Sirija

Locked
Hafis

#35176 Re: Sirija

Post by Hafis »

Klavikula wrote:jos se raspravlja ko je pobijedio 2006 :D
ako pogledate ciljeve jedne i druge strane sve ce biti kristalno jasno. Hezbollah svoje ispunio, IDF nije
Ne znam. Uvijek se poslije burne fešte pravi inventura da se vidi je ostvareni promet isplatio razbijanje posuđa i čaša.
Kada se sumiraju i uporede ljudske i materijalne štete, (a ni gubitci Hezbolaha nisu zanemarljivi) zaključak je da bi još takva 2-3 slična okršaja dovelado nestanka Libana kao države a Hezbolaha kao organizacije.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Izraelsko- ... i_rat_2006.
mirsek

#35177 Re: Sirija

Post by mirsek »

sarajevoxxxx wrote:Uvijek sam pisao da je Hezbollah odlucan, ali ne u situacijama jedan na jedan. Vec ono avioni poravnaju i ti se usetas. SAA ni tako nije uspjevala, i to je to.

Ta prica o neotvaranju drugog fronta je nevidjeni bezobrazluk, i sramota kakvu odavno nismo vidjeli.

Bolesni jadnici, bombama od 500 kg na zene i djecu, a protiv protivnika koji im je ravan biraju vrijeme i mjesto odgovora. Kukavicluk bez presada, nista tako ne frustrira kao ova njihova kukavicka prica.
Koji su to hezbollahovi avioni ravnali 2006. godine ?
Odakle hezbollahu avio bombe od 500 kg i daj mi neki snimak ili relevantan tekst gdje se osudjuje hezbollah zbog ubijanja zena i djece ?
Sa druge strane hoces li da vidis snimke tvog postovanog izrahella koji avionima ubija djecu bombama od 500 kg i kako njihovi avioni ravnaju civile po Libanu i Gazi ? 8-)
SVI OSTALI KOJI BI DA PSUJU NEKA NE REAGUJU NA OVE NEHUMANE I BEZOČNE PODMETAČINE I PODVALE IZ PROPAGANDNE KUHINJE LJUBITELJA CIONISTA I VEHABIJA SAVOXXX-A.
Nije vrijedan bana. :thumbup:
Challenger__

#35178 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ama... Vehabocionistima Hezbollah nabio komplekse od kojih ne mogu da se oporave. Presmješno.
mirsek

#35179 Re: Sirija

Post by mirsek »

Hafis wrote:
ako pogledate ciljeve jedne i druge strane sve ce biti kristalno jasno. Hezbollah svoje ispunio, IDF nije
Ne znam. Uvijek se poslije burne fešte pravi inventura da se vidi je ostvareni promet isplatio razbijanje posuđa i čaša.
Kada se sumiraju i uporede ljudske i materijalne štete, (a ni gubitci Hezbolaha nisu zanemarljivi) zaključak je da bi još takva 2-3 slična okršaja dovelado nestanka Libana kao države a Hezbolaha kao organizacije.

Zamisli da su rusi pravili inventuru u Staljingradu ili Kursku.
Kad ce treći ? Vidim poblijedile one zastave od sunca i istrosenosti po hercegovini a i tisina neka .
Da ne cekate novu vladu FBIH i šolde da bi nastavili kmečati ?
Treba raditi i izbjegavati placanje poreza. Nema nafake od kmecanja o izmisljenoj ugrozbi.
Hafis

#35180 Re: Sirija

Post by Hafis »

mirsek wrote:
Hafis wrote:

Zamisli da su rusi pravili inventuru u Staljingradu ili Kursku.
Kad ce treći ? Vidim poblijedile one zastave od sunca i istrosenosti po hercegovini a i tisina neka .
Da ne cekate novu vladu FBIH i šolde da bi nastavili kmečati ?
Treba raditi i izbjegavati placanje poreza. Nema nafake od kmecanja o izmisljenoj ugrozbi.
Eto ti pameti :novine:

Sestro, tisuću puta sam vam rekao primajte samo s odgovarajućim uputnicama. Ovo vam je zadnja opomena.
mirsek

#35181 Re: Sirija

Post by mirsek »

Hafis wrote:
Eto ti pameti :novine:

Sestro, tisuću puta sam vam rekao primajte samo s odgovarajućim uputnicama. Ovo vam je zadnja opomena.
Tisuću mi titovih najmladjih generala, bio sam siguran da sam i posljednji put ostavio pare na pultu pored kreveta.
Provjeri sa dotičnom osobom ponovo. :bih:
I da, pozdravi sestru. 8)
Hafis

#35182 Re: Sirija

Post by Hafis »

Postovani gosn Mirsek Croatofobić,ćutim vaš internektualizam, poznat mi je i nažalost nedostižan, kao i vaši plivački uspjesi i magnetno rezonantna privlačnost kod suprotnog spola.
mirsek

#35183 Re: Sirija

Post by mirsek »

Hafis wrote:Postovani gosn Mirsek Croatofobić,ćutim vaš internektualizam, poznat mi je i nažalost nedostižan, kao i vaši plivački uspjesi i magnetno rezonantna privlačnost kod suprotnog spola.
Da ne bude da je samo do mene i novca, po ispovjedi u tišini sobe sam saznao da je ipak riječ o osobi sa predfrontalnom lobotomijom
Bog da mi prosti dušu, nisam onaj koji koristi takve prilike i da sam znao ne bi kunem se.
Zbog savjesti ostavio sam više šoldi nego što piše u cjeniku na pultu pa mi to može biti blago oproštenje.
sarajevoxxxx

#35184 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

mirsek wrote:
sarajevoxxxx wrote:Uvijek sam pisao da je Hezbollah odlucan, ali ne u situacijama jedan na jedan. Vec ono avioni poravnaju i ti se usetas. SAA ni tako nije uspjevala, i to je to.

Ta prica o neotvaranju drugog fronta je nevidjeni bezobrazluk, i sramota kakvu odavno nismo vidjeli.

Bolesni jadnici, bombama od 500 kg na zene i djecu, a protiv protivnika koji im je ravan biraju vrijeme i mjesto odgovora. Kukavicluk bez presada, nista tako ne frustrira kao ova njihova kukavicka prica.
Odakle hezbollahu avio bombe od 500 kg i daj mi neki snimak ili relevantan tekst gdje se osudjuje hezbollah zbog ubijanja zena i djece ?
Sa druge strane hoces li da vidis snimke tvog postovanog izrahella koji avionima ubija djecu bombama od 500 kg i kako njihovi avioni ravnaju civile po Libanu i Gazi ? 8-)
SVI OSTALI KOJI BI DA PSUJU NEKA NE REAGUJU NA OVE NEHUMANE I BEZOČNE PODMETAČINE I PODVALE IZ PROPAGANDNE KUHINJE LJUBITELJA CIONISTA I VEHABIJA SAVOXXX-A.
Nije bacio Hezbollah bombe od 500 kg, ali se bori i ratuje zajedno sa vojskom koja masakrira sirijske civile sa tim velikim bombama.Oni su jedan tim, jedna ekipa, zajedno igraju, sramota SAA je i sramota Hezbollaha pogotovo što jedni druge brane, čuvaju itd.

Jednostavno oni su jedna od strana u sukobu šiita i sunita.U Siriji su jer brane šiite, brane kabur Zejnebin, šiitske vrijednosti.Ni Hezbollah ne postavlja puno pitanja je li to tamo FSA, Nusra, ili ISIL, za njih je sve to isto, baš kao i ovdje na forumu gdje za mnoge postoje samo dvije strane, eventualno Kurdi kao treća i to je to.

Zatim Hezbollah nikad nije osudio masakriranje civila, pretjeranu upotrebu sile od strane Asada, naprotiv, Nasrallahova retorika je ista ona koju koristi Asad, odnosno Sistani, i irački premijer Ibadi.Ili Asad ili ćemo razoriti cijelu Siriju! Ili Asad ili niko!

Hezbollah 2006. je prvo i osnovno nanio ogromnu štetu Libanonu, što znači da je Izrael ostvario cilj.Pokazao nadmenom Hezbollah koje glavni, i da ako opet nešto pokuša vratit će mu Libanon ponovo 10 godina unazad kao što je to uradio 2006., eh sada što to dobar dio naroda u Libanonu i ne vidi baš kao neki veliki problem, stvar je za sociologe, psihologe itd.

Nije fer, nije pošteno pa ako hoćeš i sebično je od Hezbollaha što u cijelom sukobu vidi svoje pokazivanje zuba Izraelu, a ne vidi koliko je taj sukob nanio štete državi Libanonu.Jedini koje profitirao iz tog sukoba je upravo Hezbollah, čija snaga prije i poslije rata sa Izraelom je mnogo veća, a najveći gubitnik je upravo Libanon, država, koja je sravnjena sa zemljom.

Dakle, fora je samo ubijediti zatucane mase građana u libanonu da je cool da im Izrael syebe državu, da ne ostane kamen na kamenu, da je to ništa, bezze, u poređenju da imaju tako jaku sektašku organizaciju koja će braniti šiite, njihovo sektaštvo, od Sane preko Bagdada i Rakke.
Last edited by sarajevoxxxx on 21/01/2015 19:44, edited 1 time in total.
salik79

#35185 Re: Sirija

Post by salik79 »

Hafis wrote:

Vidim, mrsko ti bilo gledati i citati izjave IDF-ovaca, ponovit cu najbitniji citat:

http://youtu.be/JRjw06UnTy8

2:03
Novinar: Sta mislis (tvoje misljenje)?
Narednik: Ako udjemo u Libanon, i u to sam u potpunosti siguran/uvjeren, (za) dva sata - i svi koji su ovdje vracaju se u vrecama natrag. Cornet rakete, protutenkovske rakete i prica je zavrsena. Ne pomazu nam nikakve pametne izreke (pametovanja), svi to znaju, ali niko ne zeli reci. Ja to kazem bezuvjetno/jasno i glasno. To mogu ocijeniti, ja predstavljam vojsku na ratistu. Komadant sam i ne bih smio pricati, ali ako cemo govoriti istinu i ako se istina bude slusala svi ce se probuditi, koji bi se morali probuditi (progledati).
salik79

#35186 Re: Sirija

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
mirsek wrote:

Nije bacio Hezbollah bombe od 500 kg, ali se bori i ratuje zajedno sa vojskom koja masakrira sirijske civile sa tim velikim bombama.Oni su jedan tim, jedna ekipa, zajedno igraju, sramota SAA je i sramota Hezbollaha pogotovo što jedni druge brane, čuvaju itd.

Jednostavno oni su jedna od strana u sukobu šiita i sunita.U Siriji su jer brane šiite, brane kabur Zejnebin, šiitske vrijednosti.Ni Hezbollah ne postavlja puno pitanja je li to tamo FSA, Nusra, ili ISIL, za njih je sve to isto, baš kao i ovdje na forumu gdje za mnoge postoje samo dvije strane, eventualno Kurdi kao treća i to je to.

Zatim Hezbollah nikad nije osudio masakriranje civila, pretjeranu upotrebu sile od strane Asada, naprotiv, Nasrallahova retorika je ista ona koju koristi Asad, odnosno Sistani, i irački premijer Ibadi.Ili Asad ili ćemo razoriti cijelu Siriju! Ili Asad ili niko!

Hezbollah 2006. je prvo i osnovno nanio ogromnu štetu Libanonu, što znači da je Izrael ostvario cilj.Pokazao nadmenom Hezbollah koje glavni, i da ako opet nešto pokuša vratit će mu Libanon ponovo 10 godina unazad kao što je to uradio 2006., eh sada što to dobar dio naroda u Libanonu i ne vidi baš kao neki veliki problem, stvar je za sociologe, psihologe itd.

Nije fer, nije pošteno pa ako hoćeš i sebićno je od Hezbollaha što u cijelom sukobu vidi svoje pokazivanje zuba Izraelu, a ne vidi koliko je taj sukob nanio štete državi Libanonu.Jedini koje profitirao iz tog sukoba je upravo Hezbollah, čija snaga prije i poslije rata sa Izraelom je mnogo veća, a najveći gubitnik je upravo Libanon, država, koja je sravnjena sa zemljom.

Dakle, fora je samo ubijediti zatucane mase građana u libanonu da je cool da im Izrael syebe državu, da ne ostane kamen na kamenu, da je to ništa, bezze, u poređenju da imaju tako jaku sektašku organizaciju koja će braniti šiite, njihovo sektaštvo, od Sane preko Bagdada i Rakke.

Osvrnut cu se jedino na uvecano, ostalo nije vrijedno ni citanja. Kabur hazreti Zejneb je vrijednost svih iskrenih muslimana, ne samo siita. Svakom muslimanu je vadzib voljeti i cuvati uspomenu na Ehli Bejt, uostalom na svakom namazu im saljemo blagoslove. Znam da vama vehabocionistima to nije pravo, ali je tako.
Last edited by salik79 on 21/01/2015 19:38, edited 1 time in total.
dragma
Vozim: Pješe

#35187 Re: Sirija

Post by dragma »

DuckZz wrote:Pobunjenici uništili još jedan Mig na Neyrab aerodromu u Alepu. Također su uništili buldozer koji je kopao rovove odmah u blizini, najmanje 2 poginula vojnika SAA.
Snimci se inače objave par sati nakon ovakvih izjava.
dragma

#35188 Re: Sirija

Post by dragma »

U današnjoj eksploziji auto-bombe u trgovačkoj zoni Homsa poginulo sedam a ranjeno trideset ljudi, uglavnom civila.

18+
http://www.liveleak.com/view?i=8c0_1421851359
Maystor

#35189 Re: Sirija

Post by Maystor »

Nešto bih ti preporučio kao lijek za neviđenu frustraciju kojom kontaminiraš sve čemu se primakneš, ali ne znam, vjerovatno ti nisi za toga.
sarajevoxxxx

#35190 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nakon zauzimanja kote Mešta Nur u Kobaneu, Kurdi spremili zastavu dugu 100 metara.

Image
Challenger__

#35191 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

"Taktika ISIL-a je sa vremenom uznapredovala. U više navrata su pokušali i uspjeli da unište ciljeve visoke vrijednosti. Informisanost, sofisticiranost i navođenje pokazuje da... imaju podršku. Nju dobijaju direktno od Turske, Saudijske Arabije i Kuvajta, a indirektno od SAD i Izraela u vidu neefikasnih i nedovoljnih avio-udara čiji je cilj da "uspori napredovanje Irana".
(Iz jedne svježe analize o situaciji u Iraku i Siriji, prevod moj)

U istoj analizi stoji da se u Iraku desila prekretnica, irački "Kusair", kada su iračko-šiitske snage pod nadzorom Iranaca preuzele kontrolu nad Jurf al-Sahkar južno od Bagdada. E, sad, na drugoj tremi Sa'vox tvrdi da je ubleha uzela grad IAKO na iračkoj ratnoj mapi stoji suprotno. Ukratko, strah od ISIL-a se raspršio i prema ovoj analizi ISIL je u silaznoj putanji i u Iraku i u Siriji.
sarajevoxxxx

#35192 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

''Ili Asad ili ćemo razoriti cijelu Siriju''
- Prvi trenuci masakra koji se desio u kvartu Ikrimeh u Homsu koji je pod kontrolom snaga sirijskog režima.

https://www.facebook.com/video.php?v=422373441245474
Hrmpallier

#35193 Re: Sirija

Post by Hrmpallier »

Challenger__ wrote: (Iz jedne svježe analize o situaciji u Iraku i Siriji, prevod moj)

U istoj analizi stoji da se u Iraku desila prekretnica, irački "Kusair", kada su iračko-šiitske snage pod nadzorom Iranaca preuzele kontrolu nad Jurf al-Sahkar južno od Bagdada. E, sad, na drugoj tremi Sa'vox tvrdi da je ubleha uzela grad IAKO na iračkoj ratnoj mapi stoji suprotno. Ukratko, strah od ISIL-a se raspršio i prema ovoj analizi ISIL je u silaznoj putanji i u Iraku i u Siriji.
Nešto mi pada na pamet da je daleko "zdravije", dugoročnije, i temeljitije da se ISIL uruši sam po sebi po prirodi svoje prvenstveno ekonomske, ali i svake druge neodrživosti, nego da nestane u eksploziji amerikanskih bombi. Možda će biti dovoljno samo to da im se po svaku cijenu onemoguće dalja ekspanzija ( ako je i moguća ), a s vremenom će se sami urušiti. Sad, tu bi trebalo uzeti i momenat podrške koju ima od parali zemalja, ali bojim se da na duži rok ovi nisu u volji da logisticiraju 4-5 ili koliko već miliona ljudi ( koji valjda ništa ne proizvode ), a na neodređeno vrijeme.

Možda u tom svjetlu treba gledati vrlo ograničen amerikanski angažman. Ne mora biti tačno, ali jedan mogući pogled.
cbrt

#35194 Re: Sirija

Post by cbrt »

Challenger__ wrote:
"Taktika ISIL-a je sa vremenom uznapredovala. U više navrata su pokušali i uspjeli da unište ciljeve visoke vrijednosti. Informisanost, sofisticiranost i navođenje pokazuje da... imaju podršku. Nju dobijaju direktno od Turske, Saudijske Arabije i Kuvajta, a indirektno od SAD i Izraela u vidu neefikasnih i nedovoljnih avio-udara čiji je cilj da "uspori napredovanje Irana".
(Iz jedne svježe analize o situaciji u Iraku i Siriji, prevod moj)

Ta ista Saudijska Arabija gradi ogroman zid na granici da joj ne bi upali "oni koje direktno podržava"...i kako ih to direktno podržava, ima li barem koji argument, činjenica podatak ili je to samo paušalna ocena pa ko se upeca upecao se...da ne govorimo kako se indirektno podržava ISIS nedovoljnim i neefikasnim udarima...pa ti udari sprečiše pad Kobanea, da ne govorim koliko je ISIS-ovaca izginulo po Siriji i Iraku (sami to tvrde) od tih udara...ovo je udar na mozak ali direktan...
Challenger__

#35195 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

cbrt wrote:Ta ista Saudijska Arabija gradi ogroman zid na granici da joj ne bi upali "oni koje direktno podržava"...i kako ih to direktno podržava, ima li barem koji argument, činjenica podatak ili je to samo paušalna ocena pa ko se upeca upecao se...da ne govorimo kako se indirektno podržava ISIS nedovoljnim i neefikasnim udarima...pa ti udari sprečiše pad Kobanea, da ne govorim koliko je ISIS-ovaca izginulo po Siriji i Iraku (sami to tvrde) od tih udara...ovo je udar na mozak ali direktan...
Znaš kako... Razumijem ja tu potrebu da se ove budaletine sagledavaju kroz romantičnu prizmu, ali realnost je surova: oni su njihova tvorevina, njihov "plan B". Ili, kako lijepo piše jedan Amerikanac: Kada pod maskama ide KKK, osam je agenata a dvojica budala. U ISIL-u je obrnuto: na dva agenta dolazi 8 budaletina. Pa 18, pa 88... Budaletine ginu, a agentura opstaje.

I sve tako dok su im potrebni.
salik79

#35196 Re: Sirija

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:
cbrt wrote:Ta ista Saudijska Arabija gradi ogroman zid na granici da joj ne bi upali "oni koje direktno podržava"...i kako ih to direktno podržava, ima li barem koji argument, činjenica podatak ili je to samo paušalna ocena pa ko se upeca upecao se...da ne govorimo kako se indirektno podržava ISIS nedovoljnim i neefikasnim udarima...pa ti udari sprečiše pad Kobanea, da ne govorim koliko je ISIS-ovaca izginulo po Siriji i Iraku (sami to tvrde) od tih udara...ovo je udar na mozak ali direktan...
Znaš kako... Razumijem ja tu potrebu da se ove budaletine sagledavaju kroz romantičnu prizmu, ali realnost je surova: oni su njihova tvorevina, njihov "plan B". Ili, kako lijepo piše jedan Amerikanac: Kada pod maskama ide KKK, osam je agenata a dvojica budala. U ISIL-u je obrnuto: na dva agenta dolazi 8 budaletina. Pa 18, pa 88... Budaletine ginu, a agentura opstaje.

Plasticni primjer - Bilal Bosnic i hajvani koje je poslao u Siriju. On kasirao, oni pognojili sirijske oranice.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#35197 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

šta bi oko one brane kod mosula
koga su tu indirektno a koga direktno pomogli američki avioni
sarajevoxxxx

#35198 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:

Covjek ti kaze da ih ne pomaze Saudija vec suprotno. Kobane bi davno pao da nema Koalicije. Isto se moze reci za gradove u Iraku, na prvom mjestu Bagdad.

Dakle, pad tih gradova direktno je sprijecen intervencijom Koalicije.

Asad, iracka vlada, i Pesmerge, Hezbollah, su mezimce Zapada.

Sta mislis koliko bi drugi gradovi izdrzali da je Kobane palo u prvom naletu? Da ne govorimo o eventualnom padu Bagdada, sto bi sr bez sumnje desilo.

Pa zgazili bi 10 Hezbollaha da nije intervencije medjunarodne zajednice. IS je svezana vojna formacija koju svi udaraju.

Evo i danas citam na portalima Pesmergi, po prvi put u naslov vijesti da su stavili Koalicija sa jakim zracnim udarima i Pesmerge zauzeli sela u Mosulu.

Znaci vec je toliko ocito ko ratuje i u Iraku i u Siriji a ko povremeno zapuca, tek toliko koliko treba da se predje preko rusevina i zgarista koja iza sebe ostavi medjunarodna zajednica.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#35199 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

ove pešmerge kako su krenuli zgaziće isil a posle i pkk ypg i ostale teroriste
a onda i hezbolah
dragma

#35200 Re: Sirija

Post by dragma »

Navodno u zračnim udarima u Kobaneu poginuo visoko rangirani zapovjednik ISIL-a Sultan al-safri al-Harbi.

ImageImage
Image
Locked