Sirija

Locked
walter kurtz

#46051 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

dječak sa šibicama wrote:Plus sto ih iracani pritiskaju u Falluji, pa Kurdi sa sjevera, sve vise vjerujem da su Palmyru zauzeli da imaju odstupnicu ako Kurdi i sve one siitske, krscanske, sunitske milicije nastave napredovati uz Eufrat.
Kad se obracunaju sa SAA vratiti ce se oni i po kurde orke su nazalost sila ideja koja je metastazirala i krenula u nepovrat
Kikibombona

#46052 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

asurbanipal wrote:
Pa Turci i jesu uglavnom mongolskog porijekla, tačnije došli su iz Centralne Azije. Bili su nomadi, stočari, a njihova historija na području Mesopotamije i Male Azije počinje u 10.-om i 11.om vijeku.
Pretpostavio sam da u tome ima nesto, ali sam mislio da pretjeruju s ciljem da napakoste.... Nisam istrazivao.

Mongolima ih zovu podrugljivo, nesto kao kada se ovdje Srbi nazivaju Vlasima. :D

Mene iznenadjuje da su uprkos visestoljetnom vazalstvu ostali nadmeni, ponosni, arogantni, drski... Definitivno ne pate od stokholmskog sindroma kao neki drugi narodi koji su bili dugo pod sapom okupatora. Zbog toga Turke nazivaju Mongolima, govore da ih treba protjerati u Mongoliju i slicne gluposti... I za Arape i Perzijance imaju slicne zajebancije. Najmanje za Perzijance, moram priznati. U slucaju njih, najvise prave parodiju na racun ajotolaha i slicno, a rijetko udaraju na porijeklo i etnicko naslijedje...
walter kurtz

#46053 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

hape wrote:@wk: I znaci ako jedni ne govore istinu onda i ti i tvoji haveri iz Hrvatske sto pisu ovdje morate kriti istinu? Ma bravo vi!
Moji haveri iz hrvatske :shock:
dječak sa šibicama

#46054 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Ma nece, sredice njih Obumba "zracnim napadima" :oops:
Opetja033

#46055 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Lijepo je vidjeti na ovoj temi bosnjacke/bosanske islamofobe, zadrte i salonske cetnike i istinske ustase kako su sve svoje razmirice ostavili po strani kako bi zdusno i zajednickim snagama dali podrsku Assadu, najvecem monstrumu danasnjice.
walter kurtz

#46056 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Kakav jeftin pokusaj manipulacije ako si za asada protiv Bosne i Hercegovine si :thumbup:
walter kurtz

#46057 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Ajmo ovako ko je protiv irana najveceg prijatelja BiH u ratu cetnik je i ustasa
Kikibombona

#46058 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

:sax:
walter kurtz wrote:Ajmo ovako ko je protiv irana najveceg prijatelja BiH u ratu cetnik je i ustasa
Nije nego je vehabija. I to nije karikiranje. To je tako. :D
walter kurtz

#46059 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Kikibombona wrote::sax:
walter kurtz wrote:Ajmo ovako ko je protiv irana najveceg prijatelja BiH u ratu cetnik je i ustasa
Nije nego je vehabija. I to nije karikiranje. To je tako. :D
Draza im turska urma nego iranska raketa u ratu bila
Opetja033

#46060 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Ko je za Assada cetnik je. Bio je jedan od rijetkih Slobinih saveznika medju muslimanskim zemljama. Ko je za Rusiju - cetnik je. Iran je tu kolaterlana steta, ko ih jebe.
nOrMaLaC

#46061 Re: Sirija

Post by nOrMaLaC »

Ne razumijem nikako logiku pojedinih ovdje da to ako podržavaš legitimnog predsjednika Sirije Bašara Assada ili si Bošnjački islamofob, četnik ili ustaša? :-)

Znači ja sam ova prva opcija jer podržavam vladavinu LEGITIMNOG predsjednika Sirije, koga je većina izabrala na izborima nedavno?
Niko ne spori da je za vladavine Assada bilo kršenja ljudskih pravila i slično, to ovdje niko ne spori, ali šta je za vas koji ne podržavate ovog čovjeka druga opcija za Siriju? Da nije možda Daeš ili Nusra?
Sirija je zasigurno zadnji bastion sekularnosti na Bliskom Istoku :) Mi da smo uređena zemlja dali bi potporu ovom čovjeku...
Opetja033

#46062 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Na kraju krajeva, najglasniji u podrsci Assadu i njegovom rezimu su cetnici i ostatak Srba. To je cinjenica. Pa kod njih se formiraju udruzenja prijateljstva te dvije drzave, tribine drze cetnicke vojvode. Slike Assada uz presvetog Putina.
Draze im rusko govno nego zapadnjacki hamburger. I na ovoj temi salonski i otvoreni cetnici ponajvise podrzavaju Assada, najglasniji su, najbezobrazniji.
Opetja033

#46063 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

nOrMaLaC wrote:Ne razumijem nikako logiku pojedinih ovdje da to ako podržavaš legitimnog predsjednika Sirije Bašara Assada ili si Bošnjački islamofob, četnik ili ustaša? :-)

Znači ja sam ova prva opcija jer podržavam vladavinu LEGITIMNOG predsjednika Sirije, koga je većina izabrala na izborima nedavno?
Niko ne spori da je za vladavine Assada bilo kršenja ljudskih pravila i slično, to ovdje niko ne spori, ali šta je za vas koji ne podržavate ovog čovjeka druga opcija za Siriju? Da nije možda Daeš ili Nusra?
Sirija je zasigurno zadnji bastion sekularnosti na Bliskom Istoku :) Mi da smo uređena zemlja dali bi potporu ovom čovjeku...
:lol: :lol: :lol:

Te izbore nijedna demokratska zemlja nije priznala kao slobodne. Slobodni i demokratski izbori kao u Saddamovom Iraku ili Sjevernoj Koreji. :lol:
Davno je izgubio legitimitet - i moralni i pravni. Najveci broj demokratskih zemalja ga uopce ne prihvata kao legitimnog predstavnika Sirije i sirijskog naroda. SAD, EU.

Samo Kina, Rusija, Sjeverna Koreja i Venecuela. I vidi kakve li slucajnosti, ista RUsija i ista Kina koji su Slobi drzali ledja.

Sta ima salonci?
asurbanipal

#46064 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote:
Ko je za Assada cetnik je. Bio je jedan od rijetkih Slobinih saveznika medju muslimanskim zemljama. Ko je za Rusiju - cetnik je. Iran je tu kolaterlana steta, ko ih jebe.

Dobra ti je logika. Onda ko god je išao da studira ili da radi u Siriji i on je četnik. Hafiz Gološ je eto četnik. :D

Evo i "četnika" iz Rusije :mrgreen:

Иван Константинович Бошняк

Image

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0 ... 0%B8%D1%87

Бошняк, Юрий Михайлович

Image

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0 ... 0%B8%D1%87
Novak20

#46065 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Opetja033 wrote:Na kraju krajeva, najglasniji u podrsci Assadu i njegovom rezimu su cetnici i ostatak Srba. To je cinjenica. Pa kod njih se formiraju udruzenja prijateljstva te dvije drzave, tribine drze cetnicke vojvode. Slike Assada uz presvetog Putina.
Draze im rusko govno nego zapadnjacki hamburger. I na ovoj temi salonski i otvoreni cetnici ponajvise podrzavaju Assada, najglasniji su, najbezobrazniji.
:thumbup: Nek si im reko.... :thumbup:
Kikibombona

#46066 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Mozemo stvari i ovako postaviti...

Ko je protiv Irana, najveceg saveznika ABiH, sve radi podrske selefijama u Siriji, taj je neminovno islamista ili simpatizer islamistickih pokreta. U konacnici, taj je spavac i prijetnja za sekularno ustrojstvo BiH. Nije cudo da selefije u Siriji podrzavaju ugl predani, nesto radikalniji vjernici. Prosjecan Bosanac je na strani Asada.
asurbanipal

#46067 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote:
Te izbore nijedna demokratska zemlja nije priznala kao slobodne. Slobodni i demokratski izbori kao u Saddamovom Iraku ili Sjevernoj Koreji. :lol:
Davno je izgubio legitimitet - i moralni i pravni. Najveci broj demokratskih zemalja ga uopce ne prihvata kao legitimnog predstavnika Sirije i sirijskog naroda. SAD, EU.

Poput Saudijske Arabije, Katara, Bahreina ili Erdoganovog sultanata :lol: :lol: :lol:
Opetja033

#46068 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

asurbanipal wrote:
Opetja033 wrote:

Poput Saudijske Arabije, Katara, Bahreina ili Erdoganovog sultanata :lol: :lol: :lol:
Spomenuo sam SAD, EU (hoces poimenice sve clanice?). A za Assadov genocidni rezim Erdoganova Turska je liberalna utopija. Erdogan je demokratski dosao na vlast u Turskoj, demokratski ostaje na vlasti za razliku od Assada koji je naslijedio vlast od raspalog Hafeza i na vlasti ostaje na izborima koji su identicni onim u Sjevernoj Koreji, Saddamovom Iraku ili SSSR-u.

Assadovi saveznici su i srpski saveznici: Rusija, Kina, Venecuela. Cetnici (i otvoreni i salonski) cuvaju ledja svoji saveznicima. Pa i na ovoj temi.
asurbanipal

#46069 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote:
Assadovi saveznici su i srpski saveznici: Rusija, Kina, Venecuela. Cetnici (i otvoreni i salonski) cuvaju ledja svoji saveznicima. Pa i na ovoj temi.

Kinezi, taj drevni srpski narod... :lol: :lol: :lol:
hape

#46070 Re: Sirija

Post by hape »

@wk: sta ti znaci ajmo, urma? Jesi li gdje na putu izgubio slovo "h"? Ja ti fino kazem da ste ti i tvoji haveri hrvatski smijesni, a ti se pravis Englez i onda ti izlete ove rijeci. Jbg, karma je cudo.

A za te hurme da ti jos kazem da smo u ratu i od Turske dobivali oruzje, tako da tvoja opaska o Iranu ne vrijedi. Nabijem vala i Assada i IS i sve one sto misle da moraju navijati za jednu stranu.
nOrMaLaC

#46071 Re: Sirija

Post by nOrMaLaC »

Opet se vraćamo na istu priču Srbi, Rusi, Asad, Gadafi...
Razlog zbog čega Srbi podržavaju "anti - imperijalističke" države tipa Sirija, Libija ( prije 2011), Venecuela i slično je zbog toga što one kontriraju SAD i imaju bolje razvijen odnos sa Rusijom. To je jedini razlog. Ako pitate prosječnog člana Dvera npr. koji je učestvovao na protestima podršci Assadu ispred ambasade u Beograde dobit će te jedan odgovor, a to je zbog toga da su oni Pro - Rusi i anti - Američki orijentisani. Tu staje konverzacija sva....

Neko ko malo bolje uvidi u stanje Sirije vidjet će da je to država koja je rijetko možda čak i nikako nije bila pogođena terorističkim napadima prije Arapskog proljeća na Bliskom Istoku. Dok je susjedni Irak gorio nakon Sadamove kapitulacije Sirija je ostala skoro netaknuta. Država koja je imala odličan odnos kao i BiH između različitih vjera ( muslimana i pravoslavaca) i nije nikada bio niti ijedan unutrašnji sukob između njih.
Država u kojoj nije bilo restrikcija po pitanju oblačenja, pića i slično kao u drugim zemljama u susjedstvu.
Država sa kojom je BiH trebala dosta ranije imati jako dobre odnose, ali nažalost politika nije dozvoljavala.

Ja još ponavljam jednom, Assad im aautokratsku vlasti, to opet niko ne spori, ali trenutno za Siriju nema bolje opcije nego predsjednik Assad... :)
salik79

#46072 Re: Sirija

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:
Mozemo stvari i ovako postaviti...

Ko je protiv Irana, najveceg saveznika ABiH, sve radi podrske selefijama u Siriji, taj je neminovno islamista ili simpatizer islamistickih pokreta. U konacnici, taj je spavac i prijetnja za sekularno ustrojstvo BiH. Nije cudo da selefije u Siriji podrzavaju ugl predani, nesto radikalniji vjernici. Prosjecan Bosanac je na strani Asada.
Ako ja sa svojih preko 20 godina "namazkog staza" nisam "predan", onda ok :D
Nedavno sam saznao da je namazka "krasta", koju nosim na lijevoj nozi, doskora bila "eliminatorni faktor", po pitanju napredovanja, u turskoj vojsci.
asurbanipal

#46073 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

hape wrote:
A za te hurme da ti jos kazem da smo u ratu i od Turske dobivali oruzje, tako da tvoja opaska o Iranu ne vrijedi. Nabijem vala i Assada i IS i sve one sto misle da moraju navijati za jednu stranu.
Od Turske smo u ratu dobili samo k***c. Kao što ga redovno dobijamo od 1737. godine. Pa najgore su u izbjeglištvu prošli oni što su bili u Turskoj. Čovjek mi priča kako je crnčio čitav dan, da bi na kraju dobio kesu jabuka. :-)
walter kurtz

#46074 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Ja iz njihovih postova sam naucio samo jedno da saudi imaju najbolju robu isprani mozgovi mantraju samo jedno te isto
salik79

#46075 Re: Sirija

Post by salik79 »

asurbanipal wrote:
hape wrote:
Od Turske smo u ratu dobili samo k***c. Kao što ga redovno dobijamo od 1737. godine. Pa najgore su u izbjeglištvu prošli oni što su bili u Turskoj. Čovjek mi priča kako je crnčio čitav dan, da bi na kraju dobio kesu jabuka. :-)
Tamam ga htjedoh pitati gdje je bio u ratu, ali se sjetih turskih "Herkulesa" koji su slijetali na tuzlanski aerodrom...Naravno, noseci iransko oruzje ;-)
Locked