salik79 wrote:Co0l wrote:salik79 wrote:Da je protiv intervencije, zivotom ti garantujem i Velikim Allahom kunem, da bi nas svakodnevno zasipao izvjestajima o civilnim zrtvama u Jemenu. A nije da nema materijala...
Ne smijem ja dalje raspravljat,povuko si Allah kartu

Znas ti i sam da je tako, sa, ili bez karte.
Da znam da je tako a pisem da mislim da nije onda bih bio lazov a to nisam.
Bezveze je uopste porediti Siriju i Jemen jer su te dvije tragedije neuporedive po broju civilnih zrtava.Ne znam kako ocekujes da te svakodnevno zasipa vijestima o stradanju civila u Jemenu kao sto to radi o ovim u Siriji kad,za razliku od Sirije,takva stradanja u Jemenu niti su svakodnevna,niti su toliko masovna niti to traje godinama kao u Siriji.Jeste svaki zivot svetinja ali 1000 mrtvih ne moze biti isto kao 100 hiljada da ga jebes.Pobio je i Boko Haram daleko vise civila nego ova intervencija u Jemenu,treba li sad savoxu nabijat na nos sto ne stavlja snimke i tih zlocina?
Bezveze je traziti od nekog forumasa da se pravda.Ako je iko pokazao neku empatiju prema civilnim zrtvama ovdje to je savox.Lik je znao prenijeti i vijest kada stradaju civili od pobunjenickog granatiranja a to od onih koji sebe smatraju moralnim vertikalama i borcima za istinu neces dozivjeti.Stavise,na vijesti o zlocinu strane koju podrzavaju u najboljem slucaju bi okrivili druge,ako bi uopste i prokomentarisali to ili bi rekli da je to njima podmetnuto i slicno.A nesto ne vidim da njima prigovarate to sto ne osudjuju ubijanje civila po Siriji,barem ne one koje svakodnevno cini rezimska vojska.Osim ako ti civili za vas nisu civili,kao sto prigovarate savoxu.