Sirija

Locked
Herr Flick

#43126 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Co0l wrote:
Herr Flick wrote:
Co0l wrote:Inace,neko je spominjao nezaposlenost u Siriji pred pocetak demonstracija.Negdje sam citao ili gledao,ne sjecam se vise gdje jer ima tome mozda i dvije godine,da je pred sam pocetak izbijanja demonstracija i nereda u Siriji stopa nezaposlenosti bila na rekordnom nivou i to mahom kod siromasnijeg sloja drustva koji nije bio u semama sa vladajucim strukturama.To se navodilo kao jedan od glavnih razloga nezadovoljstva gradjana.Nakon sto je rezim poceo brutalno da gusi te demonstracije sve je eskaliralo.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

POST GODINE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Co0l

#43127 Re: Sirija

Post by Co0l »

RepublikanskaGarda wrote:
Co0l wrote:Inace,neko je spominjao nezaposlenost u Siriji pred pocetak demonstracija.Negdje sam citao ili gledao,ne sjecam se vise gdje jer ima tome mozda i dvije godine,da je pred sam pocetak izbijanja demonstracija i nereda u Siriji stopa nezaposlenosti bila na rekordnom nivou i to mahom kod siromasnijeg sloja drustva koji nije bio u semama sa vladajucim strukturama.To se navodilo kao jedan od glavnih razloga nezadovoljstva gradjana.Nakon sto je rezim poceo brutalno da gusi te demonstracije sve je eskaliralo.
Istina, najgora situacija je bila u Deir el-Zour-u, Daari i Latakiji, ali svejedno to nije razlog ovomu ćemu svjedočimo danas, da se zbog nezaposlenosti dešava ovo što se dešava u Siriji zamisli sta bi ti bilo u BIH, ili bilo kojoj drugoj zemlji regije, ti ljudi koji su prosvjedovali prvih mjeseci revolucije sigurno nisu zahtjevali građanski rat, kamo sreće da je onda Asad otišao ili da je izvršen neki prevrat, danas se ne bi događalo što se događa
To ti se i zove eskalacija,kao sto sam i napisao.Situacija se postepeno pogorsavala od demonstracija do ovoga sto imamo danas.Nije se to preko noci desilo nego postupno a ukljucivanje stranih elemenata je sve to ubrzalo i pogorsalo.A da su ljudi na svim stranama znali da ce do ovoga doci sigurno bi drugacije postupali ali lako je poslije bitke biti general.
Co0l

#43128 Re: Sirija

Post by Co0l »

Herr Flick wrote:
Co0l wrote:
Herr Flick wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

POST GODINE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ok.
RepublikanskaGarda

#43129 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

To ti se i zove eskalacija,kao sto sam i napisao.Situacija se postepeno pogorsavala od demonstracija do ovoga sto imamo danas.Nije se to preko noci desilo nego postupno a ukljucivanje stranih elemenata je sve to ubrzalo i pogorsalo.A da su ljudi na svim stranama znali da ce do ovoga doci sigurno bi drugacije postupali ali lako je poslije bitke biti general.

Upravo tako, nažalost danas u Siriji profitiraju "fukare", dobri ljudi ginu na svim stranama (osim nusre i isila, to nisu ljudi, kamoli dobri ljudi) dok prijeratni kokošari, kriminalci, debeloguzi generali i pukovnici okreću lovu, netko se čudio odakle okruzenim područjima hrana i municija, e pa sigurno im nepada mana sa neba, nit je FSA terorističko selefijska skupina nit je SAA assadistička tjelesna straža, par debeloguzaca na obje strane vrti lovu dok sitna raja gine za njih, sjetite se 90-ih na ovim prostorima i kolika je bila moć propagande, e sad to pomnožite na 10 potenciju u Siriji, u ovom ratu nema pobjednika, gubitnici su svi a rat će prestat kada ovi iz vana odluče da je dosta, pozz i laku noć svima, malo više osjećaja i humanosti u vašim postovima, nije se lijepo naslađivat sa nečijim razrušenim domovima, poginulim sinovima ili gluposti običnog seljaka koji je do jučer držao vile a danas iz kalaša puca u zrakoprazni prostor :)
Kikibombona

#43130 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Mozda lik ne bomba, mozda je lapo Sirijac, a mozda i bomba....

Malo je cudno da se na temu nije javio nijedan Sirijac. Ja znam jednog i pricao sam sa njim par puta na ovu temu. Rekao mu jedne prilike da se o Siriji pise na Klixu, ali njega to nije zanimalo......

Hocu reci, ima ovdje kod nas prilicno Sirijaca i Iracana koji su ozenili Bosanke.
Klavikula

#43131 Re: Sirija

Post by Klavikula »

prvi tenk je unisten, drugi ostecen.
DuckZz

#43132 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Ma ja ba, jebo tenk, malo zavariš i hajmo opet, what could go wrong ? Ionako iz Tartusa svaki dan novi vojnik spreman za Idlib

Šta su maloumnici što komanduju ovim trupama uopšte mislili ?
"Hajmo poslat 3 tenka na poljanu, vehabo-teroristi kontrolišu sve živo u okolini , valjda nisu tolko ludi da nas gađaju necim 8) :P "

What could possibly go wrong ? I tako svaki dan, bilo gdje, 4 i više godine ...
Sposobnost vojske = 0
Klavikula

#43133 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ne znam da li u Tartusu ima svaki dan vojnik spreman za Idlib i sta misle oni koji komanduju ovim trupama, ali to ne mijenja cinjenicu da je drugi tenk ostecen, a ne unisten.
Co0l

#43134 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ne bude unisten svaki koji bude pogodjen ali isto tako ne bude samo ostecen svaki koji ne plane ili eksplodira.Nekad je i ostecenje dovoljno da je nakon toga neupotrebljiv.Na snimku se ne moze vidjeti stepen ostecenja drugog tenka niti da li je neko od posade ranjen ili ubijen unutar tenka ali se da primjetiti da je tenk naglo usporio nakon pogotka.
Kako god,tri tenka izbacena iz stroja u roku od par minuta a i neko od posade ako je prezivio tesko da ce taj vise uci u tenk.
Kikibombona

#43135 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Jezidi izbjeglice u Rojavi....

Image

KRG mora uciniti maksimalan napor da vrati povjerenje ovih ljudi. Moraju uciniti sve da se oduze za propust koji su napravili, mada unistene ljude i ugasene zivote niko i nista ne moze namiriti....

Jezidi u dosta slucajeva YPG tretiraju kao spasioce a Pesmerge kao izdajnike. To nije dobro....

Svaka cast za YPG sto su pored vlastite nevolje spasavali jezide na Sindzaru, ali opet, Sindzar je u Iraku i treba pripasti irackom Kurdistanu!
Challenger__

#43137 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

exliberal-ex

#43138 Re: Sirija

Post by exliberal-ex »

Zadnja slika je strasna....I sad ce mi doci savoxx , japing I ekipa I reci da su to neodgovorni pojedinci , stvarno poslije ovakvih slika sta covjek da kaze nego da ih treba pobit, zatrat im sjeme ...
Co0l

#43139 Re: Sirija

Post by Co0l »

Haj ne seri,niko ovdje ne podrzava niti glorifikuje spodobe iz ISIS-a,upravo suprotno.
cbrt

#43140 Re: Sirija

Post by cbrt »

Evo i mape gde su otprilike pogođeni oni tenkovi
Image
sumirprimus

#43141 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Assad navodno pobjego u Tartus, još malo i slijedi oslobađanje Damaska
Zna l' se dje je Esma?
zapjevo joj čojko...
Esma, Esma aaaaa bices pjesma
i u ljeta i u studen
aaa meni kako bude :izet:
sumirprimus

#43142 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

RepublikanskaGarda wrote:
Istina, najgora situacija je bila u Deir el-Zour-u, Daari i Latakiji, ali svejedno to nije razlog ovomu ćemu svjedočimo danas, da se zbog nezaposlenosti dešava ovo što se dešava u Siriji zamisli sta bi ti bilo u BIH, ili bilo kojoj drugoj zemlji regije, ti ljudi koji su prosvjedovali prvih mjeseci revolucije sigurno nisu zahtjevali građanski rat, kamo sreće da je onda Asad otišao ili da je izvršen neki prevrat, danas se ne bi događalo što se događa
latakija na obali?jel to taj grad latakija?glavno uporiste vladajuce dinastije?
pa bog te ne mazo,glavna luka,hoteli,ljetovaliste,i to poredis sa nekim pustinjskim zabitima..dje to ima?
Opetja033

#43143 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Lider libanonskih Druza Walid Jumblatt: "Svi oficiri i zvanicnici sirijskog rezima koji su bili odgovorni za ubistvo libanonskog premijera Refika Haririja su sada mrtvi, misteriozno likvidirani".
asurbanipal

#43144 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Image

:lol: :lol: :lol:
asurbanipal

#43145 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Kikibombona wrote:
Hocu reci, ima ovdje kod nas prilicno Sirijaca i Iracana koji su ozenili Bosanke.

Znam jednoga preko facebooka. Mlađi lik, student. Pro-Assadovski je nastrojen.
Opetja033

#43146 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Licno (dakle ne preko FB) poznajem 5-6 Sirijaca, sto ovdje u BiH sto vani. Sve ijedan kontra Assada od prvog dana do danas. Svi sunniti, jedan nosi skromniju bradu a ostali bez. Vecina iz Idliba i okoline.
Kome to bilo sta dokazuje?
walter kurtz

#43147 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Istorija je pokazala da ni 5 minuta nije izdrzao na vlasti vodja koji ima narod protiv sebe
insomnia78

#43148 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:
insomnia78 wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Assad navodno pobjego u Tartus, još malo i slijedi oslobađanje Damaska
Zna l' se dje je Esma?
zapjevo joj čojko...
Esma, Esma aaaaa bices pjesma
i u ljeta i u studen
aaa meni kako bude :izet:
E u Otom slučaju, bra'o za njeg'
ioannes

#43149 Re: Sirija

Post by ioannes »

Opetja033 wrote:Licno (dakle ne preko FB) poznajem 5-6 Sirijaca, sto ovdje u BiH sto vani. Sve ijedan kontra Assada od prvog dana do danas. Svi sunniti, jedan nosi skromniju bradu a ostali bez. Vecina iz Idliba i okoline.
vjerodostojnost te tvoje izjave tendira prem nuli...
primjetio sam da imas veliku kognitivnu disonancu u glavi i da volis
navodit ili cak izmisljat stvari koje trenutno pasu tvom razmisljanju
Opetja033

#43150 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

ioannes wrote:
Opetja033 wrote:Licno (dakle ne preko FB) poznajem 5-6 Sirijaca, sto ovdje u BiH sto vani. Sve ijedan kontra Assada od prvog dana do danas. Svi sunniti, jedan nosi skromniju bradu a ostali bez. Vecina iz Idliba i okoline.
vjerodostojnost te tvoje izjave tendira prem nuli...
primjetio sam da imas veliku kognitivnu disonancu u glavi i da volis
navodit ili cak izmisljat stvari koje trenutno pasu tvom razmisljanju
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Locked