, pa udrobi oko 70 % laži i poluistina i dobiješ čistu propagandnu hutbu...
- madner
#69020 Re: Sirija
Kakvi crni instruktori, Iran ima svoje jedinice.Kikibombona wrote:Pa valjda bi ti instruktori trebali biti negdje u pozadini...madner wrote:Ili je RG nesposobna.
Cudno je ovo malo...
Samo za razliku od Rusa ne prave od toga pompu, niti su tako velike.
Sto bi rekli stari slaveni, udarne jedinice SAA: Iranci.
- Kikibombona
#69021 Re: Sirija
Kaze Kuduzovicasurbanipal wrote:
Rekne možda oko 30 % istine, onda neke stvari izvuče iz konteksta, pa udrobi oko 70 % laži i poluistina i dobiješ čistu propagandnu hutbu...
Znate braco kako se sije lijece? One njihove mule kazu da zapale 10 knjiga sejha ibn Tejmije i tako ce najprije ozdraviti.
- Opetja033
#69022 Re: Sirija
Moguce je, mada ja licno vise naginjem ovome sto @madner pise.Kikibombona wrote:Tacno je moguce da neko pobunjenicima smeka ova iranske oficire...
Pisao sam i ranije o tome: vecina sunnita unutar Assadovih struktura je bila protiv iranskog angazmana. Kmecali su da su postali iranska provincija. Neki su i glavu izgubili zbog tog protivljenja, neki su sklonjeni u stranu. Sunnitima unutar tih struktura mnogo je bliza Rusija od Irana.
Neki propobunjenicki izvori u skorije vrijeme jesu natucali da dobijaju informacije o Irancima od strane Assadovaca ali to vrlo lahko moze biti i propaganda.
Medjutim ukoliko ih zaista neko smeka, ovo gore sto sam napisao moze biti jedino logicno objasnjenje.
- Opetja033
#69023 Re: Sirija
Ma to je Halid Tulic nivo. Pa haveru imas milion boljih, jacih argumenata a ti se uhvatis gluposti koje ne mozes nikako potkrijepiti.Kikibombona wrote:Kaze Kuduzovicasurbanipal wrote:
Znate braco kako se sije lijece? One njihove mule kazu da zapale 10 knjiga sejha ibn Tejmije i tako ce najprije ozdraviti.
Inace, za ove koji nisu upuceni, Halid Tulic je krajem 90-tih napisao knjigu "Veliki Sejtan" u kojoj se obrusio na siije. To je grehota i nazvati knjigom, najobicniji pamflet u kojem je argumentacija tipa: "covjek iz Iraka mi je pricao kako mu je pricao njegov komsija siija da su njega dok je bio mali ucili da sunnije imaju repove".
Ne karikiram, bukvalno to pise.
Siije su onda napisale odgovor na to, knjiga se zvala "Sejtanski Rog". Poredeci sa ovim pamfletom, ta knjiga je doktorska disertacija.
Ali helem nejse, odosmo u off topic ponovo. A realno ti si @Kiki kriv za to.
- asurbanipal
#69024 Re: Sirija
Opetja033 wrote:
Inace, za ove koji nisu upuceni, Halid Tulic je krajem 90-tih napisao knjigu "Veliki Sejtan" u kojoj se obrusio na siije. To je grehota i nazvati knjigom, najobicniji pamflet u kojem je argumentacija tipa: "covjek iz Iraka mi je pricao kako mu je pricao njegov komsija siija da su njega dok je bio mali ucili da sunnije imaju repove".
Siije su onda napisale odgovor na to, knjiga se zvala "Sejtanski Rog". Poredeci sa ovim pamfletom, ta knjiga je doktorska disertacija.
Imam tu Tulićevu knjigu kod kuće. Napisao je i knjigu "Brat Velikog šejtana" koja se odnosi na sufizam, derviše i tarikate, koju "nažalost" nemam.
Jesi li mu upratio profil ? Jako je aktivan po pitanju trenutnih dešavanja.
- Opetja033
#69025 Re: Sirija
I ja sam je imao, pravo da ti kazem bacio sam je prije brat-bratu vise od deset godina.asurbanipal wrote:Opetja033 wrote:
Imam tu Tulićevu knjigu kod kuće. Napisao je i knjigu "Brat Velikog šejtana" koja se odnosi na sufizam, derviše i tarikate, koju "nažalost" nemam.![]()
Jesi li mu upratio profil ? Jako je aktivan po pitanju trenutnih dešavanja.
Da tuga bude veca, dedo mu je rahmetli bio upravnik Gazijinog hanikaha. Pa ti dodje da je Halid amidzic Velikog Sejtana.
Ma pratio sam na pocetku ali mu ne kontam furku sa pisanjem na A4 papir pa onda skeniranjem i postavljanjem na FB. Nikakve, ali bas nikakve mi logike nije imalo. Obzirom da me to uzasno zivciralo, prestao sam pratiti.
Ne znam je li promijenio metodu?