Je li SAA gadjala samu sebe u Kan el Asalu?
To je inace prvi dokumentovan napad hemijskim oruzjem u sirijskom ratu, koji su potvrdili svi zapadni, istocni, juzni i sjeverni izvori.
nemoguće je sa vama razgovarati dok ne raščistite sa sobom..Kikibombona wrote:A kakav je stav Nusre i slicnih kada je u pitanju raznosenje eksplozivom i napadi autobombama na civilne objekte?udrch wrote: Nusra i Škorpioni se ne mogu porediti..jedno je pokret, a drugo jedinica..
pojedine jedinice Nusre koje su počinile zločine i što je dokumentovano mogu se porediti..
i među njima nema razlike..
drago mi je da si napisao ovo siluju, ubijaju, pale, zare, pljackaju..sve ovo isto radi za tebe regularna armija, samo treba dodati ravnjaju artiljerijom, aviobombama, raketama i ubijaju hemijskim oružjem..
iako je poređenje Nusre više za poređenja sa nekim našim jedinicama ili jedinicama HVO-a..
s druge strane SAA se u našoj zemlji može porediti samo sa VRS-om, a Bašar sa Karadžićem ili Mladićem..
Zar ne vidis Udrch da oni promoviraju zlocin, mrznju, podjele...
Poslije njih moze ostati samo STETA.
U BiH je bila jedna takva formacija. Apsolutno minorna u odnosu na ostale jedinice. Mozes pretpostaviti na sta bi sada BiH licila da je takvih bilo 30 - 40% u redovima ABiH.udrch wrote: nemoguće je sa vama razgovarati dok ne raščistite sa sobom..
nije Tanović svoj film zbog kojeg je dobio oskara slučajno bazirao na pitanju: "ko je počeo rat"..
isto sebi pitanje trebate postaviti kada je Sirija u pitanju..
nemam ja dileme oko Nusre, naprotiv, nisam ljubitelj ni miroljubivih tekfirija, a da ne govorim o naoružanim..
mediji pišu o onome što je njima zanimljivo, pa tako i Nusra dolazi u prvi plan..
apsolutno je daleko od toga da su oni tamo glavni..
da su korisni u borbi protiv najvećeg ubice u toj napaćenoj zemlji, nema sumnje..i treba ih iskoristiti maksimalno, jer su učinkoviti i razorni po zločinačku narodnu arapsku armiju..
uzmi naše mudžahedine..više se danas priča o njima nego o petom korpusu..da ne spominjem poređenje Mudžahedini - Crni labudovi..prema medijima i forumima i onim koji nisu bili ovdje tokom rata ovi prvi su razvaljivali, a za Crne labudove će postaviti pitanje "hu iz ju"..a svako ko je bio ovdje zna kako je bilo..
ja i govorim da je to vaš najveći problem..Kikibombona wrote:U BiH je bila jedna takva formacija. Apsolutno minorna u odnosu na ostale jedinice. Mozes pretpostaviti na sta bi sada BiH licila da je takvih bilo 30 - 40% u redovima ABiH.udrch wrote: nemoguće je sa vama razgovarati dok ne raščistite sa sobom..
nije Tanović svoj film zbog kojeg je dobio oskara slučajno bazirao na pitanju: "ko je počeo rat"..
isto sebi pitanje trebate postaviti kada je Sirija u pitanju..
nemam ja dileme oko Nusre, naprotiv, nisam ljubitelj ni miroljubivih tekfirija, a da ne govorim o naoružanim..
mediji pišu o onome što je njima zanimljivo, pa tako i Nusra dolazi u prvi plan..
apsolutno je daleko od toga da su oni tamo glavni..
da su korisni u borbi protiv najvećeg ubice u toj napaćenoj zemlji, nema sumnje..i treba ih iskoristiti maksimalno, jer su učinkoviti i razorni po zločinačku narodnu arapsku armiju..
uzmi naše mudžahedine..više se danas priča o njima nego o petom korpusu..da ne spominjem poređenje Mudžahedini - Crni labudovi..prema medijima i forumima i onim koji nisu bili ovdje tokom rata ovi prvi su razvaljivali, a za Crne labudove će postaviti pitanje "hu iz ju"..a svako ko je bio ovdje zna kako je bilo..
Nusra i slicni jesu u prvom planu, to je potvrdio i forumas Abu Sakar koji je dosta upucen u sirijski rat. Grad Raku (jedini veci grad pod kontrolom 'pobunjenika') po svim raspolozivim informacijama drze Islamska drzava Iraka i Levanta i formacije slicne ideologije. Pojedini generali tzv. 'FSA' su pogubljeni od istih. Dakle, zamisli da su u Bihacu glavnu rijec vodile formacije 'Islamska drzava Bosne i Sandzaka', 'Alahova sablja' i druge.
I po izvjestajima forumasa Saxxx jasno je da glavnu rijec u operacijama vode formacije sline ideologije koju promoviraju Islamska drzava Iraka i Levanta ili Nusra. Iznad svakog njegovog komentara stoji da su u akciji sudjelovale formacije koje bastine vrijednosti pomenutih formacija. Nigdje ni rijeci o FSA.
Procitaj tekst i nadji laz, neistinu, podvalu, ... Ostavi se komentarisanja portalaJa Sam Odavle wrote:Ponovo sam se uvjerio koje je advance smece od portala.kekec wrote:"Sirija je do početka destabilizacije 10 godina bilježila konstantan gospodarski rast - BDP utrostručen, nezaposlenost smanjena, bez dugova MMF-u"
Jos vise na:
http://www.advance.hr/vijesti/analiza-s ... ova-mmf-u/
ko ovo podrzava u kuci mu spavalihipphop wrote:"Blago se sirijskom narodu kada Assada posalju u vjecna lovista!"![]()
Zar je moguce da ovakav OLOS, LESINARE mogu pojedinci podrzavati.
Jebem te zivote, sta sve picka moze izbaciti!
Procitao sam teks na advancetu, progledao, i ponovo se uvjerio kako je advance.hr TESKO smece od portala.kekec wrote:Procitaj tekst i nadji laz, neistinu, podvalu, ... Ostavi se komentarisanja portalaJa Sam Odavle wrote:Ponovo sam se uvjerio koje je advance smece od portala.kekec wrote:"Sirija je do početka destabilizacije 10 godina bilježila konstantan gospodarski rast - BDP utrostručen, nezaposlenost smanjena, bez dugova MMF-u"
Jos vise na:
http://www.advance.hr/vijesti/analiza-s ... ova-mmf-u/![]()
"Ruski ekspertski izveštaj pokazuje da je improvizovano oružje korišćeno u hemijskom napadu blizu sirijskog grada Alepo u martu slično onom koje prave pobunjenici, saopštilo je u sredu rusko Ministarstvo spoljnih poslova."
http://www.slobodnaevropa.org/archive/n ... d=25095967
Evo ti jos:
"Kad cenzori marširaju"
http://www.bhdani.com/arhiva/240/t24017.shtml
P r ogledaj !
Zbog sebe samog
Svaki treći dan pogođen magacin oružja municije. Izgleda da ih oni imaju više nego mi kladionica ilisarajevoxxxx wrote:- Hims: FSA granatira položaje Šebihe i režimskih snaga u naseljima. Ikrime, al Zehra, Vadi al Zeheb, u gradu Himsu. Također, pogođen je magacin oružja, eksplozije odjekuju u Himsu, grad je u dimu.
mogu se kladit da je ovaj emir prije par dana kupio biciklo kod mene,., i da se voza sarajevom,.,ima nekoga jos u gorazdu,.,., il bas lici na ovogamadesa wrote:ko ovo podrzava u kuci mu spavalihipphop wrote:"Blago se sirijskom narodu kada Assada posalju u vjecna lovista!"![]()
Hajde neka i njega neko nesta upita.emanacija wrote:bivsi kongresmen Ron Paul protiv intevencije na Siriju, CNN http://edition.cnn.com/video/?/video/us ... uigley.cnn "americki narod misli kao i ja, ovo mirise na irak, ovo je korak prema Iranu".
a ovi abu-al-banat jal to njeki konvertit iz Banata?madesa wrote:ko ovo podrzava u kuci mu spavalihipphop wrote:"Blago se sirijskom narodu kada Assada posalju u vjecna lovista!"![]()
Pa i spavam u kući a ne po klupama.madesa wrote:ko ovo podrzava u kuci mu spavalihipphop wrote:"Blago se sirijskom narodu kada Assada posalju u vjecna lovista!"![]()
Mladen se već žali nešto...nije mu nešto dobro kaže..nazovi čovjeka hizmeti malo, sad mu suho simpatisanje nije od pomoćiHerr Flick wrote:Bravooo Mladene
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hahahahah zambaklija baš me nasmija...vala kako je krenulo ništa me ne bi začudilo...od baje malog knindže do baje velikog džematlije: https://www.youtube.com/watch?v=R8IwsCq ... e=youtu.bezambaklija wrote:a ovi abu-al-banat jal to njeki konvertit iz Banata?madesa wrote:ko ovo podrzava u kuci mu spavalihipphop wrote:"Blago se sirijskom narodu kada Assada posalju u vjecna lovista!"![]()
![]()
takvi su najpogodniji, ne moraju ni brijat braducaco_sarajevo wrote:hahahahah zambaklija baš me nasmija...vala kako je krenulo ništa me ne bi začudilo...od baje malog knindže do baje velikog džematlije: https://www.youtube.com/watch?v=R8IwsCq ... e=youtu.bezambaklija wrote: a ovi abu-al-banat jal to njeki konvertit iz Banata?![]()
("I halvu nana sprema")