U Rojavi i dalje zestoke borbe sa velikim brojem zrtava..... Znacajnijih pomjeranja nema!

Gdje se ovo desilo? Koji prelaz? Jesu li ovo bacali kamenje na vojsku?Turska vojska sprijecila ulazak veceg broja Kurda u Rojavu....
Pretpostavljam negdje u Hasaki. Radi se u Kurdima iz grada Bakur, gradu poznatom po 'kurdskom nacionalizmu i separatististickim teznjama'.... Tamo je osnovana i politicka stranka Kurdistanska demokratska partija, koja je u Turskoj zabranjena. Imaju dugu historiju sukoba sa turskim vlastima.Challenger__ wrote: Gdje se ovo desilo? Koji prelaz? Jesu li ovo bacali kamenje na vojsku?
Co0l wrote:Gdje se necu smijat dvojici komedijasa od kojih jedan postavlja a drugi ispituje sta se desava na fotografiji koja je nastala prije jedno pola godine.
Evo jos malo![]()
De ba @kiki slika iz oktobraKikibombona wrote:Pretpostavljam negdje u Hasaki. Radi se u Kurdima iz grada Bakur, gradu poznatom po 'kurdskom nacionalizmu i separatististickim teznjama'.... Tamo je osnovana i politicka stranka Kurdistanska demokratska partija, koja je u Turskoj zabranjena. Imaju dugu historiju sukoba sa turskim vlastima.Challenger__ wrote: Gdje se ovo desilo? Koji prelaz? Jesu li ovo bacali kamenje na vojsku?
Da, doslo je do sukoba sa vojskom!
Moja greska, pogresno sam procitao, valjda se popilo malo vise......Co0l wrote:Gdje se necu smijat dvojici komedijasa od kojih jedan postavlja a drugi ispituje sta se desava na fotografiji koja je nastala prije jedno pola godine.
Evo jos malo![]()

Syria
Near Al Hasakah, four airstrikes struck two ISIL tactical units, destroying two ISIL fighting positions and an ISIL excavator.
Near Dayr Az Zawr, an airstrike struck an ISIL tactical unit, destroying an ISIL vehicle.
Near Kobani, six airstrikes struck an ISIL large and three small tactical units, destroying seven ISIL fighting positions and an ISIL vehicle.
Iraq
Near Bayji, an airstrike struck an ISIL tactical unit, destroying two ISIL fighting positions.
Near Fallujah, an airstrike struck an ISIL tactical unit, destroying an ISIL fighting position.
Near Mosul, an airstrike struck an ISIL defensive position.
Near Ramadi, three airstrikes struck two ISIL tactical units, destroying an ISIL fighting position, and an ISIL resupply cache.
Near Tal Afar, an airstrike struck an ISIL tactical unit, destroying an ISIL vehicle.
Airstrike assessments are based on initial reports. All aircraft returned to base safely.
A u Jemenu?!sarajevoxxxx wrote:Najmanje 60 poginulih civila u okolini Haleba u masakru kojeg su danas počinile snage međunarodne Koalicije!
sarajevoxxxx wrote:Masakr je počinjen u selu Jiir Mahli oje pripada Menbedžu.Od Sarina je udaljeno 15 km i od Ajn al-Araba 55.Među poginulima je i veliki broj djece.
Slike poginulih u masakru
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2159528911
Ma sve pet,samo stavljaj te trebe,stavljo bi im i jaKikibombona wrote:Moja greska, pogresno sam procitao, valjda se popilo malo vise......Co0l wrote:Gdje se necu smijat dvojici komedijasa od kojih jedan postavlja a drugi ispituje sta se desava na fotografiji koja je nastala prije jedno pola godine.
Evo jos malo![]()
Slika je postavljena podsjecanja radi na te dane, tek kada sam otvorio link, shvatio sam.... Moja greska!
Da se iskupim, posto ste vjerovatno zgadjeni od ovih njuski iz Nusre i IF koje nemilice postavlja ljubitelj rugoba, uvazeni kolega Crbt![]()
Ali ima trolanja i kliberenja. Kao, sve je to šega i šala.salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote:Masakr je počinjen u selu Jiir Mahli oje pripada Menbedžu.Od Sarina je udaljeno 15 km i od Ajn al-Araba 55.Među poginulima je i veliki broj djece.
A u Jemenu, izgleda, nema ni civila ni civilnih zrtava...
Pa daj apeluj na jarana Cbrt da ne stavlja ogavne zapustene njuske iz tzv. FSA, Nusre i IF!Co0l wrote:
Ma sve pet,samo stavljaj te trebe,stavljo bi im i ja
Challenger__ wrote:Ali ima trolanja i kliberenja. Kao, sve je to šega i šala.salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote:Masakr je počinjen u selu Jiir Mahli oje pripada Menbedžu.Od Sarina je udaljeno 15 km i od Ajn al-Araba 55.Među poginulima je i veliki broj djece.
Ma 'ta cu ja apelovat,ne mogu ni na sebe apelovat a kamo li na drugeKikibombona wrote:Pa daj apeluj na jarana Cbrt da ne stavlja ogavne zapustene njuske iz tzv. FSA, Nusre i IF!Co0l wrote:
Ma sve pet,samo stavljaj te trebe,stavljo bi im i ja![]()
KOSTA SCURFIELD'S FAMILY PREPARE TO LAUNCH CAMPAIGN IN SUPPORT OF YPG
http://kurdishquestion.com/index.php/ku ... f-ypg.html
Intervju sa majkom stradalog Britanca.....
Sisi jebe i u Jemenu i ne vadi ga.Challenger__ wrote:Ali ima trolanja i kliberenja. Kao, sve je to šega i šala.salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote:Masakr je počinjen u selu Jiir Mahli oje pripada Menbedžu.Od Sarina je udaljeno 15 km i od Ajn al-Araba 55.Među poginulima je i veliki broj djece.
sarajevoxxxx wrote:Al Jazeera:Oko 90 poginulih u današnjem masakru kojeg su počinile snage međunarodne koalicije u okolini Haleba.Više od pola poginulih su žene i djeca.Radi se uglavnom o Kurdima koji se nalaze na tom području koje je pod kontrolom IS-a.