Sirija
- Klavikula
#31076 Re: Sirija
SAA napreduje u Idlibu
Loy.s.: #SAA 11th Armd. Div. has captured Al-Jaazer Camp near #Khan_Sheikhoun and the village of Kafr Shalaaya near #Idlib City. #Syria
s druge strane pobunjenici zestoko nasrcu na jugu i nikako da izgube momentum. da li je i sta je poslano kao ispomoc SAA dole pojma nemam, ali ovi prijete da presjeku logisticku rutu ka gradu Dara. valjda je vakat da SAA to rijesi kao i Latakiju i Hamu. vidjecemo.
veliki pozdrav @kapetane.
Loy.s.: #SAA 11th Armd. Div. has captured Al-Jaazer Camp near #Khan_Sheikhoun and the village of Kafr Shalaaya near #Idlib City. #Syria
s druge strane pobunjenici zestoko nasrcu na jugu i nikako da izgube momentum. da li je i sta je poslano kao ispomoc SAA dole pojma nemam, ali ovi prijete da presjeku logisticku rutu ka gradu Dara. valjda je vakat da SAA to rijesi kao i Latakiju i Hamu. vidjecemo.
Last edited by Klavikula on 15/11/2014 01:16, edited 1 time in total.
-
zrakomlat
#31077 Re: Sirija
Tako je kapetanehusein_kapetan wrote:Držite se bolan sirije i teme.. i mlaćenja prazne slame svagdašnje.. shodno svome..a one koju ovu zemlju braniše bi trebali sa malo više poštovanja nominirati.. ili ne spominjati nikako..(preporuka)
- husein_kapetan
#31078 Re: Sirija
I tebi prijateljuKlavikula wrote:SAA napreduje u Idlibu
-
sarajevoxxxx
#31079 Re: Sirija
Ne umanjujem ničiji značaj hvala Iranu za sve što je učinio, ali ne vidim razloga da Iran vrijedi nešto posebno izdvojiti.Svi su pomagali i hvala im.I u ratu i poslije rata.Mislim čak da ima negdje objavljeno koliko je koja država pomogla BiH.Koliko se sjećam Iran nije u vrhu tih država, iako se radi o snažnoj muslimanskoj zemlji sa velikim brojem stanovnika.budza wrote:sarajevoxxxx wrote:Iranska pomoć Bosni je beznačajna, mislim da se to preuveličava.Preuveličava se sama borba Armije BiH koja na koncu i nije odbranila ovaj narod, bar daleko od onoga što konstantno slušamo.Puno su više borci dužni narodu nego što je taj narod borcima, a kamoli ta famozna iranska pomoć.
nemoj se sramotiti.
da nije bilo "famoznog" irana, danas bi klix bio na domenu rs ili hr.
reci da je pomoc irana bila beznacajna, famozna ili da se preuvelicava, je krajnje nemoralno. ne prema irancima, vec prema sebi samom i slobodi.
sam rahmetli alija i. i hars silajdzic, koji su bili alfa i omega za vreme agresije, jasno u vise navrata su kazali da nije bilo irana, sve bi desetostruko bilo teze.
rahmetli alija je cak sta vise kazao: "na mestu 1. po pomoci ubedljivo iran. broj 2. nema. na mestu br. 3. turska, pakistan, arabija, katar, malezija...".
ono "suniti-siiti"-to kod coveka muslimana koji imana ima u srcu, ne pali. to je zvaka za sirotinju (poluobrazovane fanatike).
ps. tekst dr. karica je pogodak u sredinu. ali samo za one kojima razum nije pomucen.
prilicno star je to tekst, mislim godinu-dve. objavljen je u preporodu jos 2012. g.
-
Laprdan
#31080 Re: Sirija
Ambasada SAD čestitala SIPA-i i OSA-i na operaciji Damask
http://www.avaz.ba/clanak/146359/ambasa ... iji-damask
http://www.avaz.ba/clanak/146359/ambasa ... iji-damask
-
sarajevoxxxx
#31081 Re: Sirija
Ipak nije istina.Nusra front danas demantovala.Klavikula wrote:SAA napreduje u Idlibu
-
Laprdan
#31082 Re: Sirija
I zvanično uvedene kovanice kao sredstvo plaćanja u Islamskoj državi. Na donjoj slici kursna lista na 13.11.2014.:

-
zrakomlat
#31083 Re: Sirija
Ja ipak mislim da je što se tiče konkretne pomoći najviše pomogao Iran, a to je naoružanje. Ostale islamske zemlje su slale hurme. A ovi što su kao pomagali više, što su u vrhu tog spiska, ustvari su nam držali embargo na oružje, pomagali nas Ikar konzervama i lanč paketima, pa danas svako drugi bračni par ne može djece da ima, uz razne bolesti,...ali eto.sarajevoxxxx wrote: Ne umanjujem ničiji značaj hvala Iranu za sve što je učinio, ali ne vidim razloga da Iran vrijedi nešto posebno izdvojiti.Svi su pomagali i hvala im.I u ratu i poslije rata.Mislim čak da ima negdje objavljeno koliko je koja država pomogla BiH.Koliko se sjećam Iran nije u vrhu tih država, iako se radi o snažnoj muslimanskoj zemlji sa velikim brojem stanovnika.
Da ne off-topičimo,...
- Klavikula
#31084 Re: Sirija
Kafr Shalaaya je unesena na ratnu mapu i sa velikom sigurnoscu se moze reci da je istina, a ovaj kamp nije ni ucrtan na ratnu mapu.sarajevoxxxx wrote:Ipak nije istina.Nusra front danas demantovala.Klavikula wrote:SAA napreduje u Idlibu
-
sarajevoxxxx
#31085 Re: Sirija
Što kažeš da ne off-topičimozrakomlat wrote:Ja ipak mislim da je što se tiče konkretne pomoći najviše pomogao Iran, a to je naoružanje. Ostale islamske zemlje su slale hurme. A ovi što su kao pomagali više, što su u vrhu tog spiska, ustvari su nam držali embargo na oružje, pomagali nas Ikar konzervama i lanč paketima, pa danas svako drugi bračni par ne može djece da ima, uz razne bolesti,...ali eto.sarajevoxxxx wrote: Ne umanjujem ničiji značaj hvala Iranu za sve što je učinio, ali ne vidim razloga da Iran vrijedi nešto posebno izdvojiti.Svi su pomagali i hvala im.I u ratu i poslije rata.Mislim čak da ima negdje objavljeno koliko je koja država pomogla BiH.Koliko se sjećam Iran nije u vrhu tih država, iako se radi o snažnoj muslimanskoj zemlji sa velikim brojem stanovnika.
Da ne off-topičimo,...
-
Avetinho
#31086 Re: Sirija
Zrakomlat, koliko imas godina i imas li djece. Ovo je retoricko, ne ocekujem odgovor.zrakomlat wrote:Ja ipak mislim da je što se tiče konkretne pomoći najviše pomogao Iran, a to je naoružanje. Ostale islamske zemlje su slale hurme. A ovi što su kao pomagali više, što su u vrhu tog spiska, ustvari su nam držali embargo na oružje, pomagali nas Ikar konzervama i lanč paketima, pa danas svako drugi bračni par ne može djece da ima, uz razne bolesti,...ali eto.sarajevoxxxx wrote: Ne umanjujem ničiji značaj hvala Iranu za sve što je učinio, ali ne vidim razloga da Iran vrijedi nešto posebno izdvojiti.Svi su pomagali i hvala im.I u ratu i poslije rata.Mislim čak da ima negdje objavljeno koliko je koja država pomogla BiH.Koliko se sjećam Iran nije u vrhu tih država, iako se radi o snažnoj muslimanskoj zemlji sa velikim brojem stanovnika.
Da ne off-topičimo,...
Ja onako procjenjujem da se nisi ni rodio kad je bio rat, i da ne znas koliko je bila vazna svakome konzerva i lanc paket. A sta se djece rodilo poslije, to je za pricat.
- Bilki
#31087 Re: Sirija
Co0l wrote:Samo zivotinja moze biti tako bezosjecajna i praviti selfije pored tijela mrtvih ljudi,taman da su ti mrtvi najgori teroristi.
-
Avetinho
#31088 Re: Sirija
Dobro si. Pravi Serbo.Bilki wrote:
Co0l wrote:Samo zivotinja moze biti tako bezosjecajna i praviti selfije pored tijela mrtvih ljudi,taman da su ti mrtvi najgori teroristi.
- Gojeni H
#31089 Re: Sirija
Ovo je grehota odsutit'.sarajevoxxxx wrote: Iranska pomoć Bosni je beznačajna, mislim da se to preuveličava.Preuveličava se sama borba Armije BiH koja na koncu i nije odbranila ovaj narod, bar daleko od onoga što konstantno slušamo.Puno su više borci dužni narodu nego što je taj narod borcima, ...
Iranska pomoc se istina ponekad preuvelicava ali ona je bila sve osim beznacajna i to zna svaki bivsi borac Armije RBiH.
Na koji nacin se preuvelicava borba Armije? Ko je odbranio narod ako ga nije odbranila Armija?
Niti su borci sta duzni narodu niti narod borcima. Armija je bila narodna vojska. Mozda bi svi voljeli da smo imali masivnu profesionalnnu vojsku, ali nismo.
Narod i Armija su pokazali svoju snagu 93-94 kada je sve bilo zatvoreno a napadale nas 3 kvislinske vojske, ojacane dijelovima 2 strane vojske - Srbije i Hrvatske. Ovde nema nista novog, vec sve dokazano na sudovima.
Sad se i ja moram zapitati gdje ti zivis? Rekao bih Bec?
Ostavi se ti Bosne ... furaj Siriju, Irak i BI.
- walter kurtz
#31090 Re: Sirija
nisam ratovao, ali sam siguran da bi bez irana to bilo sve puno teže i onda mi ništa nije jasno odakle tolika mržnja prema iranu
-
Avetinho
#31091 Re: Sirija
Ovo je grehota odsutit.Gojeni H wrote:Ovo je grehota odsutit'.sarajevoxxxx wrote: Iranska pomoć Bosni je beznačajna, mislim da se to preuveličava.Preuveličava se sama borba Armije BiH koja na koncu i nije odbranila ovaj narod, bar daleko od onoga što konstantno slušamo.Puno su više borci dužni narodu nego što je taj narod borcima, ...
Iranska pomoc se istina ponekad preuvelicava ali ona je bila sve osim beznacajna i to zna svaki bivsi borac Armije RBiH.
Na koji nacin se preuvelicava borba Armije? Ko je odbranio narod ako ga nije odbranila Armija?
Niti su borci sta duzni narodu niti narod borcima. Armija je bila narodna vojska. Mozda bi svi voljeli da smo imali masivnu profesionalnnu vojsku, ali nismo.
Narod i Armija su pokazali svoju snagu 93-94 kada je sve bilo zatvoreno a napadale nas 3 kvislinske vojske, ojacane dijelovima 2 strane vojske - Srbije i Hrvatske. Ovde nema nista novog, vec sve dokazano na sudovima.
Ostavi se ti Bosne ... furaj Siriju, Irak i BI.
Odlican osvrt, osim sto si i ti na kraju upao u zamku da diskutujes o ucesniku u diskusiji, a ne o diskusiji.
Odlican osvrt inace, i slazem se s tobom 100%. Bravo.
- dragma
- Vozim: Pješe
#31092 Re: Sirija
Slažem se sa obadvojicomAvetinho wrote:Ovo je grehota odsutit.Gojeni H wrote:Ovo je grehota odsutit'.sarajevoxxxx wrote: Iranska pomoć Bosni je beznačajna, mislim da se to preuveličava.Preuveličava se sama borba Armije BiH koja na koncu i nije odbranila ovaj narod, bar daleko od onoga što konstantno slušamo.Puno su više borci dužni narodu nego što je taj narod borcima, ...
Ostavi se ti Bosne ... furaj Siriju, Irak i BI.![]()
Odlican osvrt, osim sto si i ti na kraju upao u zamku da diskutujes o ucesniku u diskusiji, a ne o diskusiji.
Odlican osvrt inace, i slazem se s tobom 100%. Bravo.
@Gojeni H bravo prijatelju i piši malo češće na forumu
- dječak sa šibicama
#31093 Re: Sirija
Kad malog "pogodi metak" i on zastane na momenat, pa padne ko pokosen, i onda naglo ustane... i degen bi vidio da je to "filmski".Novak20 wrote:Prava istina ispliva na vidjelo kad tad. Ovo je istina o snimku "dječak junak" koji neko nazva assadov snajperista gađa djecu a cinici dodaše da to radi herojska SAA....
Pošto su neki slijepi na oči ili na um (da ne ulazim u uzroke sljepila), evo interesantnog linka koji objašnjava kako je nastao ovaj fake video na Malti.
http://www.bbc.com/news/blogs-trending-30057401
PerryFred wrote:
Assadov snajperista gađa djecu .
https://www.youtube.com/watch?v=mgwO6oni-wY
Co0l wrote:
To je ta herojska SAA...
Novak20 wrote:
Ja smijeha od terorističke propagande. Komentari na LiveLeak se kreću od ultra varanja do hrpe lažnih sranja.... Od sedamdeset komentatora samo jedan vidi herojsku SAA na djelu. Ili možda dvojica.
-
Avetinho
#31094 Re: Sirija
Bravo, sve si pogodio. Ass-sadista ne ubija stotine hiljada Sirijaca, a koju djecu ubije -- svi su oni glumci. Koliko ovdje ima gadova to je nevjerovatno.dječak sa šibicama wrote:Kad malog "pogodi metak" i on zastane na momenat, pa padne ko pokosen, i onda naglo ustane... i degen bi vidio da je to "filmski".Novak20 wrote:Prava istina ispliva na vidjelo kad tad. Ovo je istina o snimku "dječak junak" koji neko nazva assadov snajperista gađa djecu a cinici dodaše da to radi herojska SAA....
Pošto su neki slijepi na oči ili na um (da ne ulazim u uzroke sljepila), evo interesantnog linka koji objašnjava kako je nastao ovaj fake video na Malti.
http://www.bbc.com/news/blogs-trending-30057401
PerryFred wrote:
Assadov snajperista gađa djecu .
https://www.youtube.com/watch?v=mgwO6oni-wY
Co0l wrote:
To je ta herojska SAA...
Novak20 wrote:
Ja smijeha od terorističke propagande. Komentari na LiveLeak se kreću od ultra varanja do hrpe lažnih sranja.... Od sedamdeset komentatora samo jedan vidi herojsku SAA na djelu. Ili možda dvojica.
- dječak sa šibicama
#31095 Re: Sirija
De se ti umij za pocetak.
I ne lupetaj, da ne kazem sta drugo. Svoje projekcije sacuvaj za sebe, kao i ubacivanje svojih rijeci u tudja usta
I ne lupetaj, da ne kazem sta drugo. Svoje projekcije sacuvaj za sebe, kao i ubacivanje svojih rijeci u tudja usta
- walter kurtz
#31096 Re: Sirija
ne umiva se taj vjerovatno ni zuba nema bolje mu reci počešljaj bradu i podvrni pantaledječak sa šibicama wrote:De se ti umij za pocetak.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#31097 Re: Sirija
a ti iranski brodovi su prolazili kroz američku ZO u jadranskom moru tj.ovi ih propuštali jer je na snazi bio embargo na oružje i jer ih englezi nijemci i francuzi ne bi propustili kroz svoje zonewalter kurtz wrote:nisam ratovao, ali sam siguran da bi bez irana to bilo sve puno teže i onda mi ništa nije jasno odakle tolika mržnja prema iranu
pored iranskih brodova i pakistanski su dovozili pomoć za arbih takođe velike količine
većinu tog oružja i ostale troškove je platila saudija i kralj fahd rahmetli
- walter kurtz
#31098 Re: Sirija
saudija platila iransko oružjejapin_mutapi wrote:a ti iranski brodovi su prolazili kroz američku ZO u jadranskom moru tj.ovi ih propuštali jer je na snazi bio embargo na oružje i jer ih englezi nijemci i francuzi ne bi propustili kroz svoje zonewalter kurtz wrote:nisam ratovao, ali sam siguran da bi bez irana to bilo sve puno teže i onda mi ništa nije jasno odakle tolika mržnja prema iranu
pored iranskih brodova i pakistanski su dovozili pomoć za arbih takođe velike količine
većinu tog oružja i ostale troškove je platila saudija i kralj fahd rahmetli
-
cbrt
#31099 Re: Sirija
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.97 ... 4&z=13&m=bsarajevoxxxx wrote:FSA zauzela opseravtorij 128. brigade u istočnom Kalemunu.Prekinuta putna komuniacija Homs-Bagdad.
Prilog Orient News-a:
https://www.youtube.com/watch?v=0k4MlBYTdD0
- Fantassin
#31100 Re: Sirija
Grad Baiji (lokacija velike naftne rafinerije) ociscen od dzihadista, zestoke borbe se jos vode oko same rafinerije ali po svim prilikama ista ce biti osigurana u sledeca 2 ili 3 dana od strane Iracke vojske.
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-30052714
Spekulacije su da proizvodnja nafte u kalifatu opada
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-30052714
Spekulacije su da proizvodnja nafte u kalifatu opada