Sirija

Locked
Challenger__

#38376 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Obama: ISIS je nenamjerna posljedica Bushove administracije

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/svij ... nistracije
Da ponovim: Priča za malu djecu.

Postokupacioni pokret otpra u Iraku je bio nacionalistički i nesektaški. Onda su okupatori u priču uvukli AQ da bi unijeli sektaški razdor, razbili pokret otpora i na kraju zavladali sa njim.

_____

Laže klepmavi, samo tako.
Last edited by Challenger__ on 17/03/2015 18:49, edited 1 time in total.
dragma
Vozim: Pješe

#38377 Re: Sirija

Post by dragma »

Grad Sarmin u Ildib provinciji. U jučerašnjoj eksploziji barel bombe stradao veći broj civila. Postoje indicije da su barel bombe sadržavale kanistere ispunjene hlornim gasom. Bila istina ili ne, slike su užasavajuće i neko će jednog dana morati odgovarati za ovo i slične zločine.

Trenutak eksplozije bombe, nazire se žućkasto-zeleni dim koji ukazuje na prisustvo hlora.

Ostatci bombe, kanister za koji se sumnja da je sadržavao hlor.

Pružanje prve pomoći nastradalima.

Nevine žrtve

Challenger__

#38378 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Onda lažljivi licemjer, a Nobelovac, "Izražava brigu" za budućnost Libije. Pa mater mu jebem odvratnu, nije Bush sjebao Libiju nego njegova administracija i njegovi evropski "partneri"...

Koja je to licemjerna gamad, nemam riječi.
dragma

#38379 Re: Sirija

Post by dragma »

Vraćaj staru sliku @Chelli :-D ;-)
Fantassin

#38380 Re: Sirija

Post by Fantassin »

dragma wrote:Vraćaj staru sliku @Chelli :-D ;-)
Jes navikli smo :mrgreen:
Challenger__

#38381 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Hoću: Samo da isfuram Matrix trip.

:wink:
insomnia78

#38382 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Fantassin wrote:Aha.. shaam org ... doduse pouzdaniji su od Al Bradatija :D
Može li ovaj izvor :-)

http://www.newsweek.com/iran-and-hezbol ... lks-314073
A moze li ovaj :D oficijelna stranica Americke vlade:
http://m.state.gov/md123085.htm

http://m.state.gov/mc14151.htm

Kolutaj okicama i dalje :D
Ma to njima jos nisu rekli :D
husein_kapetan

#38383 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

dragma wrote:Vraćaj staru sliku @Chelli :-D ;-)
Jes vala...meći staru sliku.. vako' te nepoznam odma'
sarajevoxxxx

#38384 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Fantassin wrote:Aha.. shaam org ... doduse pouzdaniji su od Al Bradatija :D
Može li ovaj izvor :-)

http://www.newsweek.com/iran-and-hezbol ... lks-314073
A moze li ovaj :D oficijelna stranica Americke vlade:
http://m.state.gov/md123085.htm

http://m.state.gov/mc14151.htm

Kolutaj okicama i dalje :D
Vijest je objavio i iranski presstv kao i mnoge druge agencije

http://www.presstv.ir/Detail/2015/03/16 ... st-threats

Ne znam šta je čudno u vijesti? Pa Amerika je Irak na tacni prepustila Iranu.Jučer izjavili da žele pregovarati sa Asadom. Bombarduju isil, nusru, napadaju zajedno na Tikrit Martin i Kasim se savršeno slažu, sve besprijekorno funkcioniše. Šta ti nije jasno? Zbog čega te toliko pogodilo američko iransko prijateljstvo, pa ne možeš da vjeruješ da su Iran i Hezbollah skinuti sa crnih US terorističkih listi?
ioannes

#38385 Re: Sirija

Post by ioannes »

Challenger__ wrote:Onda lažljivi licemjer, a Nobelovac, "Izražava brigu" za budućnost Libije. Pa mater mu jebem odvratnu, nije Bush sjebao Libiju nego njegova administracija i njegovi evropski "partneri"...

Koja je to licemjerna gamad, nemam riječi.
teski oblik licemjerja...
Maystor

#38386 Re: Sirija

Post by Maystor »

Oborena strana letjelica iznad Latakije. Navodno turski Predator.

[youtube]4jhZLifLExE[/youtube]
Last edited by Maystor on 17/03/2015 21:13, edited 2 times in total.
Fantassin

#38387 Re: Sirija

Post by Fantassin »

@Sarajevoxxx. .. jel to oces da vjerujem tebi ili svojim ocima.... budi ozbiljan ne provaljuj gluposti kad je jasno da nemaju veze sa zivotom... dao sam ti linkove zvanicne americkog state department a na kojima imas listu organizacija koje Amerika smatra teroristickim kao i listu zemalja koje podrzavaju terorizam.Lista je aktuelna i pokazuje ti da lupas gluposti... i sad jos ustrajavas u tome.
dragma

#38388 Re: Sirija

Post by dragma »

Maystor wrote:Oborena strana letjelica iznad Latakije. Navodno turski Predator.
http://imgur.com/a/xpjNH

sarajevoxxxx

#38389 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:@Sarajevoxxx. .. jel to oces da vjerujem tebi ili svojim ocima.... budi ozbiljan ne provaljuj gluposti kad je jasno da nemaju veze sa zivotom... dao sam ti linkove zvanicne americkog state department a na kojima imas listu organizacija koje Amerika smatra teroristickim kao i listu zemalja koje podrzavaju terorizam.Lista je aktuelna i pokazuje ti da lupas gluposti... i sad jos ustrajavas u tome.
Ja sam citirao agencije, vijest je prenijela i iranska presstv o čemu pričaš živ bio :?
em11r

#38390 Re: Sirija

Post by em11r »

Fantassin wrote:@Sarajevoxxx. .. jel to oces da vjerujem tebi ili svojim ocima.... budi ozbiljan ne provaljuj gluposti kad je jasno da nemaju veze sa zivotom... dao sam ti linkove zvanicne americkog state department a na kojima imas listu organizacija koje Amerika smatra teroristickim kao i listu zemalja koje podrzavaju terorizam.Lista je aktuelna i pokazuje ti da lupas gluposti... i sad jos ustrajavas u tome.

Kako ce ti brat bibi ovo podnijet, izborna frka, sad i ovo
Fantassin

#38391 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:
Ja sam citirao agencije, vijest je prenijela i iranska presstv o čemu pričaš živ bio :?
?
Malo prije ubacujes svoj komentar i blebetas na to navodno uklanjanje Hezbollaha i Irana sa liste terorista/podrzavalace terorizma i onda brbljas o toj "koaliciji amerike i itana" i stavljas linkove od nekih agencija...
na sto ti ja stavljam link Americkog state departmenta na kojemu su liste o kojima pricas...

Sada odjednom ti kao samo "citiras agencije" i pitas o cemu ja pricam... kada nekog citiras onda ne ubacujes svoje misljenje koje je formirano kao da su ti linkovi objavili cinjenicu a ne laz ocitu Ili su pogresno protumaceni.
em11r

#38392 Re: Sirija

Post by em11r »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:
?
Malo prije ubacujes svoj komentar i blebetas na to navodno uklanjanje Hezbollaha i Irana sa liste terorista/podrzavalace terorizma i onda brbljas o toj "koaliciji amerike i itana" i stavljas linkove od nekih agencija...
na sto ti ja stavljam link Americkog state departmenta na kojemu su liste o kojima pricas...

Sada odjednom ti kao samo "citiras agencije" i pitas o cemu ja pricam... kada nekog citiras onda ne ubacujes svoje misljenje koje je formirano kao da su ti linkovi objavili cinjenicu a ne laz ocitu Ili su pogresno protumaceni.
Pitao sam te nesto, sto nam ovde prodajes muda pod bubrege a drkas na to sto se muslimani medjusobno ubijaju picko cifutska.
insomnia78

#38393 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ameri su "izgubili kontrolu" nad jednim "predatorom" iznad Sirije
Najverovatnije nad Latakijskom lukom
Izvor: Barbara Starr
bogoljub

#38394 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Politika islamske republike Iran po pitanju Sirije se pokazala veoma dobra i uspješna, respekt!!! :thumbup:
sarajevoxxxx

#38395 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:
?

Kakvu crnu laž, o čemu govoriš?
sarajevoxxxx

#38396 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Prije desetak dana Savjet bezbjednosti je usvojio rezoluciju broj 2209 kojom se oštro osuđuje upotreba hemijskog oružja u Siriji, da bi Asad baš kao i svaki put iz obijesti, mržnje, narugao se cijelom svijetu i ponovo kukavički barel-bombama koje su sadržavale bojne utrove bombardovao grad Sarmin u Idlibu.

Pred očima cijelog svijeta Asad bez ikakvog straha ponavlja isti zločin kojeg je počinio 21.08.2013. u Istočnoj Guti u Damasku kada je usmrtio na stotine djece i žena a poslije lagao da se radi o djeci iz Latakije a ne o stanovnicima iz Istočne Gute.

Sarmin, Idlib jedno od desetina djece koja su jučer poginula odnosno ranjena nakon Asadovog bombardovanja barel-bombama sirijskog grada Sarmin u Idlibu.Inače po izvještajima nevladinih organizacija Asad je do sada usmrtio 20 000 djece i oko 5 miliona protjerao.

Image
Fantassin

#38397 Re: Sirija

Post by Fantassin »

@sarajevoxxx
Na zvanicnoj listi moze se viditi da Iran kao zemlja koja podrzava a hezbolah kao ter. organizacija nisu uklonjeni.State department nije nikada objavio niti dao izjavu da uklanja iste sa liste.. znaci da to sto ti navodis sa tih svojih "izvora" nije tacno tj. to je laz.
insomnia78

#38398 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Nemojte ba ove slike djece
DuckZz

#38399 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Image

Pripadnici "ne mogu da ime skontam", ubili tri pukovnika Sirijske vojske prije par dana. Inače, ova grupa se nalazi na dijelovima Alepa i Latakije koje pobunjenici ne kontrolišu.
Lt. Mihael Hilal
Lt. Thamer dovri
Lt. Sabria Murad

Imena vjerovatno nisam dobro napisao, to nije ni toliko bitno.
sarajevoxxxx

#38400 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:@sarajevoxxx
Na zvanicnoj listi moze se viditi da Iran kao zemlja koja podrzava a hezbolah kao ter. organizacija nisu uklonjeni.State department nije nikada objavio niti dao izjavu da uklanja iste sa liste.. znaci da to sto ti navodis sa tih svojih "izvora" nije tacno tj. to je laz.
Koji ba mojih izvora, o čemu govoriš živ bio :lol: RT moj izvor? Al Mayadin moj izvor? Al Manar moj izvor? Al-akhbar itd? :-)
Locked