Sirija

Locked
Em2r

#63426 Re: Sirija

Post by Em2r »

jastuk1 wrote: Pa Turska i hoće nezavisnost Kurda u Iraku, ali ne i u Siriji. Siriju bi sile rado podjelile ali ne mogu jer onda mora Irak da se dijeli, a to silama ne odgovara ni pod razno. ZADUŽIVAČKI, ekonomski potencijal razbijenog Iraka se ne može mjeriti spram cjelovitog!!!!!!!!!

Zato nema rješenja.
Sile su na dobitku kako god, ko god pobjedi valja duboko u MMF potegnut da se obnovi Sirija.
Howitzer

#63427 Re: Sirija

Post by Howitzer »

salik79 wrote:
E vidis, ovako i krenu vasa podmetanja i lazi...Neko citira nekog vaseg, kao sto sam i ja citirao (primjecujes znake navoda, raspitaj se sta znace) vehabitskog sejha koji, drzeci u ruci plasticnu pusku, pjeni kako se iz puske - kada pritisne obarac - cuje upravo ovo sto sam citirao (video je vise puta postavljan i na ovoj temi). Naravno, i tu su sije bile krive.

Eh, sada pogledaj kako si ti u svome komentaru oslovio imama Homeinija k.s., koji Poslanikove s.a.v.a. zene nikada drugacije nije oslovljavao nego sa "majke vijernika", zbog cega ga, izmedju ostalog, rafidije/ekstremne sije (ciji je zadatak isti kao i vehabitima/ekstremnin sunijama) smatraju najvecim kjafirom.
Nikakvo to nije podmetanje i laž, ako se vi služite time svako malo ne znači da i svako drugi živ to radi.

Što se tiče samog videa nisam gledao niti mi je poznato o čemu se radi niti me iskreno zanima, i niti otvaram svaki video klip koji se postavi na ovoj temi. Bez obzira ko šta držao u ruci i izgovarao bio stranac ili moj/tvoj najrođeniji ako se šegaći sa nečim s ćim ne treba to treba zaustaviti i upozoriti, a ti to nisi nego si iskoristio da odgovoriš na moju uvredu uvredom samim citatom gdje se spominje već šta se spominje i nije smiješno.
Howitzer

#63428 Re: Sirija

Post by Howitzer »

Kikibombona wrote:Alahu ekber, alahu ekber.... Patak, cujemo li se? Alahu ekber.... Alahu ekber, sta se desava na frontu... alahu ekber... sta pobunjenici kazu? ...alahu ekber, cujemo li se, alahu ekber...

Alahu ekber, Cbrt, alahu ekber... imas ti neki info...? ...alahu ekber... sta se desava, alahu ekber, alahu ekber...
Ti kao ekstremno agresivni sekularista isto tako nemaš pravo da se šprdaš i ismijavaš sa zikrom (veličanjem) Uzvišenog Allaha takvim pisanjem, uzimati za ismijavanje Stvoritelja tvog i mog i svega što postiji ne možeš, iskaži više poštovanja svojim umjerenijim pisanjem.
bogoljub

#63429 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Howitzer wrote:
Kikibombona wrote:Alahu ekber, alahu ekber.... Patak, cujemo li se? Alahu ekber.... Alahu ekber, sta se desava na frontu... alahu ekber... sta pobunjenici kazu? ...alahu ekber, cujemo li se, alahu ekber...

Alahu ekber, Cbrt, alahu ekber... imas ti neki info...? ...alahu ekber... sta se desava, alahu ekber, alahu ekber...
Ti kao ekstremno agresivni sekularista isto tako nemaš pravo da se šprdaš i ismijavaš sa zikrom (veličanjem) Uzvišenog Allaha takvim pisanjem, uzimati za ismijavanje Stvoritelja tvog i mog i svega što postiji ne možeš, iskaži više poštovanja svojim umjerenijim pisanjem.
Čovjek se ne ismijava sa zikrom, čovjek se ismijava ljudima koji zlouporabljuju pomenuti zikir!!!
Maystor

#63430 Re: Sirija

Post by Maystor »

SAA baca letke iz aviona po Kan Šejkunu. Piše nešto kao "izaberite život - predajte oružje".
salik79

#63431 Re: Sirija

Post by salik79 »

Howitzer wrote:
salik79 wrote:
E vidis, ovako i krenu vasa podmetanja i lazi...Neko citira nekog vaseg, kao sto sam i ja citirao (primjecujes znake navoda, raspitaj se sta znace) vehabitskog sejha koji, drzeci u ruci plasticnu pusku, pjeni kako se iz puske - kada pritisne obarac - cuje upravo ovo sto sam citirao (video je vise puta postavljan i na ovoj temi). Naravno, i tu su sije bile krive.

Eh, sada pogledaj kako si ti u svome komentaru oslovio imama Homeinija k.s., koji Poslanikove s.a.v.a. zene nikada drugacije nije oslovljavao nego sa "majke vijernika", zbog cega ga, izmedju ostalog, rafidije/ekstremne sije (ciji je zadatak isti kao i vehabitima/ekstremnin sunijama) smatraju najvecim kjafirom.
Nikakvo to nije podmetanje i laž, ako se vi služite time svako malo ne znači da i svako drugi živ to radi.

Što se tiče samog videa nisam gledao niti mi je poznato o čemu se radi niti me iskreno zanima, i niti otvaram svaki video klip koji se postavi na ovoj temi. Bez obzira ko šta držao u ruci i izgovarao bio stranac ili moj/tvoj najrođeniji ako se šegaći sa nečim s ćim ne treba to treba zaustaviti i upozoriti, a ti to nisi nego si iskoristio da odgovoriš na moju uvredu uvredom samim citatom gdje se spominje već šta se spominje i nije smiješno.
Ne, ja sam samo ukazao na idiotske nacine podvaljivanja sijama, za sve i svasta, ocijenivsi, na osnovu tvog komentara, da si i ti sljedbenik tog i takvog "ucenja". Evo o cemu se radi (a tih dana je to bilo itekako "aktuelno" na ovim temama):

https://youtu.be/Fp4_7nw1AEs

Usput bih te zamolio, posto si rekao da samo reagujes na moje uvrede na racun nase majke, hz Aise, da citiras barem jednu (jer, ocito je da ovo sto si citirao veze nema s tim)...Od tolikih uvreda valjda ces jednu pronaci. :-?
salik79

#63432 Re: Sirija

Post by salik79 »

bogoljub wrote:
Howitzer wrote:

Čovjek se ne ismijava sa zikrom, čovjek se ismijava ljudima koji zlouporabljuju pomenuti zikir!!!
:thumbup: Ali treba "sirina" da se to skonta...Doduse, ako se u tim koljacima ne prepoznaje nista lose, onda...
salik79

#63433 Re: Sirija

Post by salik79 »

Maystor wrote:
salik79 wrote:
republikauzicka wrote:SAA/NDF forces in Ashtan

Image
Ovom konju bi neko trebao reci da je, bez obzira sto je zloupotrijebljena od strane Nusre, ovo zastava sa Sehadetom. Ovim cinom se spusta na nivo Nusre.

Sjecam se jednog oslobodjenog mjesta i fotke kako sirijski vojnik s posebnom paznjom, sa bandere, skida i dodaje kolegi zastavu sa sehadetom (dakle, bez bacanja), a postavlja sirijsku drzavnu zastavu.
E moj Salik :roll:

valjda ti je jasno da su današnji arapi civilizacijsko dno, sramota vrste Homo Sapiens. Iluzorno je od njih očekivati bilo kakav oblik civilizovanog ponašanja (čast izuzecima). Prva stvar koju su instruktori iz Irana počeli raditi sa SAA jeste da ih uče da se počnu normalno ponašati, posebno prema civilnom stanovništvu. Ispostavilo se da ih je lakše bilo naučiti sve drugo.
Pogledaj ove debile, vojnike SAA koji pucaju selfi (Kafr Nabudah je u pozadini)

Image

Nazalost, tako je. :sad:
Em2r

#63434 Re: Sirija

Post by Em2r »

bogoljub wrote:
Howitzer wrote:

Ti koji zloupotrebljavaju su idioti i hajvani, ne mora se i on na njihov nivo spustati.
ophelia92

#63435 Re: Sirija

Post by ophelia92 »

ha-ha Putin diagnosed with “major balls” syndrome http://satirelife.com/index.php?id=121
cbrt

#63436 Re: Sirija

Post by cbrt »

Najnovije slike iz Kafr Nabudaha, nisu se lepo asadovci proveli
https://pbs.twimg.com/media/CRH5w-hVAAAiC_j.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CRH53lqUsAE8vJX.jpg

Rebeli u Kafr Nabudahu
https://www.youtube.com/watch?v=bVbQgIHxMOc
https://www.youtube.com/watch?v=vAsYdeyLtYI

Borbe od jutros (grad je u međuvremenu u potpunosti povraćen, javlja Hadi)
https://www.youtube.com/watch?v=QYkEr8fCuBE

Ode tenk Kafr Nabudah
https://www.youtube.com/watch?v=9rSF8d9pf-o
Image
Image

Mapa situacije na severu Alepa gde su drugari iz ISIS-a svojim drugarima iz SAA prepustili bez borbe par strateških pozicija pre neki dan preotetih od rebela...ljubav cveta
Image

Ode vozilo sa montiranim topom od 14,5 mm Jubb Al Ahmar
https://www.youtube.com/watch?v=-K6c1B0zhtY

Dva sumnjiva pogotka
BMB
https://www.youtube.com/watch?v=eK5C_MX ... e=youtu.be

Navodno tenk na planinama
https://www.youtube.com/watch?v=XEByYhOLJjU

Najnovija, proslava pobede u Kafr Nabudahu
https://www.youtube.com/watch?v=ciRUCZjBx8c
Image
Maystor

#63437 Re: Sirija

Post by Maystor »

:lol:
cbrt

#63438 Re: Sirija

Post by cbrt »

Rebeli na položajima na groblju, južni deo grada Kafr Nabudah
https://www.youtube.com/watch?v=AFN7TzJI_gI
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.42 ... 2&z=18&m=b
tigar777

#63439 Re: Sirija

Post by tigar777 »

Spominjanje imena Svevisnjeg gospodara uzalud je grijeh,a i nepotrebno na ovoj temi.Ova tema je toliko prljava i zatrovana sa Kikinima,Salicima,savoksima,Armanima,coolovima,opetjajovima, i ostalim krvozednim .
ti bi makar trebao da znas @salice da ovakvo suludo spominjanje Boga dž.š je u najmanju ruku sramotno,ali mozda i ne znas,mozda ti i pase , mozda ti to ne predstavlja problem,jer ne osjecas.
Uzasno je to sto ovi ubijaju kolju i pale a uzvikuju ime Boga dž.š. Ali mnogi ovdje na ovoj temi da mogu i gore bi radili.
Kiki sramoto, ne spominji Boga u kojeg ja vjerujem uzalud, i ne sprdaj se s tim poganim jezikom.
Maystor

#63440 Re: Sirija

Post by Maystor »

Image
Maystor

#63441 Re: Sirija

Post by Maystor »

The Syrian Arab Army’s 87th Brigade of the 10th Tank Division – in coordination with the National Defense Forces and the Russian Air Force – has imposed full-control over the strategic town of Kafr Naboudeh in northern Hama.

Almasdarnews
------

Izgleda da je ovo stvarno teško palo vehabijama ;)
cbrt

#63442 Re: Sirija

Post by cbrt »

Hadi je na licu mesta i nikad ne omane
@HadiAlabdallah 2h2 hours ago
Fursan al-Haq brigade of the FSA destroys 3 tanks and a BMB belonging to Russian-backed Assad troops in Hama suburbs

Videos shortly...
@HadiAlabdallah 3h3 hours ago
Revolutionaries take over Doureen village in Latakia suburbs after surprise attack on Assad troops and Russian positions
@HadiAlabdallah 3h3 hours ago
Syrian revolutionaries have recaptured Kafr Naboodeh village (rural Hama) after Assad army offensive (backed by Russian airstrikes) on area.
I izvinjavam se, Kafr Nabuda je ipak selo a ne grad kako sam napisao

I još malo sa proslave pobede u Kafr Nabudahu
https://www.youtube.com/watch?v=PJ6pIduKYFo

Image
Lincoln-Burrows

#63443 Re: Sirija

Post by Lincoln-Burrows »

tigar777 wrote:Spominjanje imena Svevisnjeg gospodara uzalud je grijeh,a i nepotrebno na ovoj temi.Ova tema je toliko prljava i zatrovana sa Kikinima,Salicima,savoksima,Armanima,coolovima,opetjajovima, i ostalim krvozednim .
ti bi makar trebao da znas @salice da ovakvo suludo spominjanje Boga dž.š je u najmanju ruku sramotno,ali mozda i ne znas,mozda ti i pase , mozda ti to ne predstavlja problem,jer ne osjecas.
Uzasno je to sto ovi ubijaju kolju i pale a uzvikuju ime Boga dž.š. Ali mnogi ovdje na ovoj temi da mogu i gore bi radili.
Kiki sramoto, ne spominji Boga u kojeg ja vjerujem uzalud, i ne sprdaj se s tim poganim jezikom.
Ima vijernika i ateista ovdje, mene i vjeru ne vrijeđa nikakvo pisanje,
zna se koje grupacije idu na mitinge zbog uvredljivog pisanja.
ioannes

#63444 Re: Sirija

Post by ioannes »

tigar777 wrote:Spominjanje imena Svevisnjeg gospodara uzalud je grijeh,a i nepotrebno na ovoj temi.Ova tema je toliko prljava i zatrovana sa Kikinima,Salicima,savoksima,Armanima,coolovima,opetjajovima, i ostalim krvozednim .
ajde smanji dozivljaj...
Allaha Dz.s su poneki svojim prolivanjem krvi i monstruoznim zlocinima toliko ucrnili,
a ti se kacis na kikijev allahu ekber
Kikibombona

#63445 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

bogoljub wrote:
Howitzer wrote:

:thumbup:

Hvala sto si odgovorio umjesto mene.
Challenger__

#63446 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Isil izgubio stotine orka na Deiru. Nisu napravili ništa. Ne sumnjamo da će se napadi nastaviti.

Nakon što nisu uspjeli zauzeti aerodrom (100+ poginulih orka samo u posljednjem napadu), divljački su napadali selo Jafra (60+ orka pulverizirano). I branioci imaju dosta gubitaka, ali ni blizu toliko.
Epic Battle: The human race against the Orcs

Maystor

#63447 Re: Sirija

Post by Maystor »

Cbrt, nadam se da ćeš za razliku od pinokija pokazati bar mrvicu karaktera. Možda sutra, za mjesec ili godinu dana smogneš snage da priznaš da si valjao gluposti.
Isto si tvrdio i za selo Bahsa (ne sjećam se u stvari da si ikada i priznao, možda još uvijek tvrdiš da je pod kontrolom terorista?). A SAA u međuvremenu napredovala kilometre sjeverno od Bahse.

Hadi je džukac u službi vehabijske propagande i ništa više od toga. Imaš na tviteru video tenka koji odlazi nakon direktnog pogotka towom. I bezbroj promašaja. Sve je to Hadi (i njemu slični) ubrojao :lol:
Maystor

#63448 Re: Sirija

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:
Maystor wrote:Isil izgubio stotine orka na Deiru. Nisu napravili ništa. Ne sumnjamo da će se napadi nastaviti.

Nakon što nisu uspjeli zauzeti aerodrom (100+ poginulih orka samo u posljednjem napadu), divljački su napadali selo Jafra (60+ orka pulverizirano). I branioci imaju dosta gubitaka, ali ni blizu toliko.
Epic Battle: The human race against the Orcs

Nigdje isil nije izgubio toliki broj orka kao na Deiru. Čak ni u Kobaniju. Brko je legenda, možda i najveći heroj sirijskog rata.
tigar777

#63449 Re: Sirija

Post by tigar777 »

ioannes wrote:
ajde smanji dozivljaj...
Allaha Dz.s su poneki svojim prolivanjem krvi i monstruoznim zlocinima toliko ucrnili,
a ti se kacis na kikijev allahu ekber
Allaha Dž.Š niko ama bas niko ne moze ocrniti.Upravu si ovi divljaci koji svoje stravicne zlocine cine kao u ime Istog su okaljali vjeru Islam,
kad je ovo u pitanju doziljaj jednostavno ne mogu smanjiti,jer su neke stvari nepotrebne.
Kiki sa ovakvim stvarima cinicno i podlo se ruga.Samo treba imati "širine" i to prepoznati.
sumirprimus

#63450 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Jao lafine.ispade isil izgubio 20k ljudi na deruzoru.sta reci. :)
Kad se zanesete deratizacijom....
Locked