Sirija

Locked
Rampage

#63401 Re: Sirija

Post by Rampage »

sumirprimus wrote:auuu,kad krene ruski pr..
hebo holivud..

Sad i klix ruski :D
sumirprimus

#63402 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Rampage wrote:
hebo holivud..

paa cisto sumLJam daj klix na izvoru..a ne samo prenos... :D
da dodam,i 300 djihatlija koje su pobegle u jordan... 50 sortija 53 mete,54 pogotka.procenat uspjesnosti 106 %... :D
Lincoln-Burrows

#63403 Re: Sirija

Post by Lincoln-Burrows »

Rampage wrote:Opa, vidite šta kaže klix :lol:

Efekti ruskih napada: 250 tuniskih članova IDIL-a vratilo se kući :run:

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/efekt ... /151012068
I onda kažu bit će jeftino ljetovanje u Tunisu dogodine, cijene nikad niže.
Last edited by Lincoln-Burrows on 12/10/2015 14:10, edited 1 time in total.
sumirprimus

#63404 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Naime, pojedini sirijski vojni izvori iznijeli su podatak da je od početka ruskih napada iz Sirije pobjeglo više od 3.000 militanata.
euuuuu primjetite uljeza... :skoljka:
Rampage

#63405 Re: Sirija

Post by Rampage »

sumirprimus wrote:
Rampage wrote:
hebo holivud..

paa cisto sumLJam daj klix na izvoru..a ne samo prenos... :D
da dodam,i 300 djihatlija koje su pobegle u jordan... 50 sortija 53 mete,54 pogotka.procenat uspjesnosti 106 %... :D
E ja, za razliku od tebe, znam da je klix baš na izvoru, oni objavljuju samo provjerene informacije :D
sumirprimus

#63406 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Rampage wrote:
E ja, za razliku od tebe, znam da je klix baš na izvoru, oni objavljuju samo provjerene informacije :D
eh eh...cisto sumljam.u bosni niko nije na izvoru. :D
Rampage

#63407 Re: Sirija

Post by Rampage »

Pa dobro, ali kako nama svima ugoditi na ovom forumu - jednim ne valjaju američki izvori, drugim ruski, treći opet vjeruju samo kurdiskim izvorima :D

Eto, ja vjerujem u ovu vijest, a ti čekaj da klix prenese neku vijest u koju ćeš ti vjerovati :thumbup:
sumirprimus

#63408 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Rampage wrote:Pa dobro, ali kako nama svima ugoditi na ovom forumu - jednim ne valjaju američki izvori, drugim ruski, treći opet vjeruju samo kurdiskim izvorima :D

Eto, ja vjerujem u ovu vijest, a ti čekaj da klix prenese neku vijest u koju ćeš ti vjerovati :thumbup:
ma ja ne vjerujem nikom.pa ni sebi.
doduse jedino kikliju vjerujem,on istinski navija za kurde..ono se glumit ne moze... :)
jastuk1

#63409 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:
However the Kurds decided against advancing into Islamic State's de facto capital Raqqa city itself, saying they wanted Syrian Arab rebels to lead such an assault.
Znači oni bi fino lovu u padže, a da neko drugi ide zadarit. E neće da može, kako jedan forumaš kaže.

Nego reci ti nama, kako ti više bolan nisu dojadili, imal šanse za kakvu novu opsesi... pardoM ljubav novu? :mrgreen:
Putnik ali stvarno

#63410 Re: Sirija

Post by Putnik ali stvarno »

Ne navijam ni za koga nego Ameri lepo rekose da menjaju program, dakle kako vidim shvataju da su lose radili

nemaju druge nego od sada mobilizaciju prepustaju Pesmergama direktno.

Ovi sto odlaze su sa strane, no money no honey.

Siroti lokalci morace u pecalbu kod Pesmergi koji su ih do juce ubijali. A citam Pesmerge seire I salju ih u prve redove,

to mi tako poznato zvuci odnekud blizu.

Mnogo tuzna prica al navijacke strasti jace su I od pamcenja :thumbup:
sumirprimus

#63411 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Putnik ali stvarno wrote:Ne navijam ni za koga nego Ameri lepo rekose da menjaju program, dakle kako vidim shvataju da su lose radili

nemaju druge nego od sada mobilizaciju prepustaju Pesmergama direktno.

Ovi sto odlaze su sa strane, no money no honey.

Siroti lokalci morace u pecalbu kod Pesmergi koji su ih do juce ubijali. A citam Pesmerge seire I salju ih u prve redove,

to mi tako poznato zvuci odnekud blizu.

Mnogo tuzna prica al navijacke strasti jace su I od pamcenja :thumbup:
to se tebi sve pomesalo,al onako obektivno... :)
kiki reci mu dje su pesmerĐe...
insomnia78

#63412 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Piju 'ladan djus dok krajina "pada"
RepublikanskaGarda

#63413 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

sarajevoxxxx wrote:Dorin u Latakiji ponovo pod kontrolom boraca opozicije.Desetine poginulih i ranjenih režimskih vojnika.
Dorin, Latakia

Image
dječak sa šibicama

#63414 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

USA iskrcala 120 tona naoruzanja i municije YPG Kurdima kod Ayn Issa

https://twitter.com/Raqqa_SL/status/653514061259403264

s obzirom na lokaciju, moguce je da je uz municiju dosla i naredba "Raqqa nocas mora pasti".
Maystor

#63415 Re: Sirija

Post by Maystor »

Ironmen wrote:
sarajevoxxxx wrote:Dorin je zaista pao u ruke opozičije. Trenutno je u toku čišćenje sela. Težak dan danas za režim u Latakiji pa i u Hami. Žestoke borbe se još uvijek vode u Kafr Nabudeh, očigledno su mislili da će to mnogo lakše ići.

Prestani vise lagati ovaj napaceni narod nemas to pravo nemas pravo u demokratskoj drzavi kao BiH da siris selefiske lazi i propagandu neces uspjeti u tome neces ni 92 nisu uspjeli nece ni vama upamti neces.
On u stvari zabavlja narod. U anale ovog foruma su ušle bombe od oksigena, saudijski Hezbolah, iranski isil,branioci Zabadanija-"najljepšeg" grada na svijetu, a šta tek reći o 4356789811 kontranapada u kojima je sve vraćeno :lol: :lol: :lol:

ne mogu više fakat , smijeh me obuzeo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#63416 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

bombardovanje drekavaca u Salmi

vojna baza drekavaca Mastuma kod Idliba
Em2r

#63417 Re: Sirija

Post by Em2r »

Maystor wrote:
Ironmen wrote:
sarajevoxxxx wrote:Dorin je zaista pao u ruke opozičije. Trenutno je u toku čišćenje sela. Težak dan danas za režim u Latakiji pa i u Hami. Žestoke borbe se još uvijek vode u Kafr Nabudeh, očigledno su mislili da će to mnogo lakše ići.

Prestani vise lagati ovaj napaceni narod nemas to pravo nemas pravo u demokratskoj drzavi kao BiH da siris selefiske lazi i propagandu neces uspjeti u tome neces ni 92 nisu uspjeli nece ni vama upamti neces.
On u stvari zabavlja narod. U anale ovog foruma su ušle bombe od oksigena, saudijski Hezbolah, iranski isil,branioci Zabadanija-"najljepšeg" grada na svijetu, a šta tek reći o 4356789811 kontranapada u kojima je sve vraćeno :lol: :lol: :lol:

zaboravio si oko 600.000 unistenih tenkova i ostalih vozila.
Kikibombona

#63418 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

jastuk1 wrote:
Kikibombona wrote:
However the Kurds decided against advancing into Islamic State's de facto capital Raqqa city itself, saying they wanted Syrian Arab rebels to lead such an assault.
Znači oni bi fino lovu u padže, a da neko drugi ide zadarit. E neće da može, kako jedan forumaš kaže.

Nego reci ti nama, kako ti više bolan nisu dojadili, imal šanse za kakvu novu opsesi... pardoM ljubav novu? :mrgreen:
Pa nisi valjda mislio da ce Kurdi ginuti kako bi Arapima oslobodili Raku? Bice podrska, nema nikakve sumnje, jer Arapi ne bi mogli sami nista zauzeti, jer su malobrojni... ipak, nema sumnje da ce upravo oni ici tamo gdje je najrizicnije...

Kurdi ce poderati ISIL u Alepu... ozbiljno racunaju na gradove poput Jarabulusa, Manbija, Azaza koji su vecinski arapski zahvaljujuci visedecenijskom etnickom inzenjeringu... vidjet cemo...
Arteta

#63419 Re: Sirija

Post by Arteta »

Maystor wrote:
Ironmen wrote:

Kasim i Martin. :lol:
Maystor

#63420 Re: Sirija

Post by Maystor »

- Trenutno je u toku pulverizacija terorista u selu Mansura (ovi rusi su fakat zajebani). Vidjećemo koliko će izdržati...

- proteroristički SOHR potvrdio zauzimanje "južnog dijela Kafr Nabudaha" :D (k'o da je Tokio u pitanju jebo te) i ogromne gubitke terorista. Tekst prenio Reuters

- potvrđeno i za brdo Skik

- na ratnoj mapi ucrtan napredak SAA na sjeveru Alepa, ofarbana fabrika cementa, Kafr Tunah i sve do Ritiana. Ja nisam čuo da je tamo bilo ikakvog napada SAA. Zna li neko nešto više o tome?
Maystor

#63421 Re: Sirija

Post by Maystor »

Arteta wrote:
Maystor wrote:
Ironmen wrote:Prestani vise lagati ovaj napaceni narod nemas to pravo nemas pravo u demokratskoj drzavi kao BiH da siris selefiske lazi i propagandu neces uspjeti u tome neces ni 92 nisu uspjeli nece ni vama upamti neces.

Kasim i Martin. :lol:
Ah, to sam zaboravio, i to je jedan od većih bisera. Ispričavam se, neće se ponovit' :D
insomnia78

#63422 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kasim i Martin nisu biser nego cinjenica
Barem u Iraku
Maystor

#63423 Re: Sirija

Post by Maystor »

Kikibombona wrote:
jastuk1 wrote:

Pa nisi valjda mislio da ce Kurdi ginuti kako bi Arapima oslobodili Raku? Bice podrska, nema nikakve sumnje, jer Arapi ne bi mogli sami nista zauzeti, jer su malobrojni... ipak, nema sumnje da ce upravo oni ici tamo gdje je najrizicnije...

Kurdi ce poderati ISIL u Alepu... ozbiljno racunaju na gradove poput Jarabulusa, Manbija, Azaza koji su vecinski arapski zahvaljujuci visedecenijskom etnickom inzenjeringu... vidjet cemo...
Davno sam rek'o da će Turska debelo najebat zbog sulude politike prema Siriji. Sada je izvjesno da će dobiti novog susjeda: (de facto) kurdsku državu čitavom svojom južnom granicom :izet:
Lincoln-Burrows

#63424 Re: Sirija

Post by Lincoln-Burrows »

Ameri podržavaju Kurde a Rusi podržavaju Assada a Turci
bi najradije izbrisali sa lica zemlje i Kurde i Assadove.

Nije im laka.
jastuk1

#63425 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Maystor wrote:
Kikibombona wrote:
jastuk1 wrote:

Davno sam rek'o da će Turska debelo najebat zbog sulude politike prema Siriji. Sada je izvjesno da će dobiti novog susjeda: (de facto) kurdsku državu čitavom svojom južnom granicom :izet:
Pa Turska i hoće nezavisnost Kurda u Iraku, ali ne i u Siriji. Siriju bi sile rado podjelile ali ne mogu jer onda mora Irak da se dijeli, a to silama ne odgovara ni pod razno. ZADUŽIVAČKI, ekonomski potencijal razbijenog Iraka se ne može mjeriti spram cjelovitog!!!!!!!!!

Zato nema rješenja.
Locked