Sirija
-
underwater
#6327 Re: Sirija
Ko god da je ikada pogledao to lice, jasno mu je da taj covjek ne moze biti nikakav diktator:

Jasno je dakle da se radi o jednom obrazovanom gospodinu, pazljivom suprugu, dobrom dzematliji i nadasve hrabrom mladom politicaru koji je imao petlje suprotstaviti se Obmani i ostalim silama tame

Jasno je dakle da se radi o jednom obrazovanom gospodinu, pazljivom suprugu, dobrom dzematliji i nadasve hrabrom mladom politicaru koji je imao petlje suprotstaviti se Obmani i ostalim silama tame
-
underwater
#6330 Re: Sirija
Pogledajmo zatim kakva su lica bagre "sa druge strane" :

Eto, prosudite sami, kome se ovdje moze vjerovati ....

Eto, prosudite sami, kome se ovdje moze vjerovati ....
- Co0l
#6331 Re: Sirija
Imamo pobjednika 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6332 Re: Sirija
lepiunderwater wrote:Ko god da je ikada pogledao to lice, jasno mu je da taj covjek ne moze biti nikakav diktator:
-
underwater
#6333 Re: Sirija
A i pametni .... citajjapin_mutapi wrote:lepiunderwater wrote:Ko god da je ikada pogledao to lice, jasno mu je da taj covjek ne moze biti nikakav diktator:
U razgovoru za TeleSur, Assad se osvrnuo na govor američkog predsjednika Baracka Obame pred UN Generalnom Skupštinom (o govoru: Obamin govor pred UNGS-om i dvije Amerike: ona koju unutar granica i dalje potresa duboka kriza i ona izvan koja prijeti novim ratovima) te pritom istaknuo:
"Njegov jučerašnji govor bio je samo nastavak istoga - samo optužbe bazirane na lažima. Generalno, većina izjava američkih dužnosnika, bilo da se radi o aktualnoj ili prethodnim administracijama, nema niti najmanje kredibiliteta. Njihove izjave su uvijek slične i ponavljaju se, te zbog toga smatram da se na njih uopće ne treba osvrtati.
Od početka sirijske krize, američka politika - svjesno ili nesvjesno - bila je bazirana na lažima. Vjerujem kako su bili svjesni većine ovih laži, koje su se s vremenom pojačavale u intenzitetu. Američka administracija je odigrala direktnu ulogu u ovim lažima nakon napada 21. kolovoza u okolici Damaska. Nemaju niti jedan dokaz kojime bi potvrdili svoje izjave, što znači da su lagali američkom narodu. Od samog početka prozvali smo ih da predstave dokaze, što nisu učinili. Kada se ispostavilo da ne mogu uvjeriti američki narod, više se ne nisu mogli povući i postali su još odlučniji.
Što se tiče njihovih govora o pozivanju na Članak 7, to Siriju ne zamara. Od proglašenja naše nezavisnosti Sirija je uvijek ispoštovala sve međunarodne ugovore. Kao drugo, danas u Vijeću Sigurnosti postoji ravnoteža koja ne dopušta SAD-u da, kao u prošlosti, koristi UNVS kao instrument za ostvarivanje svojih specijalnih agendi, uključujući rušenje režima i uništavanje država kao 90-ih godina. Kako sam i rekao, ove američke optužbe su besmislice i nemaju nikakvo logično ili stvarno uporište".
U intervjuu za TeleSur također je komentirao i ulogu Izraela u cijeloj situaciji:
"Izrael je agresivna država. Ona je stvorena na ekspanziji. Okupira zemlju drugih naroda i ubija ljude. Ubili su velik broj Palestinaca kroz 6 desetljeća.Ubili su velik broj Libanonaca, Egipćana, Sirijaca i drugih kroz atentate, bombardiranja, terorizam i druge metode. Danas igraju istu ulogu s podupiranjem terorista na prostorima koji su spojeni sa sirijskim frontom, primjerice na Golanskoj Visoravni, gdje teroristima daju logističku i medicinsku potporu, kao i obavještajne informacije, oružje i municiju".
-
sarajevoxxxx
#6334 Re: Sirija
Zauzimanje režimskog vojnog punkta Mekatib u Hami 06.09.2013.
Unutrašnjost vojnog punkta
Unutrašnjost vojnog punkta
- vivaldi
#6335 Re: Sirija
cini se da je asad sa ovim unistenjem hemijskom oruzja skinuo pritisak zapada na duzi period.
sve u svemu mrka kapa, ako je u libanu gradjanski trajao 15 godina, moze i ovaj u siriji bez problema bar toliko jer je nemoguce da bilo ko pobjedi
sve u svemu mrka kapa, ako je u libanu gradjanski trajao 15 godina, moze i ovaj u siriji bez problema bar toliko jer je nemoguce da bilo ko pobjedi
-
underwater
#6336 Re: Sirija
Nazalost ... o tome nema niti govora.vivaldi wrote:cini se da je asad sa ovim unistenjem hemijskom oruzja skinuo pritisak zapada na duzi period.
CW je propala opracija, to je istina, ali zar njima treba razlog?
Nije li svo to silno brodovlje jos dole, oko sirije?
Postoji samo jedan problem ... a to su rebelsi !
Sirijska ih vojska mlavi ko zecove na svakom koraku ... preslabi su da pobjede cak i da nato sve razlupa .....nema dakle tko na terenu odraditi stvari.
To je dakle glavni razlog zastoja, a ne CW ....
- vivaldi
#6337 Re: Sirija
jedino sto ja vidim i cujem je preko 100.000 mrtvih i jedno 100 milijardi dolara stete, a to sto ovdje vas nekoliko s 2000 kilometara udaljenost vec odavno jedni drugima pjevate i podjebavate "mi smo sampioni" je da izvines, nebitno meni, a kamoli sirijcima, al hajd... ima i vecih cuda na forumu..
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#6338 Re: Sirija
Prije par dana su se preko turske u Zagreb istim avionom vratili Eman(srbija) i Harun(BiH) koji su nastradali i još se lječe na strani rebelsa(terorista) i Damir(cro/BiH) instruktor kod Assada.vivaldi wrote:jedino sto ja vidim i cujem je preko 100.000 mrtvih i jedno 100 milijardi dolara stete, a to sto ovdje vas nekoliko s 2000 kilometara udaljenost vec odavno jedni drugima pjevate i podjebavate "mi smo sampioni" je da izvines, nebitno meni, a kamoli sirijcima, al hajd... ima i vecih cuda na forumu..
Dok se prve dvije budale vračaju vamo da nam seru selefijska govna po glavi i žive od sadake(oba ostali invalidi) ovaj zadnji je pokupio porodicu i odveo ih na crnomorsku obalu na odmor.
- vivaldi
#6339 Re: Sirija
kakve to ima veze sa mojim postom? sta je poenta, da je asad bolji poslodavac?arman1 wrote:Prije par dana su se preko turske u Zagreb istim avionom vratili Eman(srbija) i Harun(BiH) koji su nastradali i još se lječe na strani rebelsa(terorista) i Damir(cro/BiH) instruktor kod Assada.vivaldi wrote:jedino sto ja vidim i cujem je preko 100.000 mrtvih i jedno 100 milijardi dolara stete, a to sto ovdje vas nekoliko s 2000 kilometara udaljenost vec odavno jedni drugima pjevate i podjebavate "mi smo sampioni" je da izvines, nebitno meni, a kamoli sirijcima, al hajd... ima i vecih cuda na forumu..
Dok se prve dvije budale vračaju vamo da nam seru selefijska govna po glavi i žive od sadake(oba ostali invalidi) ovaj zadnji je pokupio porodicu i odveo ih na crnomorsku obalu na odmor.
- akcid
#6340 Re: Sirija
Pa ispada da jestevivaldi wrote:kakve to ima veze sa mojim postom? sta je poenta, da je asad bolji poslodavac?arman1 wrote:Prije par dana su se preko turske u Zagreb istim avionom vratili Eman(srbija) i Harun(BiH) koji su nastradali i još se lječe na strani rebelsa(terorista) i Damir(cro/BiH) instruktor kod Assada.
-
m_l
#6341 Re: Sirija
Jedna od stvari koju mozemo uraditi, ovdje mislim prvenstveno na muslimane, ostali takodje mogu ucestvovati, je npr. sljedeca akcija koja traje do 10. oktobra.vivaldi wrote:jedino sto ja vidim i cujem je preko 100.000 mrtvih i jedno 100 milijardi dolara stete, a to sto ovdje vas nekoliko s 2000 kilometara udaljenost vec odavno jedni drugima pjevate i podjebavate "mi smo sampioni" je da izvines, nebitno meni, a kamoli sirijcima, al hajd... ima i vecih cuda na forumu..
http://solidarnost-bosnia.com/index.php ... Itemid=151
- zemomak
#6342 Re: Sirija
ko ima slab zeludac nek ne gleda...odrubise momku glavu ko da je kokos...
http://www.syriantube.net/5765.html
http://www.syriantube.net/5765.html
-
sarajevoxxxx
#6343 Re: Sirija
Video pronađen kod režimskog vojnika na kojem Asadovi ''hrabri'' borci ubijaju, muče, i šamaraju nenaoružane civile u Halebu: 18 +
- graue_maus
#6344 Re: Sirija
e ti ko ona vidovita dzemila ............predlazem za post godine ...........underwater wrote:Ko god da je ikada pogledao to lice, jasno mu je da taj covjek ne moze biti nikakav diktator:
-
sarajevoxxxx
#6345 Re: Sirija
Režimske snage su zadnjih nekoliko dana pokrenule veliku ofanzivu na Deru s ciljem da vrate granični prelaz u Remsi pod svoju kontrolu. Dva najveća sirijska granična prelaza sa Jordanom su Remsa i Džabir, a režimu je sudeći po ofanzivi veoma stalo da povrate izgubljene teritorije u tom području Dere. FSA se danas po četvri put sukobila se sa režimskim konvojima koji su krenuli u pravcu Remse i nanijela im velike gubitke. Što se tiče grada Dere FSA drži u okruženju bataljon Al Hadžaneh i kvart Al Munšijeh, borbe su svakodnevne i mnogo je poginulih na obje strane.
- Također, borbe se vode i u gradu Tafesu gdje su režimske kasarne nalaze u okruženju. Asadovi vojni konvoji su također napadale i prema gradu Inhalu ali i tu su zaustavljeni.
- Također, borbe se vode i u gradu Tafesu gdje su režimske kasarne nalaze u okruženju. Asadovi vojni konvoji su također napadale i prema gradu Inhalu ali i tu su zaustavljeni.
- Klavikula
#6346 Re: Sirija
Pukovnik FSA, Malik al Kurdi priznaje da su se Vladine snage infiltrirale u njihove redove i izazvale unutarnji sukob.
Press TV
Press TV
-
sarajevoxxxx
#6347 Re: Sirija
Džamija Bilal al Habeši u centru Dere koju su režimske snage srušile

-
sarajevoxxxx
#6348 Re: Sirija
Režim u potpunosti oslobodio putnu komunikaciju Hama-Haleb u Hanasiru
- hape
#6349 Re: AW: Sirija
A sta saxxxe da vjerujemo od ovih tvojih vijesti kad
1. ne navedes izvor
i
2. ne kazes nista kad neko skonta da postavljas svjesno lazne vijesti???
Imas li i istinitih vijesti ili skidas sa tog vehabijskoj sajta kao ovi sto skidaju gluposti sa advance.hr? Kad izracunam zrtve iz tvojih vijesti, onda je izginulo do sada 6 miliona civila, 10 miliona Asadovih vojnika i tacno 7 vehabija.
1. ne navedes izvor
i
2. ne kazes nista kad neko skonta da postavljas svjesno lazne vijesti???
Imas li i istinitih vijesti ili skidas sa tog vehabijskoj sajta kao ovi sto skidaju gluposti sa advance.hr? Kad izracunam zrtve iz tvojih vijesti, onda je izginulo do sada 6 miliona civila, 10 miliona Asadovih vojnika i tacno 7 vehabija.
- basar
#6350 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:Režim u potpunosti oslobodio putnu komunikaciju Hama-Haleb u Hanasiru