Kikibombona wrote:Je li lijepo u Kuranu pise da se ne uzimaju kjafiri, krscani i ostale za zastitnike?cbrt wrote:Ovi postaju lagano prava vojska, rebeli Daara
https://www.youtube.com/watch?v=m2L30KRobPo![]()
A vidim ovi mudzahidi na baterije primaju opremu, obuku i logistiku od kjafira.... sada hoce da ih avionima poguraju u Alepu protiv druge sorte mudzahida.![]()
Koja parodija covjece!
Sirija
- Herr Flick
#46476 Re: Sirija
- Kikibombona
#46477 Re: Sirija
Ma sve je to suplje kao svicarski sir... Nema niko dovoljno vojnika da drzi nepropusnim sire podrucje...RepublikanskaGarda wrote:Kako Aloush salje vojsku u Allepo ako je Istočna Guta u okruženju![]()
SAA ih okruzila na odredjenim 'tackama', izmedju kojih se ovi provlace uz manje probleme...
Jedino Alepu prijeti pravo okruzenje. To je znatno manji teritorij i dobro je pokriven. Gutu SAA nema kapicet u potpunosti zatvoriti.
-
RepublikanskaGarda
#46478 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Ma sve je to suplje kao svicarski sir... Nema niko dovoljno vojnika da drzi nepropusnim sire podrucje...RepublikanskaGarda wrote:Kako Aloush salje vojsku u Allepo ako je Istočna Guta u okruženju![]()
SAA ih okruzila na odredjenim 'tackama', izmedju kojih se ovi provlace uz manje probleme...
Jedino Alepu prijeti pravo okruzenje. To je znatno manji teritorij i dobro je pokriven. Gutu SAA nema kapicet u potpunosti zatvoriti.
Ironičan sam kiki, savoxxx cvili kako ljudi umiru od gladi u I. Guti a kad ono čitave formacije nesmetano prolaze...
- Kikibombona
#46479 Re: Sirija
O Cbrt, o Saxxx
Molim vas, proslijedite ovaj ajete mudzahidima.
Mogu oni uzviknuti 'tekbir' vise od stotinu puta u minuti dok ispaljuju od krscana i drugih kjafira donirani TOW, dzaba im kada nisu na Alahovom putu, na putu istine. Svi ti silni tekbiri su uzalud kada suruju sa krscanima i ostalim kjafirima.
Koji su to likovi majko moja...
Mogu oni uzviknuti 'tekbir' vise od stotinu puta u minuti dok ispaljuju od krscana i drugih kjafira donirani TOW, dzaba im kada nisu na Alahovom putu, na putu istine. Svi ti silni tekbiri su uzalud kada suruju sa krscanima i ostalim kjafirima.
Zamisli, tekbira, a u ruci mu oruzje od krscankse Amerike donirano. A on mudzahid, lafo!O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine. (51) Zato ti vidiš one čija su srca bolesna kako se žure da s njima prijateljstvo sklope, govoreći: "Bojimo se da nas kakva nevolja ne zadesi." A Allah će, sigurno, pobjedu ili nešto drugo od sebe dati, pa će se oni zbog onoga što su u dušama svojim krili kajati, (52) a oni koji vjeruju reći će: "Zar su to oni koji su se zaklinjali Allahom, svojom najtežom zakletvom, da su zaista s vama?" Djela njihova biće poništena, i oni će nastradati. (53) O vjernici, ako neko od vas od vjere svoje otpadne – pa, Allah će, sigurno, umjesto njih dovesti ljude koje On voli i koji Njega vole, prema vjernicima ponizne, a prema nevjernicima ponosite; oni će se na Allahovu putu boriti i neće se ničijeg prijekora bojati. To je Allahov dar, koji On daje kome hoće – a Allah je neizmjerno dobar i zna sve. (54) Vaši zaštitnici su samo Allah i Poslanik Njegov i vjernici koji ponizno molitvu obavljaju i zekat daju. (55) Onaj ko za zaštitnika uzme Allaha i Poslanika Njegova i vjernike – pa, Allahova strana će svakako pobijediti. (56) O vjernici, ne prijateljujte s onima koji vjeru vašu za podsmijeh i zabavu uzimaju, bili to oni kojima je data Knjiga prije vas, ili bili mnogobošci – i Allaha se bojte ako ste vjernici – (57)
-
Avetinho
#46480 Re: Sirija
Dobra ideja. Posalji ih isto i Hezbolahu i u Iran, nije red da vaspitavas samo jednu sektu.Kikibombona wrote:O Cbrt, o Saxxx
Zamisli, tekbira, a u ruci mu oruzje od krscankse Amerike donirano. A on mudzahid, lafo!O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine. (51) Zato ti vidiš one čija su srca bolesna kako se žure da s njima prijateljstvo sklope, govoreći: "Bojimo se da nas kakva nevolja ne zadesi." A Allah će, sigurno, pobjedu ili nešto drugo od sebe dati, pa će se oni zbog onoga što su u dušama svojim krili kajati, (52) a oni koji vjeruju reći će: "Zar su to oni koji su se zaklinjali Allahom, svojom najtežom zakletvom, da su zaista s vama?" Djela njihova biće poništena, i oni će nastradati. (53) O vjernici, ako neko od vas od vjere svoje otpadne – pa, Allah će, sigurno, umjesto njih dovesti ljude koje On voli i koji Njega vole, prema vjernicima ponizne, a prema nevjernicima ponosite; oni će se na Allahovu putu boriti i neće se ničijeg prijekora bojati. To je Allahov dar, koji On daje kome hoće – a Allah je neizmjerno dobar i zna sve. (54) Vaši zaštitnici su samo Allah i Poslanik Njegov i vjernici koji ponizno molitvu obavljaju i zekat daju. (55) Onaj ko za zaštitnika uzme Allaha i Poslanika Njegova i vjernike – pa, Allahova strana će svakako pobijediti. (56) O vjernici, ne prijateljujte s onima koji vjeru vašu za podsmijeh i zabavu uzimaju, bili to oni kojima je data Knjiga prije vas, ili bili mnogobošci – i Allaha se bojte ako ste vjernici – (57)![]()
- Kikibombona
#46481 Re: Sirija
Jebo ti mudzahide koje ateişta poducava islamu!Avetinho wrote: Dobra ideja. Posalji ih isto i Hezbolahu i u Iran, nije red da vaspitavas samo jednu sektu.
Koji debili braco mila!
Dajte im posaljite ovaj ajet molim vas! Cbrt, Saxxx, iko!?
- Co0l
#46482 Re: Sirija
Kiki i nakon 4 godine rata u Siriji ne razlikuje vojne formacije koje tamo ratuju.Rijedak je to talent.
- Kikibombona
#46483 Re: Sirija
Sta se ima razlikovati?Co0l wrote:Kiki i nakon 4 godine rata u Siriji ne razlikuje vojne formacije koje tamo ratuju.Rijedak je to talent.
Ljudi skoro da ne govore nista izuzev 'tekbira', sto bi trebalo ukazivati da su predani vjernici.... A Alah je lijepo rekao da se krscani, jevreji i drugi kjafiri NE UZIMAJU za zastitnike. Pa to je jedan o poznatijih ajeta. Znam ga ima godina, a ateista sam.
Pa hoce li ovima iko reci da su skrenuli sa Alahovog puta, da im se 'tekbiri' nece primiti?
- Kikibombona
#46484 Re: Sirija
Ne mozes Cool pristupiti na nacin...
...daj da rijesimo Asada, pa cemo poslije vidjeti sa Alahom sta i kako... objasniti zasto smo za zastitnike uzeli krscane i druge kjafire...
Najlakse se praviti budala.
...daj da rijesimo Asada, pa cemo poslije vidjeti sa Alahom sta i kako... objasniti zasto smo za zastitnike uzeli krscane i druge kjafire...
Najlakse se praviti budala.
- DuckZz
#46485 Re: Sirija
Po mojem iskustvu, 98% ljudi koji za sebe kažu da su ateisti su obično neki luzeri bez mnogo socijalne interakcije, a inače su najpametniji.
Kiki je ovde izuzetak. Šta se desilo, nije bingo prošo na kladari pa malo ovde provaljuješ ?
Kiki je ovde izuzetak. Šta se desilo, nije bingo prošo na kladari pa malo ovde provaljuješ ?
-
Avetinho
#46486 Re: Sirija
Ode sve u MP3. Sta onaj Ass-sadista napravi od Sirije e sve ne bi li jos koji dan vladao.
http://www.independent.co.uk/news/world ... 89475.htmlThe Independent wrote: Thousand of Arabs flee from Kurdish fighters in Syria's north
Thousands of Sunni Arab civilians in northern Syria are reportedly fleeing their homes to avoid attacks by Kurdish fighters in what is described as an apparent ethnic cleansing campaign.
A report in The Times newspaper on Monday said that Kurdish fighters have been "burning Arab villages" in areas they control around Kobane as part of a campaign against local Arabs.
The article alleges that members of the Kurdish People's Protection Units (YPG), a close ally of the West in the fight against Isis, are carrying out the attacks.
- Kikibombona
#46487 Re: Sirija
Tebi ako su provale Alahovi ajeti, onda neka ti bude. Nista pogresno nisam rekao. Ajet je veoma jasan i precizan, a moja kritika itekako logicna i smislena.DuckZz wrote:Po mojem iskustvu, 98% ljudi koji za sebe kažu da su ateisti su obično neki luzeri bez mnogo socijalne interakcije, a inače su najpametniji.
A kako mozes reci da su ateisti takvi. Pa ko bolan visi po kafanama, ko ganja zeMske, ko posjecuje kulturno-sportske manifestacije, ko se pojavljuje na razno-raznim zabavama i druzenjima ako ne ateisti? Vjernicima je dosta toga zabranjeno, zivot im je ogranicen. Ateisti imaju potpunu slobodu i samim tim vecu ponudu kako da si ispune vrijeme. Realno, ateisti i predani vjernici se ne mogu porediti sto se tice drustvenog zivota. Ateisti su neuporedivo aktivniji i imaju raznovrsnije aktivnosti. Tako da mi zaista nije jasno o cemu ti pricas.
A kladaru ne igram. Nisam vjernik, ne vjerujem ni u sta, pa tako ni u srecu. Ono sto inteligencijom i trudom mogu postici, to mi je to!
Nego, cimni kakav mail mudzahidima, mojne da ih Alah grdi na onom svijetu!
- Co0l
#46488 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Sta se ima razlikovati?Co0l wrote:Kiki i nakon 4 godine rata u Siriji ne razlikuje vojne formacije koje tamo ratuju.Rijedak je to talent.
Ljudi skoro da ne govore nista izuzev 'tekbira', sto bi trebalo ukazivati da su predani vjernici.... A Alah je lijepo rekao da se krscani, jevreji i drugi kjafiri NE UZIMAJU za zastitnike. Pa to je jedan o poznatijih ajeta. Znam ga ima godina, a ateista sam.
Pa hoce li ovima iko reci da su skrenuli sa Alahovog puta, da im se 'tekbiri' nece primiti?
-
Avetinho
#46489 Re: Sirija
Vidim zestoko navijas za Kurde. Jesu li i oni ateisti, ili za njih ovaj ajet ne vazi?Kikibombona wrote:Tebi ako su provale Alahovi ajeti, onda neka ti bude. Nista pogresno nisam rekao. Ajet je veoma jasan i precizan, a moja kritika itekako logicna i smislena.DuckZz wrote:Po mojem iskustvu, 98% ljudi koji za sebe kažu da su ateisti su obično neki luzeri bez mnogo socijalne interakcije, a inače su najpametniji.
A kako mozes reci da su ateisti takvi. Pa ko bolan visi po kafanama, ko ganja zeMske, ko posjecuje kulturno-sportske manifestacije, ko se pojavljuje na razno-raznim zabavama i druzenjima ako ne ateisti? Vjernicima je dosta toga zabranjeno, zivot im je ogranicen. Ateisti imaju potpunu slobodu i samim tim vecu ponudu kako da si ispune vrijeme. Realno, ateisti i predani vjernici se ne mogu porediti sto se tice drustvenog zivota. Ateisti su neuporedivo aktivniji i imaju raznovrsnije aktivnosti. Tako da mi zaista nije jasno o cemu ti pricas.![]()
A kladaru ne igram. Nisam vjernik, ne vjerujem ni u sta, pa tako ni u srecu. Ono sto inteligencijom i trudom mogu postici, to mi je to!![]()
Nego, cimni kakav mail mudzahidima, mojne da ih Alah grdi na onom svijetu!
- insomnia78
#46490 Re: Sirija
Kod njih nema cega nema
Od marksista do ISIL-ovaca
- Kikibombona
#46491 Re: Sirija
Kurdi se ne furaju da su vjernici. Jos nijednom nisam cuo da pripadnici YPG 'tekbiraju', a preslusao sam i pregledeao destine klipova... Pesmerge ponekad 'tekbiraju', ali vrlo rijetko...Avetinho wrote: Vidim zestoko navijas za Kurde. Jesu li i oni ateisti, ili za njih ovaj ajet ne vazi?
Ovi pobunjenici, sa zapadnjackom opremom, tekbiraju oko 100 puta u minuti, dok ciljaju neprijatelja 'krscanskim' oruzjem.
Paradoks!
I kod nas isto tako!Kod njih nema cega nema
- insomnia78
#46492 Re: Sirija
Kikibombona wrote:I kod nas isto tako!
Al ovi su mi najjaci
Medju svim ovim sektasima, islamistima, vak'im, 'nak'im, odjednom oni

Bandiera Rossa
Haha
-
budza
#46493 Re: Sirija
Challenger__ wrote:Neka se obrate Porošenku. Od Ukrajine je, uz pomoć "demokratskog svijeta", napravio evropsku Somaliju, biće kandidata.budza wrote:evo ID raspisala konkurs za pilote borbenih aviona (ruska proizvodnja) i za vozace tenkova.
potrazuju 20 pilota i najmanje 70 tenkista (sa posadom).
pa nije bas porosenko sam kriv sto mu se zemlja nalazi na medji dva suprostavljena sveta.
- Kikibombona
#46494 Re: Sirija
Sve propale ideologije na jednom mjestu, u Rojavi...insomnia78 wrote: Al ovi su mi najjaci
Medju svim ovim sektasima, islamistima, vak'im, 'nak'im, odjednom oni
Inace, Turci ne dopustaju Arapima prelazak granice... Na hiljade Arapa koji bjeze pred sukobima je zaglavljeno u pustinji, nemaju gdje... Turska se valjda plasi da ce ti ljudi ostati u Turskoj, da ce se promijeniti etnicka struktura u korist Kurda.
Gdje mi je sada Jastuk da napise koju o 'nadnacionalnoj turskoj politici'?

-
budza
#46495 Re: Sirija
insomnia78 wrote:
zapanjujuce je (u pozitivnom smislu) koliko novih crkava ima u vecinski muslimanskom svetu, od sirije, preko egipta, bosne, kosova, palestine, azerbejdzana, palestine, jordana, irana.
nova koptska crkva u hurgadi (egipat) koja je otvorena pre par godina je najveca u tom delus sveta. takodje nova katedrala u pristini je najveca na balkanu. mnogi se trebaju ugledati na ovim primerima.
mogu reci samo: svaka cast muslimanima na toleranciji i suzivotu.
-
budza
#46496 Re: Sirija
LonelyWolf wrote:Šta je to tenkista sa posadom? Kakva je plata, plaćaju li poreze i doprinose, kakva je politika oporezivanja plate inače u Halifatu? Gdje si našao oglas, posao.ba? Hoćeš li se prijaviti?budza wrote:evo ID raspisala konkurs za pilote borbenih aviona (ruska proizvodnja) i za vozace tenkova.
potrazuju 20 pilota i najmanje 70 tenkista (sa posadom).
Ti, xxx, havetinja, howitzer i cool možete aplicurati zajedno za jednu posadu. Zapravo cool može i avion vozati.
sramota je nositi amblem hezbolaha na avataru a ne znati sta je "posada tenka".
skloni taj avatar i stavi miki mausa ili nindza kornjacu.
-
RepublikanskaGarda
#46497 Re: Sirija
budza wrote:insomnia78 wrote:
zapanjujuce je (u pozitivnom smislu) koliko novih crkava ima u vecinski muslimanskom svetu, od sirije, preko egipta, bosne, kosova, palestine, azerbejdzana, palestine, jordana, irana.
nova koptska crkva u hurgadi (egipat) koja je otvorena pre par godina je najveca u tom delus sveta. takodje nova katedrala u pristini je najveca na balkanu. mnogi se trebaju ugledati na ovim primerima.
mogu reci samo: svaka cast muslimanima na toleranciji i suzivotu.
-
sarajevoxxxx
#46498 Re: Sirija
Uhvaćeno novih pet režimskih vojnika u Urum al-Jawzu.Vojnici su pronađeni u kanalizaciji.
-
zrakomlat
#46499 Re: Sirija
Štakori i pacovi 
Last edited by zrakomlat on 02/06/2015 00:17, edited 1 time in total.
- DuckZz
#46500 Re: Sirija
Teroristi ISIL-a objavili snimak zauzimanja T3 naftnog polja jugo-istocno od Palmyre. Sirijski mediji su kao i za sve ostale lokacije oko Palmyre (Sukhna, Jazar polje, Arak ..) javili da nisu imali gubitaka.
Ovaj video opet pokazuje suprotno. Na snimku se vidi opet najmanje 50 ubijenih vojnika, a SOHR je javljao da su izgubili 90.
Ista situacija kao i na svim ostalim mjestima, prvo bivaju okruženi pa pokušavaju da se povuku kroz pustinju (bezidejno). Upozoravam da nema mnogo krvi, ali opet se jasno vidi kako ih "ganjaju" samo iz jednog razloga (+18)
https://ia801508.us.archive.org/17/item ... tamimi.mp4
Ovaj video opet pokazuje suprotno. Na snimku se vidi opet najmanje 50 ubijenih vojnika, a SOHR je javljao da su izgubili 90.
Ista situacija kao i na svim ostalim mjestima, prvo bivaju okruženi pa pokušavaju da se povuku kroz pustinju (bezidejno). Upozoravam da nema mnogo krvi, ali opet se jasno vidi kako ih "ganjaju" samo iz jednog razloga (+18)
https://ia801508.us.archive.org/17/item ... tamimi.mp4
Last edited by DuckZz on 02/06/2015 00:19, edited 1 time in total.