Sirija
- Challenger__
- walter kurtz
#66302 Re: Sirija
Kad smo kod treba zanima me kako drvenija izgleda 
- Challenger__
#66303 Re: Sirija
Grob. Garant. Vjeruj mi, nikad, ali nikad me intuicija nije prevarila.walter kurtz wrote:Kad smo kod treba zanima me kako drvenija izgleda
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#66304 Re: Sirija
šta ovo rusi ginu 23 marinca kažu
od kud rusima marinci hahaha
to su mogli biti samo neki debeli narednici i pijandure
čuj marinci a rusi
to su mogli biti samo neki debeli narednici i pijandure
čuj marinci a rusi
-
Kaligula I
#66305 Re: Sirija
http://english.farsnews.com/newstext.as ... 0730000210
...ovo je autogol vrijedan svjetskog finala...da covjek ne povjeruje ali, eto, sve je moguce...
...ovo je autogol vrijedan svjetskog finala...da covjek ne povjeruje ali, eto, sve je moguce...
- Challenger__
#66306 Re: Sirija
Čuj da ne povjeruje...Kaligula I wrote:http://english.farsnews.com/newstext.as ... 0730000210
Ista "vjera", isti "ummet".
-
Kaligula I
#66307 Re: Sirija
https://www.youtube.com/watch?v=fGNlZcvVgEk
https://twitter.com/wisevolf/status/657225573253664768
...most je gadjan, a sad da li je srusen to ne znam...nije valjda da je tu ISIL u ofanzivi?...
https://twitter.com/wisevolf/status/657225573253664768
...most je gadjan, a sad da li je srusen to ne znam...nije valjda da je tu ISIL u ofanzivi?...
- Challenger__
#66308 Re: Sirija
- Hama, sa lica mjesta:

- "opozicija" uoči ofanzive na Hamu:
Ova lica su bez nade i vjere. Oni su iznutra donji, poraženi prije bitke.

- "opozicija" uoči ofanzive na Hamu:
-
Kaligula I
#66309 Re: Sirija
...jos nije nista definitivno, ali meni bi bilo drago da je istina, jer su ovakve tvrdnje nazivane spekulacijama i zavjerama...demontaza licemjerja na djelu...Challenger__ wrote:Čuj da ne povjeruje...Kaligula I wrote:http://english.farsnews.com/newstext.as ... 0730000210
...ovo je autogol vrijedan svjetskog finala...da covjek ne povjeruje ali, eto, sve je moguce...Pa to ovdje tvrdimo od prvog dana. Tekfirijsko-vehabijska ideologija i cionizam su jedno: ista ontologija, isto nebiće, jedna te ista praznina.
Ista "vjera", isti "ummet".
- Challenger__
#66310 Re: Sirija
Nema tu ni "l" od licemjerja. Njihov savez, javni ili tajni je prirodan i logičan. Oni su - JEDNO.
______
- Još jedan napad na Kweiris (aerodrom) je odbijen:

______
- Još jedan napad na Kweiris (aerodrom) je odbijen:

Last edited by Challenger__ on 22/10/2015 23:59, edited 1 time in total.
- Co0l
#66311 Re: Sirija
Znači,međunarodni kriminalci.Fino.Osim terorista velicas i kriminalceKikibombona wrote:Krivicno se gone!Co0l wrote:Kako australski zakon gleda na ove koji idu da se bore u strane zemlje?
Gdje su sad oni klonovi sto prizivaju SIPU?
- Co0l
#66312 Re: Sirija
Razaranje sirijske infrastrukture se nastavlja.Sad je Ok jer to sad Rusi radeChallenger__ wrote:Zna li iko o kom je mostu riječ i gdje se tačno nalazi?#Syria: #Russian warplanes destroy a bridge on the #Euphrates to block #ISIS supplies
- asurbanipal
#66313 Re: Sirija
Kikibombona wrote: Jazuk!
Prolomise se tekbiri uzalud...
Oplakah od smijeha...
- Challenger__
- asurbanipal
#66315 Re: Sirija
Challenger__ wrote:
A vidi govornika. Pravi revolucionar. Ovaj vatreni govor mi baca malo na Dantona...
-
Howitzer
#66316 Re: Sirija
Neki dan gledam video gdje pobunjenici za balone vežu nekakav eksploziv na koji treba valjda naići vojni avioni.....
ali......... to i ne mora baš nužno biti loša ideja ni smiješna, nešto kontam sa malo drugačijom verzijom....npr...sobzirom da nemaju savremeno oružje za obaranje aviona treba pristupiti primitivnim načinima barem pokušat ako ništa.... meni se lično čini da bi moglo upalit....
Npr. moja verzija balona sa kojeg bi visilo 300 do 500 metara recimo obične žice i sad zamislimo na stotine takvih balona oko nekog ograničenog prostora da lebdi, i da naiđe ili helikopter ili avion ili dron i da takvu količinu žice usisa motor aviona ili da se zapetlja oko elise helikoptera, to je zapaljenje i eksplozija motora momentalno
šta uradi motoru aviona jedna oveća ptica a kamo li žica dužine 300 metara, vrijedilo bi pokušat...
ali......... to i ne mora baš nužno biti loša ideja ni smiješna, nešto kontam sa malo drugačijom verzijom....npr...sobzirom da nemaju savremeno oružje za obaranje aviona treba pristupiti primitivnim načinima barem pokušat ako ništa.... meni se lično čini da bi moglo upalit....
Npr. moja verzija balona sa kojeg bi visilo 300 do 500 metara recimo obične žice i sad zamislimo na stotine takvih balona oko nekog ograničenog prostora da lebdi, i da naiđe ili helikopter ili avion ili dron i da takvu količinu žice usisa motor aviona ili da se zapetlja oko elise helikoptera, to je zapaljenje i eksplozija motora momentalno
- MMM1977
#66317 Re: Sirija
Kad planiraš to isprobati da ne letim tog dana ako ruta ide preko Pazara? Ili ćeš ići u Siriju da probaš?Howitzer wrote:Neki dan gledam video gdje pobunjenici za balone vežu nekakav eksploziv na koji treba valjda naići vojni avioni.....
Npr. moja verzija balona sa kojeg bi visilo 300 do 500 metara recimo obične žice i sad zamislimo na stotine takvih balona oko nekog ograničenog prostora da lebdi, i da naiđe ili helikopter ili avion ili dron i da takvu količinu žice usisa motor aviona ili da se zapetlja oko elise helikoptera, to je zapaljenje i eksplozija motora momentalnošta uradi motoru aviona jedna oveća ptica a kamo li žica dužine 300 metara, vrijedilo bi pokušat...
Vrlo inovativno.
- Herr Flick
#66319 Re: Sirija
asurbanipal wrote:Challenger__ wrote:
A vidi govornika. Pravi revolucionar. Ovaj vatreni govor mi baca malo na Dantona...
- Čitalac
#66320 Re: Sirija
Anonimni zapadni diplomata za New York Times
The Russian decision to help Mr. Assad consolidate his control in pro-government areas had become the “driving force” for any future political solution, said the Western diplomat, who requested anonymity in line with normal protocols.
Before the Russian intervention, the government was increasingly confined to a shrinking, defensible portion of the country. “Now, it will not shrink anymore,” the diplomat added. “The game is over.”
- Challenger__
#66321 Re: Sirija
- prlog ruske TV stanice iz Zora: "Opkoljeni grad".
"Legende sirijske armije koji se bore protiv ISIL-a u opkoljenom Dair ez-Zoru".
"Legende sirijske armije koji se bore protiv ISIL-a u opkoljenom Dair ez-Zoru".
- insomnia78
#66322 Re: Sirija
Al pazi, izraelski pukovnik
I to, ni vise ni manje iz Golani brigade
I to, ni vise ni manje iz Golani brigade
- fosna2014
#66323 Re: Sirija
SAA and NDF reestablished control over Snisil and al-Mahatta villages and Jawalak village in the northern Homs.
- Co0l
#66324 Re: Sirija
Hajd,kad su u Jemenu mogli izraelski generali zaginut,moze vala i u Iraku pukovnik.Budimo realni.
-
Howitzer
#66325 Re: Sirija
Ne al' fakat, isto tako uzeti u obzir da avion, naravno vojni koji razvija velike brzine, što znaći da može pokrit veliko područje i to isto opet znači da se uvečava šansa da naiđe na takve balone sa žicama.... koji to senzor ili očni vid pilota pri tolikoj brzini može uočiti balon ili tanku žicu da visi ispred njegaMMM1977 wrote:Kad planiraš to isprobati da ne letim tog dana ako ruta ide preko Pazara? Ili ćeš ići u Siriju da probaš?Howitzer wrote:Neki dan gledam video gdje pobunjenici za balone vežu nekakav eksploziv na koji treba valjda naići vojni avioni.....
Npr. moja verzija balona sa kojeg bi visilo 300 do 500 metara recimo obične žice i sad zamislimo na stotine takvih balona oko nekog ograničenog prostora da lebdi, i da naiđe ili helikopter ili avion ili dron i da takvu količinu žice usisa motor aviona ili da se zapetlja oko elise helikoptera, to je zapaljenje i eksplozija motora momentalnošta uradi motoru aviona jedna oveća ptica a kamo li žica dužine 300 metara, vrijedilo bi pokušat...
Vrlo inovativno.
I sad, imamo dvije varijable, 300 do 500 metara žice određene debljine, što ima svoju određenu težinu, drugo uštimat optimalnu veličinu balona u odnosu na težinu žice, da se ne bi previše brzo dizao, znači samo uštimat količini helija ili neke druge smjese u odnosu na količinu žice da se zadrži što duže u zraku...
I dobiješ balon od nekoliko dolara koji obara avion od nekoliko desetina miliona dolara