Sirija

Locked
DuckZz

#45526 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Gojeni H wrote:
DuckZz wrote:Image
Pace

Odakle je ova slika?
Uniforma lici na njemacku, a i globus je narandza.
Slikano tačno na ovom prostoru, tj. vojnik gleda prema gradu Arihi.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.81 ... 8&z=15&m=b

Ne razumijem se previše u uniforme, ali može biti sve u pitanju. Ovo je lokalni pripadnik FSA, a oni dobijaju uniforme od Amerike i Jordana, tj. preko njih, tj. preko posrednika, tj. preko Sirijske opozicije.

To je jedna mogućnost, druga je da su ih normalno kupili u nekim radnjama vojne opreme (kao što ih kod nas možeš vidjet, na onaj fazon sve imaju od odjeće itd, da se raja fura po gradu).

Npr. prodavnica iz dijela Alepa pod kontrolom pobunjenika.
Image
Last edited by DuckZz on 26/05/2015 13:13, edited 1 time in total.
Gojeni H

#45527 Re: Sirija

Post by Gojeni H »

salik79 wrote:
dječak sa šibicama wrote:
salik79 wrote: Palo je u zaborav, izmedju ostalog, hapsenje SAS-ovaca u Basri, kada su u galabijama i bradurinama, s pick-upa, pucali po lokalnom stanovnistvu. Uhapsi ih iracka policija, zive i zdrave, odvede u istrazni zatvor, dize se kompletna britanska pukovnija, sravnise zatvor sa zemljom, pobise policajce, izvukose svoje vehabije...i, pojela macka misa. Slicna stvar kao i u pokusaju hapsenja britanskih spijuna, '93-ce uvezenih "mudzahida", koji su bili smjesteni kod rahmetli efendije Kubata u Butmiru. U konacnici efendija svoje gostoprimstvo zaplati glavom, spijuni takodjer,...i, opet, nikome nista. Sve biva zaboravljeno, a kada se te korelacije spomenu vezano za aktualna desavanja na BI (nastanku IS-ova, Nusri, i cega sve ne) promptno bivaju ismijane od strane onih kojima su Murdochovi i Rotschildovi mass-mediji dnevni izvor informisanja.

Ovo sa Basrom mi nije poznato, kad se desilo?

A da su Englezi posebno prljavi igraci, to je poznato. Svaki drugi bjelosvjetski "mudzahid" ima pasos ujedinjenog kraljevstva.
2005.

Btw, nije ni cudo da ti nije poznato s obzirom na pokusaj zataskavanja cijelog slucaja. A mozes misliti koliko ih je za koje nikada nismo ni saznali?!
Ili 2004?
Tog dana kad se pucnjava desila ja sam bio u Kuvajtu. U lokalne novine je procurila vijest kao i slike dvojice britanskih vojnika s bradama.
Britanci su transporterom srusili zid na zatvoru i izvukli SAS-ovce.
sumirprimus

#45528 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

pjerino

#45529 Re: Sirija

Post by pjerino »

sarajevoxxxx wrote:
pjerino wrote:
sarajevoxxxx wrote:
U Palmiri su masakr počinili režimski avioni.Sve uredno dokumentovano imena, slike.Najmanje 15 ljudi je poginulo u jučerašnjem režimskom bombardovaanju Palmire.

Režim je, kao što se vidi u gornjem tekstu, prvo objavio da su grad napustili stanovnici, što je notorna laž, da bi grad mogli nesmetano bombardovati, i svetiti se civilima baš kao i nakon pada Idliba gdje je samo u nekoliko dana počinjen veliki broj masakara, sve dokumentovano video snimcima, imenima, itd.Također, neka objave imena tih civila koji su poginuli, i ok je.

Bilo je javnih pogubljenja i o tome je ovaj portal iz Palmire pisao.Oko 300 vojnika i ljudi koji su sarađivali sa režimom i koji su odgovorni za zločine koji su počinjeni nad građanima Palmire su poginuli nakon zauzimanja grada.

Vijest o 400 poginulih civila objavili su režimski mediji, a demantovali portali iz Palmire poput ovoga https://www.facebook.com/revo.palmyra2 čije tekstove prenosi i objavljuje i najveći portal sirijske opozicije The Syrian Revolution, znači ne radi se o portalu IS-a, nego o portalu sirijske opozicije.

Smiješna je kampanja međunarodne zajednice, pa milion puta više snimaka ima o zločinima sirijskog režima, a niti jednog poziva na udruženu akciju poput ovog ruskog nismo čuli.Dno dna.Licemjerje koje je i stvorilo i još uvijek stvara isil.Ovim pozivom na udruženu akciju protiv isila u Palmiri, samo još više jačaju tu organizaciju.
Evo tipičnih konstrukcija onih koji na žalost simpatiziraju i podržavaju ISIS htjeli oni to priznati ili ne.

Je, „ubijeno je 300 vojnika i ljudi koji su odgovorni za...“, pa ću ja napraviti drugu konstukciju, da su mediji (svjestski) mislili na upravo tih 300 i malo su dodali na 400 i još su ih nazvali civilima, ma kako samo mogu sumnjati u plemenite nakane ISIS-a, sram ih bilo.

Isto tako „opozicijski portal bla, bla...“ , koja opozicija???, ili je sve to isto FSA, IF, Nusra, ISIS svi su oni opozicija, tko tu koga podržava i tko s kime surađuje, i to je plodno tlo za kreiranje raznih konstrukcija.
Neka objave jedno ime zene, djeteta, koje je poginulo u Tedmur. Samo jedno, je li se trazi puno?Jucer je objavljeno 15 imena, zena, djece, koji su poginuli u rezimskom bombardovanju, gdje je jedno ime od tih 400 ?

Također, svaki dan objavi se na desetine imena ljudi, staraca, zena, djece, koja su poginula od barel-bombi koje su rezolucijom UN-a zabranjene, i nikom ništa.Međunarodna zajednica je saučesnik i izuzetno dobro i kvalitetno pomaze Asadu u ovim masakrima u Siriji, i ovo naravno da ce dodatno osnaziti isil.
Kao prvo, ovo što sam napisao ne znači da bilo što podržavam ili ne podržavam. Poanta je to da ti stalno svojim konstrukcijama sada već i otvoreno širiš pro-ISIS propagandu, e a to mi se ne sviđa.

Fućka mi se za Asada i njegove, nevazno mi je što pojedina medijska kuća objavi jer znam kako funkcioniraju i u čijem interesu rade.

Svaka a posebno civilna žrtva rata zaslužuje pijetet i žao mi je za sve te nevine žrtve pa na bilo čijoj se strani desile.
budza

#45530 Re: Sirija

Post by budza »

pjerino wrote:Kao prvo, ovo što sam napisao ne znači da bilo što podržavam ili ne podržavam. Poanta je to da ti stalno svojim konstrukcijama sada već i otvoreno širiš pro-ISIS propagandu, e a to mi se ne sviđa.

Fućka mi se za Asada i njegove, nevazno mi je što pojedina medijska kuća objavi jer znam kako funkcioniraju i u čijem interesu rade.

Svaka a posebno civilna žrtva rata zaslužuje pijetet i žao mi je za sve te nevine žrtve pa na bilo čijoj se strani desile.

nadam se da si bosnjak, pa cu napisati komentar u tom kontekstu.

vi koji ste pretrpeli najvecu ljudsku, civilnu zrtvu za vreme srpsko/hrvatske agresije na bosnu, danas ste ovde napravili takvu klimu, da razvrstavate zrtve na one podobne i manje podobne. kada asada ubije i ubija na desetinu hiljada civila, to je koloteralna steta, a kada ID ubije stotinjak asadovih i dr. vojnika, e to je vec zlocina bez presedana.
ko god ovde napise da je asad zlikovac i najveci konj bliskog istoka, on je zigosani IDovac. evo i ti ovde spominjes nekakvo sirenje ID propagande.
sveopsta klima koju je fabrikovala cionisticka medijska kuhinja, numerisala je ID kao najvece zlo koje poznaje moderna civilizacija, ali vam ta ista (cionisticka) kuhinja nije oduzela razum. ako forsirate humanost i solidaritet, nebi smeli zapostavljati nijednu civilnu zrtvu, a civilnih zrtava u siriji najvise proizvodi rezim u damasku. najveci broj izbeglih i raseljenih je isto rezim u damasku stvorio.
nazalost, nekima ovde je razum u autu.

prema podacima svajcarskog crvenog krsta i islamske humanitarne organizacije (obe imaju sediste u zenevi) za 4 godine rata u siriji:

12,2 miliona stanovnika sirije potrazuje pomoc
11,4 miliona je promenilo svoj stalni boravak
3,8 milona je izbeglo van granice sirije (mahom turska, jordan.)
150 i vise hiljada ubijenih (uglavnom civila)
1,1 milion dece je van domasaja humanitarne pomoci zbog sveopsteg ratnog stanja
7,6 miliona izbeglih u samoj siriji
4500 skola je zatvoreno i pretvoreno u objekte druge namene
60% bolnica i drugih zdrastvenih zadruga radi smanjenim kapacitetom ili je ugaseno.
...

za sve ovo, taj isti tzv civilizovani svet (zapad plus asadovi saveznici) uglavnom optuzju rezim u damasku. i pored svih nedvosmislenih argumenata, mi se ovde godina nemozemo dogovoriti ko je krivac no 1 u siriji, iz razloga zato sto je vecina popusila pricu cionistickih medija.
bosnjaci su ovako jadnu percepciju imali i u vremenu komunizma. tada delom i opravdano, jer je narod sistematski zatupljivan, strasen i proganjan... za razliku od tada, danas bosnjaci imaju slobodu koju su krvlju 60 hiljada mucki ubijenih civila i vojnika platili, ali opet razumom taje.
Last edited by budza on 26/05/2015 14:15, edited 1 time in total.
Novak20

#45531 Re: Sirija

Post by Novak20 »

@pjerino...

Izgleda da si propustio njegove najbolje radove. Vrati se malo u prošlost pdf pa ćeš vidjeti po 100 xxxx upisa na dan, patetiku do neba, objavljivanje otvorenih slika unakaženih žrtava i ko zna šta još.... Jedino što nećeš vidjeti je osuda zločina počinjenih od druge ili treće strane u sirijskom ratu.
moke_31

#45532 Re: Sirija

Post by moke_31 »

Ludzak wrote:aaa otkud vam svi ti dokazi da je Asad za sve kriv ?? Je li to vadite iz SAFF-a ?? :zoka:
Naravno da je za sve kriv. Da je sa vlasti otišao mirnim putem danas sigurno ne bi bilo ISIL-a, raznih Nusri i sl. vojnih grupa. O izgubljenim životima da ne pričam.

Svakodnevnim bombardovanjem civila samo jača pobunjenike i ISIL. I četnici su isto ovako bombardovali civile iz osvete kad izgube neki položaj ili dobiju po pi..ci na nekom frontu.
pjerino

#45533 Re: Sirija

Post by pjerino »

budza wrote:
pjerino wrote:Kao prvo, ovo što sam napisao ne znači da bilo što podržavam ili ne podržavam. Poanta je to da ti stalno svojim konstrukcijama sada već i otvoreno širiš pro-ISIS propagandu, e a to mi se ne sviđa.

nadam se da si bosnjak, pa cu napisati komentar u tom kontekstu.

vi koji ste pretrpeli najvecu ljudsku, civilnu zrtvu za vreme srpsko/hrvatske agresije na bosnu, danas ste ovde napravili takvu klimu, da razvrstavate zrtve na one podobne i manje podobne. kada asada ubije i ubija na desetinu hiljada civila, to je koloteralna steta, a kada ID ubije stotinjak asadovih i dr. vojnika, e to je vec zlocina bez presedana.
ko god ovde napise da je asad zlikovac i najveci konj bliskog istoka, on je zigosani IDovac. evo i ti ovde spominjes nekakvo sirenje ID propagande.
sveopsta klima koju je fabrikovala cionisticka medijska kuhinja, numerisala je ID kao najvece zlo koje poznaje moderna civilizacija, ali vam ta ista (cionisticka) kuhinja nije oduzela razum. ako forsirate humanost i solidaritet, nebi smeli zapostavljati nijednu civilnu zrtvu, a civilnih zrtava u siriji najvise proizvodi rezim u damasku. najveci broj izbeglih i raseljenih je isto rezim u damasku stvorio.
nazalost, nekima ovde je razum u autu.

prema podacima svajcarskog crvenog krsta i islamske humanitarne organizacije (obe imaju sediste u zenevi) za 4 godine rata u siriji:

60% bolnica i drugih zdrastvenih zadruga radi smanjenim kapacitetom ili je ugaseno.
...

za sve ovo, taj isti tzv civilizovani svet (zapad plus asadovi saveznici) uglavnom optuzju rezim u damasku. i pored svih nedvosmislenih argumenata, mi se ovde godina nemozemo dogovoriti ko je krivac no 1 u siriji, iz razloga zato sto je vecina popusila pricu cionistickih medija.
bosnjaci su ovako jadnu percepciju imali i u vremenu komunizma. tada delom i opravdano, jer je narod sistematski zatupljivan, strasen i proganjan... za razliku od tada, danas bosnjaci imaju slobodu koju su krvlju 60 hiljada mucki ubijenih civila i vojnika platili, ali opet razumom taje.
Ne volim kada mi se broje krvna zrnca i na to ti neću odgovorit.

Svoj stav sam ti napisao gore i nema potrebe da ga ponavljam, ove brojke koje si iznio su valjda točne i to je najtragičnije u cijeloj ovoj priči.
Mogu razumjeti tvoje frustracije (i ostalih istomišljenika) jer sam i sam prolazio takove periode u prošlosti ali ISIS na ovaj način to neće riješiti.
RepublikanskaGarda

#45534 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

moke_31 wrote:
Ludzak wrote:aaa otkud vam svi ti dokazi da je Asad za sve kriv ?? Je li to vadite iz SAFF-a ?? :zoka:
Naravno da je za sve kriv. Da je sa vlasti otišao mirnim putem danas sigurno ne bi bilo ISIL-a, raznih Nusri i sl. vojnih grupa. O izgubljenim životima da ne pričam.

Svakodnevnim bombardovanjem civila samo jača pobunjenike i ISIL. I četnici su isto ovako bombardovali civile iz osvete kad izgube neki položaj ili dobiju po pi..ci na nekom frontu.

:D
sarajevoxxxx

#45535 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Novak20 wrote:@pjerino...

Izgleda da si propustio njegove najbolje radove. Vrati se malo u prošlost pdf pa ćeš vidjeti po 100 xxxx upisa na dan, patetiku do neba, objavljivanje otvorenih slika unakaženih žrtava i ko zna šta još.... Jedino što nećeš vidjeti je osuda zločina počinjenih od druge ili treće strane u sirijskom ratu.

Zločin je zločin, ma koja strana da ga je počinila.Postavljao sam na forumu vijesti o zločinima pripadnika IS-a u Deir Ez-Zoru, pisao sam i o stradanju civila u dijelu Haleba pod kontrolom snaga sirijskog režima.Ne radi se o tome jesu li se zločini desili ili nisu, već raspravu uvijek vodimo kako eto nisu se mogli zločini izbjeći pošto se ovi kriju među civilima. :-) i jadni je Asad primoran da koristi bombe koje su rezolucijom UN-a zabranjene (Asadu nije stalo do vlastitih vojnika da mu bude stalno do naroda za kojeg smatra da podržava teroriste :-) ).Svaki Asadov zločin se opravdava, a poziva se na vojnu intervenciju međunarodne zajednice zbog zločina koji se nisu ni desili :-) Nekome je cilj i nekome odgovara da se isil širi i u Siriji i u Iraku, i o tome sam govorio pred samo formiranje međunarodne Koalicije.Stotinu puta sam na forumu napisao da neko konstantno ''pumpa'' isil, i da međunarodnoj zajednici nije cilj zaustavljanje nasilja već rasplamsavanje i jačanje već postoječih terorističkih organizacija.

Međunarodna zajednica je izuzetno dobar pomagač Asadu, i ove silne masakre i u Siriji i u Iraku direktno svojom politikom podržava, podstrekava, i aktivno učestvuje u njima, na taj način što ih nikada nije jasno osudila, i što i nakon jasnih rezolucija UN-a dozvoljava nasilje i traži opravdanje za njega baš ovakvim pozivima na borbu protiv IS-a.Borba protiv terorizma ili zaustavljanje nasilja im nikada nije bio cilj.
Challenger__

#45536 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:... ža niti jednog poziva na udruženu akciju poput ovog ruskog nismo čuli.Dno dna.Licemjerje koje je i stvorilo i još uvijek stvara isil.Ovim pozivom na udruženu akciju protiv isila u Palmiri, samo još više jačaju tu organizaciju.
Bojim se da ti nisi shvatio poruku ruskog MVP.
Kikibombona

#45537 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Pres konferencija povodom ofanzive 'Rubar Kamislo' YPG, MSF, Sotoro i Khabour Guards (sve tri grupe su krscanske milicije)

Image

Neke od poruka....

Commander of Khabour Guards Sergon Saliba: The liberation of MT. Kizwanan was possible bc all forces worked together.

Sergon Saliba: Our forces are representing all people's in the region!

YPG commander of Tal Tamir, Lewend Rojava: After our forces liberated Til Hamis and Til Birak, ISIS targeted the villages on Khabour

Lewend Rojava: Operation to liberate Assyrian villages and Mt. Kizwanan was successful bc Kurds,Arabs, Assyrians & Syriacs were part of it

Commander of Syriac Military Council Rabo Metayi: In the region Tal Tamir Assyrians, Kurds and Arabs are living together

Rabo Metayi: We are all part of the Democratic Selfhovernment of Rojava living in security together

Rabo Metayi: We have established a united joint forces who will protect rights of all people's.

Rabo Metayi: I'm calling on Assyrians ppl to trust in YPG/YPJ and our forces. Together we will be able to defeat ISIS in the region Rojava

Commander of Sotoro Forces Melke Rao: We call on residents to be patience bc the region need to be cleansed of mines planted by ISIS

Svaki komentar je suvisan! :thumbup: :thumbup:
Kikibombona

#45538 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

23 Arab youths join YPG

http://en.hawarnews.com/23-arab-youths-join-ypg/

Image

YPG’s Canadian fighter: Öcalan’s ideas are for all humanity

http://en.hawarnews.com/ypgs-canadian-f ... -humanity/

Image

Image

I jedna vijest od simpatizera ISILa...

Image
#IS forces repelled an assault by #YPG on Abu Jalud, killing 143 Kurdish elements, capturing 34, most of them klix

:lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#45539 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Oni (MVP RF) su prje svega ciljali, citiram: "neučinkovite napore" , parafraziram "takozvane anti-teroristiičke Koalcije" :lol: . Kritikovali su "politiku dvostrukih standarda" koja omogućava ISIL-u da napreduje i pozvali ih da se podrže regionalne vlade (čitaj Damask i Bagdad) koje vode borbu na terenu. Ali, na osnovu "međunarodnog prava i striktnoj sprovedbi Rezolucije UN".
“Once again, we urge international and regional parties to abandon the vicious practice of using double standard approaches to fighting against terrorism... Despite efforts taken by the so-called anti-terrorist coalition ( :lol: :lol: :lol: ) led by the United States, the Islamic State is acting ever more actively and stops at nothing to reach its goal – establish a trans-border 'caliphate' on a vast area from Damascus to Baghdad... The ongoing jihadist offensive, Moscow says, is a threat to “stability and security in the entire Middle East. “Radicals can be stopped, as Russia consistently proposes, only when the international community unites its efforts on a generally recognized basis of international law and strict implementation of UN Security Council resolutions,” the ministry said.
:arrow: LINK

Kritikovali su jalovu improvizaciju, dvostruke standarde i neefikasnost samozvane "Koalicije" koja je neučinkovta i dovodi do rasta ISIL-a i predložili okvire (UN rezolucija, međunarodno pravo) efikasne borbe.
cbrt

#45540 Re: Sirija

Post by cbrt »

Naproverena vest ali vredna pažnje (videćemo uskoro dal' je tačna)
https://now.mmedia.me/lb/en/NewsReports ... evacuation

Brigadni general Abdul Khaliq Mansour u rukama rebela (uhvaćen u proboju iz bolnice)
https://www.youtube.com/watch?v=AnxQb5eSA7I
Last edited by cbrt on 26/05/2015 17:05, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#45541 Re: Sirija

Post by Lincoln-Burrows »

Neću nikoga posebno citirati ali ovdje se jačanje ISIL-a pripisuje Assadu a to je notorna glupost.
ISIL je u većem sukobu s Assadom odnedavno a prije toga su se okomili na Kurde, Jezide, novinare i
ostalu svjetsku silu.

Samo jačanje ISIL-a mi djeluje apsurdno, ISIL kao širi prosperitet, doprinosi suživotu,
donosi mir, pa eto da je to tako razumio bih.
Nije mi jasno kako ljude može privući odsjecanje glava kjafirima?
cbrt

#45542 Re: Sirija

Post by cbrt »

Lincoln-Burrows wrote:Neću nikoga posebno citirati ali ovdje se jačanje ISIL-a pripisuje Assadu a to je notorna glupost.
ISIL je u većem sukobu s Assadom odnedavno a prije toga su se okomili na Kurde, Jezide, novinare i
ostalu svjetsku silu.

Samo jačanje ISIL-a mi djeluje apsurdno, ISIL kao širi prosperitet, doprinosi suživotu,
donosi mir, pa eto da je to tako razumio bih.
Nije mi jasno kako ljude može privući odsjecanje glava kjafirima?
cbrt

#45543 Re: Sirija

Post by cbrt »

Mnogo loših vesti za Asada i njegove trupe danas...videćemo kako će se dalje odvijati situacija...gube na sve strane
Challenger__

#45544 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

cbrt wrote:Mnogo loših vesti za Asada i njegove trupe danas...videćemo kako će se dalje odvijati situacija...gube na sve strane
Nisam pratio. Gdje gube danas?
Lincoln-Burrows

#45545 Re: Sirija

Post by Lincoln-Burrows »

cbrt wrote:Naproverena vest ali vredna pažnje (videćemo uskoro dal' je tačna)
https://now.mmedia.me/lb/en/NewsReports ... evacuation
Ovo bi bila strašna vijest u svjetskim medijima, u Deir ez Zoru je armensko stanovništvo i
pokolj nad njima bi bio nastavak pokolja nad Armencima. Armenci su za ISIL krivi samim
time što su Armenci.
sarajevoxxxx

#45546 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

cbrt wrote:Mnogo loših vesti za Asada i njegove trupe danas...videćemo kako će se dalje odvijati situacija...gube na sve strane
Da, vjerovatno u danima pred nama možemo očekivati velike masakre i masovno ubijanje žena i djece kao osvetu za poraze.Ljudi koji nemaju hrabrosti, u biti velike kukavice, svoje gubitke u vojnim operacijama protiv daleko slabijeg protivnika, njima dakle ne preostaje ništa drugo neko sa nekoliko kilometara visine bacati razorne bombe, veliku burad od nekoliko stotina kg napunjenu TNT-om i željezom.

''Ili Asad ili ćemo razoriti, spaliti, uništiti, cijelu Siriju i sve živo''
Challenger__

#45547 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Lincoln-Burrows wrote:Ovo bi bila strašna vijest u svjetskim medijima, u Deir ez Zoru je armensko stanovništvo i
pokolj nad njima bi bio nastavak pokolja nad Armencima.
Ne budi lud. Što se tiče zapada mogu ih sve poklati. Ne samo njih nego sve ostale nemuslimane i nesunite, okom neće trepnuti. Isto važi i za sunite. Vijest za 24 sata i doviđenja.

Zar ti ove 4 godne nisu dovoljne da to shvatiš.
Last edited by Challenger__ on 26/05/2015 17:24, edited 2 times in total.
Fantassin

#45548 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:
Da, vjerovatno u danima pred nama možemo očekivati velike masakre i masovno ubijanje žena i djece kao osvetu za poraze.Ljudi koji nemaju hrabrosti, u biti velike kukavice, svoje gubitke u vojnim operacijama protiv daleko slabijeg protivnika, njima dakle ne preostaje ništa drugo neko sa nekoliko kilometara visine bacati razorne bombe, veliku burad od nekoliko stotina kg napunjenu TNT-om i željezom.

''Ili Asad ili ćemo razoriti, spaliti, uništiti, cijelu Siriju i sve živo''
Sta je ovo... ovo si sad dodao prije je bilo samo unistiti Siriju sad imas i ove nastavke :D
cbrt

#45549 Re: Sirija

Post by cbrt »

Challenger__ wrote:
Nisam pratio. Gdje gube danas?
Alepo, rebeli tvrde kako su odsekli na severu Alepa Centralni zatvor od Shikh Najar industrijskog naselja
Juče su im rebeli na kratko zauzeli 3 jako važna sela u pustinji južno od Alepa od kojih je najvažnije ovo http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.73 ... 2&z=15&m=b a ovi ih povratili (ugrozili im kopnenu vezu sa Alepom) danas je ISIS zauzeo (neki tvrde kako su i to povratili) jedno selo http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.36 ... 6&z=13&m=b i tvrde presekao komunikaciju takođe...jako su tu u lošoj poziciji jer in napadaju i jedni u drugi
ISIS je nezaustavljiv u pustinji izgleda (zauzeli su jedan rudnik fosfora pre neki dan) http://wikimapia.org/#lang=en&lat=34.22 ... 2&z=14&m=b
Izgleda da napad na Arihu samo što nije počeo (za par sati navodno)
Hadi javlja o 40 mrtvih SAA vojnika u neuspelom napadu ovde http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.60 ... 8&z=15&m=b ostali javljaju o 20 poginulih i navodno ne mogu ih izvući...
Pro-režimski tviteraši za sada ćute...ni reči...to govori mnogo

Ovo su navodno zauzeli danas u Alepu (Centralni zatvor je ova gore zgrada po sredini)

Image
walter kurtz

#45550 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

budza wrote:
12,2 miliona potrazuje pomoc kod rezima jer 70 % civila i sada zivi pod rezimom
11,4 Miliona je promijenilo svoj boravak pod naletom rebela
3,8 Miliona nije samo u jordanu i turskoj vec i u siitskom iraku libanonu i iranu
150000 Civila su uglavnom rebeli jer zakonom nisu regulirani kao vojna lica
7,6 Miliona izbjeglih u siriji ( vidjeti stavku jedan)
4500 Skola koje je rezim napravio radi smanjenim kapacitetom
Bolnice koje je rezim napravio takodjer rade smanjenim kapacitetom zbog rebela ;-)
Locked