Sirija

Locked
Herr Flick

#63126 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Neki ministar svjetske zdravstvene organizacije u Damasku :D :D :lol: :lol:

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#63127 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

vlado i bibi dva havera stara
vlado izvršava bibijeve naloge ... ni manje ni više
jastuk1

#63128 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:
jastuk1 wrote:Yah... Sva sreća pa je Rusija slobodna od Izraelskih gospodara. :roll:
Jok, eto su pokoreni, hahaha.

Samo su 4 suverene nacije danas: RF, Iran, Kina i Izrael. Sirija se bori da sačuva suverenost. Sve ostalo su ili države ograničenog suvereniteta ili notorne kolonije.

______
RF i Kina sigurno, ali najsigurnije sigurno nisu suverene.

A ove druge dvije su samo polu-suverene. IZUZETNO JE (meni barem) "interensantno" da obje imaju moćnike i prave donosioce odluka na svjetskom nivou "iz svojih redova" koji ne bi ni trepnuli kad bi se nešto loše desilo tim državama, samo da njihovi interesi ostanu zaštićeni.
sarajevoxxxx

#63129 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Hoćeš moje mišljenje? Evo ga. Prvo, ovaj izvještaj je obično smeće sastavljeno od nagađanja a ne od materijalnih činjenica. Drugo, oni (Izrael) su išli njima na noge a ne obrnuto. Treće. RF ako i pregovara da bi zaštitila svoje štićenike u Damasku, suštinski ne pregovara sa marionetama (američka AIPAC administracija, Turska, Katar, KSA) već sa njihovim izraelskim gospodarima.

A sve u dogovoru i u koordinaciji sa svojim regionalnim partnerima.

_____
Čuj Rusija ima svoje štićenike u Siriji :-) Kakav je to skrbnik koji pusti svog štićenika da 4 godine gine na ratištima, da padaju aerodromi, da se nad njihovim ''štićenicima'' vrše masovne likvidacije (Tabqa, Abu Duhur, bolnica Jisr Al Shugur, bolnica Kindi, 17. divizija, Tel Hare, Šejh Miskin, Newa, Han Šejhun). Misliš da se pravi skrbnik prema svojim štićenicima tako odnosi? Da ga pusti da se drugi na njemu 4 godine iživljavaju a poslije dolazi i spašava ga?

Ako su mislili izigravati pravog skrbnika i prijatelja države Sirije, onda su se trebali ranije uključiti u sukob u Siriji.Bila je opozicija u jako teškoj poziciji nakon onog režimskog prodora u Haleb, kada su ekspresno zauzeli Hanasir, 80. brigadu.Ili kada su pobunjenici predali stari dio Homsa i izašli iz njega.

Rusija ovdje nije ničiji skrbnik, ili u najmanju ruku jeste ali jako neodgovoran.Pustili su ili dozvolili da im štićenik skoro izdahne na postelji.Prije pola godine ili prije godinu dana mogli su birati kako i gdje da dokrajče opoziciju, a sada moraju kontati koliko će trebati novca za rehabilitaciju štićenika :-) sredstava, hoće li i koliko ruskih vojnika poginuti održavajući u životu Asada tj. djecoubice ili masovnog ubice.
Challenger__

#63130 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dobro momci, dobro. Nisam ja advokat ruske, niti bilo koje druge vlade nego neko ko je vrlo, vrlo upućen u neke stvari.

_____

Idemo dalje. Nepotvrđeno:
#Latakia-#Hama offensive : So far these towns were captured : Markabah, Atshan, Umm haratayn, Bahsah, Jubb al-ahmar hills, Kafr Dulbah
Agathocle deSyracuse
Co0l

#63131 Re: Sirija

Post by Co0l »

Atshan za dva dana iz sela preraste u grad.I nek neko kaze da se Sirija depopulizuje :thumbup:
cbrt

#63132 Re: Sirija

Post by cbrt »

Yallasouriya 6:05 pm on October 11, 2015 Log in to leave a Comment
#Syria, Hama eastern rif, rebels have recaptured Tal Sukeyk and the village of Atshan after a suicide bomber attack. Regime forces casualties are reported and 3 have surrendered.
Em2r

#63133 Re: Sirija

Post by Em2r »

Howitzer wrote:
Vidi jednu stvar, mene se ne tiće ni ko si ni šta si, ti najbolje znaš kako stvari stoje, islam će pobjediti kako je već nagovjestio Poslanik s.a.w.s. i bez tebe i bez mene, i tu nema dilema, kakvo god da se nama stanje trenutno čini.
Ne znam sto Islam guras uopste u ovu pricu kada je svaka priznata ulema, pa cak i krvozedni Qardavi i muftija Abdulaziz, rekli da ovo nije dzihad i da zlocini koje isil i al qaida cine u ime vjere nisu sunnet Poslanika saws. Razumijem da ti mozda ne volis sije i alewite ali kada sunnitska ulema kaze da nesto nije uredu nije.
DuckZz

#63134 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Challenger__ wrote: Idemo dalje. Nepotvrđeno:
#Latakia-#Hama offensive : So far these towns were captured : Markabah, Atshan, Umm haratayn, Bahsah, Jubb al-ahmar hills, Kafr Dulbah
Agathocle deSyracuse
To zadnje mjesto su pobunjenici navodno povratili, ako je vjerovat liku koji mi je poslao ovu sliku
Image
Lincoln-Burrows

#63135 Re: Sirija

Post by Lincoln-Burrows »

cbrt wrote:
#Syria, Hama eastern rif, rebels have recaptured Tal Sukeyk and the village of Atshan after a suicide bomber attack. Regime forces casualties are reported and 3 have surrendered.
Kakvi su to jebheni umjereni pobunjenici koji se raznose?
japin_mutapi

#63136 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

rusija je izraelski proxy u siriji
republikauzicka

#63137 Re: Sirija

Post by republikauzicka »

ocigledan pad morala

Em2r

#63138 Re: Sirija

Post by Em2r »

DuckZz wrote:
Challenger__ wrote: Idemo dalje. Nepotvrđeno:
Agathocle deSyracuse
To zadnje mjesto su pobunjenici navodno povratili, ako je vjerovat liku koji mi je poslao ovu sliku
Image
Nesto si razvodnio patak zadnjih dana. Djelujes manje pristrasno umjereno radikalnima, pa cak i na twitteru. Da nije sipa pokucala na pendzer ili si skonto da su svi gubitnici u ovom sukobu.
Em2r

#63139 Re: Sirija

Post by Em2r »

republikauzicka wrote:ocigledan pad morala

Ovi mi cak i izgledaju kao legitimni pobunjenici vidi se da je napacen narod, a i ne djeluju opremljeni za razliku od inih teroristickih krvoloka obucenih opremljenih i naoruzanih do zuba.
republikauzicka

#63140 Re: Sirija

Lincoln-Burrows wrote:
cbrt wrote:

it was a moderate Suicide Bomber , not a radical one
:lol:
republikauzicka

#63141 Re: Sirija

RuAF airstrike on FSA JN position near Salma in Latakia countryside
husein_kapetan

#63142 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Lincoln-Burrows wrote:
cbrt wrote:
Ima ovaj "izvor" posebno mjesto u medijskoj "borbi" umjerenih terorista.. poodavno.. gotovo network.. a vjerovati mu je kao i ovom sto ga citira..
Kitrona

#63143 Re: Sirija

Post by Kitrona »

japin_mutapi wrote:rusija je izraelski proxy u siriji
A kako u tu priču uklapaš Hezbollah i Iran koji su protivnici Izraela a sadašnji saveznici Rusije i Asada?
Co0l

#63144 Re: Sirija

Post by Co0l »

Lincoln-Burrows wrote:
cbrt wrote:
Odlucni :D
General War

#63145 Re: Sirija

Post by General War »

Challenger__ wrote:Dobro momci, dobro. Nisam ja advokat ruske, niti bilo koje druge vlade nego neko ko je vrlo, vrlo upućen u neke stvari.
To je maaalko diskutabilno.

japin_mutapi

#63146 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Kitrona wrote:
A kako u tu priču uklapaš Hezbollah i Iran koji su protivnici Izraela a sadašnji saveznici Rusije i Asada?
smiješno
Kitrona

#63147 Re: Sirija

Post by Kitrona »

japin_mutapi wrote:
Kitrona wrote:
smiješno

Zašto smiješno - Izrael je ratovao sa Hezbolahom u Libanonu, izvršio atentate na vođe Hezbolaha, upirao se nogama i rukama da se spriječi sporazum o nuklearnom programu, iranski predstavnici izjavljuju da se neće smiriti dok ne unitšte izraelsku državu, negiraju holokaust ili tvrde da ako se desio da Židovi nisu trebali dobiti zemlju u Palestini nego između Austrije i Njemačke.
Challenger__

#63148 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Challenger__ wrote:Idemo dalje. Nepotvrđeno:
Agathocle deSyracuse
Also Tall Sukayk captured
Isti izvor.
salik79

#63149 Re: Sirija

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Albosnawe wrote:
Ništa čudno i novo. Samo naivni mogu vjerovati u pošten ruski angažman u Siriji.
Čeli na ovo ima spreman odgovor, a TOW? Čiji je TOW? hahaha
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Al-Thani family ;-)
llull

#63150 Re: Sirija

Post by llull »

SAA Reporter @Syria_Protector 10m10 minutes ago
#Russian Mil Mi-28 reportedly arrived in #Lattakia Airbase
Stize pojacanje znaci ... Znaci moguci su jaci napadi ...
Locked