Sirija
-
cbrt
#39101 Re: Sirija
Evo video sa strane SAA iz Idliba
https://www.youtube.com/watch?v=x8waDkUVZPY
Pogledajte samo kako stoje zbijeni, kako pucaju u vazduh ili gde li (a garantujem da ni onu zgradu u daljini nisu obezbedili te da ako im neko tamo uđe počistiće ih kao zečeve)
https://www.youtube.com/watch?v=x8waDkUVZPY
Pogledajte samo kako stoje zbijeni, kako pucaju u vazduh ili gde li (a garantujem da ni onu zgradu u daljini nisu obezbedili te da ako im neko tamo uđe počistiće ih kao zečeve)
-
sarajevoxxxx
#39102 Re: Sirija
Džejš El-Feth:17 vojnika pripadnika režimskih vojnih formacija poginulo u zgradi u kojoj su se nalazili nakon što je dignuta u zrak na istoku Idliba
- DuckZz
#39103 Re: Sirija
Nije da ne vjerujem, možda i jest tako, ali pošto smo navikli da vidimo jedno 5 snimaka i slika kod pobunjenika kad napreduju jedno 10 metara i zauzmu uličnu lampu, moraš barem neki izvor stavit.arman1 wrote:Puno dezinformacija. Jenda od informacija koja je relativno validna da su helikopteri SAA u predveče napravili dobar posao. U maomentu kad je pucala linija kod neke predione(prevod nejasan) helikopteri su u 4 naleta pomeli veću grupicu rebela koja se našla na otvorenom.
Dokaz da su svi tu u 5 grama, osim kadra koji jeobučavan u rusiji i iranu.
U ovakvoj situaciji su pro-SAA kanali skloni takvom pisanju, iste stvari sam procitao 1,2 dana, 24 sata prije nego što su pobunjenici zauzeli grad Bosra Sham, gdje je jedno 10 takvih stranica jedno te isto pisalo "haha itdd 100 mrtvi pobunjenika svi se povlace itd itd" a desi se upravo suprotno.
Ne kažem da pobunjenici ne pišu dezinformacije.
Obicno to ovako izgleda (ukoliko nema slika/snimaka),
1. "GrupaX" odbila sve napade "GrupeY" na grad "Ime grada"
Sutradan
2."GrupaX" povratila sve položaje koje je izgubila jucer.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#39104 Re: Sirija
Informacija je validna jer je sa strane terorista jedna od hordi tražila hitno da im se dostavi nešto jače od PAM-ova kako bi se obračunali sa helikopterima.cbrt wrote:Jest, dok im padaju ključni kontrolni punktovi oko i na prilazima gradu nijedan helikopter se ne pojavljuje a sad ih odjednom povaljaše na čistini u sred grada...naivno kolega...arman1 wrote:Puno dezinformacija. Jenda od informacija koja je relativno validna da su helikopteri SAA u predveče napravili dobar posao. U maomentu kad je pucala linija kod neke predione(prevod nejasan) helikopteri su u 4 naleta pomeli veću grupicu rebela koja se našla na otvorenom.
Svi tamo imaju dobrih momenata. Ono što ih hebe je sinhronizacija i strateegija koja se nije mijenjala zadnjih 500 godina.
- Challenger__
#39105 Re: Sirija
Joj tebe Kapetane...husein_kapetan wrote:Ma apsolutno nije problem u "režimu" i njegovim nosiocima i u nekakvim lažno serviranim alternativana već u bazilarnoj percepciji osnovnih ljudskih vrijednosti generalno, Hiljaditi put ću ponoviti- zašto efekte pod nos gurate kao da uzrok ne postoji...!! Niko od nas nije u posjedu nekakvih univerzalnih istina i niko nema pravo reći znam da "oni" jesu ili nisu.. kolika neosnovana samouvjerenost.. šta bolan mi znamo.. I prestanite bolan servirati laži o nekakvoj diktaturi kao metodu vladavine u Siriji i istoj kao razlogu "pobune".. A ono što je Sirija prije ovog bolesnog rata bila više nikada biti neće tamam da im direktno onaj Saud, Thani, Erdogan, i onaj mali jordanac pola svoga poklone..
- Challenger__
#39106 Re: Sirija
UKRATKO: Pojma oni nemaju.
- Co0l
#39107 Re: Sirija
Upravo ti ignorises uzrok i fokusiras se na posljedicu u vidu raznih ISIL-a i inih bradatih majmuna koji su u Siriji aktuelni tek unazad godinu-dvije.A iste je i sam diktator u Iraku svojevremeno finansirao i slao.husein_kapetan wrote:Ma apsolutno nije problem u "režimu" i njegovim nosiocima i u nekakvim lažno serviranim alternativana već u bazilarnoj percepciji osnovnih ljudskih vrijednosti generalno, Hiljaditi put ću ponoviti- zašto efekte pod nos gurate kao da uzrok ne postoji...!! Niko od nas nije u posjedu nekakvih univerzalnih istina i niko nema pravo reći znam da "oni" jesu ili nisu.. kolika neosnovana samouvjerenost.. šta bolan mi znamo.. I prestanite bolan servirati laži o nekakvoj diktaturi kao metodu vladavine u Siriji i istoj kao razlogu "pobune".. A ono što je Sirija prije ovog bolesnog rata bila više nikada biti neće tamam da im direktno onaj Saud, Thani, Erdogan, i onaj mali jordanac pola svoga poklone..Co0l wrote:
To je lazna dilema koju promovise Asadov rezim a na koju se je,ko somovi na udice,upecala vecina onih koji na temi podrzavaju taj rezim.Kad se tako postave stvari vecina onih koji su rodjeni i odrasli na nasem podneblju ce odabrati da navija za sirijskog kasapina,sto je i razumljivo jer im je bliza diktatura olicena u kultu licnosti nego diktatura vjerskog fanatizma.Medjutim,stvar je u tome sto se,namjerno ili iz neznanja,presucuje da vecina sirijskog naroda nije ni za jednu od te dvije opcije i jednu od njih,zavisno u kojem dijelu Sirije se nalaze,mora,silom prilika,da trpi jer su preslabi da se bore protiv njih.
- husein_kapetan
#39108 Re: Sirija
Onda.. orijentišući se po tvome i "najdemokratskiji" svjetski sistemi su mnogo veći "režimi" od ovog sirijskog i to doslovce na globalnom nivou ... mu miša pa danas se nezna ni ko pije ni ko plaća a niko nikoga zbog tog za uši ne vuče..da su i stotinu ovih agencija imali.. ipak mentori ovog "proljeća" su mnoooogo.. spremniji..Co0l wrote:Nema ko tamo organizovati nesto tako.Rezim je sistematski godinama radio na eliminaciji svakog koga je smatrao potencijalnim protivnikom a tada obicno sposobni,oni koji bi mogli nesto organitzovati,prvi stradaju.Nisu 16 obavjestajnih sluzbi imali samo da bi se od Izraela odbranili.Oni sto su preostali su previse indolentni da bi nesto pokrenuli.Kikibombona wrote:Zasto ta vecina o kojoj govoris ne izrodi vojnu formaciju o kojoj govoris?Co0l wrote:
To je lazna dilema koju promovise Asadov rezim a na koju se je,ko somovi na udice,upecala vecina onih koji na temi podrzavaju taj rezim.Kad se tako postave stvari vecina onih koji su rodjeni i odrasli na nasem podneblju ce odabrati da navija za sirijskog kasapina,sto je i razumljivo jer im je bliza diktatura olicena u kultu licnosti nego diktatura vjerskog fanatizma.Medjutim,stvar je u tome sto se,namjerno ili iz neznanja,presucuje da vecina sirijskog naroda nije ni za jednu od te dvije opcije i jednu od njih,zavisno u kojem dijelu Sirije se nalaze,mora,silom prilika,da trpi jer su preslabi da se bore protiv njih.
Amerika i Turska su dali sve od sebe da podrze neke slicne mangupe, ali im se pokusaj rasprsio kao pjena od sapunice.
Kako je ABiH ostala u dobroj mjeri sekularna, multietnicna, multikonfesionalna...?
Da je vecina bila za islamizam, nema sumnje da bi se ABiH nazvala Vojska islama ili nesto tome slicno.
Opet pravis gresku gledajuci Siriju kroz nasu prizmu.Neuporedivo je to.
-
cbrt
#39109 Re: Sirija
A odakle ti to znaš...prodali ti fazon na nekoj pro-SAA stranici...kad budu pominjali helikoptere ja ću to ovde i napisati jer pratim rebelske tviteraše a cenim da ih ti ne pratišarman1 wrote:Informacija je validna jer je sa strane terorista jedna od hordi tražila hitno da im se dostavi nešto jače od PAM-ova kako bi se obračunali sa helikopterima.cbrt wrote:Jest, dok im padaju ključni kontrolni punktovi oko i na prilazima gradu nijedan helikopter se ne pojavljuje a sad ih odjednom povaljaše na čistini u sred grada...naivno kolega...arman1 wrote:Puno dezinformacija. Jenda od informacija koja je relativno validna da su helikopteri SAA u predveče napravili dobar posao. U maomentu kad je pucala linija kod neke predione(prevod nejasan) helikopteri su u 4 naleta pomeli veću grupicu rebela koja se našla na otvorenom.
Svi tamo imaju dobrih momenata. Ono što ih hebe je sinhronizacija i strateegija koja se nije mijenjala zadnjih 500 godina.
- Opetja033
#39110 Re: Sirija
Samo lihvarocionisti i njihove internetske horde mogu predratnu Siriju nazvati diktaturom. Ergo, slobodarskom covjecanstvu je poznato da je stepen direktne demokratije u Siriji prije rata bio veci od onog u Svicarskoj.
- Arteta
#39111 Re: Sirija
U odnosu na "Islamsku drzavu" to jeste Svicarska.Opetja033 wrote:Samo lihvarocionisti i njihove internetske horde mogu predratnu Siriju nazvati diktaturom. Ergo, slobodarskom covjecanstvu je poznato da je stepen direktne demokratije u Siriji prije rata bio veci od onog u Svicarskoj.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#39112 Re: Sirija
Definitivno ne pratimo iste izvore. Lijepo bi bilo da propratiše izvore iz nama "bratske" turske.cbrt wrote: A odakle ti to znaš...prodali ti fazon na nekoj pro-SAA stranici...kad budu pominjali helikoptere ja ću to ovde i napisati jer pratim rebelske tviteraše a cenim da ih ti ne pratiš
- insomnia78
#39113 Re: Sirija
Tako su pisali i za aerodrom
Satrala ih avijacija, 'iljade mrtvih, spalili ih u pustinji...
Satrala ih avijacija, 'iljade mrtvih, spalili ih u pustinji...
- Opetja033
#39114 Re: Sirija
U odnosu na Mongoliju, Istocni Timor je fudbalska velesila. Sto ne mijenja cinjenicu da su i jedni i drugi zesca karina.Arteta wrote:U odnosu na "Islamsku drzavu" to jeste Svicarska.Opetja033 wrote:Samo lihvarocionisti i njihove internetske horde mogu predratnu Siriju nazvati diktaturom. Ergo, slobodarskom covjecanstvu je poznato da je stepen direktne demokratije u Siriji prije rata bio veci od onog u Svicarskoj.
- Co0l
#39115 Re: Sirija
Nije problem u broju tajnih sluzbi,problem je u tome kako su ih koristili protiv svojih gradjana.husein_kapetan wrote:Onda.. orijentišući se po tvome i "najdemokratskiji" svjetski sistemi su mnogo veći "režimi" od ovog sirijskog i to doslovce na globalnom nivou ... mu miša pa danas se nezna ni ko pije ni ko plaća a niko nikoga zbog tog za uši ne vuče..da su i stotinu ovih agencija imali.. ipak mentori ovog "proljeća" su mnoooogo.. spremniji..Co0l wrote:
Nema ko tamo organizovati nesto tako.Rezim je sistematski godinama radio na eliminaciji svakog koga je smatrao potencijalnim protivnikom a tada obicno sposobni,oni koji bi mogli nesto organitzovati,prvi stradaju.Nisu 16 obavjestajnih sluzbi imali samo da bi se od Izraela odbranili.Oni sto su preostali su previse indolentni da bi nesto pokrenuli.
Ali,nije to nikakvo cudo, jer sirijske tajne sluzbe i njihova vojska i nisu stitili drzavu i gradjane nego rezim.Ako ne vjerujete meni pitajte Klavikulicu
Sto se tice zapadnih demokratija,bez da ulazim u raspravu po cemu se sve razlikuju od Sirije-nesto se ne sjecam da sam i o njima pisao afirmativno pa da mi ih stavljas na dusu.
-
sarajevoxxxx
#39116 Re: Sirija
Nasrallah iznenađen odlukom palestinske vlade koja je podržala vojnu operaciju u Jemenu, i rekao kako nema logike u tome 
- husein_kapetan
#39117 Re: Sirija
Kakogod.. ipak veći od bilo koje realnosti na Bliskom Istoku i među arapima uopšte..Čak tada veći i od današnjeg Turskog..Opetja033 wrote:Samo lihvarocionisti i njihove internetske horde mogu predratnu Siriju nazvati diktaturom. Ergo, slobodarskom covjecanstvu je poznato da je stepen direktne demokratije u Siriji prije rata bio veci od onog u Svicarskoj.
- Opetja033
#39118 Re: Sirija
Sve ijedan susjed Sirije ima veci stepen demokratije. Bez izuzetka. Porediti tursku demokratiju (felericnu ali ipak demokratiju) sa brutalnim i sektaskim rezimom je neumjesno. Zaista nemam namjeru ulaziti u diskusiju po ovom pitanju. Jednostavno nema nikakvog smisla.husein_kapetan wrote:Kakogod.. ipak veći od bilo koje realnosti na Bliskom Istoku i među arapima uopšte..Čak tada veći i od današnjeg Turskog..Opetja033 wrote:Samo lihvarocionisti i njihove internetske horde mogu predratnu Siriju nazvati diktaturom. Ergo, slobodarskom covjecanstvu je poznato da je stepen direktne demokratije u Siriji prije rata bio veci od onog u Svicarskoj.
- husein_kapetan
#39119 Re: Sirija
Nećemo cijepati dlaku gradeći se nekakvim finalitetima van dometa nas običnih smrtnika, nisam ni mislio spočitavati bilo šta već povući načelnu paralelu.. i gdje je molim te ova vrsta službe na "usluzi" građanima...?? Jedan.. samo jedan banalni primjer mi navedi..Co0l wrote:Nije problem u broju tajnih sluzbi,problem je u tome kako su ih koristili protiv svojih gradjana.husein_kapetan wrote:Onda.. orijentišući se po tvome i "najdemokratskiji" svjetski sistemi su mnogo veći "režimi" od ovog sirijskog i to doslovce na globalnom nivou ... mu miša pa danas se nezna ni ko pije ni ko plaća a niko nikoga zbog tog za uši ne vuče..da su i stotinu ovih agencija imali.. ipak mentori ovog "proljeća" su mnoooogo.. spremniji..Co0l wrote:
Nema ko tamo organizovati nesto tako.Rezim je sistematski godinama radio na eliminaciji svakog koga je smatrao potencijalnim protivnikom a tada obicno sposobni,oni koji bi mogli nesto organitzovati,prvi stradaju.Nisu 16 obavjestajnih sluzbi imali samo da bi se od Izraela odbranili.Oni sto su preostali su previse indolentni da bi nesto pokrenuli.
Ali,nije to nikakvo cudo, jer sirijske tajne sluzbe i njihova vojska i nisu stitili drzavu i gradjane nego rezim.Ako ne vjerujete meni pitajte Klavikulicu
Sto se tice zapadnih demokratija,bez da ulazim u raspravu po cemu se sve razlikuju od Sirije-nesto se ne sjecam da sam i o njima pisao afirmativno pa da mi ih stavljas na dusu.
-
Avetinho
#39120 Re: Sirija
Rusija i Kuba.husein_kapetan wrote: Nećemo cijepati dlaku gradeći se nekakvim finalitetima van dometa nas običnih smrtnika, nisam ni mislio spočitavati bilo šta već povući načelnu paralelu.. i gdje je molim te ova vrsta službe na "usluzi" građanima...?? Jedan.. samo jedan banalni primjer mi navedi..
- Co0l
#39121 Re: Sirija
Svugdje u civilizovanom svijetu takvim sluzbama je zadatak zastita gradjana i drzave.husein_kapetan wrote:Nećemo cijepati dlaku gradeći se nekakvim finalitetima van dometa nas običnih smrtnika, nisam ni mislio spočitavati bilo šta već povući načelnu paralelu.. i gdje je molim te ova vrsta službe na "usluzi" građanima...?? Jedan.. samo jedan banalni primjer mi navedi..Co0l wrote: Nije problem u broju tajnih sluzbi,problem je u tome kako su ih koristili protiv svojih gradjana.
-
sarajevoxxxx
#39122 Re: Sirija
Kvart Al-Thawra u gradu Idlibu također pao u ruke boraca sirijske opozicije
http://wikimapia.org/29070728/al-Thawra
http://wikimapia.org/29070728/al-Thawra
- Challenger__
#39123 Re: Sirija
* digresija: Hassan Nasrallah agresiju na Jemen naziva američko-saudijskom.
- Co0l
-
Avetinho
#39125 Re: Sirija
... u kojoj rado ucestvuje i Sisojev Egipat.Challenger__ wrote:* digresija: Hassan Nasrallah agresiju na Jemen naziva američko-saudijskom.