pjerino wrote:Kao prvo, ovo što sam napisao ne znači da bilo što podržavam ili ne podržavam. Poanta je to da ti stalno svojim konstrukcijama sada već i otvoreno širiš pro-ISIS propagandu, e a to mi se ne sviđa.
Fućka mi se za Asada i njegove, nevazno mi je što pojedina medijska kuća objavi jer znam kako funkcioniraju i u čijem interesu rade.
Svaka a posebno civilna žrtva rata zaslužuje pijetet i žao mi je za sve te nevine žrtve pa na bilo čijoj se strani desile.
nadam se da si bosnjak, pa cu napisati komentar u tom kontekstu.
vi koji ste pretrpeli najvecu ljudsku, civilnu zrtvu za vreme srpsko/hrvatske agresije na bosnu, danas ste ovde napravili takvu klimu, da razvrstavate zrtve na one podobne i manje podobne. kada asada ubije i ubija na desetinu hiljada civila, to je koloteralna steta, a kada ID ubije stotinjak asadovih i dr. vojnika, e to je vec zlocina bez presedana.
ko god ovde napise da je asad zlikovac i najveci konj bliskog istoka, on je zigosani IDovac. evo i ti ovde spominjes nekakvo sirenje ID propagande.
sveopsta klima koju je fabrikovala cionisticka medijska kuhinja, numerisala je ID kao najvece zlo koje poznaje moderna civilizacija, ali vam ta ista (cionisticka) kuhinja nije oduzela razum. ako forsirate humanost i solidaritet, nebi smeli zapostavljati nijednu civilnu zrtvu, a civilnih zrtava u siriji najvise proizvodi rezim u damasku. najveci broj izbeglih i raseljenih je isto rezim u damasku stvorio.
nazalost, nekima ovde je razum u autu.
prema podacima svajcarskog crvenog krsta i islamske humanitarne organizacije (obe imaju sediste u zenevi) za 4 godine rata u siriji:
12,2 miliona stanovnika sirije potrazuje pomoc
11,4 miliona je promenilo svoj stalni boravak
3,8 milona je izbeglo van granice sirije (mahom turska, jordan.)
150 i vise hiljada ubijenih (uglavnom civila)
1,1 milion dece je van domasaja humanitarne pomoci zbog sveopsteg ratnog stanja
7,6 miliona izbeglih u samoj siriji
4500 skola je zatvoreno i pretvoreno u objekte druge namene
60% bolnica i drugih zdrastvenih zadruga radi smanjenim kapacitetom ili je ugaseno.
...
za sve ovo, taj isti tzv civilizovani svet (zapad plus asadovi saveznici) uglavnom optuzju rezim u damasku. i pored svih nedvosmislenih argumenata, mi se ovde godina nemozemo dogovoriti ko je krivac no 1 u siriji, iz razloga zato sto je vecina popusila pricu cionistickih medija.
bosnjaci su ovako jadnu percepciju imali i u vremenu komunizma. tada delom i opravdano, jer je narod sistematski zatupljivan, strasen i proganjan... za razliku od tada, danas bosnjaci imaju slobodu koju su krvlju 60 hiljada mucki ubijenih civila i vojnika platili, ali opet razumom taje.