Lazes da pijes!Opetja033 wrote: Uh. Zato u subotu od ranih jutarnjih sati krece oduzimanje. Ne znam kako cu prezivjeti (ne karikiram, bukvalno mislim). U boljoj smo poziciji jer nam i remi odgovara. Srklet me uhvatio dok ti pisem ovo.
Sirija
- Kikibombona
#44051 Re: Sirija
- Opetja033
#44052 Re: Sirija
Fakat ne kontam sto ti je to toliko cudno?Kikibombona wrote:Lazes da pijes!Opetja033 wrote: Uh. Zato u subotu od ranih jutarnjih sati krece oduzimanje. Ne znam kako cu prezivjeti (ne karikiram, bukvalno mislim). U boljoj smo poziciji jer nam i remi odgovara. Srklet me uhvatio dok ti pisem ovo.![]()
Salim se, ne pijem..................... svaki dan
-
sumirprimus
#44053 Re: Sirija
opet djelimicno tacno,sa dodatkom soli i bujne maste...ne pricam o binladinudječak sa šibicama wrote:Ma da, trebamo vjerovati kako je ISIS nastao spontano, nista sa tim nemaju Katar i Saudi Arabija, americki saveznici na BI... kao i Al Qaida, nastala je slucajno, a Osamu Bin Ladena nije obucila CIA vec KGB... takodje, on je iz pecine isplanirao napade na London, Madrid, New York, Osama i 40 hajduka a CIA sama.
Gdje bi amerikanci muljali i petljali, njihova vanjska politika je inace u zadnjih 70 godina transparentna, osim sto zavode demokraciju sirom svijeta, nista lose ne rade. Duse drage, nema zemlje gdje nisu bacili poneku bombicu, sve zarad demokracije.
aaawwwww
pricam kakoj isusa osnovao izrael,a bagdadi izraelac,agent tajne sluzbe...
to si bar i ti u vise navrata ovde pisao...
-
sumirprimus
#44054 Re: Sirija
pa đihatlija a pijes,ne uklapas se u šablon...Opetja033 wrote:Fakat ne kontam sto ti je to toliko cudno?Kikibombona wrote:Lazes da pijes!Opetja033 wrote: Uh. Zato u subotu od ranih jutarnjih sati krece oduzimanje. Ne znam kako cu prezivjeti (ne karikiram, bukvalno mislim). U boljoj smo poziciji jer nam i remi odgovara. Srklet me uhvatio dok ti pisem ovo.![]()
onaj dio o povrsnosti i diletantizmu...
-
dječak sa šibicama
#44055 Re: Sirija
A ti dokazi da Bagdadi nije izraelski igrac.
-
sumirprimus
#44056 Re: Sirija
ajmo sad malo o sarajevskom derbiju, kad smo vec napisali daj isis osnovo izrael a naoruzala amerika,a bagdadi tajni agent mosada,imaju i slike
il da su isovci americkim oruzjem napali kobane,a kurdi se herojski obranili...
il da razradimo taktiku vec jednom,ljudski potencijali kalamun tambura,nusra gubi rat,a hezbola uzme 30 gradova za dan...
ima toga jos...kolko hos,a nije humor...nego surovba ziblja nacina razmisljanja... pojedinaca...
de ra ti za cijaa snajka cija...
il da su isovci americkim oruzjem napali kobane,a kurdi se herojski obranili...
il da razradimo taktiku vec jednom,ljudski potencijali kalamun tambura,nusra gubi rat,a hezbola uzme 30 gradova za dan...
ima toga jos...kolko hos,a nije humor...nego surovba ziblja nacina razmisljanja... pojedinaca...
de ra ti za cijaa snajka cija...
-
sumirprimus
#44057 Re: Sirija
dječak sa šibicama wrote:A ti dokazi da Bagdadi nije izraelski igrac.
-
Novak20
#44058 Re: Sirija
Najnovije otkriće Al-Jazeere:dječak sa šibicama wrote:Ma da, trebamo vjerovati kako je ISIS nastao spontano, nista sa tim nemaju Katar i Saudi Arabija, americki saveznici na BI... kao i Al Qaida, nastala je slucajno, a Osamu Bin Ladena nije obucila CIA vec KGB... takodje, on je iz pecine isplanirao napade na London, Madrid, New York, Osama i 40 hajduka a CIA sama.
Na osnovu svog istraživanja na terenu smatram da postoji razlog da se vjeruje kako ISIL-ovim borcima u Qalamounu upravlja sirijska obavještajna služba. Prethodnih mjeseci su ISIL-ove snage na frontu Qalamoun preraspoređene duboko u sirijskoj teritoriji i Iraku. Koga interesuje više...
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/as ... dnja-bitka
A i ova im je dobra:
Istražioci i advokati izgradili su predmete ratnih zločina protiv sirijskog predsjednika Bashara al-Assada i ključnih institucija njegovog režima na dokumentima koji su prokrijumčareni iz zemlje, objavljeno je u današnjem izvještaju Komisije za međunarodnu pravdu i odgovornost (CIJA).
Britanski list The Guardian je izvijestio da je CIJA već izgradila tri predmeta protiv režima za zločine protiv čovječnosti i nastavlja prikupljati dokaze, kako protiv režima, tako i protiv opozicije.
Ako te ne zezne CIA, zaje... će te CIJA
Last edited by Novak20 on 14/05/2015 13:05, edited 1 time in total.
- Klavikula
#44059 Re: Sirija
u boljoj ste poziciji, al nemoj da ti nas podmladak zajebe planoveOpetja033 wrote:Uh. Zato u subotu od ranih jutarnjih sati krece oduzimanje. Ne znam kako cu prezivjeti (ne karikiram, bukvalno mislim). U boljoj smo poziciji jer nam i remi odgovara. Srklet me uhvatio dok ti pisem ovo.Klavikula wrote: dobro prodjoste jucer, i vi i mi.
sad u subotu je odluka. vece su vam sanse, al ko zna
-
sumirprimus
#44060 Re: Sirija
ma dje bi nam kraj bijo da niej cije...
bog te...
ko mantra...samo u krug...
cia,isil,izrael,gusteri...sirija...pa u krug...takfir!sta god znacilo
bog te...
-
sumirprimus
#44061 Re: Sirija
inace bitan je i ljudski potencijal,za zauzet bolnicu,jel o tom zboris vezano za bolju poziciju?Klavikula wrote: u boljoj ste poziciji, al nemoj da ti nas podmladak zajebe planove
aaa ti samo ozbiljno i na temu ...
- Opetja033
#44062 Re: Sirija
Dobro, ostavimo po strani da eventualno sirijska obavjestajna sluzba upravlja Isisovcima na Kalamunu. Ne tvrdim i ne vjerujem. Ali je cinjenica da su poceli sa svojom ofanzivom na pobunjenike u isto vrijeme kada i Hizbollah. To je cinjenica.
-
dječak sa šibicama
#44063 Re: Sirija
Bolje receno hraknutisumirprimus wrote:dječak sa šibicama wrote:A ti dokazi da Bagdadi nije izraelski igrac.ma biži, evo letim pa se sapličem..imaju slike pljunuti jehuda...

- Opetja033
#44064 Re: Sirija
Hajmo se za trenutak baviti konspirativnim teorijama. Po meni najveci cionisti, najjaci adut Izraela, Iluminata, gustera, masona, jesuita su ovi koji toliku famu i pricu o njima sire. Jer po njihovoj prici ljudi upravljaju kompletnom planetom, niko im nista ne moze. Nenadjebivi su. Takvu sliku o njima prave. Dakle sire defetizam i ravnodusnost kod ljudi jer sire dojam da se nista ne moze promjeniti, da su ovi nedodirljivi. Haarp, chemtrails. Sve kontrolisu.sumirprimus wrote:ma dje bi nam kraj bijo da niej cije...![]()
bog te...
-
sumirprimus
#44065 Re: Sirija
velis hraknuti?
ja mislim da trebamo glasat..osoba a bagdadi!
legendo,kad je ovo ikad,ko teorija razejbano...
ja mislim da trebamo glasat..osoba a bagdadi!
legendo,kad je ovo ikad,ko teorija razejbano...
-
sumirprimus
#44066 Re: Sirija
o jea bejbe jeaaaaaOpetja033 wrote:Hajmo se za trenutak baviti konspirativnim teorijama. Po meni najveci cionisti, najjaci adut Izraela, Iluminata, gustera, masona, jesuita su ovi koji toliku famu i pricu o njima sire. Jer po njihovoj prici ljudi upravljaju kompletnom planetom, niko im nista ne moze. Nenadjebivi su. Takvu sliku o njima prave. Dakle sire defetizam i ravnodusnost kod ljudi jer sire dojam da se nista ne moze promjeniti, da su ovi nedodirljivi. Haarp, chemtrails. Sve kontrolisu.sumirprimus wrote:ma dje bi nam kraj bijo da niej cije...![]()
bog te...
-
dječak sa šibicama
#44067 Re: Sirija
Ma ja ba, fotomontaza.
KGB snajka, KGB.
KGB snajka, KGB.
-
sumirprimus
#44068 Re: Sirija
dječak sa šibicama wrote:Ma ja ba, fotomontaza.
KGB snajka, KGB.
nikako da ubodes...
-
RepublikanskaGarda
#44069 Re: Sirija
A u isto vrijeme ISIS napada lojalisticke polozaje u Zoru i PalmyriOpetja033 wrote:Dobro, ostavimo po strani da eventualno sirijska obavjestajna sluzba upravlja Isisovcima na Kalamunu. Ne tvrdim i ne vjerujem. Ali je cinjenica da su poceli sa svojom ofanzivom na pobunjenike u isto vrijeme kada i Hizbollah. To je cinjenica.
- DuckZz
#44070 Re: Sirija
Razgovor dva Libanonca čija se braća pripadnici Hezbolaha u Siriji.

-
pjerino
#44071 Re: Sirija
RepublikanskaGarda wrote:Ulazak ISIS- u Mosul nije samo znacio katastrofu za YPG nego i za SAA, pad garnizona u Raqi, Tabqa, ruralni Homs, ruralno podrucje Hame, zanimljivo je da nakon toga ISIS nije imao vecih ofanziva prema FSA niti obrnuto(osim par sporadicnih incidenata), sirijski rat je u mnogo cemu kompliciran i neshvatljiv, sta jee ISIS-u trebao sukob sa kurdima? Nikakve logike niti pameti, polotika ISIS-a je u mnogo cemu neshvatljiva, isto kao sto je neshvatljivo da unatoc svim frontovima koje imaju i dalje opstaju i lansiraju napade
To je glavni faktor.Challenger__ wrote:
ISIL je proxy u koji su ugrađeni interesi nekoliko faktora, među njima i turski. Otud napad na Kurde.
Kurdi odnosno YPG je dobro znao da su oni na redu poslije pada Tabqe, činjenica je da su imali skoro 3 mjeseca da se pripreme, naravno s onim s čime su raspolagali. Naravno da ovo sve što se dešavalo oko Kobanea nije bilo unaprijed isplanirano ali je činjenica da je na kraju sve dobro ispalo po Kurde (u datim okolnostima. Evakuacija civilnog stanovništva je bila planirana, ali nije planirano da ISIS u roku dva tjedna uđe u grad, tako da je zadnjih par dana bila velika panika na granici sa Turskom. ISIS je vrlo lako na otvorenom prostoru probijao crte obrane sa samoubilačkim napadima I tenkovima, tih tenkova nije bilo puno ali Kurdi nisu imali ništa da ih zaustave.
Ops, to je nešto novo u ovom sirijskom ratu, zaštita civila, pa makar to nekima izgledalo kao bežanija ali glave su na ramenima (mogu samo zamisliti što bi im bradonje radili).
- Kikibombona
#44072 Re: Sirija
Paaa.... prica se po forumu da se vehabija.Opetja033 wrote: Fakat ne kontam sto ti je to toliko cudno?
-
sumirprimus
#44073 Re: Sirija
tolko o preciznim ubodima, pro asad strane...Kikibombona wrote:Paaa.... prica se po forumu da se vehabija.Opetja033 wrote: Fakat ne kontam sto ti je to toliko cudno?
-
sumirprimus
#44074 Re: Sirija
to je cudno samo onom ko ne nije cuo za sadamove republikance u odnosu na komsiluk...pjerino wrote:RepublikanskaGarda wrote:Ulazak ISIS- u Mosul nije samo znacio katastrofu za YPG nego i za SAA, pad garnizona u Raqi, Tabqa, ruralni Homs, ruralno podrucje Hame, zanimljivo je da nakon toga ISIS nije imao vecih ofanziva prema FSA niti obrnuto(osim par sporadicnih incidenata), sirijski rat je u mnogo cemu kompliciran i neshvatljiv, sta jee ISIS-u trebao sukob sa kurdima? Nikakve logike niti pameti, polotika ISIS-a je u mnogo cemu neshvatljiva, isto kao sto je neshvatljivo da unatoc svim frontovima koje imaju i dalje opstaju i lansiraju napadeTo je glavni faktor.Challenger__ wrote:
ISIL je proxy u koji su ugrađeni interesi nekoliko faktora, među njima i turski. Otud napad na Kurde.
Kurdi odnosno YPG je dobro znao da su oni na redu poslije pada Tabqe, činjenica je da su imali skoro 3 mjeseca da se pripreme, naravno s onim s čime su raspolagali. Naravno da ovo sve što se dešavalo oko Kobanea nije bilo unaprijed isplanirano ali je činjenica da je na kraju sve dobro ispalo po Kurde (u datim okolnostima. Evakuacija civilnog stanovništva je bila planirana, ali nije planirano da ISIS u roku dva tjedna uđe u grad, tako da je zadnjih par dana bila velika panika na granici sa Turskom. ISIS je vrlo lako na otvorenom prostoru probijao crte obrane sa samoubilačkim napadima I tenkovima, tih tenkova nije bilo puno ali Kurdi nisu imali ništa da ih zaustave.
Ops, to je nešto novo u ovom sirijskom ratu, zaštita civila, pa makar to nekima izgledalo kao bežanija ali glave su na ramenima (mogu samo zamisliti što bi im bradonje radili).
- Opetja033
#44075 Re: Sirija
Palmira:
Trenutno pod kontrolom lojalista: strogi centar grada, sjeverni i jugozapadni dio grada, aerodrom i zatvor. Uspjeli su zaustaviti prodor Isisovaca zadnjih nekoliko sati, medjutim borbe ne jenjavaju.
Zapadni Kalamun Pobunjenici osvojili dva kontrolna punkta u regiji Rankusa, zarobljen tenk oko istog mjesta.
https://www.youtube.com/watch?v=F0WaETAMaqQ
Trenutno pod kontrolom lojalista: strogi centar grada, sjeverni i jugozapadni dio grada, aerodrom i zatvor. Uspjeli su zaustaviti prodor Isisovaca zadnjih nekoliko sati, medjutim borbe ne jenjavaju.
Zapadni Kalamun Pobunjenici osvojili dva kontrolna punkta u regiji Rankusa, zarobljen tenk oko istog mjesta.
https://www.youtube.com/watch?v=F0WaETAMaqQ