arman1 wrote:Postaju iritantni lajavi balavci koji prilikom objave posta uvijek uz ime nekog ko nije po njihovom dodaju , monstrum, pseto, zločinac.
Po tvrdnji jednog Sarajevskog psihologa u pitanju su uglavnom isfrustrirani maloljetnici ili mlađe punoljetne osobe , niskog ili srednjeg obrazovanja. Uglavnom su nezadovoljni svojim životim i nevide perspektivu, veoma su povodljivi i u 95% odgovaraju psihološkom profilu osoba koje zovemo vehabije, vehabiti ili selefije. Ima tu i drugih naziva, gaćonje, trofrtaljci, zeleni četnici ali da ne širimo.
Nevjerovatno je koliko trolaju i spamaju.
Uglavnom ponavljaju znanje dobiveno od uhljuba koji zovu emirima, šejhovim i vrlim ahbabima, a koji su najobičniji plačenici. Nažalost takvi su uspjeli iz BiH u Siriju odvesti oko 300 maloumnika, od kojih se većina neće vratiti.
Neko kaže što ti smetaju? Kako mi neće smetati neko kome ne valja kako su mu klanjali preci zadnjih 500 godina, a valja kako klanja liječeni narkoman koji je počeo klanjati prije 3 godine. Neko kome je moralni uzor sifilitični šeik koji kaže da su Bošnjaci zaslužili ono što ih je snašlo, a Srebrenica dobar znak.
Kako mi neće smetati neko ko podržava đubrad koja prijete da će BiH ulicam teći potoci krvi i da će stradati svak ko nije (govno) kao oni.
Naravno da mi smeta dušman kome smeta moja glava na ramenima samo zato što klanjam kao Bosanski sunit, što su mi i Šiti i Krščani i Židovi braća.
Smeta mi jer i ja smetam njemu i nastojat ću da smetam još više takvima.
Šta nabeša čovječe. Onaj koji je neobrazovan si ti. Čovječe ako si musliman, pročitaj ponekad prevod Kur'ana ili u suprotnom ne pričaj o islamu. Na mnogo mjesta se kaže da nema mjerenja po tome šta su ti preci radili. Poslanik s.a.w.s. je najbolji uzor i njega se slijedi, a ne pretke koji su daleko od islama odvedeni. I nema bosanski sunit, nego musliman i mjeri se po slijeđenju Kur'ana i sunneta bilo gdje u svijetu. Kur'an opet podstiče suživot sa kršćanima i jevrejima u miru, ali da je čovjek uvijek na oprezu jer nam samo zlo žele. A za to imaš bezbroj primjera, Palestina, Srebrenica... Odgovorio sam ti iako ne mislim da si ovo čime hoće nevješto da se predstaviš. Neko ko sebe naziva muslimanom treba bi znati bar osnove istog.