Sirija

Locked
Walther

#30026 Re: Sirija

Post by Walther »

Laprdan wrote:Slika iz Holandije:

Image
svima treba omoguciti besplatan let u Siriju, ako avion slucajno sleti na aerodrom pod kontrolom SAA jos toliko bolje.... :wink:
Challenger__

#30027 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Kako izgledaju njuške onih koji su osnivači terorističkih formacija? Evo, ovako:

Image
Abdulaziz bin Khalifa al-Attiyah
Minister’s family ties to terror
Cousin of Qatari foreign minister was arrested for terrorist funding but freed after intense lobbying
Njuška uhapšena, pa nakon lobiranja oslobođena.

:arrow: LINK
zrakomlat

#30028 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Laprdan wrote:Islamska država nudi 225.000 dolara za posao menadžera u rafineriji nafte

U tekstu se kaže da traže profesionalnog menadžera i da im je cilj da iskoriste maksimalan potencijal naftnih polja. Islamska država je na putu da preraste u ozbiljnu svjetsku velesilu.

Image

Izvor: http://www.tnnegypt.com/islamic-state-o ... y-manager/
A postoje i neozbiljne svjetske velesile?
Usput, evo još jednom : http://www.klix.ba/vijesti/svijet/idil- ... /141101071
Razlog :
Nedavni pad prodaje od čak dvije trećine natjerao je čelnike Islamske države da potraže pomoć u upravljanju rafinerijama.

Jedan od razloga pada prodaje jeste IDIL-ov pristup radnicima kojima prijete smrću njihovih porodica ukoliko ne pokažu rezultate.
Laprdan

#30029 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Challenger__ wrote:- Kako izgledaju njuške onih koji su osnivači terorističkih formacija? Evo, ovako:

Image
Abdulaziz bin Khalifa al-Attiyah
Minister’s family ties to terror
Cousin of Qatari foreign minister was arrested for terrorist funding but freed after intense lobbying
Njuška uhapšena, pa nakon lobiranja oslobođena.

:arrow: LINK
Ima i malo rastavljene zube. Ali sigurno ima veliko srce, ono što osoba koja se krije pod nick-om Cheli nikad neće imati. :)

P.S. Ima i bradu. :shock:
Skoro ko Brad Pitt:
Image
Challenger__

#30030 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Laprdan wrote:Ali sigurno ima veliko srce, ono što osoba koja se krije pod nick-om Cheli nikad neće imati. :)
Razumijem. Ovo su njegovi puleni:

18+
18+
#ISIS Beheads 8 #US-backed #Syria|n rebels
Koliko mu je srce ćemo tek da vidimo kada kada ga uhapse mnogo ozbiljniji igrači.
husein_kapetan

#30031 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Avetinho wrote:
husein_kapetan wrote:Neko upita ovdje šta bi' sa ovim "umjerenim revolucionarima" u sjevernom idlibu u hami.. ovo sam prije više mjeseci najavljivao. Ne samo oni nego bilo koja antivladina frakcija bojovnika će napraviti.. kao što sam to i ranije rekao.. jedini logički potez njima dostatan.. kao i u ovom slučaju, i pokazati svoje pravo lice i namjere..jednostavno, jer u njihovim indoktrinisanim mozgovima ne postoji prostor za drugo..u facu svim propozitima njihovih mentora i tutora, koji tokom ovih godina nevješto pokušavaše dati njihovom djelovanju nekakvu vrijednost.. samo njima poznatu..
Ako su ikada i postojali u okvirima propagiranog i zdušno zagovaranog, sada se zasigurno može reći da ova fsa čak i deklarativno više ne postoji.
Bogme od nedonoščeta ne možeš ni očekivati bilo šta nego drugo nedonošče..
Geometrije djelovanja ovih revolucionara i njihove evidentne braće po oružju sada je nemoguće pod tepih sakriti.. da vidimo kako će se njihovi tutori sada očitovati..
Boi je ovdje i prije neki lik koji je imao isti "stil" kao i ti. Uzas, jednom rijecju.

Bogati, ciji si klon?
Evo ja sada nešto neznam, pošto u reinkarnaciju ne vjerujem, kako objasniti ovo "multipliciranje" koje mi se spočitava.. a morebit i da je do sagovornika.. u mnogo slučajeva, u nedostatku mogućnosti susvislog dijaloga, se najbliskija "vlastita" odlika drugom pod nos gura, ne berite brigu slučajni sagovorniče, svaka ovdje pomenuta "osobina" od vas pomenuta je apsolutno "indikativna"..
Nego ja bih na vašem mjestu malo poradio na ovoj aroganciji i manjku takta, ili možda tako teba..
Laprdan

#30032 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Challenger__ wrote:
Laprdan wrote:Ali sigurno ima veliko srce, ono što osoba koja se krije pod nick-om Cheli nikad neće imati. :)
Razumijem. Ovo su njegovi puleni:

18+
18+
#ISIS Beheads 8 #US-backed #Syria|n rebels
Koliko mu je srce ćemo tek da vidimo kada kada ga uhapse mnogo ozbiljniji igrači.
Čovječe Božiji, prvo si komentarisao njegov nos. Moram ti priznati da si me malo asocirao na Emerika Gudelja. :)
Challenger__

#30033 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kakav nos. "Njuška" ili faca. Ružan iznutra, ružan izvana kao i njegova prljava nedjela.
Challenger__

#30034 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kod ovog bandita se sve poklopilo. Ko je Denis? Drži se ti ove tvoje pro-ISIL fele, a mene ljigavac zaobiđi.

_______
Klavikula

#30035 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Avetinho wrote:Boi je ovdje i prije neki lik koji je imao isti "stil" kao i ti. Uzas, jednom rijecju.

Bogati, ciji si klon?
kako je pravdaja, ovaj ja sam odavle :D
Laprdan

#30036 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Challenger__ wrote:Kakav nos. "Njuška" ili faca. Ružan iznutra, ružan izvana kao i njegova prljava nedjela.
Mislim da si dao savršen opis ovog MONSTRUMA koji je ubio preko 200000 (dvjesto hiljada) ljudi:
http://4.bp.blogspot.com/-3kSPelClobM/U ... Assad2.jpg
Last edited by Laprdan on 04/11/2014 00:27, edited 4 times in total.
sarajevoxxxx

#30037 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nakon polja Sha'ir, al-Mahr, al-Hijan i polje Juhar u istočnom Homsu danas je palo u ruke IS-a.To je več četvrto polje plina i nafte (Juhar je navodno drugo najveće polje plina u Siriji), kojeg su pripadnici iS-a zauzeli u posljednjih nekoliko dana.Nakon žestokih borbi u kojem su obje strane imale velike gubitke 30. novembra palo je veliko polje Sha'ir, 24 režimska vojna punkta su zauzeta, 7 tenkova uništeno itd. redom su padala sela, i okolne važne lokacije da bi danas palo i polje Juhar.Zarobljene su velike količine oružja, dva tenka, 7 oklopnih vozila i velike količine lakog i teškog oružja i municije.Također, aerodrom T4 je u potpunom okruženju snaga IS-a, a danas su se vodile žestoke borbe i u tom dijelu sirijskog ratišta:

Image
parangal_

#30038 Re: Sirija

Post by parangal_ »

ISIS ce osvojiti cijeli svijet.
Avetinho

#30039 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:
Avetinho wrote:Boi je ovdje i prije neki lik koji je imao isti "stil" kao i ti. Uzas, jednom rijecju.

Bogati, ciji si klon?
kako je pravdaja, ovaj ja sam odavle :D
Klavikulica, ja sam svoj nik legalno promijenio, u cast SP u Brazilu. Ne moras mi vjerovati, ali mozes provjeriti kod administracije.

Za heusein kapetana sam siguran da je klon, jer se nesuvisle recenice tesko zaboravljaju.
joe_black

#30040 Re: Sirija

Post by joe_black »

parangal_ wrote:ISIS ce osvojiti cijeli svijet.
Prvo moraju osvojit vrh Assadovog glavica :lol: :lol: :lol:
cbrt

#30041 Re: Sirija

Post by cbrt »

Jenan Moussa ‏@jenanmoussa 6h6 hours ago
#Kobane update: YPG& peshmerga have failed to push ISIS back in East, south & West. Frontlines still more or less the same so far.
bleee_sa

#30042 Re: Sirija

Post by bleee_sa »

Sjo kufra na jednom mjestu.
Bodkin

#30043 Re: Sirija

Post by Bodkin »

ne mogu da vjerujem kakva se propaganda bliskoistocnih srednjovijekovnih kozojeba postavlja. ali nema veze. jedino sto je dobro je sto mozda evropa skonta gdje ce je dovesti taj turboliberalizam pa ce iz aviona padobranom izbacivati porodice ovakvih majmuna nazad u pustinju. taman igra po pravilima kozojeba. a i malo da rastereti socijalni sistem. pa nema vise sjedenja po evropi za socijalu dok ovaj dole kolje djecu i prodaje zene u seksualno roblje. sve im jebem zaostalo...
salik79

#30044 Re: Sirija

Post by salik79 »

Laprdan wrote:Pametnom dosta:

Pa kaze veliki insan, ciji lik i djelo rado citiras (iako si simpatizer necega potpuno oprecnog njegovom zivotnom putu), sejh Ahmed Didat r.a. :

"Otisli smo se sastati s Imamom. Imam Ajatullah Ruhulllah el-Musavi el-Homeini. Bilo nas je otprilike 400 (sunijskih alima). Cekali smo Imama i Imam je usao. Nije bio daleko, otprilike 10 metara od mene. Vidio sam Imama. Odrzao je polusatno predavanje, zasnovano na Kur'anu i nicemu drugom osim Kur'ana. Covjek je kompjuteriziran Kur'anom...A, kada je usao unutra, kada je usetao iz vanjske prostorije, znate, taj strujni efekat koji je djelovao na svakoga. Ta karizma...Pogledate insana i bez ikakvog razmisljanja suze pocnu liti niz obraze. Samo pogledate u covjeka i suze liju. Nikada u zivotu nisam sreo ljepseg starca. Ne postoji slika, vizualizacija, ili tv koji to moze vjerodostojno prenijeti. Najljepsi starac kojeg sam ikada u zivotu vidio - Imam Homeini...".

Eto, tako je govorio ovaj veliki insan r.a. o Imamu Homeiniju k.s., nakon susreta s njim. A ti, koje ti podrzavas, ga nikada ne spomenu da ne donesu prokletstvo (lanet) na njega...Sada se ti zapitaj do koga je.

P.S. Preporucujem ti da pregledas sejhovo r.a. kompletno predavanje, pod naslovom "Iran: A nation reborn".
Last edited by salik79 on 04/11/2014 09:07, edited 1 time in total.
AcaLukas

#30045 Re: Sirija

Post by AcaLukas »

Bodkin wrote:ne mogu da vjerujem kakva se propaganda bliskoistocnih srednjovijekovnih kozojeba postavlja. ali nema veze. jedino sto je dobro je sto mozda evropa skonta gdje ce je dovesti taj turboliberalizam pa ce iz aviona padobranom izbacivati porodice ovakvih majmuna nazad u pustinju. taman igra po pravilima kozojeba. a i malo da rastereti socijalni sistem. pa nema vise sjedenja po evropi za socijalu dok ovaj dole kolje djecu i prodaje zene u seksualno roblje. sve im jebem zaostalo...
Problem je ato zapad tolerise bagru koja vodi Saudijsku arabiju, a svi znamo finansira ko finansira ovu vehabijsku sektu.

Saudijci zadovoljni jer mogu smrkati kokain i derat alkohol po klubovima na zapadu (sjetimo se da je unuk od onog krmka kralja fahda u Londonu osudjen dozivotno zbog ubistva svog momka, pa ga na kraju pustili), zapad zadovoljan zbog ulja, Izraela i mrznje vehabizmoza prema sitima. Boli njih cosak za ubijenu djecu.

Mi u BiH na neki nacin moramo smanjiti uticaj vehabizmoza iz Saudije, oni i finansiraju razne Bosnice. Dovoljno je ih pogledati na fb.
asurbanipal

#30046 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Walther wrote:
Laprdan wrote:Slika iz Holandije:

Image
svima treba omoguciti besplatan let u Siriju, ako avion slucajno sleti na aerodrom pod kontrolom SAA jos toliko bolje.... :wink:

A za ove na slici se može reći: "oni su sami prema sebi bili nepravedni..."
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#30047 Re: Sirija

Post by arman1 »

joe_black wrote:
parangal_ wrote:ISIS ce osvojiti cijeli svijet.
Prvo moraju osvojit vrh Assadovog glavica :lol: :lol: :lol:
Ništa bez zaštite da se ne nakote. :bih:
Rampage

#30048 Re: Sirija

Post by Rampage »

Laprdan wrote:Dužnost muslimana je da poziva druge ljude u islam, a ne da ih savjetuje da ga se okane. A samo Jedan zna ko je na pravom putu.
Zašto bježiš od odgovora na ovo pitanje :) ?
Rampage wrote:
Laprdan wrote:Dužnost muslimana je da poziva druge ljude u islam, a ne da ih savjetuje da ga se okane. A samo Jedan zna ko je na pravom putu.
A šta je s ovim pozivom?

http://www.klix.ba/vijesti/regija/vjers ... /141101015
Laprdan

#30049 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Rampage wrote:
Zašto bježiš od odgovora na ovo pitanje :) ?
Rampage wrote:
A šta je s ovim pozivom?

http://www.klix.ba/vijesti/regija/vjers ... /141101015
Ne bježim kralju moj, odgovor se u potpunosti krije u videu Ahmeda Deedata koji sam postirao gore. Taj čovjek fantastično opisuje današnju ulemu i ja nemam potrebu da bilo šta dodam. Ko je pametan, shvatit će. Neko dodatno uvjeravanje sa moje strane je uzaludno, jer oni drugi ionako glave okreću i neće da shvate, pa bi to bilo neefikasno trošenje mog najvrijednijeg resursa - mog vremena. :)
Laprdan

#30050 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Situacija u provinciji Anbar, na dan 1. novembar:

Image
Locked