Sirija
- Challenger__
#68951 Re: Sirija
A kad čitaš Savu i Cobera, nema SAA, propadoše, nestadoše.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#68952 Re: Sirija
pa rusi ih spašavaju trenutno zajedno sa irancima. a prije toga hezbolah pa isil kada je napao pobunjenike sa leđa
u saa i damasku kolo vode iranci i rusi, tako da je teza o rašarafljenoj ssa apsolutno tačna
u saa i damasku kolo vode iranci i rusi, tako da je teza o rašarafljenoj ssa apsolutno tačna
-
sarajevoxxxx
#68953 Re: Sirija
Zahid Gul: 60% sirijske teritorije je van kontrole opozicije i režima.
- Challenger__
#68954 Re: Sirija
madner wrote:Pa onda pobijas svoju tezu.
Malo osnova logike, ne moras sam sebe matirati u tri poteza.
Taj se ni u prolazu nije sreo sa logikom i etikom.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#68955 Re: Sirija
Ruski MOD od Sirijske strane je zahtjevao da se info sa ratišta svede na minimum. U večini jedinica su oduzeti mobiteli. Neko je već rekao da je u ovoj fazi izgleda cilj "aktivirati" najjače komponente terorista, a onda ih stući odozgo. Teritorijlni pomaci su u drugom planu.
- Kikibombona
#68956 Re: Sirija
Challenger__ wrote:madner wrote:Pa onda pobijas svoju tezu.
Malo osnova logike, ne moras sam sebe matirati u tri poteza.![]()
- Co0l
#68957 Re: Sirija
Slabo mislis.Procitaj malo bolje pa mozda i skontas,evo cak cu ti i uvecati dio koji ce ti pomoci da skontas.zvizdan wrote:Ne znam o kakvoj i cijoj nervozi pricas, ali ti valjda znas. Nego, jel to ti hoces reci da nema veze sto neko stavlja civile u kafeze kad ih granate svakako nece pobiti? Mislim, to si napisao, a to je, znas, malo nenormalno razmisljanje. No dobro...Co0l wrote:Ne znam cemu nervoza.Asadisti nas ubjedjuju da tzv. SAA ne gadja civile.Znaci da ti u kavezima nisu u opasnosti po njima.
Ono sto je ocigledno i sto pokazuje razliku izmedju pristalica opozicije i pristalica zlocinackog rezima na ovom forumu (a kako citam i na teritorijama koje drze u Siriji) je sto kad god opozicija uradi nesto vrijedno osude,koliko god to rijetko bilo u odnosu na zlocinacki rezim,vecina njihovh pristasa odmah to osudi. S druge strane,godinama cekamo da pojedincki osude svakodnevne zlocine koje cini rezim.I ne samo da osude nema,nego koriste najbjednije izgovore i opravdanja.
Pametnom dosta.
- Co0l
#68958 Re: Sirija
Sta ti nije jasno?Da ne moras biti nikakva moralna vertikala da bi ti bilo ocito licemjerje kod onih koji se na pozivaju na isto?Neko ko se poziva na logiku,doduse neosnovano, kao ti, bi valjda trebao biti u stanju da to skonta.madner wrote:Pa onda pobijas svoju tezu.
Malo osnova logike, ne moras sam sebe matirati u tri poteza.
- Challenger__
#68959 Re: Sirija
- uz štetu koju SAA i saveznici na terenu nanose teroristima i tzv. "opoziciji" treba dodati i štetu nanesenu iz have (
):
E moj Savo, e moj Coberu...
Russia airstrikes hit landmine factory in Aleppo
E moj Savo, e moj Coberu...
- Co0l
#68960 Re: Sirija
A cuj,ti si posljednja osoba na ovom forumu koja bi se mogla nekome smijati zbog tih stvari.Challenger__ wrote:![]()
- fosna2014
#68961 Re: Sirija
#Aleppo: Reports that #SAA advancing in Sheikh Ahmad village and that they're 2.5KM from lifting siege on Kuwayres airbase. #Sy #Aleppo
- dragma
- Vozim: Pješe
#68962 Re: Sirija
Sarkazam (u ovom slučaju) ti je na mjestu jednako kao i držanje lekcije o moralu takozvanim pristalicama zločinačkog režima.Co0l wrote:Slabo mislis.Procitaj malo bolje pa mozda i skontas,evo cak cu ti i uvecati dio koji ce ti pomoci da skontas.zvizdan wrote:Ne znam o kakvoj i cijoj nervozi pricas, ali ti valjda znas. Nego, jel to ti hoces reci da nema veze sto neko stavlja civile u kafeze kad ih granate svakako nece pobiti? Mislim, to si napisao, a to je, znas, malo nenormalno razmisljanje. No dobro...Co0l wrote:Ne znam cemu nervoza.Asadisti nas ubjedjuju da tzv. SAA ne gadja civile.Znaci da ti u kavezima nisu u opasnosti po njima.
Ono sto je ocigledno i sto pokazuje razliku izmedju pristalica opozicije i pristalica zlocinackog rezima na ovom forumu (a kako citam i na teritorijama koje drze u Siriji) je sto kad god opozicija uradi nesto vrijedno osude,koliko god to rijetko bilo u odnosu na zlocinacki rezim,vecina njihovh pristasa odmah to osudi. S druge strane,godinama cekamo da pojedincki osude svakodnevne zlocine koje cini rezim.I ne samo da osude nema,nego koriste najbjednije izgovore i opravdanja.
Pametnom dosta.
Ko o čemu..
- DuckZz
#68963 Re: Sirija
Pronašao sasvim slučajno.
2013.godina, Šiitski Jusuf Bataljon u Damasku napada položaje vladinih snaga
2013.godina, Šiitski Jusuf Bataljon u Damasku napada položaje vladinih snaga
- Co0l
#68964 Re: Sirija
Ne drzim ja nikom lekcije.Za to bi trebalo da mi je stalo sta ko misli.A nije.Niti me zaboli neka stvar hoce li me neki pristalica notornog zlocinca smatrati moralnim ili ne.Ali, od cinjenice da neki froumasi redovno osudjuju zlodjela strane koju podrzavaju,koliko god se takve stvari rijetko desavale u odnosu na zlodjela druge strane,dok 'druga strana' ne samo da to ne radi nego nerijetko cak i pravda to,se ne moze pobjeci.Demagogija vam tu ne moze pomoci.dragma wrote:Sarkazam (u ovom slučaju) ti je na mjestu jednako kao i držanje lekcije o moralu takozvanim pristalicama zločinačkog režima.Co0l wrote:
Slabo mislis.Procitaj malo bolje pa mozda i skontas,evo cak cu ti i uvecati dio koji ce ti pomoci da skontas.
Ko o čemu..
- dragma
- Vozim: Pješe
#68965 Re: Sirija
Ma jašta radi
-
sarajevoxxxx
#68966 Re: Sirija
atg51 wrote:Koja su to braca Arapi? Koliko je meni poznato, Qatar i KSA konstantno salju novac i opremu POBUNJENICIMA. I to uopce ne sakrivaju!!! U Jordanu ih treniraju!!! Koji to Arapi finansiraju vladu u Damasku? Ko stoji iza Asada? Vladu u Damasku podrzavaju Iran i Rusija, Arapske vlade podrzavaju ISIL, Nusru i milion ovih malenih ko fol pobunjenickih grupa. Daj prosvijetli nas, izgleda da smo svi na krivom putu sve ove godine.sarajevoxxxx wrote:Na mnogim portalima opozicije pokrenuta je polemika o zadnjim postupcima Džejš el Islama i postavljanja kafesa na ulice Doume.
Realno sraman potez, uz dužno poštovanje svih žrtava u Doumi, ali nema potrebe za ovim akcijama koje bacaju ljagu na jednu časnu odbrambenu borbu koju vodi opozicija.
Ne sviđa mi se taj postupak jer ne smatram Alevite a najmanje žene i djecu odgovornim za bombardovanja Doume. Bar ne u prvom redu. Bijes treba biti usmjeren prema njihovoj braći arapima koji 4 godine daju blagoslov sirijskom rezimu za nastavak ubijanja. Koji sa režimom održavaju kontakte koji ga finansiraju itd.
Ovako stvaraju jednu mučnu situaciju od koje će opet najviše profitirati likovi koji stoje iza Asada, a sumnjam da će režim prestati bombardovati zbog kafesa što se i danas vidjelo gdje je grad ponovo bombardovan.
Ako se slazemo da su ovo Arapske zemlje: Alžir, Bahrein, Egipat, Irak, Jordan, Kuvajt, Libija, Maroko, Oman, Katar, Saudijska Arabija, Sudan, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jemen i Palestina - ko konkretno od njih podrzava, pomaze i finansira vladu u Damasku?
Kontam da ovdje mozemo iskljuciti Palestinu i Irak jer oni ni sami sebi ne mogu pomoci, od ovih ostalih, KO TO PODRZAVA VLADU U DAMASKU!?
A to sto pises "sraman potez", za civile u kavezima, pa mislim ono, njihove metode mucenja i ubijanja ljudi, unistavanja i rusenja svega govore za sebe! Ubili su direktora muzeja u Palmiri (74 godine) jer je se brinuo o zaostavstini politeisticke religije! Ima li tebi to smisla!?
Ovo sto zatvaraju ljude u kaveze mene nije iznenadilo. Sve u skladu sa njihovom interpretacijom slobode i Islama, koja, budimo iskreni, nema veze ni sa slobodom ni sa Islamom.
I jos jedno pitanje: ti zaista mislis da svi koji se bore u SAA podrzavaju Asada? Da je to razlog njihove borbe? Da li si ti uopce svjestan zasto se SAA nije raspala do sada, zasto nije nestala? Evo ovdje stalno trubite da su nesposobni, korumpirani, da ginu u stotinama, svaki dan napisete po 10 puta "ode tenk" i nikako da se raspadnu! Kako to?! Odakle svi ti vojnici koji se bore u SAA dolaze i zasto?
Kada sebi odgovoris na pitanje zasto je to tako, onda ce ti biti jasni i kavezi i sva ostala monstruozna djela koja su takozvani pobunjenici uradili u ove 4 godine rata. Ili su ti mozda vec jasni, samo sto neces da priznas...
Podržava Egipat, imaš na ovoj temi nekoliko puta su postavljane slike egipatskih projektila koje koristi režim.Egipat je pozdravio rusku vojnu intervenciju.A Sisi, svi znamo da je došao na vlast ponajviše zahvaljujući milijardama zaljevskih petro-dolara, što nisu ostavili Mursija da vodi džihad protiv mrskih Alevita? Zasto su postavili na vlast lika koji šalje oruzje, naftu na svaki moguci nacin pomaze Alevitima. Lika koji pozdravlja rusku vojnu intervenciju koja spašava Alevite i diže režimski vojsku, ili koji hapsi sve koji imaju bilo kakve veze ne sa Isilom već sa FSA.
Mislim i više je nego jasno na čijoj su strani arapske vlade. Neke su se javno izjasnile da podrzavaju Asada (Oman, Egipat, Alžir, Tunis, Libanon, dobar dio kuvajtskih zastupnika, a evo i Jordan pozdravlja rusku vojnu intervenciju) druge su se postavile nešto kao prema Izraelu, zvanično osuđuju, a u suštini najbolji su čuvari izraelske politike.
- Challenger__
#68967 Re: Sirija
- Zanimljva stvar se desila. Generalni sekretar UN Ban Ki-moon je izjavio da o budućnosti Sirije treba, sasvim logično, da odlučuje narod Sirije, koji sam treba da odluči o budućem statusu Bašara el Assada:

LINK
Drugačiji stajalište zauzima samo zapjenjena cionistička majmunarija iz Rijada, Ankare, Dohe, Pariza, te njihovi gospodari iz USA.
______

"I believe that the future of Syria, or the future of all these peace talks, the Syrian-led negotiation, should not be held up by an issue of the future of one man," Ban told a news conference in Geneva.
"Basically I believe that it is up to the Syrian people who have to decide the future of President Assad."
Drugačiji stajalište zauzima samo zapjenjena cionistička majmunarija iz Rijada, Ankare, Dohe, Pariza, te njihovi gospodari iz USA.
______
-
sarajevoxxxx
#68968 Re: Sirija
Opet pišeš nesuvislosti. Niti je Ban neka ličnost, a vala niti je biti u manjini danas neka negativna stvar. Čak šta više, biti protiv ovoga što poznajemo kao "međunarodna zajednica" znači biti protiv gole otvorene i najgore vrste prostitucije i licemjerja. Podržavati ovakvu međunarodnu zajednicu znači dati podršku licemjerima ili ljudima za koje ljudski život nema ama baš nikakav značaj, koji su se izgubili u svojim lažima.Challenger__ wrote:- Zanimljva stvar se desila. Generalni sekretar UN Ban Ki-moon je izjavio da o budućnosti Sirije treba, sasvim logično, da odlučuje narod Sirije, koji sam treba da odluči o budućem statusu Bašara el Assada:
"I believe that the future of Syria, or the future of all these peace talks, the Syrian-led negotiation, should not be held up by an issue of the future of one man," Ban told a news conference in Geneva.
"Basically I believe that it is up to the Syrian people who have to decide the future of President Assad."
LINK
Last edited by sarajevoxxxx on 02/11/2015 23:02, edited 1 time in total.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#68969 Re: Sirija
gotov je
do nove godine asad by by
do nove godine asad by by
-
zrakomlat
#68970 Re: Sirija
Ne kontam ni ja zašto ovi likovi dolaze, za lovu vjerovatno, pa ko preživi, dobro je.slobodna_teritorija wrote:Ja zaista ne razmijem zasto ovi afganistanski Hazare dolaze kad je cijela Sirija uz Asada.cbrt wrote:Zarobljeni pravi Sirijci na jugu Alepa
Nego, nešto mi ovi isuviše opušteno izgledaju obzirom da su ih umjereni zarobili. A posebno, ovi na zadnjoj slici, dali im puške bez metaka, pa ih fotografisali zarobljene?
- Challenger__
#68971 Re: Sirija
Toj cionističkoj majmunariji koja se u pokušaju državnog udara oslanjala na USA, Katar, Tursku, KSA i naravno - Izrael, nije kriva "međunarodna zajednica" već njihov munafikluk. Neka se žale na svoj izbor a ne na "međunarodnu zajednicu" koja sa njima i njihovim munafiklukom nema ništa.sarajevoxxxx wrote:Opet pišeš nesuvislosti. Niti je Ban neka ličnost, a vala niti je biti u manjini danas neka negativna stvar. Čak šta više, biti protiv ovoga što poznajemo kao "međunarodna zajednica" znači biti protiv kurvaluka i licemjerja. Podržavati ovakvu međunarodnu zajednicu znači dati podršku licemjerima ili ljudima za koje ljudski život nema ama baš nikakav značaj, koji su se izgubili u svojim lažima.
______
#Russia/n air force launched 8 airstrikes on #ISIS in the city of #Palmyra in #Homs for the first time.
E. Magnier
- Kikibombona
#68972 Re: Sirija
Teske borbe u gradu Al Hawl... YPG napreduje, zauzeli su 10 sela oko grada. ISIL se zestoko brani, danas su izveli pet samoubilackih napada.
-
sarajevoxxxx
#68973 Re: Sirija
Nije sramota vjerovati u ljudskost, čast, poštenje, a pogotovo ne kada nemaš izbora. Sramota je masakrirati žene, djecu, teškim buradima eksploziva.Ti ljudi imaju za čime da žale a ne oni koji su vjerovali i bili izigrani. Biti izigran nije sramota niti se toga treba stidjeti. Biti ubica djece jeste.Challenger__ wrote:Toj cionističkoj majmunariji koja se u pokušaju državnog udara oslanjala na USA, Katar, Tursku, KSA i naravno - Izrael, nije kriva "međunarodna zajednica" već njihov munafikluk. Neka se žale na svoj izbor a ne na "međunarodnu zajednicu" koja sa njima i njihovim munafiklukom nema ništa.sarajevoxxxx wrote:Opet pišeš nesuvislosti. Niti je Ban neka ličnost, a vala niti je biti u manjini danas neka negativna stvar. Čak šta više, biti protiv ovoga što poznajemo kao "međunarodna zajednica" znači biti protiv kurvaluka i licemjerja. Podržavati ovakvu međunarodnu zajednicu znači dati podršku licemjerima ili ljudima za koje ljudski život nema ama baš nikakav značaj, koji su se izgubili u svojim lažima.
______
- Challenger__
#68974 Re: Sirija
Onaj lik (Markito) što je prenio izmišljenu vijest da je "opozicija zauzela brdo govana" sada piše da je poginuo general Sulejmani (navodno, južno od Alepa).
Nadam se da je i ovaj put u krivu.
_____
Nadam se da je i ovaj put u krivu.
_____
-
zrakomlat
#68975 Re: Sirija
Kaže Savo, Egipat podržava Assada, a dokaz su egipatski projektili koje koristi SAA.
Šta onda dokazuju projektili koje koriste umjerene čegevare.

Šta onda dokazuju projektili koje koriste umjerene čegevare.
Last edited by zrakomlat on 02/11/2015 23:14, edited 1 time in total.