Sirija

Locked
zrakomlat

#30101 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Avetinjo, u čemu je fora s tim "Ass-sadista" da ga baš uvijek spomeneš na isti način, čak i ako se spominje više puta u rečenici? Da se razumijemo i da me ne pokušaš obrazovati, kontam značenje, ali baš svaki put taj izraz da koristiš?
Bezveze me zanima, ali da upitam ipak.
Avetinho

#30102 Re: Sirija

Post by Avetinho »

zrakomlat wrote:Avetinjo, u čemu je fora s tim "Ass-sadista" da ga baš uvijek spomeneš na isti način, čak i ako se spominje više puta u rečenici? Da se razumijemo i da me ne pokušaš obrazovati, kontam značenje, ali baš svaki put taj izraz da koristiš?
Ne znam sta treba objasnjavati. Lik koji je sistematski potamanio (ovdje njegovi noznopalacni obozavaoci vole reci "deratizovao") sve zivo u milionskim gradovima Sirije zasluzuje svako slovo nadimka.
sarajevoxxxx

#30103 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Rezimske snage povratile polje Juhar i dio polja Sha'ir u Homsu.
Kaćunak

#30104 Re: Sirija

Post by Kaćunak »

Svinja asad jos nije mrtav..hajde de, bice ako Bog da...
Na glogov kolac... :)
zrakomlat

#30105 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Avetinho wrote:
zrakomlat wrote:Avetinjo, u čemu je fora s tim "Ass-sadista" da ga baš uvijek spomeneš na isti način, čak i ako se spominje više puta u rečenici? Da se razumijemo i da me ne pokušaš obrazovati, kontam značenje, ali baš svaki put taj izraz da koristiš?
Ne znam sta treba objasnjavati. Lik koji je sistematski potamanio (ovdje njegovi noznopalacni obozavaoci vole reci "deratizovao") sve zivo u milionskim gradovima Sirije zasluzuje svako slovo nadimka.
Ma nemas mi sta objasnjavati u vezi tog kao nadimka, rekoh da razumijem znacenje, nego, ama bas svaki put se tako izrazis, nikad ne iskoristis druge mogucnosti. A sadisti su, realno i oni drugi, mozda i veci. A i supci. Znam da se neces sloziti sa mnom, a misljenje je ko zicagu, svi ga imaju.
Kikibombona

#30106 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Rezimske snage povratile polje Juhar i dio polja Sha'ir u Homsu.
To je ono sto sam ti govorio. SAA je mnogo jaca od ISILa 1v1. To sto su maskarirali polumrtve vojnike SAA daleko van domasaja SAA logistickih ruta ne znaci nista. Vec u Zoru im pera ne mogu odbiti a da ne govorimo o Homsu i Alepu.
dječak sa šibicama

#30107 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Image
Avetinho

#30108 Re: Sirija

Post by Avetinho »

zrakomlat wrote:
Avetinho wrote:
Ma nemas mi sta objasnjavati u vezi tog kao nadimka, rekoh da razumijem znacenje, nego, ama bas svaki put se tako izrazis, nikad ne iskoristis druge mogucnosti. A sadisti su, realno i oni drugi, mozda i veci. A i supci. Znam da se neces sloziti sa mnom, a misljenje je ko zicagu, svi ga imaju.
Ako imas kakv prijedlog za "druge mogucnosti", samo naprijed, pa cu razmotriti.

Do sada mi je Ass-sadista ponajbolja "mogucnost".

Sto se tice sadista, ima ih tamo stvarno dobar broj. Eto sta se desi kad lik rasturi drzavu pa se ne zna ko pije a ko placa.
cbrt

#30109 Re: Sirija

Post by cbrt »

sarajevoxxxx

#30110 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

IS izveo novi napad. u Tedmur u Homsu, 8 rezimskih vojnika poginulo.
sarajevoxxxx

#30111 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Rezimske snage povratile polje Juhar i dio polja Sha'ir u Homsu.
To je ono sto sam ti govorio. SAA je mnogo jaca od ISILa 1v1. To sto su maskarirali polumrtve vojnike SAA daleko van domasaja SAA logistickih ruta ne znaci nista. Vec u Zoru im pera ne mogu odbiti a da ne govorimo o Homsu i Alepu.
:-)
Bilki

#30112 Re: Sirija

Post by Bilki »

sarajevoxxxx wrote:Pjesma na francuskom posvećena Sirijskoj revoluciji:

https://www.facebook.com/video.php?v=10 ... =2&theater
:pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula:
Bilki

#30113 Re: Sirija

Post by Bilki »

sarajevoxxxx wrote:28 sitskih milicija kolje, pali, rusi, sve zivo u Siriji i Iraku, licemjerni zvanicnici iz medjunarodne zajednice sute na njihove zlocine.Nema ni Koalicije, nema ni jadni izvjestaja o prijetnji svjetskom miru.

Danas 34 djece ranjeno ili poginulo, cijeli svijet nijemo posmatra,a za Kobane hiljade izvjestaja dnevno svaki dan :oops: Licemjeri jadni, ovako su isto Asada 50 godina pokrivali, i pravili se ludi na diktature u muslimanskim zemljama.
ma oci moje lijepe, nesto si mi nervozan, zivio nam predsjednik :mrgreen:
Avetinho

#30114 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Bilki wrote:
sarajevoxxxx wrote:28 sitskih milicija kolje, pali, rusi, sve zivo u Siriji i Iraku, licemjerni zvanicnici iz medjunarodne zajednice sute na njihove zlocine.Nema ni Koalicije, nema ni jadni izvjestaja o prijetnji svjetskom miru.

Danas 34 djece ranjeno ili poginulo, cijeli svijet nijemo posmatra,a za Kobane hiljade izvjestaja dnevno svaki dan :oops: Licemjeri jadni, ovako su isto Asada 50 godina pokrivali, i pravili se ludi na diktature u muslimanskim zemljama.
Svakako ih je trebalo sve "deratizirati", je li tako Bilki.
Novak20

#30115 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Mapa situacije - Alepo
Image
Laprdan

#30116 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Što se popularnosti među muslimanima tiče:

Image
Bilki

#30117 Re: Sirija

Post by Bilki »

Avetinho wrote:
Bilki wrote:

Svakako ih je trebalo sve "deratizirati", je li tako Bilki.
pa sami su to trazili, nasilno rusenje vlasti za radi interesa drugih, puna zemlja terorista, uce djecicu da sutaju glave, svaka cast predsjedniku i siriskom narodu kad se tako dobro drze, siriji je bila namjenjena sudbina libije, a vi vehabije sto ste se ponadali da ce vlast pasti pa da radite orgije po siriji i da sjecete glave, sad vam malo krivo, nije vama krivo zbog tamo nekih sirijaca, to i sami vidimo, dok im sjecete glave i krekecete alahu ekber, upirete u svijet da srusi siriju, sta je alternativa, neka kvazi drzava kao ova ID, u ostalom sta vi imate da idete da se mijesate tamo u siriju, vjeruj da mi bude drago kad cujem da neki nas kozojeb tamo zaglavi. zivio nam predsjednik i sirijski narod sa njim
Laprdan

#30118 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Prema ovoj slici, izgleda da je Islamska država zauzela grad Baiji u Iraku.

Image
Laprdan

#30119 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Video o Ayn al-Islamu, Kobane-u izašao danas:

https://www.youtube.com/watch?v=vweM5KNp3is
Laprdan

#30120 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Prema informacijama, Islamska država napala je na ulazu u grad Palmyra:

Image
Avetinho

#30121 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Bilki wrote: pa sami su to trazili, nasilno rusenje vlasti za radi interesa drugih, puna zemlja terorista, uce djecicu da sutaju glave, svaka cast predsjedniku i siriskom narodu kad se tako dobro drze, siriji je bila namjenjena sudbina libije, a vi vehabije sto ste se ponadali da ce vlast pasti pa da radite orgije po siriji i da sjecete glave, sad vam malo krivo, nije vama krivo zbog tamo nekih sirijaca, to i sami vidimo, dok im sjecete glave i krekecete alahu ekber, upirete u svijet da srusi siriju, sta je alternativa, neka kvazi drzava kao ova ID, u ostalom sta vi imate da idete da se mijesate tamo u siriju, vjeruj da mi bude drago kad cujem da neki nas kozojeb tamo zaglavi. zivio nam predsjednik i sirijski narod sa njim
Shvatam ja da ti ne vidis kakvu si glupost napisao. Evo da ti pomognem. Ne mogu nikako Ass-sadista i sirijski narod s njim "zivjeti", jer je Ass-sadista taj koji ubija sirijski narod. To je otprilike isto kao da si rekao "Zivio Radovan i narod Prijedora".

Ali to je tebi malo teze za shvatiti, nadam se da je bar malo jasnije sada.
Last edited by Avetinho on 05/11/2014 22:27, edited 1 time in total.
Laprdan

#30122 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Djevojke na Univerzitetu u Mosulu:

Image
Laprdan

#30123 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Otvaraju se besplatni medijski štandovi u Islamskoj državi:

http://www.youtube.com/watch?v=BAW4YAB- ... e=youtu.be
salik79

#30124 Re: Sirija