Sirija

Locked
Co0l

#32601 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:PS

Jel istina da je ISIL dozivio tezak poraz i imao ogromne gubitke u Zoru. Po ovim slikama se moze reci, jer su ocigledno mrtve ostavljali dok su bjezali.........
Ignoriše pitanje. Spama temu glupostima da se prekrije ISIL-ova bruka. Moral - nula.
Treba samo provaliti Saxxx i tako znati kakva je situacija na frontu.......

Juce je bio uzivo prenos iz Zora, svaki napredak je objavljen na temi. Borci ISILa su napredovale, snage ISILa su napredovale.... Rezim u panici, zlocinacki generali placu itd. Kad odjednom stop, puca prica o maskarima i zasjedama tamo negdje. Jasan pokazatelj da su dobili po njusci. :D

Isto je bilo u Kobaniju. Borci ISILa napreduju, gaze, grad pred padom.... Kurdi placu, panika, ovo-ono.... Kad odjednom stop. Valjda ne moze od muke prenijeti da su hrabri i posteni Kurdi utukli spodobe i najveci monstrum danasnjice. :D
:lol:
sarajevoxxxx

#32602 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Novih 13 poginulih boraca Hezbollaha u zapadnom Kalemunu:

Image
Kikibombona

#32603 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Ne znam sta ti je smijesno.

Kurdi su odbranili 95% svojih gradova i sela u Siriji i Iraku. Iako su decenijama izopceni iz oba drustva i nisu bili u mogucnosti steci predispozicije kao Arapi, bore se hrabro i junacki protiv u svakom pogledu nadmocnijeg i brojnijeg neprijatelja. Ne samo da se bore nego su im trn u oku.

Sirija ima 22 miliona stanovnika.

Reci mi koliko ih je pristupilo pobunjenicima. Cisto da vidimo jesu li picketine (kako ti volis reci).
sumirprimus

#32604 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

sarajevoxxxx wrote:Novih 13 poginulih boraca Hezbollaha u zapadnom Kalemunu:

Image
nije ovo ljudski,a ni muminski jel se tako kaje...
jebiga nije ovo vremenska prognoza...
sumirprimus

#32605 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

Kurdi su odbranili 95% svojih gradova i sela u Siriji i Iraku. Iako su decenijama izopceni iz oba drustva i nisu bili u mogucnosti steci predispozicije kao Arapi, bore se hrabro i junacki protiv u svakom pogledu nadmocnijeg i brojnijeg neprijatelja. Ne samo da se bore nego su im trn u oku.

Reci mi koliko ih je pristupilo pobunjenicima. Cisto da vidimo jesu li picketine (kako ti volis reci).
heh,koji laicki pristup...
kurda ne bi iblo ni na mapi da nije amera.. i malog saveza sa izraelom... :D
Kikibombona

#32606 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sumirprimus wrote: heh,koji laicki pristup...
Ne bi bilo ni ISILa da nije Katara i drugih sponzora.
Ne bi bilo SAA da nije Irana i Rusije.
Ne bi bilo umjerenih i manje umjerenih pobunjenika da nije Amerike, Turske i ekipe.
Ne bi bilo, ne bi bilo.....

Odbrana Kobanija je vrhunac herojstva.
sumirprimus

#32607 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:
Ne bi bilo umjerenih i manje umjerenih pobunjenika da nije Amerike, Turske i ekipe.

jes u pravu si, i svaka ti je ko u vladike... :D
nidje veze oci moje...ajmo ispocetka...
Maystor

#32608 Re: Sirija

Post by Maystor »

Co0l wrote:
Neukusno i bolesno s tvoje strane.Mada,naviko si nas na to.
Jedina razlika između tebe i najotrcanijih vehabija na ovom forumu je ta što si ti za nijansu inteligentniji od njih, pa ne kažeš baš sve ono što misliš. Bolesno je kako si odgojen, ili bolje rečeno zadojen.
sarajevoxxxx

#32609 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

U Kobaneu ,znači i u gradu i u okolini, ima oko 400 000 stanovnika, činjenica je da je mali broj stao u odbranu grada i samim time i regije Kobanea.Što je po meni sasvim normalna stvar baš kao što je i relativno manji procenat Sirijaca i Iračana uključen u borbu protiv IS-a.

IS je rezultat međunarodne politike, i mnogo je veća prijetnja državama Zaljeva nego samim Iračanima i Sirijcima, pa i Kurdima.

Šta sada rade zemlje Zaljeva i Zapad? Konstantno se lobira kod iračkih sunita, a evo čitam jučer i predstavnik SNC-a, Džerba, se dao u akciju, da se suniti okrenu protiv IS-a i u Siriji i u Iraku.Znači Zapad ga svojom čutnjom na ljudsku katastrofu u Siriji stvorio, irački i iranski šiiti ga pogurali svojim spletkama, i sada sve to da riješavaju Kurdi ili sirijski i rački suniti.

Forsira se novi rat, jedno novo ubijanje, novo krvoproliče, a za interese muslimanske elite koju je upregao Izrael i Zapad.Zašto iz zemalja Zaljeva ne pošalju svoje vojnike i ne ratuju protiv IS-a? Zašto Zapad ako im je toliko stalo do Kurdistana, ne pošalje svoje vojnike u Kobane i izbore se za svoje ciljeve, svoj ili njihov Kurdistan koji će sutra biti njihova lutka.Perfidno se guraju Kurdi da ginu protiv neprijatelja kojeg su oni stvorili, dakle, isti ljudi koji im danas daju novac, medijsku podršku i sve ostalo u borbi protiv IS-a.Sve će oni dat, samo neće poslati svoje ljude da ginu.Bar do sada nisu.

Dakle, sasvim normalno što se mali broj Kurda bori i u Iraku i u Kobaneu protiv IS-a, nema to veze sa kukavičlukom, već smatram da su mnogi svijesni besmislenosti ratovanja protiv IS-a.Neka brate Zapad pošalje svoje sinove, i zemlje Zaljeva svoje i neka ratuju, najlakše je podsticati sirotinju iz Kobanea, kurdskih i iračkih sela da ginu da bi Zapad imao svoju prčiju na Bliskom istoku ili da bi bogataši u Zaljevu bili sigurni.A da ne govorimo o tome što iz tog međusunitskog sukoba daleko daleko najviše koristi će imati i već imaju upravo šiiti, Asad, Maliki u Iraku i iranski generali koji se još uvijek nalaze u osamdesetim kada su ratovali protiv Sadama, i koji su debelo umiješani i odgovorni za sirijsko krvoproliče.
sumirprimus

#32610 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

ej jebga sad izrael ih uprego imas kakvih dokaza,osim one zajebancije daj bagdadi jevrej :D
a i bio je zapad dole 10ak god..pa nista...
sarajevoxxxx

#32611 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

sumirprimus wrote:ej jebga sad izrael ih uprego imas kakvih dokaza,osim one zajebancije daj bagdadi jevrej :D
Mislim da Saudija radi sve što od nje traži Izrael, i nije to nikakva tajna niti novost.
sumirprimus

#32612 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

sarajevoxxxx wrote:
sumirprimus wrote:ej jebga sad izrael ih uprego imas kakvih dokaza,osim one zajebancije daj bagdadi jevrej :D
Mislim da Saudija radi sve što od nje traži Izrael, i nije to nikakva tajna niti novost.
kakav dokaz il nako mislis...
Challenger__

#32613 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Mislim da Saudija radi sve što od nje traži Izrael, i nije to nikakva tajna niti novost.
i Katar i Katar, ništa manje, šta više.

______

- razorena okolina Citadele, stari Alepo:

Image
sumirprimus

#32614 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

koji prekoret celi i sax na istom fonu,aj fonu...
sarajevoxxxx

#32615 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Mislim da Saudija radi sve što od nje traži Izrael, i nije to nikakva tajna niti novost.
i Katar i Katar, ništa manje, šta više.
Katar nije hvala Bogu.Te dvije države se ne mogu porediti.
sarajevoxxxx

#32616 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Borci IS-a u Deir Ez-Zoru danas prvi put oborili avion međunarodne koalicije!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#32617 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

odbranila ih USAF
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#32618 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:

odbranila ih američka avijacija i specijalci IDF
Challenger__

#32619 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Katar nije hvala Bogu.Te dvije države se ne mogu porediti.
Naravno da ne mogu, jer Katar i nije država nego podfirma BG Group čiji većinski paket dionica drži baron Jacob Rothschild.

Image

Saudijska Arabija je cionistička prostitutka a Katar je privatno vlasništvo prvog cioniste planete. Naravno da nisu isto.
sumirprimus

#32620 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

ou shit opet cionisti i gusteri...dajte ba malo real nosti...
uostalom ako par miliona cionista handri citav sviejt,onda taj svijet i ne zasluzuje nista bolje..
ako cemo vec o teorijama,al to je teorija evolucije... :skoljka: :D
Challenger__

#32621 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Britanija, Katar, Turska, Izrael i AIPAC, četiri i po oka u jednoj glavi.

_____

Evo za tebe nešto Sumire:

Image
bvcx

#32622 Re: Sirija

Post by bvcx »

Challenger__ wrote: - razorena okolina Citadele, stari Alepo:

Image
Katastrofa...

Ako vratimo film unazad, sjetimo se da su naoružani teroristi upali u Alepo iz pravca sjeverne periferije grada.
sumirprimus

#32623 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

dobra kokara,al zauzet sam ...spoukn lajk a tru zajonist heheheeh :D
sarajevoxxxx

#32624 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Katar nije hvala Bogu.Te dvije države se ne mogu porediti.
Naravno da ne mogu, jer Katar i nije država nego podfirma.
Dovoljno je što nam je (cijelom svijetu) dao Al Jazeeru, a u kakvom okruženju žive, kakav mentalitet, da ne govorim što im ostale zemlje zaljeva pušu za vrat, samo mogu reći svaka čast i ništa drugo.Da mogu bolje, da je to još daleko od onog kako bi trebalo i moglo biti nema sumnje.
Challenger__

#32625 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ne mogu da vjerujem šta pišeš... Pa uoči tzv. "arapskog proljeća" čitava arapska redakcija BBC-a je samo proslijeđena na AJ. Zahvalu pošalji na London i barona lično a Boga mi i Kraljicu Majku.

AJ je samo adaptirana ekstenzija BBC-a u arapskom svijetu.
Last edited by Challenger__ on 06/12/2014 22:11, edited 1 time in total.
Locked