Sirija

Locked
nixon69

#67551 Re: Sirija

Post by nixon69 »

insomnia78 wrote:
nixon69 wrote:Saudijci su americki guzolisci.
Navodno su potopili Iranski brod:

http://www.liveleak.com/view?i=d16_1445976166
To naravno, ako je istina, nema veze sa dobacljanjem oruzja Hutima, protiv kojih Saudijz ratuje u Jemenu
Sta je razlog i ciji je brod,pojma nemam. Samo prenosim dostavljeni materijal. :D
Mogu oni reci sta hoce,ali sta je istina od svega toga?
Ja ne vjerujem nikom na rekla kazala,samo cvrsti dokazi i argumenti.
vivaldi

#67552 Re: Sirija

Post by vivaldi »

sta kaze amerika, reci ce sva zapadna evropa feat kanada und australia. nije bitno sta ce misliti u sebi, vec sta ce reci i uraditi, a uradice sve sto bude trazila amerika. iz jednostavnog razloga - licni interes istih tih zapadnih zemalja.

i to ti ne kazem ja vec angela merkel. kad je izbila frka sa njenim prisluskivanjem, drama u njemackoj, cvi se crvene, casopisi prozivaju amere itd.

poslije nekog vremena angela je fino rekla - amerika je nas najvazniji partner i tu je bio kraj price. sta je ona mislila u sebi nije bilo tesko pretpostaviti, ali to nije ni vazno.

u novijoj istoriji su se jedino francuzi jednom zbog svog interesa usportivili amerima, ali su ga popusili i otad vlada harmonija.
insomnia78

#67553 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

nixon69 wrote:
insomnia78 wrote:
nixon69 wrote:Saudijci su americki guzolisci.
Navodno su potopili Iranski brod:

http://www.liveleak.com/view?i=d16_1445976166
To naravno, ako je istina, nema veze sa dobacljanjem oruzja Hutima, protiv kojih Saudijz ratuje u Jemenu
Sta je razlog i ciji je brod,pojma nemam. Samo prenosim dostavljeni materijal. :D
Mogu oni reci sta hoce,ali sta je istina od svega toga?
Ja ne vjerujem nikom na rekla kazala,samo cvrsti dokazi i argumenti.
Najvjerovatnije jedna ovakva humanitarna posiljka
Image
Image
Image
Image
republikauzicka

#67554 Re: Sirija

Post by republikauzicka »

DuckZz wrote:Sad se malo odmorite od svakodnevne propagandne mašinerije iz Saint Petersburga.

Svi ste vjerovatno pročitali negdje da je vojnik pod imenom "Vadim Kostenko", Ruski vojnik u Siriji, izvršio samoubojstvo zbog djevojke ? To je ako vjerujemo propagandnim mašinama zar ne ?

Sad malo detaljno.

Od početka "otvorene" Ruske intervencije u Siriji, pobunjenici, njihovi aktivisti i mediji su objavili (koliko sam ja upratio) da je poginulo jedno 20-30 Ruskih vojnika tu i tamo, što od napada GRAD raketama na aerodrome i baze u Latakiji, što od minobacačkih granata u oblasti sjevera Hame itd itd. Naravno, gospodin Putin i kompanija sve negira.

U Rusiji postoji jedna društvena stranica koja je poznata koliko i facebook, zove se " B Kontakti ", na njoj se nalazi, sada poginuli vojnik, Vadim Aleksandrovic.
Ovo je njegov profil.
http://vk.com/v.kostenko
Na njemu se može vidjeti da je bio član grupe koja je registrovana da se nalazi u Siriji, 800 i neka Ruska vazdušna brigada, nalazi se i u Ukrajini.
Nakon završene obuke u Rusiju, poslan je iz Ukraine (Kremlin) direktno u Siriju.
http://i.imgur.com/gsPMdAv.jpg
http://i.imgur.com/x6ZDqOh.jpg

Osoba iznad je napisala da je Vladimir nažalost poginuo u Siriji, zajedno sa još 9 vojnika. Navela je jedinicu koja je također prisutna u Siriji.
http://i.imgur.com/F94T5uq.jpg
Dalje je Wall street Journal citirao Ruskog ministra odbrane koji je izjavio "da su neki vojnici (kako on saznaje) poginuli u Siriji zbog defekta u oružju, ali negira da su poginuli u sukobima."

Ovo je jedan takav izvještaj, mada ne volim ovog lika, da dim dolazi iz Ruske baze. Ranije sam navodio da su pobunjenici više puta GRAD raketama gađali aerodrom i baze u oblasti Latakije
https://twitter.com/RamiAlLolah/status/ ... wsrc%5Etfw

Da nastavim.
Prijateljica Vadima je napisala kako su tačno saznali o njegovoj smrti. Prema njoj, njegovi roditelji su joj ovo rekli. Kaže kako su određeni vojnici iz Ruske vojske došli pred njihova vrata i kazali im kako je njihov sin izvršio samoubistvo, tačnije da se objesio, i dali su im pismo i otišli. U pismu je pisalo kako je izvršio samoubistvo hicem iz pištolja u glavu. Tražili su objašnjenje šta je prava istina, i preko telefona su im rekli da su ga samo pronašli mrtvog, bez daljih objašnjenja.
http://i.imgur.com/suqU0rI.jpg

Propagandi nema kraja.

Njegovi roditelji su za Reuters (logično) kazali da ne vjeruju da je izvršio samoubistvo (što se može potvrditi iz teksta iznad)
http://www.reuters.com/article/2015/10/ ... I720151027

Prije toga su svi Ruski mediji objavili da je u pitanju raskid sa djevojkom, ili problemi sa istom, te da je to razlog ubistva. Istu stvar je objavilo Rusko ministarstvo odbrane u svojoj izjavi.

Odmah nakon toga se javila njegova djevojka na instagramu gdje je napisala da je sve laž i da nikome ne treba vjerovati
Image

/Edit
Sad sam pronašao i stranicu koja je još detaljnije o ovome napisala, ali rezultat je isti.
ti si gori od savoxxa
republikauzicka

#67555 Re: Sirija

DuckZz wrote:Sad se malo odmorite od svakodnevne propagandne mašinerije iz Saint Petersburga.

Svi ste vjerovatno pročitali negdje da je vojnik pod imenom "Vadim Kostenko", Ruski vojnik u Siriji, izvršio samoubojstvo zbog djevojke ? To je ako vjerujemo propagandnim mašinama zar ne ?

Sad malo detaljno.

Od početka "otvorene" Ruske intervencije u Siriji, pobunjenici, njihovi aktivisti i mediji su objavili (koliko sam ja upratio) da je poginulo jedno 20-30 Ruskih vojnika tu i tamo, što od napada GRAD raketama na aerodrome i baze u Latakiji, što od minobacačkih granata u oblasti sjevera Hame itd itd. Naravno, gospodin Putin i kompanija sve negira.

U Rusiji postoji jedna društvena stranica koja je poznata koliko i facebook, zove se " B Kontakti ", na njoj se nalazi, sada poginuli vojnik, Vadim Aleksandrovic.
Ovo je njegov profil.
http://vk.com/v.kostenko
Na njemu se može vidjeti da je bio član grupe koja je registrovana da se nalazi u Siriji, 800 i neka Ruska vazdušna brigada, nalazi se i u Ukrajini.
Nakon završene obuke u Rusiju, poslan je iz Ukraine (Kremlin) direktno u Siriju.
http://i.imgur.com/gsPMdAv.jpg
http://i.imgur.com/x6ZDqOh.jpg

Osoba iznad je napisala da je Vladimir nažalost poginuo u Siriji, zajedno sa još 9 vojnika. Navela je jedinicu koja je također prisutna u Siriji.
http://i.imgur.com/F94T5uq.jpg
Dalje je Wall street Journal citirao Ruskog ministra odbrane koji je izjavio "da su neki vojnici (kako on saznaje) poginuli u Siriji zbog defekta u oružju, ali negira da su poginuli u sukobima."

Ovo je jedan takav izvještaj, mada ne volim ovog lika, da dim dolazi iz Ruske baze. Ranije sam navodio da su pobunjenici više puta GRAD raketama gađali aerodrom i baze u oblasti Latakije
https://twitter.com/RamiAlLolah/status/ ... wsrc%5Etfw

Da nastavim.
Prijateljica Vadima je napisala kako su tačno saznali o njegovoj smrti. Prema njoj, njegovi roditelji su joj ovo rekli. Kaže kako su određeni vojnici iz Ruske vojske došli pred njihova vrata i kazali im kako je njihov sin izvršio samoubistvo, tačnije da se objesio, i dali su im pismo i otišli. U pismu je pisalo kako je izvršio samoubistvo hicem iz pištolja u glavu. Tražili su objašnjenje šta je prava istina, i preko telefona su im rekli da su ga samo pronašli mrtvog, bez daljih objašnjenja.
http://i.imgur.com/suqU0rI.jpg

Propagandi nema kraja.

Njegovi roditelji su za Reuters (logično) kazali da ne vjeruju da je izvršio samoubistvo (što se može potvrditi iz teksta iznad)
http://www.reuters.com/article/2015/10/ ... I720151027

Prije toga su svi Ruski mediji objavili da je u pitanju raskid sa djevojkom, ili problemi sa istom, te da je to razlog ubistva. Istu stvar je objavilo Rusko ministarstvo odbrane u svojoj izjavi.

Odmah nakon toga se javila njegova djevojka na instagramu gdje je napisala da je sve laž i da nikome ne treba vjerovati
Image

/Edit
Sad sam pronašao i stranicu koja je još detaljnije o ovome napisala, ali rezultat je isti.
ti si gori od savoxxa
republikauzicka

#67556 Re: Sirija

Challenger__ wrote:- Kuneitra, "rebeli":

Raznešeno skladište municije.
ode im skladiste a oni Allah Uekber

:lol:
Challenger__

#67557 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

vivaldi wrote:sta kaze amerika, reci ce sva zapadna evropa feat kanada und australia. nije bitno sta ce misliti u sebi, vec sta ce reci i uraditi, a uradice sve sto bude trazila amerika. iz jednostavnog razloga - licni interes istih tih zapadnih zemalja.
Besmislica. U vezi Sirije prate je (sve manje) samo GB i Francuska, a Kanada se povuka iz sirijske priče (odmah poslije izbora). Šta više, masa bivših i aktuelnih političara Evrope je dala Rusima za pravo (postavio na temi). Ogromna većina Evrope stvar gleda sa neameričke distance u nadi da će Rusi progurati svoju agendu. A u pogledu Ukrajine, Francuska i Njemačka su im zabili nož u leđa sklapajući "Sporazum iz Minska" u kome se te budaletine nisu pitale ama baš ništa.

Ne znam u kom ti svijetu živiš, ali si fakat predoziran tim psemješnim budalaštinama koje plasiraju američki mediji.
dječak sa šibicama

#67558 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Ono kad Al Lazirino lazljivo piskaralo govori o necijim lazima.

O tempora o mores.
nixon69

#67559 Re: Sirija

Post by nixon69 »

insomnia78 wrote:Najvjerovatnije jedna ovakva humanitarna posiljka
To moze biti neka privatna posiljka,ali ono sto glavonje salju izmedju sebe,to nikad ne dodje u javnost niti ne bude unisteno.
vivaldi

#67560 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Challenger__ wrote:
vivaldi wrote:sta kaze amerika, reci ce sva zapadna evropa feat kanada und australia. nije bitno sta ce misliti u sebi, vec sta ce reci i uraditi, a uradice sve sto bude trazila amerika. iz jednostavnog razloga - licni interes istih tih zapadnih zemalja.
Besmislica. U vezi Sirije prate je (sve manje) samo GB i Francuska, a Kanada se povuka iz sirijske priče (odmah poslije izbora). Šta više, masa bivših i aktuelnih političara Evrope je dala Rusima za pravo (postavio na temi). Ogromna većina Evrope stvar gleda sa neameričke distance u nadi da će Rusi progurati svoju agendu. A u pogledu Ukrajine, Francuska i Njemačka su im zabili nož u leđa sklapajući "Sporazum iz Minska" u kome se te budaletine nisu pitale ama baš ništa.

Ne znam u kom ti svijetu živiš, ali si fakat predoziran tim psemješnim budalaštinama koje plasiraju američki mediji.
svijet se vrti oko moci, uticaja i para, a sve ostalo su budalastine. a do ove tri stvari je podjednako stalo i amerima, rusima, irancima, kinezima, a i meni :D
Ironmen

#67561 Re: Sirija

Post by Ironmen »

Challenger__ wrote:- zapažanje, isti izvor:
I wonder why in 3 days d #USA didn't attack #ISIS & for 3 days #ISIS & #JN moved to Khanaser and Sfeyra? Interesting time and battle field.

Mozda u dogovoru sa Turskom koja ja koordinirala napade ISILA na putni pravac za Allepo :)
Challenger__

#67562 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

vivaldi wrote:svijet se vrti oko moci, uticaja i para, a sve ostalo su budalastine. a do ove tri stvari je podjednako stalo i amerima, rusima, irancima, kinezima, a i meni :D
Nebitno. Ono što je bitno je da je "zapad" iz tvoje priče aorist.

:wink:
vivaldi

#67563 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Challenger__ wrote:
vivaldi wrote:svijet se vrti oko moci, uticaja i para, a sve ostalo su budalastine. a do ove tri stvari je podjednako stalo i amerima, rusima, irancima, kinezima, a i meni :D
Nebitno. Ono što je bitno je da je "zapad" iz tvoje priče aorist.

:wink:
jeste, dolara mi :D
Challenger__

#67564 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

jeste, dolara mi :D
Imam ja USD više nego ti, budi uvjeren. Vidiš da ne znaš o čemu pričaš. Ubuduće piši USA a ne "zapad".
Challenger__

#67565 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Evo ti američkog "zapada" u Siriji: Katar, Saudijska Arabija, Turska, Izrael (ovo je sada upitno), umjereni, radikalni, ekstremni.

"zapad"

*ebi se Antonio i ti i sva četiri godišnja doba.

8-)
vivaldi

#67566 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Challenger__ wrote:Imam ja USD više nego ti, budi uvjeren.
auch..ne sjecam se da si se ikada spustio ovako nisko i prizemno...ti si tvrd u stavovima, ali ovo :roll: :roll:
mirsek

#67567 Re: Sirija

Post by mirsek »

vivaldi wrote:
Challenger__ wrote:Imam ja USD više nego ti, budi uvjeren.
auch..ne sjecam se da si se ikada spustio ovako nisko i prizemno...ti si tvrd u stavovima, ali ovo :roll: :roll:
Moze se to protumaciti i na drugi nacin od ovoga a mislim da je blizi onome sto je Cheli stvarno zelio naglasiti.
Al objasnit ce on sam ako bude zelio.
Challenger__

#67568 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nebitno. Pogledaj ko čini sirijski američki "zapad" i shvatićeš razloge moje replike. Toliko.

LN
Challenger__

#67569 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

mirsek wrote:Moze se to protumaciti i na drugi nacin od ovoga a mislim da je blizi onome sto je Cheli stvarno zelio naglasiti.
Samo izvoli Mirsek, ja idem u krpe. Laku noć.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#67570 Re: Sirija

Post by _BataZiv_0809 »

Na Saffu tekst kako je Putin ponizio Asada :-)
mirsek

#67571 Re: Sirija

Post by mirsek »

Challenger__ wrote:
mirsek wrote:Moze se to protumaciti i na drugi nacin od ovoga a mislim da je blizi onome sto je Cheli stvarno zelio naglasiti.
Samo izvoli Mirsek, ja idem u krpe. Laku noć.
Ma nemam ja zivce vec duze vrijeme da se ponavljam i da pisem traktate.
Nekad kad me uhvati gorcina kako neko manipulise civilima i vjerom da siri agendu vehabolihvara reagujem.

Samo sam htio da naglasim Vivaldiju da ako je on ovu tvoju recenicu shvatio kao uvredu da ju je onda skoro sigurno pogresno shvatio.
KUZNETSOV

#67572 Re: Sirija

Post by KUZNETSOV »

_BataZiv_0809 wrote:Na Saffu tekst kako je Putin ponizio Asada :-)
dok je brada i kratkih tola mogu oni da pisu sta hoce, ovi samo upijaju ko spuzve pa poslije namaza kahvendišu i havaze :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#67573 Re: Sirija

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote:Ono kad Al Lazirino lazljivo piskaralo govori o necijim lazima.

O tempora o mores.
:lol: :lol: :lol:
Challenger__

#67574 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

mirsek wrote: Ma nemam ja zivce vec duze vrijeme da se ponavljam i da pisem traktate.
Nekad kad me uhvati gorcina kako neko manipulise civilima i vjerom da siri agendu vehabolihvara reagujem.

Samo sam htio da naglasim Vivaldiju da ako je on ovu tvoju recenicu shvatio kao uvredu da ju je onda skoro sigurno pogresno shvatio.
Sasvim sigurno. Nije me razumio. Plus, izuzetno mi je drag i kao osoba i kao forumaš. Ne mogu više, moram leći, ne mogu sutra ponovo hodati kao zombi. Čitamo se Mirso, čitamo se Vivaldi.

:thumbup:
nixon69

#67575 Re: Sirija

Post by nixon69 »

Challenger__ wrote: Ne mogu više, moram leći, ne mogu sutra ponovo hodati kao zombi.:thumbup:
Haj ba nije to nista cudno i onako hodas svaki dan ko zombi. :D
Locked