Sirija

Locked
Avetinho

#6651 Re: Sirija

Post by Avetinho »

husein_kapetan wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
husein_kapetan wrote: Nisam dobar sa engleskim ali italijanski govorim i pišem perfektno evo link mog izvora na ovom sam se bazirao.Objektivno ne znam šta ih je natjeralo da plasiraju ovakve gnusne laži i kaljaju obraz ovim" freedom fightersima"....
http://www.tempi.it/siria-ribelli-fanno ... lf7zBAxJD0
Nije da zaslužujes objašnjenja od mene ovo je čisto kronike radi...
I pitaj već jednom nekog starijeg smisao i značenje riječi respekt iliti poštovanje (sagovornika) ovako gledajući ...
Respekt i postovanje si izgubio one sekunde kada si slagao o sadrzaju clanka u linku kojeg si sam postavio, iz razloga poznatih samo tebi (cekaj, i svima ostalima koji su upratili grupu pro-ass-sadistickih navijaca na ovoj temi).

Ali neke to to ne brine previse. Svaki iz ove grupe (prepoznace se kao mladi ruski dobrovoljci) su uhvaceni u lazi mnogo puta, i gotovo svi su oguglali na cinjenicu da ih forumasi ovdje smatraju notornim lazovima.
Hoćeš da malo izdvojim tvoje reakcije na moje pisanje unazad a koje se ne tiču ovog... pa da malo porazgovaramo o tvom respektu i poštovanju.. Ili ti nađi moje gdje, na temelju bilo kakve ideologije ili primjese širim smutnju i uvredu.. ili laži...
Dva smo svijeta različita i to meni apsolutno nije problem...
Ja sam korektno naveo link svog navoda i smatram ga uvjerljivim jer su već nekoliko puta pisali o ovom iz svoje glave i iz svojih izvora a ne copy-paste tenhikom globalnog mainstream-a.
HRW (po meni) nije neovisan niti izvor od kog treba učiti nauk - ergo- mislim da je indikativno što danas i na ovaj način pišu o ovom.. u skoro tri godine ne sjećam se da su na ovaj način pisali niti objavljivali.. A nije da nisu imali materijala (svi oni zločini i istrebljenja cijelih sela ) Već samo jednostrano i na njima svojstven način.... Jedan uzrok i jedan krivac po mjeri svih... A sada ovo... zato sam i prenio utalijanski upis po temi i ne brinem se mnogo što me ti upozoravaš na vjerodostojnost.Mislim da nije daleko od istine Sačekaćemo još malo da vidimo šta je prava istina o ovom gnusnom zločinu i ako Bog bude dao zdravlja možda razmjeniti ponovo mišljenja.
Moje nikada nije niti će biti obojeno ideologijom niti pristrasnošću (za razliku od tebe) i zato se valjda i ne razumijemo....
Ne samo da ne znas citati engleske postove, nego ne znas ni svoje.

KAO IZVOR INFORMACIJA ZA SVOJ POST NAVEO SI IZVJESTAJ HUMAN RIGHT WATCH. U izvjestaju HRW koji si, kao, prepiricao,ne pominju se zrtve hemijskog napada, narocito ne onako kako si ga ti opisao. Nisi nikakav italijanski upis prenio, nego si se kasnije vadio da si to procitao u nekakvom italijanskom clanku. Procitaj jos jednom mozda ti se upali lampica.

Ova taktika apsolutno je u skladu sa i vec vise puta je vidjena kod MRD, kada citiraju ADVANCE, a za izvor lazno navode UN, HRW ili Amnesty.
husein_kapetan

#6652 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Ja Sam Odavle wrote:
Kakogod, ostaje činjenica da i HRW polako počinje bipolarno analizrati dešavanja, a sve više novinskih agencija davati ovim dešavanjima određeni kontekst - za mene više nego indikativno-
Challenger__

#6653 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

1. Da, zločin protiv čovječnosti, ili, kako se navodi "masovni sektaški pokolj od strane kampanje u kojoj su sudjelovali pro-zapadni pobunjenici". Evo čitavog izvještaja HRW. Lično me čudi da su i ovo dokumentvovali, propustili su seriju sličnih prilika;

2. Predaja pobunjenika u predgrađima Damaska;

_______

3. Sad ono što me brine, što ponavljam iz dana u dan: provincija Dara, grad Dara.

- kako sada stvari stoje, SAA je skoro sasvim potisnula teroriste sa sirijsko-izraelske granice i u provinciji Kuneitra možete vidjeti da zelene tačkice nestaju, a do prije par dana je samo Kuneitra (gradić) bio pod kontrolom vladinih snaga. Dakle, izraelski pravac je sada, manje-više pod kontrolom;

- ali, izgleda da je dramatično u samoj Dari, grad Dara. Nadam se da će vladine snage biti brze u slanju pomoći i da će nadjačati čitav konglomerat pobunjenika, terorista i specijalaca iz niza zemalja, kooridniranih iz američke baze u Jordanu, a sa ciljem da Daru proglase "slobodnom zonom".

Detaljna mapa, pogledati jug, provincije Kuneitra i Dara
Last edited by Challenger__ on 11/10/2013 19:23, edited 1 time in total.
Challenger__

#6654 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Pojedini izvori pominju pogibiju dva izraelska vojnika (koji otvoreno asisitiraju teroristima u provinciji Kuneitra) i to, navodno "od strane pripadnika Hezbollaha". Vidjećemo da li će to uzeti kao izgovor za direktno mješanje u sirijski konflikt ili će se pomiriti sa činjenicom da oni i njihovi roboti - gube rat.

- Da zapazim da je prosto nerazumljivo kako relativno malom broju pripadnika Hezbollaha daju toliki značaj. Oni su, prema tekfirdžijskim i izraelskim izvorima postali neko mitsko zlo koje jede ljude na sve 4 strane svijeta. Fakat su im postali strah i trepet.

Nevjerovatno!
Challenger__

#6655 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ako Sirija "ruši opklade zapada", a ruši, onda za Hezbollah možemo reći da ruši moderne teorije ratovanja u kojima je ljudski faktor od sekundarnog značaja.
Co0l

#6656 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Ako Sirija "ruši opklade zapada", a ruši, onda za Hezbollah možemo reći da ruši moderne teorije ratovanja u kojima je ljudski faktor od sekundarnog značaja.
Ni jedno ni drugo.
Avetinho

#6657 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Ako Sirija "ruši opklade zapada", a ruši, onda za Hezbollah možemo reći da ruši moderne teorije ratovanja u kojima je ljudski faktor od sekundarnog značaja.
A Putinov drveni lutak Ass-sadista rusi Siriju.
underwater

#6658 Re: Sirija

Post by underwater »

Challenger__ wrote:Alepo, gori nebo i zemlja: VIDEO 1, VIDEO 2

- Kao što je pokazao kolega Klavi, oko Alepa se povećava broj crvenih tačaka, SAA je uspješna u intenzivnim ofanzivnim dejstvima;

- Dakle, od dva kritična pravca, Alepo očigledno nije sporan, ostaje briga za grad i provinciju Dara, koja je posljednja velika uzdanica agresora iz pravca Izraela i Jordana. Ovaj pravac može biiti kritičan.
Kolega Challenger,
bez sumnje da sirijska vojska i hezbollah mlave rebelse svaki dan u sve vecim kolicinama ...
Kao i da broj komada poginulih priucenih placenika nikoga ne zabrinjava.
No zadnjih sedmica gubici rebelsa toliko rastu da im se moral rusi sve brze i brze (dokaz tome su medjusobni sukobi i predaje citavih jedinica), slom i ogromni ljudski gubici su ocigledni vec u skoroj buducnosti.
Neprijatelji Sirije nece se odreci takve povoljne takticke varijante kao sto su rebelsi, iako ne brinu za broj poginulih, sigurno ce uciniti sve da sprijece njihov potpuni poraz.
Nije mi logicna varijanta da amerika pristane na novi pocetak bipolarnog svijeta ... mislim da su imperijalisti pripisali rusiji veci znacaj od onog koji joj stvarno daju, a sve samo da se od arapa uzme JOS para. Takav je zidovski mozak ... i poraz iskoristi da zaradis ... vjeruj da je ovo jako bitno za analizu trenutnih desavanja, Bandar bin Sultan ce morati otici jer je Putin objelodanio da je nudio rusiji novac ... sada amerikanci zele te pare sebi. Pa funkcija NATO pakta je upravo to - samo mi mozemo naplacivati zastitu.
Vrlo brzo ce se NATO ponovo umijesati bilo na nacin israelske balisticke potpore (ali to je zidovima opasno pa zato i manje vjerovatno) bilo turske potpore takve vrste (sto je vjerovatnije jer ce se sirija teze odluciti da uzvrati po muslimanskom stanovnistu). Samo se ceka da zaljevski seici pristanu da plate JOS .... a oni to moraju jer su njihovi interesi ugrozeni mnogo vise.
Last edited by underwater on 11/10/2013 20:10, edited 1 time in total.
Avetinho

#6659 Re: Sirija

Post by Avetinho »

husein_kapetan wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Kakogod, ostaje činjenica da i HRW polako počinje bipolarno analizrati dešavanja, a sve više novinskih agencija davati ovim dešavanjima određeni kontekst - za mene više nego indikativno-
Ostaje cinjenica da si bar sa ono malo engleskog koliko znas procitao bar jedan izvjestaj HRW.

Da si procitao svaki iz Sirije, vidio bi da i ovo sto tvrdis jednostavno nije istina. HRW je uvijek pisao o svim zlocinima u Siriji, ali nije HRW kriv sto je veliku vecinu pocinio Putinov drveni lutak Ass-sadista.
Challenger__

#6660 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ne sumnjam uopšte, underwater. Ovo je rat do poraza jednih ili drugih, na globalnoj ravni i to znaju svi bitni faktori. Do tada pratimo stvar ne gubeći iz vida najširi kontekst, uključujući, ako hoćeš i onaj - metafizički.

:wink:

Lijep pozdrav.
underwater

#6661 Re: Sirija

Post by underwater »

Challenger__ wrote:- Pojedini izvori pominju pogibiju dva izraelska vojnika (koji otvoreno asisitiraju teroristima u provinciji Kuneitra) i to, navodno "od strane pripadnika Hezbollaha". Vidjećemo da li će to uzeti kao izgovor za direktno mješanje u sirijski konflikt ili će se pomiriti sa činjenicom da oni i njihovi roboti - gube rat.
Sumnjam da ce se israel (prvi) direktno umijesati. Mada zadnja izjava iranskog generala iz Revolucionarne garde da iranski dronovi mogu letjeti duboko u israel konotira takvo nesto. Ipak, mnogo je mudrije israelu gurnuti muslimane da budu topovsko meso. Zato tipujem na - tursku.
Challenger__

#6662 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Zato tipujem na - tursku.
- Ima jedan čuveni dijalog između engleskog ministra i kralja, kada je ministar rekao da je "krajnje vrijeme da Engleska objavi rat Rusiji". Kralj je pobjesnio i rekao mu da je "idiot koji ne zna da nam je za takve stvari Bog podario - Turke". Naredio mu je da se vrati u Istanbul i da izdejstvuje tursko-ruski rat najkasnije do proljeća. Tako je i bilo i osmanski mamlazi su rat izgubili po ne znam koji put;

- Priča se ponavlja u jednom novom kontekstu, a kako sam prije godinu i po dana napisao, centralno sirijsko pitanje je da li će Ankara sebi dozvoliti luksuz da bude tuđi, žrtveni konj, na globalnoj geopolitičkoj tabli.
underwater

#6663 Re: Sirija

Post by underwater »

US Army sklonila je jos jednog visoko pozicioniranog generala iz "nuclear forces".
Nakon mornarickog Vice Admiral Tim Giardina iz komandnog lanca sklonjen je i Maj. Gen. Michael Carey, glavni za Air Force's nuclear intercontinental missiles, koji je bio odgovoran za 450 raketa.
Razlog: "a loss of trust and confidence.”
More bit da su ovi generali imali problem sa opcijom napada na Siriju i Iran ....
Avetinho

#6664 Re: Sirija

Post by Avetinho »

underwater wrote:US Army sklonila je jos jednog visoko pozicioniranog generala iz "nuclear forces".
Nakon mornarickog Vice Admiral Tim Giardina iz komandnog lanca sklonjen je i Maj. Gen. Michael Carey, glavni za Air Force's nuclear intercontinental missiles, koji je bio odgovoran za 450 raketa.
More bit da su ovi generali imali problem sa opcijom napada na Siriju i Iran ....
Ma jasta, a mozda su se zabrinuli i oko tebe. Culi kako navijas za Asada, pa sklonili generala, vele, ovdje se nesto opasno kuha.

Svi u SAD danas ni o cemu drugo ne misle nego o tebi i Asadu, letecim gusterima i letecim tanjirima.
Challenger__

#6665 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Vrlo, vrlo moguće underwater. Međutim, više nema budala na bitnim adresama globusa koji ne shvataju šta bi značio pad nezavisne Sirije i prije svega Irana, kako za Rusiju, a posebno za Kinu (deficitarni energenti). Taj jeftini politički kič, to trećerazredno opsjenarstvo više nema prolaza, od Kaira do Pekinga.
underwater

#6666 Re: Sirija

Post by underwater »

Ja Sam Odavle wrote:
underwater wrote:US Army sklonila je jos jednog visoko pozicioniranog generala iz "nuclear forces".
Ma jasta, a mozda su se zabrinuli i oko tebe. Culi kako navijas za Asada, pa sklonili generala, vele, ovdje se nesto opasno kuha.

Svi u SAD danas ni o cemu drugo ne misle nego o tebi i Asadu, letecim gusterima i letecim tanjirima.
Lupetas po obicaju i zamajavas mahalu ...
Zasto mi se obracas Ad Homeini?
Zasto USA ne bi "mislila" 24 sata o Siriji?
Zasto i znas li uopce kolike su trenutne vojne efektive tamo i KOLIKO TO KOSTA?
Mislim da misle 48 sati dnevno o Asadu ... no ti svakako ne trebas i nije za svakoga da misli
Avetinho

#6667 Re: Sirija

Post by Avetinho »

underwater wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Lupetas po obicaju i zamajavas mahalu ...
Zasto mi se obracas Ad Homeini?
Zasto USA ne bi "mislila" 24 sata o Siriji?
Zasto i znas li uopce kolike su trenutne vojne efektive tamo i KOLIKO TO KOSTA?
Mislim da misle 48 sati dnevno o Asadu ... no ti svakako ne trebas i nije za svakoga da misli
Covjek koji pocinje post sa "lupetas..." prigovara neosnovano za tudji nepostojeci ad-hominem (Ad-Homeini :D ). :shock:

Ako nisi shvatio poentu posta, evo da ti objasnim. Generali se u SAD ne otpustaju zato sto imaju svoje misljenje. To je obicaj u Putina, Asada ili Kim Jong-una.

Kod njih, doduse, ne samo da ih otpuste nego ih i za glavu skracuju.
underwater

#6668 Re: Sirija

Post by underwater »

Ja Sam Odavle wrote: Ako nisi shvatio poentu posta, evo da ti objasnim. Generali se u SAD ne otpustaju zato sto imaju svoje misljenje. To je obicaj u Putina, Asada ili Kim Jong-una.

Evo krvarim od snage tvojih argumenata :-)
Inace na engleskom znaci gubitak povjerenja
Mada je mozda tebi interesantan pojam Misljenje nije nidze spomenuto i ne kontam uopce sta bulaznis :?
Challenger__

#6669 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

underwater, lik je školski troll, samo ignoriši.
Avetinho

#6670 Re: Sirija

Post by Avetinho »

underwater wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Ako nisi shvatio poentu posta, evo da ti objasnim. Generali se u SAD ne otpustaju zato sto imaju svoje misljenje. To je obicaj u Putina, Asada ili Kim Jong-una.

Evo krvarim od snage tvojih argumenata :-)
Inace na engleskom znaci gubitak povjerenja
Mada je mozda tebi interesantan pojam Misljenje nije nidze spomenuto i ne kontam uopce sta bulaznis :?
"Ad-Homeini", sam si spekulisao da su generali imali problem s napadam na Siriju, ili tako nesto, ne da mi se citati opet. Ti si taj koji je time aludirao na "misljenje" a ne ja.

Sta je ovo danas, ljudi vise ne znaju procitati ni sta su sami napisali.
Avetinho

#6671 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:underwater, lik je školski troll, samo ignoriši.
Da li ti svakoga ko te uhvati u lazi i na to ukaze prozivas trollom?

Zanimljiva taktika.
Co0l

#6672 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ja Sam Odavle wrote:

Zanimljiva taktika.
Bolje i to neg da ti se obraca Ad Homeini :lol: :lol: Tek tad bi najebo.Ili pak Ad Asad :lol:
Avetinho

#6673 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Co0l wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Zanimljiva taktika.
Bolje i to neg da ti se obraca Ad Homeini :lol: :lol: Tek tad bi najebo.Ili pak Ad Asad :lol:
Ja bas mislim da je ovo bio klasican primjer Ad-Homeini napada. :D
sarajevoxxxx

#6674 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Koalcija odbila da da oružje za odbranu Hanasira pod izgovorom da ne želi da oružje dospije do ekstremistima !

- Jedan od aktivista u Al Sefiri prenosi dešavanja između Koalicije i boraca u Halebu, tj kada su borci tražili oružje od Koalicije da bi se suprostavili vojnom konvoju koji se približavao iz Hame prema Halebu u pravcu Hanasira i fabrike oružja u al Sefiri:''Prije dvadesetak dana tokom sastanka sa Koalicijom razgovarali smo sa njima ispred komandnog mjesta u Al sefiri o Hanasiru i o tome kako je potrebno oružje borcima koji čuvaju Hanasir... na kraju razgovora Selim Idris je obećao oružje. Nakon tog sastanka cijelu sedmicu iz komandnog mjesta u Al Sefiri pokušavali su stupiti u kontakt sa Koalicijom, međutim, niko sa njima nije stupio u kontakt i ništa nije bilo od velikih obećanja''. Oružje namjenjeno za Haleb je bilo u mjestu Babul Heva međutim i sa njim je upravljao pukovnik Al Džaur i glavnokomandujući za naoružavanje izvjesni Ebu Jasir, i tu je ostalo i nakon pada Hanasira. Nakon pada iz Koalicije su dobili odgovor da ne žele da im dostave oružje da ne bi palo u ruke ekstremista.''da li su revolucionari u njihovim očima postali ekstremisti ?'' pita se ovaj aktivista.''Ili su prodali revoluciju Bešaru ?'' Poslije, komentar zavrašava sa riječima:''Revolucionari naših fenadika (hotela) odbijaju pomoći revolucionarima naših hanadika (rovova) u bici Hanasir kako bi zaštitili hemijskog Bešara zločinca.''

- Oslanjanje na vlastite snage

- Revolucionari su ipak odlučili da povrate Hanasir, i da se suprostave režimskom konvoju uprkos što nisu dobili nikakvu pomoć od revolucionara hotela. U pomoć su pritekle brigade Liva Tevhid Liva Emdžadul Islam i Lival Islam i Hareketu Ahraru Šam Al Islamijeh i uspjeli su da se odupru režimskom konvojui da povrate dva sela koja je režim već prije bio zauzeo a to su: Ebu Džerin i Kamu. Revolucionari su uspjeli da unište jedan tenk i jedno vozilo u kojem se nalazila municija, režim je imao oko 20 poginulih što režimskih vojnika što pripadnika Hezbollaha.

-Sa druge strane Džebhetu Nusre, ISIL, i Hareketu Ahraru Šam su uspjeli da oslobode selo Al Hamam nakon što su se privukli i likvidirali više od 25 režimskih vojnika i pripadnika Hezbollaha, također, jučer ujutro u tom napadu su uspjeli da povrate kontrolu nad strateškim mjestom Hanasir.

http://orient-news.net/?page=news_show&id=5690
sarajevoxxxx

#6675 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nakon režimskih zračnih udara novi masakr u Al Sefiri u Halebu

- Nakon ponovnog pada strateški važnog mjesta Hanasir u ruke sirijskih revolucionara, režim je silovioto udarao grad u blizini Hanasira Al Sefiru i počinio masakr nad stanovnicima toga grada.

18 +

http://www.youtube.com/watch?v=hUbBvuSpUVw

http://halabnews.com/news/39301
Locked