Sirija

Locked
zrakomlat

#46351 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

RepublikanskaGarda wrote:Jedva čekam savoxxx-ove izvještaje, hoće li pisati je li ISIS zauzeo ili oslobodio :D , kad se sjetim kakao je vrištao kad je pala Palmyra
I da li će prokomentarisati velikim crvenim slovima stradanje civila od strane isisa, o čemu je Duckzz pisao
Pripadnici ISIL-a izvršili egzekuciju nad 22 civila u gradu Sawran (sjever Alepa) zbog optužbe da su "radili sa pobunjenicima". Među ubijenima ima i žene, staraca i maloljetnika.
Last edited by zrakomlat on 31/05/2015 23:23, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#46352 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Britanija povećala broj instruktora koji će obučavati borce umjerene opozicije u Turskoj:

http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D8%A7.html
zrakomlat

#46353 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

LonelyWolf wrote:
svjedok_007 wrote:Image
hahahahahahaha sekularna hahahahahaha prodemokratska hahahahaha

a Nusra, IF i ostali oslobodioci im drže svijeću hahahha

bolesno
Vesti umeta su proisilovske, i kad kažu da je fsa prodemokratska i sekulatna, to je ustvari pogrdno, nije kompliment :), ono, kafir, tagut i sl.
sarajevoxxxx

#46354 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nusra front i druge formacije opozicije nakon žestokih borbi sa pripadnicima IS-a zauzela sela el-Kusajr i Nafia u zapadnoj okolini Dere
sarajevoxxxx

#46355 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sirija, Istočna Guta danas:

PH:Amer Almohibany

Image
LonelyWolf

#46356 Re: Sirija

Post by LonelyWolf »

zrakomlat wrote:
LonelyWolf wrote:
svjedok_007 wrote:Image
hahahahahahaha sekularna hahahahahaha prodemokratska hahahahaha

a Nusra, IF i ostali oslobodioci im drže svijeću hahahha

bolesno
Vesti umeta su proisilovske, i kad kažu da je fsa prodemokratska i sekulatna, to je ustvari pogrdno, nije kompliment :), ono, kafir, tagut i sl.
Ma znam, ali opet mi smijesno. Kakva smo mi država kada se dozvoljava ovakvo pisanje, dakle Nusra im nije dovoljno ekstremna nego moraju podržavati onu baš najkrvoločniju opciju.
sarajevoxxxx

#46357 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Pet djece i njihova majka poginuli su danas nakon što je Asad izveo zračne udare na grad Mariu u Halebu.
LonelyWolf

#46358 Re: Sirija

Post by LonelyWolf »

sarajevoxxxx wrote:Sirija, Istočna Guta danas:

PH:Amer Almohibany

Image
Image
sarajevoxxxx

#46359 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

LonelyWolf wrote:
Ma znam, ali opet mi smijesno. Kakva smo mi država kada se dozvoljava ovakvo pisanje, dakle Nusra im nije dovoljno ekstremna nego moraju podržavati onu baš najkrvoločniju opciju.
Zar ima većeg i krvoločnijeg sistema od Asadovog :-)
svjedok_007

#46360 Re: Sirija

Post by svjedok_007 »

sarajevoxxxx wrote:
LonelyWolf wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
LonelyWolf

#46361 Re: Sirija

Post by LonelyWolf »

sarajevoxxxx wrote:
LonelyWolf wrote:
Ima, demokratski.
sarajevoxxxx

#46362 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Borac Džejš el-Fetha govori o borbama koje su se odvijale između Arihe i Urem El-Dževza.Onaj snimak sa kamionom punim Asadovih mrtvih vojnika.Radilo se o režimskom konvoju koji je krenuo u ispomoć Asadovim zločincima u Arihi, naletili su na borce Džejš el-Fetha, vodile su se borbe prsa u prsa, u nekih desetak ili petnaest metara udaljenosti.Sve su ih pokosili, pun kamion vojnika, u i oko kamiona su se nalazili.

18+
https://www.youtube.com/watch?v=L4-CiJiLcig
ioannes

#46363 Re: Sirija

Post by ioannes »

sarajevoxxxx wrote:
LonelyWolf wrote:
ti si cisti produkt zapadnih transatlantickih medija i njihove demagogije....
od pocetka rata pa sve do danas mainstream-mediji pokusavaju od Assada napraviti Hitlera,ali nikako ne uspijeva.
pratim zapadne medije i njihovu demagogiju....i sve vise ljudi to izvjestavanje kriticno gledaju i nemaju vise volje da im mainstream soli pamet.
i zapamti jednu stvar.....nikad vehabijsku genocidnu ideologiju i pokolje neces moci izjednaciti sa barel bombama koliko god htjeo.
onoga dana kada americko i britansko bombardiranje i ravnanje Njemackih gradova na kraju WW2 bude genocidno a ne oslobodilacko,onda ce biti i Assadovo....bez toga nista
sarajevoxxxx

#46364 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

LonelyWolf wrote:
sarajevoxxxx wrote:
LonelyWolf wrote:
Ima, demokratski.
Pa Asad je izbor demokratskog svijeta, Asada međunarodna zajednica tapše po ramenu, čuva ga maksimalno, kao da se radi o kakvoj zaštićenoj vrsti.Evo jučer lik samo u Halebu masakrirao 107 građana Haleba, niti jedan demokratski medij u svijetu to nije objavio.Gdje ćeš gluho bilo kvariti ugled takvom čovjeku.Tako su se postavili od početka rata.Stotine prizora polu-mrtvih ljudi iz Gute niti jedan tekst, slika, o njima u zapadnim medijima.
Challenger__

#46365 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Zar ima većeg i krvoločnijeg sistema od Asadovog :-)
Bivši predsjednik Jemena, Ali Abdullah Saleh, kaže da :arrow: ima.
Last edited by Challenger__ on 31/05/2015 23:56, edited 1 time in total.
Challenger__

#46366 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Pa Asad je izbor demokratskog svijeta
Krivo.

Image

Saudi su izbor demokratskog svijeta.
sarajevoxxxx

#46367 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Zar ima većeg i krvoločnijeg sistema od Asadovog :-)
Bivši predsjednik Jemena, Ali Abdullah Saleh, kaže da :arrow: ima.
Ah, da to je onaj koji je 40 godina vladao Jemenom.Koji ima bogatstvo od 60 milijardi dolara dok mu narod umire od gladi. :-)
LonelyWolf

#46368 Re: Sirija

Post by LonelyWolf »

ioannes wrote:
sarajevoxxxx wrote:
LonelyWolf wrote:
ti si cisti produkt zapadnih transatlantickih medija i njihove demagogije....
od pocetka rata pa sve do danas mainstream-mediji pokusavaju od Assada napraviti Hitlera,ali nikako ne uspijeva.
pratim zapadne medije i njihovu demagogiju....i sve vise ljudi to izvjestavanje kriticno gledaju i nemaju vise volje da im mainstream soli pamet.
i zapamti jednu stvar.....nikad vehabijsku genocidnu ideologiju i pokolje neces moci izjednaciti sa barel bombama koliko god htjeo.
onoga dana kada americko i britansko bombardiranje i ravnanje Njemackih gradova na kraju WW2 bude genocidno a ne oslobodilacko,onda ce biti i Assadovo....bez toga nista
Ma jasno je kao dan da je Asad zlocinac koji se izivljava nad civilima umjesto da svim silama napadne stvarne neprijatelje. SAA i FAA su glupi sto ne nađu zajednički jezik i što se ne usmjere od ovih šejtana koji napadaju njih ali i sve ono što se zove civilizacijom.

Međutim, strah me i pomisliti šta bi se dešavalo da ISIS, NUSRA i ostali teroristi imaju vojne tehnike kao SAA. To bi sravnilo sve sa zemljom.
sarajevoxxxx

#46369 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Krivo.

Image

Saudi doveli Sisija na vlast, to su tvoji živ bio, da ti nije njih kako bi ti Sisi došao na vlast u Egiptu :-)
Co0l

#46370 Re: Sirija

Post by Co0l »

LonelyWolf wrote:
Co0l wrote:
LonelyWolf wrote:
Šta te zanima i iz kog razloga?
Pitam koji si sad pa ti da nekom postavljas pitanja.Osim toga nista sto imas da kazes me ne zanima
Ako možeš primjetiti, tebe i nisam pitao ništa.
Aha,pitao si Celija da ti on kaze koga mi podrzavamo.Sad ima smisla :lol:
LonelyWolf

#46371 Re: Sirija

Post by LonelyWolf »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:
Krivo.

Image

Saudi doveli Sisija na vlast, to su tvoji živ bio, da ti nije njih kako bi ti Sisi došao na vlast u Egiptu :-)
A koji su tvoji?
LonelyWolf

#46372 Re: Sirija

Post by LonelyWolf »

Co0l wrote:
Sporo kontaš ali eto uspio si. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Last edited by LonelyWolf on 01/06/2015 00:00, edited 1 time in total.
Challenger__

#46373 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Saudi doveli Sisija na vlast, to su tvoji živ bio, da ti nije njih kako bi ti Sisi došao na vlast u Egiptu :-)
Oni ne mogu vratiti na vlast Hadija a kamo li da dovode na vlast bilo koga u Egiptu. Pišeš besmislice.
insomnia78

#46374 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:
LonelyWolf wrote:
sarajevoxxxx wrote:Pa Asad je izbor demokratskog svijeta, Asada međunarodna zajednica tapše po ramenu, čuva ga maksimalno, kao da se radi o kakvoj zaštićenoj vrsti.Evo jučer lik samo u Halebu masakrirao 107 građana Haleba, niti jedan demokratski medij u svijetu to nije objavio.Gdje ćeš gluho bilo kvariti ugled takvom čovjeku.Tako su se postavili od početka rata.Stotine prizora polu-mrtvih ljudi iz Gute niti jedan tekst, slika, o njima u zapadnim medijima.
Nije istina
Evo sta Agence France Press pise, pozivajuci se na UN-ove izvore
http://news.yahoo.com/un-envoys-condemn ... RzZWMDc2M-
Co0l

#46375 Re: Sirija

Post by Co0l »

LonelyWolf wrote:
Co0l wrote:
Sporo kontaš ali eto uspio si.
Ma nije lako skontat glupo pitanje.Vjerovatno je do mene a ne do glupog pitanja :thumbup:
Locked