Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#38076 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Šerif je jedan od mnogobrojnih Sirijaca koji su izbjegli iz sirijske provincije Dera.Sada Ima 14 godina a ranjen je maju 2014. kada je na njegovu kuću pala barel-bomba.Tom prilikom poginuo mu je dedo i nana, majka mu je ostala bez noge, a njegova dva brata i sestra su također tom prilikom ranjeni.Nakon ranjavanja Šerif je prebačen u bolnicu koja se nalazi u jordanskom gradu Remsi, gdje je proveo četiri mjeseca, i imao sedam operacija.Nakon što je ušao u program organizacije Ljekari bez granica premješten je u Amman gdje je imao dvije neurološke operacije.Geleri su Šerifa pogodili u glavu, i potrebne su još dodatne operacije na glavi, ruci, i na nogama.

Image

http://www.thesyriannetwork.net/
Fantassin

#38077 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:Šerif je jedan od mnogobrojnih Sirijaca koji su izbjegli iz sirijske provincije Dera.Sada Ima 14 godina a ranjen je maju 2014. kada je na njegovu kuću pala barel-bomba.Tom prilikom poginuo mu je dedo i nana, majka mu je ostala bez noge, a njegova dva brata i sestra su također tom prilikom ranjeni.Nakon ranjavanja Šerif je prebačen u bolnicu koja se nalazi u jordanskom gradu Remsi, gdje je proveo četiri mjeseca, i imao sedam operacija.Nakon što je ušao u program organizacije Ljekari bez granica premješten je u Amman gdje je imao dvije neurološke operacije.Geleri su Šerifa pogodili u glavu, i potrebne su još dodatne operacije na glavi, ruci, i na nogama.

Image

http://www.thesyriannetwork.net/
Sramota sta ti koristis u propagandne svrhe..
sarajevoxxxx

#38078 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Trenutak kada je danas pala barel-bomba na grad Dera El-Beled u sirijskoj provinciji Dera:

Kikibombona

#38079 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

100 zarobljenika pobjeglo iz ISILovog zatvora u gradu Bab, nedaleko od Alepa. Od tog broja 30 je pripadnika YPG

http://rudaw.net/english/middleeast/syria/10032015

Amerika ce podrzati mirovni proces Turske i PKK

http://rudaw.net/english/middleeast/turkey/10032015
sarajevoxxxx

#38080 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje dva učenika poginula i veliki broj ranjenih nakon današnja dva zračna udara Asadovih snaga na školu u okolini Damaska:

Ulazak učenika u sklonište:

Image
sarajevoxxxx

#38081 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sirijke u izbjegličkim centrima na jugu Turske prolaze kurseve šivenja a nakon toga uz saradnju turskih humanitarnih organizacija otvaraju pogone i proizvode Serdžade.

Image

http://hara.fm/content/%D8%B3%D9%88%D8% ... 9%8A%D8%A7
Fantassin

#38082 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:Sirijke u izbjegličkim centrima na jugu Turske prolaze kurseve šivenja a nakon toga uz saradnju turskih humanitarnih organizacija otvaraju pogone i proizvode Serdžade.

Image

Jel samo serdzade proizvode ili ?
Kikibombona

#38083 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Sirijke u izbjegličkim centrima na jugu Turske prolaze kurseve šivenja a nakon toga uz saradnju turskih humanitarnih organizacija otvaraju pogone i proizvode Serdžade.

Image

Aj nesto pozitivno :thumbup:
sarajevoxxxx

#38084 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Izvještaj organizacija za nadgledanje ljudskih prava u Siriji:Do sada 103 civila poginula u bombardovanjima međunarodne koalicije
Fantassin

#38085 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:Izvještaj organizacija za nadgledanje ljudskih prava u Siriji:Do sada 103 civila poginula u bombardovanjima međunarodne koalicije
Medjunarodna koalicija zlocinci gadjaju civile i napadaju branioce ljudskih prava ISIS... kakvi zlocinci i sljam :D :lol: gadjaju navodecim bombama civile namjerno ... oce da ubijaju sunite :lol:
sarajevoxxxx

#38086 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

- Nakon oslobađanja sela Handarat i tvornice lijekova u sjevernoj okolini Haleba, sela Baškoj i Sejfat u okruženju snaga sirijske opozicije.

- Snage sirijske opozicije u jutrošnjem žestokom napadu u okolini Latakije u brdima Devrin zauzeli strateške lokacije.

- Somalija uvela vize za Sirijce :-)

- Organizacija islamska država uhvatila 20 zatvorenika koji su nedavno pobjegli iz zatvora u gradu Al Bab u halebu.
bvcx

#38087 Re: Sirija

Post by bvcx »

Fantassin wrote:Oko cega se ljudi ubijaju.. :-)
Meksička sapunica....
Novak20

#38088 Re: Sirija

Post by Novak20 »

sarajevoxxxx wrote:-

- Organizacija islamska država uhvatila 20 zatvorenika koji su nedavno pobjegli iz zatvora u gradu Al Bab u halebu.
Jadna im majka, ne bih im bio u koži.
Naslovnica

#38089 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

Novak20 wrote:
sarajevoxxxx wrote:-

Jadna im majka, ne bih im bio u koži.
Nadam se da će onih preostalih 80-tak uspjeti da im izmakne i dočea se slobode.
Akibh

#38090 Re: Sirija

Post by Akibh »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:Izvještaj organizacija za nadgledanje ljudskih prava u Siriji:Do sada 103 civila poginula u bombardovanjima međunarodne koalicije
Medjunarodna koalicija zlocinci gadjaju civile i napadaju branioce ljudskih prava ISIS... kakvi zlocinci i sljam :D :lol: gadjaju navodecim bombama civile namjerno ... oce da ubijaju sunite :lol:
Jarane, smiri dozivljaj... Malo je reci da su ti glupi komentari.
moke_31

#38091 Re: Sirija

Post by moke_31 »

Akibh wrote:
Fantassin wrote:
Jarane, smiri dozivljaj... Malo je reci da su ti glupi komentari.
Ja sam sa ga sad prijavio i moderaciji nakon onog posta o sirijkama koje prave serdžade.

Dođem na ovu temu da pročitam koju vijest i onda moram čitati njegove moronske komentare, kao da nije dovoljno što čitam užasne vijesti o desetinama poginulih svaki dan.
sumirprimus

#38092 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

moke_31 wrote:
Ja sam sa ga sad prijavio i moderaciji nakon onog posta o sirijkama koje prave serdžade.

Dođem na ovu temu da pročitam koju vijest i onda moram čitati njegove moronske komentare, kao da nije dovoljno što čitam užasne vijesti o desetinama poginulih svaki dan.
tužibabo!
Fantassin

#38093 Re: Sirija

Post by Fantassin »

moke_31 wrote:

Ma jel ti citas uzasne vijesti.... kako dirljivo od tebe.Ja sam postavio pitanje jel samo sedzade proizvode ... i ti to prijavio :lol:

Sto se tice humorostickog elementa prema sarajevoxxx postovima.. isti proizlaze iz cinjenice da navedeni vecinom plasira lazi,propagandu (i to lose kvalitete),relativizira zlocine,ocito je pristalica ISISove ideologije iako to nece da prizna.
moke_31

#38094 Re: Sirija

Post by moke_31 »

Fantassin wrote:
moke_31 wrote:

Ma jel ti citas uzasne vijesti.... kako dirljivo od tebe.Ja sam postavio pitanje jel samo sedzade proizvode ... i ti to prijavio :lol:

Sto se tice humorostickog elementa prema sarajevoxxx postovima.. isti proizlaze iz cinjenice da navedeni vecinom plasira lazi,propagandu (i to lose kvalitete),relativizira zlocine,ocito je pristalica ISISove ideologije iako to nece da prizna.
Za svoje infantilne pokušaje satirizacije Saxxx-a i njegovih komentare imaš njegov inbox tako da mi ostali ne moramo čitati tvoje odvratne pokušaje humorisanja na vijestima o bombardovanjima, masakrima i sl.

Dakle, ti nam kao razotkrivaš Saxxx-ovu propagandu, ni manje ni više svojim "humorom" :-) :-) Mi svi ostali, retardirani i ništa ne kontamo, jel de?

Idi liječi se dok još nije kasno....
sarajevoxxxx

#38095 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Borci sirijske opozicije u selu Handarat u Halebu, iza njih zastava Hezbollaha:

Image
Akibh

#38096 Re: Sirija

Post by Akibh »

Fantassin wrote:
moke_31 wrote:

Suplja, da ne idemo u off.
Ljudi ginu, ima stotine hiljada zrtava, milioni raseljenih, desetine gradova u rusevinama...Nije ti ovo tema za zezanciju...
Fantassin

#38097 Re: Sirija

Post by Fantassin »

moke_31 wrote:
Fantassin wrote:
moke_31 wrote:

Za svoje infantilne pokušaje satirizacije Saxxx-a i njegovih komentare imaš njegov inbox tako da mi ostali ne moramo čitati tvoje odvratne pokušaje humorisanja na vijestima o bombardovanjima, masakrima i sl.

Dakle, ti nam kao razotkrivaš Saxxx-ovu propagandu, ni manje ni više svojim "humorom" :-) :-) Mi svi ostali, retardirani i ništa ne kontamo, jel de?

Idi liječi se dok još nije kasno....
A ti si kao glasnogovornik svih ostalih jel :D budi siguran da ima ljudi koji primaju vijesti zdravo za gotovo.I da dodam meni jest smijesna vecina postova sarajevoxxx iz prije navedenih razloga.Forum je mjesto gdje se ljudi ukljucuju u rasprave i pisu komentare ,odgovore itd.Ja nisam obavijesten da si ti kupio forum pa da ti je to "babovina" da govoris sta ko ima da pise i kako to da pise.
cbrt

#38098 Re: Sirija

Post by cbrt »

sarajevoxxxx wrote:Borci sirijske opozicije u selu Handarat u Halebu, iza njih zastava Hezbollaha:

Image
Evo ga ovde taj toranj za vodu (na donjoj slici je gornji žuti kvadrat i vidi se u pozadini)
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.29 ... 5&z=19&m=b

Rebeli objavljuju kako su zauzeli selo Handarat
https://www.youtube.com/watch?v=BMRiQ_G ... e=youtu.be

Image
Challenger__

#38099 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Krajem februara, pripadnici ISIL-a su oteli 300 Asiraca, uglavnom žene i djecu u dolini rijeke Khabur, provincija Hasaka:

Image
ISIS militants have kidnapped an estimated 300 people from a string of villages along the Khabur River. The residents here are mostly Assyrian, an indigenous Christian people, and the area has long been controlled by Kurdish militias. Villages have changed hands several times in recent weeks as Kurdish, Arab Muslim and Christian groups have joined forces against the Islamic State attacks.
Kakva je sudbina ovih ljudi? Šta se dešavalo u međuvremenu? Razmjenjeni, ubijeni, nestali?
zrakomlat

#38100 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Challenger__ wrote:...
Vratija se Šime :thumbup:
Locked