Sirija

Locked
salik79

#63626 Re: Sirija

Post by salik79 »

Co0l wrote:
RepublikanskaGarda wrote:
Nek si ti ziv i zdrav,ali pobunjenici se najzesce i rokaju sa ISIL-om od kako se ISIL pojavio.
Pobunjenici 2 godine nisu ratovali sa ISIL-om, sve do nedavne ISIL-ove ofanzive na Allepo
Prije 2 godine od ISIL-a nije ni 'I' bilo.
To je ko kada bi rekao da u JNA, prije 90./91., nije bilo ni 'c' od cetnika.
solar7

#63627 Re: Sirija

Post by solar7 »

Svaka cast revolucionarima i kod svih mihova i suhova oni se i dalje dobro drze protiv teroristicke ruske bande i ostalih pagana.Uspjece ono samo cjena ce biti velika jer samo puske i po koji tov imaju.Svaka im cast.
Co0l

#63628 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
-On 6th day of big Syrian ground offensive (backed by Russian air force), opposition forces are facing losses north of #Hama
- Opposition north of #Hama overwhelmed by extremely heavy bombing by Russia air force &nr of SAA tanks. "It's crazy here", witness tells me>
Jenan Moussa
Rusija odbacuje tvrdnje da vrši napade na bilo koga osim na IDIL.
RepublikanskaGarda

#63629 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

cbrt wrote:
Nek si ti ziv i zdrav,ali pobunjenici se najzesce i rokaju sa ISIL-om od kako se ISIL pojavio.
Pobunjenici 2 godine nisu ratovali sa ISIL-om, sve do nedavne ISIL-ove ofanzive na Allepo
Nemoj zajebavati...izbacili su ISIS iz Idliba ali su zato fasovali u Raqqi, imali su i jedan ustanak u Deir Ez Zoru i južnij i žestoko postradali...rokaju se u pustinji na nekoliko mesta...mnogo su krvarili u tim borbama...
Istina izblamirao sam se :D , zabrijo sam si da smo u 2016. :-) , nakon Zora, Raqe nije bilo ozbiljnijih sukoba, godinu dana je ISIS mljeo po režimu, ako se malo bolje pogleda režim je naviše teritorija osvojio/povratio u tom periodu suko umjerenih i ISIS-a a isto tako najviše teritorije je popušio kad je nastao stale-mate između umjerenih i ISIS-a i kada je ISIS pažnju posvetio režimu
Bilo je ISIS-a ali nije bilo sukoba sa umjerenima, kao što napisah gore malo sam se izblamirao :D
salik79

#63630 Re: Sirija

Post by salik79 »

solar7 wrote:Svaka cast revolucionarima i kod svih mihova i suhova oni se i dalje dobro drze protiv teroristicke ruske bande i ostalih pagana.Uspjece ono samo cjena ce biti velika jer samo puske i po koji tov imaju.Svaka im cast.
Image

:? :mrgreen:
Challenger__

#63631 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Evo ISIL ublehe u ljeto 2013 :arrow: Siege of Menagh Air Base, kad po Cool-u nisu postojali.

Cool.

:lol:

:kiss:
husein_kapetan

#63632 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

sumirprimus wrote:
husein_kapetan wrote: Kako ne kontas..da ti pojasnim.. ima sada gotovo cetiri godine kako upozoravam na implikacije uratka "arapskog proljeca" unutar bosnjackog korpusa.. pod ovim nikom i onim drugim..predjasnjim..znam da ovo moje kilometarsko "palamudjenje" ponekad stvara odbojnost i mnogi ga ne citaju ali pogledaj moje postove unazad.. od kada sam poceo pisati ovdje predano upozoravam ono.sto napisah i nikada necu prestati..a znam da refleksije ove podjele kako tamo mogu sutra biti predmetom razdora unutar Bosnjaka i ovdje stoga i moje.. niti sta vise niti manje..a biti ce ono sto ce biti. Previse ideoloskih "oceva" sjeme.svoga na.ovoj zemlji i medju nama posijase..stoga...
Ma mene ne muce brige oko sjemena razdora unutar bosnjaka.a bas bih volio cuti sta se to promijenilo u ove 4 god.unutar bos.kor.?90% svijeta nema pijma da je tamo jos uvjek rat.ko sa kim i zbog cega a kamol da deru ganglije..
Kako danas takoxi sutra... Kakve nusre. I selefije..ko vec...za dovoljan broj da bi mogli doci do nealcih razdora....moje.misljenje...
Ma jasta pobiti glavu u zemlju.. pa ono, ne vidim ne tice me se..a ako zelis vidjeti dovoljno je glavu podici.. u odredjenim krugovima prave se pravila ponasanja kakva kod nas nikad ne postojase.. svojim retrogradnim i arhaicnim pristupima svagdasnjeg od svoga prave metod.. ako je malo..i sa vrh ociju gledaju na ono sto je do juce sasvim normalno bilo.. i daju sebi za pravo pametovati o ovom ili onom.. primjera je mnogo samo sto mnogi ne vide niti zele da vide...ja neki dan da kupim cigare u granapu.. jednom.. u hrasnom.. lik samo sto ne bljuje vatru.. kakve cigare veli.. znas li ti.. sam u sebi mislim.. jeb.. te ovdje odrastoh i ostarih.. ali mescini ne konta vise..da je dovoljno samo okrenuti glavu vjeruj mi prvi bih bio
KUZNETSOV

#63633 Re: Sirija

Post by KUZNETSOV »

solar7 wrote:Svaka cast revolucionarima i kod svih mihova i suhova oni se i dalje dobro drze protiv teroristicke ruske bande i ostalih pagana.Uspjece ono samo cjena ce biti velika jer samo puske i po koji tov imaju.Svaka im cast.
ma dok pucaju ovako lagano su pred moskvom :lol:

Image
sumirprimus

#63634 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Ma rusi standardno lazu.ali im je nervoza jer ih ovi saa nesposobnjakovici ne prate...a ovi pritiscu...salju i ndf. .jedinice...i onda ovakav rezultat na kraju dana...bog te...
Co0l

#63635 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Nikakav faktor tad nisu bili.Nesto poput NDH,ovaj,NDF bez rusko-rezimske artiljerije.
Aha. Sada se koriguješ. Znači, ipak su bili.
Jbg,zaboravljam koliki si bukvalista pa ti moram crtat.Mislio sam da znas sta znaci kod nas kad se kaze da tad ISIL nije bio ni I od ISIL-a.Nisam ni rekao da nisu postojali nego da nisu bili ni I od ISIl-a.
A svakako to ni nije bila poenta,nego da se pobunjenici zesce rokaju sa njima nego rezim.
sumirprimus

#63636 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
Image

Bar su domaci za razliku od stranih cetnika iz rusije irana i iraka... :) na tom dijelu ratista...
Co0l

#63637 Re: Sirija

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote:
Nidje veze.
Last edited by Co0l on 12/10/2015 23:23, edited 1 time in total.
klixlove

#63638 Re: Sirija

Post by klixlove »

:thumbup:
Valjda će brzo doći i to naoružanje iz Saudije.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sa ... a-u-siriji

Saudijski zvaničnik nije odbacio ni mogućnost da pobunjenicima budu dostavljene rakete "zemlja-zrak", čemu se protivi većina zapadnih zemalja, iz straha da bi one mogla pasti u ruke Islamske države Irak i Levant i budu upotrijebljene za rušenje borbenih aviona američke koalicije, ili čak civilnih aviona.
sumirprimus

#63639 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

klixlove wrote:
Valjda će brzo doći i to naoružanje iz Saudije.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sa ... a-u-siriji

Saudijski zvaničnik nije odbacio ni mogućnost da pobunjenicima budu dostavljene rakete "zemlja-zrak", čemu se protivi većina zapadnih zemalja, iz straha da bi one mogla pasti u ruke Islamske države Irak i Levant i budu upotrijebljene za rušenje borbenih aviona američke koalicije, ili čak civilnih aviona.
bas ce terorustima dostavit manpadove... :mrgreen:
salik79

#63640 Re: Sirija

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:
salik79 wrote:
Image

Bar su domaci za razliku od stranih cetnika iz rusije irana i iraka... :) na tom dijelu ratista...
Domaci, jasta, ti ih sve u glavu znas :mrgreen: De ba Stripy :lol:
KUZNETSOV

#63641 Re: Sirija

Post by KUZNETSOV »

Co0l wrote:
salik79 wrote:
Co0l wrote:
Nidje veze.
vlaška JNA vlaški ISIL :lol:
Co0l

#63642 Re: Sirija

Post by Co0l »

husein_kapetan wrote:
sumirprimus wrote:
husein_kapetan wrote: Kako ne kontas..da ti pojasnim.. ima sada gotovo cetiri godine kako upozoravam na implikacije uratka "arapskog proljeca" unutar bosnjackog korpusa.. pod ovim nikom i onim drugim..predjasnjim..znam da ovo moje kilometarsko "palamudjenje" ponekad stvara odbojnost i mnogi ga ne citaju ali pogledaj moje postove unazad.. od kada sam poceo pisati ovdje predano upozoravam ono.sto napisah i nikada necu prestati..a znam da refleksije ove podjele kako tamo mogu sutra biti predmetom razdora unutar Bosnjaka i ovdje stoga i moje.. niti sta vise niti manje..a biti ce ono sto ce biti. Previse ideoloskih "oceva" sjeme.svoga na.ovoj zemlji i medju nama posijase..stoga...
Ma mene ne muce brige oko sjemena razdora unutar bosnjaka.a bas bih volio cuti sta se to promijenilo u ove 4 god.unutar bos.kor.?90% svijeta nema pijma da je tamo jos uvjek rat.ko sa kim i zbog cega a kamol da deru ganglije..
Kako danas takoxi sutra... Kakve nusre. I selefije..ko vec...za dovoljan broj da bi mogli doci do nealcih razdora....moje.misljenje...
Ma jasta pobiti glavu u zemlju.. pa ono, ne vidim ne tice me se..a ako zelis vidjeti dovoljno je glavu podici.. u odredjenim krugovima prave se pravila ponasanja kakva kod nas nikad ne postojase.. svojim retrogradnim i arhaicnim pristupima svagdasnjeg od svoga prave metod.. ako je malo..i sa vrh ociju gledaju na ono sto je do juce sasvim normalno bilo.. i daju sebi za pravo pametovati o ovom ili onom.. primjera je mnogo samo sto mnogi ne vide niti zele da vide...ja neki dan da kupim cigare u granapu.. jednom.. u hrasnom.. lik samo sto ne bljuje vatru.. kakve cigare veli.. znas li ti.. sam u sebi mislim.. jeb.. te ovdje odrastoh i ostarih.. ali mescini ne konta vise..da je dovoljno samo okrenuti glavu vjeruj mi prvi bih bio
Covjek objasnio :mrgreen:
Klavikula

#63643 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sumirprimus wrote:
Klavikula wrote:uocavanje greske bez ispravljanja iste je goli ku*ac. ti se nesto ne pokaza.

korekciji treba korekcija
level sumirprimus
Jos si tu?ne mre vas bog dragi ispravit.
mocni i premocni sumir, pa ovakav odgovor.
salik79

#63644 Re: Sirija

Post by salik79 »

Co0l wrote:
salik79 wrote:
Co0l wrote:
Nidje veze.
Jasno.
klixlove

#63645 Re: Sirija

Post by klixlove »

Challenger__ wrote: Cool.

Ja ne znam ko na ovom videu diže kažiprst i ko predstavlja 'cool' a ko tebe 'Celi'. :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#63646 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Bas je objasnio razdor u bosnjaka na kutiji cigara... :)
Challenger__

#63647 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

klixlove wrote:
Challenger__ wrote: Cool.

Ja ne znam ko na ovom videu diže kažiprst i ko predstavlja 'cool' a ko tebe 'Celi'. :lol: :lol: :lol:

(ama, gotivim ja Coola, svega mi.)
sumirprimus

#63648 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Klavikula wrote:
sumirprimus wrote:
Klavikula wrote:uocavanje greske bez ispravljanja iste je goli ku*ac. ti se nesto ne pokaza.

korekciji treba korekcija
level sumirprimus
Jos si tu?ne mre vas bog dragi ispravit.
mocni i premocni sumir, pa ovakav odgovor.
Nije ti ovo skola.taman tako kako treba .
Co0l

#63649 Re: Sirija

Post by Co0l »

sumirprimus wrote:Bas je objasnio razdor u bosnjaka na kutiji cigara... :)
Co0l

#63650 Re: Sirija

Post by Co0l »

cbrt wrote: Nemoj zajebavati...izbacili su ISIS iz Idliba ali su zato fasovali u Raqqi, imali su i jedan ustanak u Deir Ez Zoru i južnij i žestoko postradali...rokaju se u pustinji na nekoliko mesta...mnogo su krvarili u tim borbama...
Istina izblamirao sam se :D , zabrijo sam si da smo u 2016. :-) , nakon Zora, Raqe nije bilo ozbiljnijih sukoba, godinu dana je ISIS mljeo po režimu, ako se malo bolje pogleda režim je naviše teritorija osvojio/povratio u tom periodu suko umjerenih i ISIS-a a isto tako najviše teritorije je popušio kad je nastao stale-mate između umjerenih i ISIS-a i kada je ISIS pažnju posvetio režimu
Bilo je ISIS-a ali nije bilo sukoba sa umjerenima, kao što napisah gore malo sam se izblamirao :D
Locked