Sirija

Locked
ioannes

#64926 Re: Sirija

Post by ioannes »

General War wrote:
salik79 wrote:
General War wrote: Pa vidite vas dvojica izgleda da vam treba...I Francuska je republika a i iran je...sta?
:?: :!: :-?

Usput, Iran je islamska republika.
...tako je, nije usput...sad nadji razliku u ustavu navedenih arapskih kraljevina kad podvlacis paralele
generale...napravio si lapsus,posuti se sad i dobro je.
Challenger__

#64927 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

ioannes wrote:generale...napravio si lapsus,posuti se sad i dobro je.
Lik nema blage veze. Gubljenje vremena.
salik79

#64928 Re: Sirija

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:
General War wrote: Pa vidite vas dvojica izgleda da vam treba...I Francuska je republika a i iran je...sta?
:?: :!: :-?

Usput, Iran je islamska republika.
...tako je, nije usput...sad nadji razliku u ustavu navedenih arapskih kraljevina kad podvlacis paralele

Ovi i nemaju ustava. Apsolutna vlast pripada iskljucivo i samo njima.
joe_black

#64929 Re: Sirija

Post by joe_black »

japin_mutapi wrote:
joe_black wrote:
japin_mutapi wrote:sirijska krv je na rukama asada i režima
Sirijska krv je na rukama onih koji razmisljanja slicna tvojim.
gukni golube da i tebe čujemo
reci kakva su to moja razmišljanja i kome su slična
Identicna razmisljanja kako kod Mirze Ganica i slicnih, do duse ti si dovoljno mudar, pa nikako se ne moze primjetiti da simpatises "Uvozne revolucionare"
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#64930 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

hamenei je težak 95 milijardi dolara
tu je negdje sa saudima i tanijevcima a more bit i jači od njih po pitanju love
jastuk1

#64931 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:
General War wrote:...Dok za Ukrainu vazi sasvim drugacija percepcija...
Tamo je pilotirani puč uspio. U Siriji je u višegodišnjem pokušaju.
Odlična percepcija, koja potvrđuje stanje svijesti Ukro Ukrajinaca i Asado Sirijaca.

Dok Ukri pokušavaju izvući dignitet iz dubokog blata u kojem se nalaze, a kroz surisanje ponosa, Asado Sirijci, a dobrim dijelom i ostali Sirijci i dalje drže svoj ponos kao fetiš, a pišaju se po sopstvenom dignitetu. Zato im tako i jeste.

Ko god se piša po dignitetu, a liže ponos neće svoje beznađe promijeniti!
General War

#64932 Re: Sirija

Post by General War »

ioannes wrote: ...tako je, nije usput...sad nadji razliku u ustavu navedenih arapskih kraljevina kad podvlacis paralele

generale...napravio si lapsus,posuti se sad i dobro je.
...et vidis kako nadodjete ;-) a poredili bi-
Challenger__

#64933 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

joe_black wrote:Identicna razmisljanja kako kod Mirze Ganica i slicnih, do duse ti si dovoljno mudar, pa nikako se ne moze primjetiti da simpatises "Uvozne revolucionare"
Ma jok. Ako mi dozvoliš... I Japin i Cool ne podržavaju koljače, ne. Oni samo prate politički kurs onog nesretnog Erdogana. Emocija prema njemu ne dozvoljava da vide širi kadar, da stvar sagledavaju kritički.

Znam takvih kamaru, imam ih u rodbini i među prijateljima.
salik79

#64934 Re: Sirija

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:hamenei je težak 95 milijardi dolara
tu je negdje sa saudima i tanijevcima a more bit i jači od njih po pitanju love
A to si saznao kako?! :mrgreen: Mislim, vidi se po njegovom lifestyle-u da je u rangu sa pomenutim :lol: De ba, Jasko, nije valjda da nasjedas na te ublehe?! :lol:
General War

#64935 Re: Sirija

Post by General War »

Challenger__ wrote:
ioannes wrote:generale...napravio si lapsus,posuti se sad i dobro je.
Lik nema blage veze. Gubljenje vremena.
...naravno, odkud je znam sta je legalno a sta ilegalno..."twit" obrazovanje rules :thumbup:
jastuk1

#64936 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:
joe_black wrote:Identicna razmisljanja kako kod Mirze Ganica i slicnih, do duse ti si dovoljno mudar, pa nikako se ne moze primjetiti da simpatises "Uvozne revolucionare"
Ma jok. Ako mi dozvoliš... I Japin i Cool ne podržavaju koljače, ne. Oni samo prate politički kurs onog nesretnog Erdogana. Emocija prema njemu ne dozvoljava da vide širi kadar, da stvar sagledavaju kritički.

Hajde ba šta je Erdo trebao, pa da po tebi ne bude "nesretan." ?! Da stane na Asadovu stranu, pa da mu naprave maksimalni džumbus u državi kojeg ne bi mogao kontrolisati nikako. Jeli? Ma daj... :roll:
Challenger__

#64937 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

jastuk1 wrote:Odlična percepcija, koja potvrđuje stanje svijesti Ukro Ukrajinaca i Asado Sirijaca.
Ne,ne... U Kijevu su uspjeli na vlast dovesti psihopate (neonaciste i dio oligarha) a u Damasku nisu. Kijevsko-galicijske psihopate otvoreno podržavaju svoju sirijsku "opozicionu" braću.

Isti mentori, isti gospodari.

_____
Last edited by Challenger__ on 17/10/2015 17:45, edited 1 time in total.
jastuk1

#64938 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:
jastuk1 wrote:Odlična percepcija, koja potvrđuje stanje svijesti Ukro Ukrajinaca i Asado Sirijaca.
Ne,ne... U Kijevu su uspjeli na vlast dovesti psihopate (neonaciste i dio oligarha) a u Damasku nisu. Kijevske psihopate otvoreno podržavaju svoju sirijsku "opozicionu" braću.
Znam i slažem se s tim. Moj komenar se ipak odnosio isključivo na stanje svijesti u domenu "etike prema samome sebi."
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#64939 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

joe_black wrote:
Identicna razmisljanja kako kod Mirze Ganica i slicnih, do duse ti si dovoljno mudar, pa nikako se ne moze primjetiti da simpatises "Uvozne revolucionare"
to je ta logika forumskih stručnjaka - ako nisi za legitimnog onda si mirza ganić
Challenger__

#64940 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

jastuk1 wrote:
Challenger__ wrote:

Hajde ba šta je Erdo trebao, pa da po tebi ne bude "nesretan." ?! Da stane na Asadovu stranu, pa da mu naprave maksimalni džumbus u državi kojeg ne bi mogao kontrolisati nikako. Jeli? Ma daj... :roll:

Možda, kažem, možda si u pravu, ali... Sveukupni uspon Turske za vladavine AKP je bio impozantan, skoro bez presedana u novijoj historiji. Oni jesu imali stratešku dubinu koja se protezala od Magreba do Une, a pogledaj danas dragi Jastuk... Zbog Sirije su dovedeni na rub građanskog rata, a od "dubine" ostale puke emocije kod dijela moje rodbine, pojedinih prjatelja, tebe, Japina i Cool-a.

Žalosno.
cbrt

#64941 Re: Sirija

Post by cbrt »

@Sayyad_10 5m5 minutes ago
The Regime has suffered a terrible defeat in Southern Aleppo today after losing 7 Tanks
joe_black

#64942 Re: Sirija

Post by joe_black »

japin_mutapi wrote:
joe_black wrote:
to je ta logika forumskih stručnjaka - ako nisi za legitimnog onda si mirza ganić
Do sada si imao 1mill prilika i ti i savoxxx i cool-zvani mudri da date odgovor na pitanje: Tko je alternativa Assadu?
Umjesto odgovora kao papagaji ponavljate isto: Assad krvolok, masakriranje sirijaca, barel bombe, isl.
Predlazem vam pod hitno da u drzavama u kojim zivite, krenete u rusenje postojeceg politickog sistema i uvodjenje serijata, jer imate potpuno pravo na to...
Herr Flick

#64943 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Alternativa Assadu su umjereni Sirijci iz Nusre :D :D
joe_black

#64944 Re: Sirija

Post by joe_black »

Herr Flick wrote:Alternativa Assadu su umjereni Sirijci iz Nusre :D :D
Bagdadija za predsjednika :lol: :lol: :lol: I to legitimnog :lol: :lol: :lol:
cbrt

#64945 Re: Sirija

Post by cbrt »

@Aswed_Flags 10m10 minutes ago
Rebels reverse situation in Jub al-Ahmar, reef #Latakia, regime back to square one.
Herr Flick

#64946 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Zehrana Aluša za predcednika Sirije :bih: :bih: :bih:

Image
General War

#64947 Re: Sirija

Post by General War »

...Ili alternativa umjerenim sirijcima iz nusre je Hezobllah.
jastuk1

#64948 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:

Možda, kažem, možda si u pravu, ali... Sveukupni uspon Turske za vladavine AKP je bio impozantan, skoro bez presedana u novijoj historiji. Oni jesu imali stratešku dubinu koja se protezala od Magreba do Une, a pogledaj danas dragi Jastuk... Zbog Sirije su dovedeni na rub građanskog rata, a od "dubine" ostale puke emocije kod dijela moje rodbine, pojedinih prjatelja, tebe, Japina i Cool-a.

Žalosno.
Ma ja nikad nisam ni mislio da Turska ima neku dubinu. To što je Davutoglu piso, što to uzimaš zdravo za gotovo, mogo je taj škrabuckat šta mu pada na pamet ko i svako. Jedno je što on servira svojim neupućenim glasačima, a potpuno je drugo ono što je fakat realnost.

Nikakve tu dubine nije bilo, niti će je u skorije vrijeme biti. Oni su samo postavili određene temelje za možebitni početak uspostave dubine i to na sjever, a nikako na jug i osmanska područja. Za tako nešto nemaju nikakav potencijal i dobro je što ga nemaju jer bi ih džavo možda nasalaco bezveze ko što je nasalaco Ruse sad u Siriji.

Uslove za početak projiciranja strateške dubine Turska može imati tek za nekih 8 do 10 godina, po uslovom da u međuvremenu ne bude većih poremećaja i haosa u samoj Turskoj.
cbrt

#64949 Re: Sirija

Post by cbrt »

Herr Flick wrote:Zehrana Aluša za predcednika Sirije :bih: :bih: :bih:

Image
Pa ako Putin zaista hoće mir u Siriji lako se može desiti da postavi ovog ili njemu sličnog na mesto predsednika (ili neko misli kako je Kadirov bio drugačiji)...meni bi samo bilo smešno da tada čitam hvalospeve o ovom (ili bilo kojim drugom warlordu koji se smestio udobno ruskom vođi u šupak) od ljudi koji sada pišu obrnuto...garantujem da bi većina i pisala kako je znala i predvidela isto (normalno, mi ostali ćemo da budemo budale zatečene ovim eventom)
joe_black

#64950 Re: Sirija

Post by joe_black »

General War wrote:
...Ili alternativa umjerenim sirijcima iz nusre je Hezobllah.
Ja mudra odgovora, vidi se da si politacr u dusi, evo ja bi prvi glasao za tebe da budes predsjednik Sirije :lol: :lol: :lol:
Locked