Sirija
- Klavikula
#38426 Re: Sirija
nista, komentariso japinov post pa izbriso. nije bitno 
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#38427 Re: Sirija
Tri pripadnika SAA od kojih je jedan slovenački instruktor(jadna mu majka koga slovenci podučavaju) osuđeni su na po 2 mjeseca zatvora zbog extremnog kršenja discipline i ugrožavanja bezbjednosti. Pomenuti trojac je na ratištu u okolini Damaska napravio tzv selfie na kojem su u pozadini 2 pripadnika is par sekundi prije nego što su ih ustrijelili. Ova grupa (SAA) je napravila zasjedu večoj skupini terorista koja je primječena kako se pokušava provući iza linija vladinih snaga. Ustrijeljeni teroristi su bili izvidnica i u momentu kad su se našli na liniji vatre jedan od osuđenih vojnika je "opalio" selfie koji je kasnije objavio na svom blogu.
- Maystor
- dragma
- Vozim: Pješe
#38429 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:Naravno, a koga zanima više o detaljima zbog čega su Iran i Hezbollah skinuti sa američkih crnih listi može pročitati u najnovijem godišnjem izvještaju američke administracije.Fantassin wrote:Dalje o ovoj temi se mozete informisati na oficijelnim stranicama US State Department-a,na kojima se nalaze aktualne liste aktivnih teroristickih organizacija i zemalja koje podrzavaju terorizam,kao i liste organizacija koje su skinute sa liste.
Ne popuštaju ni jedan ni drugi.
Legende...
- Fantassin
#38430 Re: Sirija
- husein_kapetan
#38431 Re: Sirija
Nego..
Nikako da upratim čiji je ono predator oboren u širem području Latakije.. turski ili američki?
Nikako da upratim čiji je ono predator oboren u širem području Latakije.. turski ili američki?
- Co0l
#38432 Re: Sirija
Reko Maystor da je turski,znaci da je americki 
- dječak sa šibicama
#38433 Re: Sirija
Solidna reportaza, samo zaboravio je ili ne zna, da je jedan slican ako ne i gori rat, vec bio na tom prostoru. U susjednom Libanonu, gdje ga i danas ISIS pokusava opet izazvati.Maystor wrote:Fotoreportaža iz Sirije, Zoran Marinović:
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/eksklu ... 76803.html
Libanon nema povrsinu Sirije, broj zrtava i izbjeglica je manji jer Sirija je puno veca zemlja, ali libanonski rat je bio bukvalno rat svih protiv svih. U Siriji se bar nesto zna, SAA i Hezbollah nikada nece zaratiti medjusobno, samo primjer... u Libanonu je bukvalno ratovao svako protiv svakoga, a frakcija, vojski i milicija je bilo 15 ili 20, tesko je nabrojati.
I sto je najgore, trajao je 15 godina. Sirija ima rat "tek" cetvrtu godinu.
- Maystor
#38434 Re: Sirija
Imao sam i ranije forumskih priljepaka, ali tvoja opsesija mojim forumskim djelovanjem je jedinstvena.Co0l wrote:Reko Maystor da je turski,znaci da je americki
Da si samo malo manje pokvaren, pozvao bih te na neko od mojih predavanja. Ali eto - imas forum pa analizar sta je Maystor rek'o, mislio, prenio ...
- Maystor
#38435 Re: Sirija
Nema sluzbene potvrde, vjerovatno americki koji je poletio iz Turske (Incirlik).husein_kapetan wrote:Nego..
Inace, SAA ne puca na americke avione, ovaj vjerovatno nije bio "najavljen".
- Co0l
#38436 Re: Sirija
Tvoja umisljenost da si nekom bitan da je opsjednut tobom i jest ono sto je smjesno,cak i smjesnije od tvojih upisa.Maystor wrote:Imao sam i ranije forumskih priljepaka, ali tvoja opsesija mojim forumskim djelovanjem je jedinstvena.Co0l wrote:Reko Maystor da je turski,znaci da je americki
Da si samo malo manje pokvaren, pozvao bih te na neko od mojih predavanja. Ali eto - imas forum pa analizar sta je Maystor rek'o, mislio, prenio ...
- Maystor
#38437 Re: Sirija
Statistika je egzaktna nauka. Poslije svakog mog posta pokušavaš reći nešto pametno, a ne umiješ. U početku si ispadao smiješan, sada si već patetičan.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#38438 Re: Sirija
Možda je samo zaljubljen u tebeMaystor wrote:Imao sam i ranije forumskih priljepaka, ali tvoja opsesija mojim forumskim djelovanjem je jedinstvena.Co0l wrote:Reko Maystor da je turski,znaci da je americki
-
sumirprimus
#38439 Re: Sirija
ajte ba uvenuce narcis beli...samodopadajte se na pp
al eno i na indexu ovo sto saxx prica...
sta bi ko su ovi MEM?jel to kakva zajebancija,il po vama relevantno?
al eno i na indexu ovo sto saxx prica...
-
sumirprimus
#38440 Re: Sirija
nego,ko da se sjecam,da ste nekad objavili dacsu rebeli ubili ovog generala..mahmud abu araj..tako nekako jele?
e sad otkud ovo..ko djems bond...
e sad otkud ovo..ko djems bond...
Exclusive: The spy who fooled the Assad regime
In a highly successful double-cross, a senior army officer from the Assad regime secretly gave Western-backed rebels vital intelligence that led to critical losses for government forces in southern Syria.
The defeat at Tal Al Harra, an electronic warfare station 50 kilometres south of Damascus, sent president Bashar Al Assad’s mukhabarat, or secret police, on a hunt for the source of the leaks and resulted in the killing of dozens of military personnel wrongly accused of treason.
The fog of conspiracy unleashed by the secret defection of General Mahmoud Abu Araj also helped spread discord between regime forces and their Iranian allies – and may have inadvertently played a role in the undoing of one of the Middle East’s most infamous intelligence chiefs, Syria’s Rustom Ghazalah.
-
sarajevoxxxx
#38441 Re: Sirija
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=808197sumirprimus wrote:ajte ba uvenuce narcis beli...samodopadajte se na pp
al eno i na indexu ovo sto saxx prica...![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#38442 Re: Sirija
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”em11r wrote:
Pitao sam te nesto, sto nam ovde prodajes muda pod bubrege a drkas na to sto se muslimani medjusobno ubijaju picko cifutska.
» em11r
-
joe_black
#38443 Re: Sirija
Dragi, zlonamjerni savoxxxx...Ovaj izvjestaj nema veze Sa onim sto ti pokusavas podvalit...sarajevoxxxx wrote:http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=808197sumirprimus wrote:ajte ba uvenuce narcis beli...samodopadajte se na pp
Procitaj dobro barem Jos 20 puta pa ces skontat...
-
Chaush
#38444 Re: Sirija
Naravno da nema Joe, ali zato ovo ima itekakve veze sa svim ovim krvoprolicima od Libije,Sirije, Egipta, Tunisa itd.joe_black wrote:Dragi, zlonamjerni savoxxxx...Ovaj izvjestaj nema veze Sa onim sto ti pokusavas podvalit...sarajevoxxxx wrote:http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=808197sumirprimus wrote:ajte ba uvenuce narcis beli...samodopadajte se na pp
Procitaj dobro barem Jos 20 puta pa ces skontat...
- fosna2014
-
sarajevoxxxx
#38447 Re: Sirija
Jah kako je dobro Sirijcima što nema mrskih nato udara kao u Libiji. Ljepota, tu i tamo masakri po sto ili dvijesto poginulih, bitno je da nije kao u LibijiChaush wrote:
Naravno da nema Joe, ali zato ovo ima itekakve veze sa svim ovim krvoprolicima od Libije,Sirije, Egipta, Tunisa itd.
- salik79
#38448 Re: Sirija
Kompletirano opkoljenje terorista u Halebu
SAHARTV- Sirijska vojska je uspjela preuzeti sjeverni teritorij grada Haleba te prekinuti i posljednju putanju slanja pomoći teroristima.
Sirijska vlada je objavila kako su državne snage ove zemlje spremne u potpunosti preuzeti nadzor nad strateškim područjima Handarat koji vode prema gradu Halebu.
Na osnovu istog izvještaja kompletirano je zauzimanje Haleba te su poraženi svi pobunjenici.
Nakon što su sirijske vojne jedinice ušle na područje Handarat prekinut je i posljednji put slanja oružja i hrane pobunjenicima koji su preko Turske dobivali potrebnu logistiku.
I sirijska takozvana Grupa borbe za ljudska prava smještena u Londonu je priznala ovakav razvoj situacije te u svom izvještaju navodi: Sirijska vojska je nakon 10 dana borbe sa Frontom Al-Nusra uspjela stići u selo Handarat.
- salik79
#38449 Re: Sirija
Ko sije, opet sektase po Libijisarajevoxxxx wrote:Jah kako je dobro Sirijcima što nema mrskih nato udara kao u Libiji. Ljepota, tu i tamo masakri po sto ili dvijesto poginulih, bitno je da nije kao u LibijiChaush wrote:
Naravno da nema Joe, ali zato ovo ima itekakve veze sa svim ovim krvoprolicima od Libije,Sirije, Egipta, Tunisa itd.
-
sarajevoxxxx
#38450 Re: Sirija
Pa evo vidimo po ovoj očiglednoj vojnoj intervenciji Irana u Siriji da se od početka narod nije pitao već Kasim Sulejmani i ljudi poput njega.salik79 wrote:Ko sije, opet sektase po Libijisarajevoxxxx wrote:Jah kako je dobro Sirijcima što nema mrskih nato udara kao u Libiji. Ljepota, tu i tamo masakri po sto ili dvijesto poginulih, bitno je da nije kao u LibijiChaush wrote:
![]()