https://www.youtube.com/watch?v=tCYHA6o ... e=youtu.be
A prije ovog saopćenja na nekoliko sati komanda FSA u Deri izdala saopćenje kako nastavljaju sa vojnim operacijama i da uskoro ulaze u prelaz ''Nesib''.

Čitam nedavno, AJB objavila nešto, suniti, šiiti u Libanu, nebitno. Ispod masa komentara : Šije su prljavi psi, to sve treba pobiti, gazite prljave šije, oni nisu muslimani, oni su šije itd. A na slikama profila sve neki ko šminkeri, dječurlija. Ne zna gdje je bliski istok, ali zna da su šije prljavi psi. A kako da zna, kad ništa ne zna, kako ono ekrem pjeva. Pročitalo djete negdje na forumu. Ta neće knjigu pročitati neku.parangal_ wrote:jel istina da nasi muslimani podrzavaju teroriste u siriji samo zato su suniti?
ne kontam sta im smetaju šiiti kad ih kod nas nema nikako? možda se u bosanskim dzamijama širi demagogija protiv šiita? sve u svemu ne kontam ostrašćenost s ratom koji je tako daleko.
ja simpatiziram assada jer se bori protiv amerike i to mi nije nelogično - imperijalisti se petljaju svuda, moralno je biti protiv njih.ali ne kontam, osim toga, šta ti može biti motiv da pratiš taj rat i posebno da navijaš za teroriste? mržnja protiv šiita? ali odakle??
Jebo ga ti ima minimum mjesec kako su zaprjetiliChallenger__ wrote:Jeste li zapazili da je bilo par udara "koalicije" u provinciji Idlib? To je ona grupa što je zaprijetila da će objelodaniti dokaze za hemijski napad u Guti "ako ih SAD ne naoruža".
Da,da...
Hvala, ne znam kako se piše osim u našoj verziji, pa na guglu dobijam redom Nesibe : Mandžić, Grabus i MalkićChallenger__ wrote:Jordan.
Ma kakav Icke,ni do koljena ti nijeChallenger__ wrote:Jeste li zapazili da je bilo par udara "koalicije" u provinciji Idlib? To je ona grupa što je zaprijetila da će objelodaniti dokaze za hemijski napad u Guti "ako ih SAD ne naoruža".
Da,da...
Probaj na tviteru,tviter je nepogrjesiv!zrakomlat wrote:Hvala, ne znam kako se piše osim u našoj verziji, pa na guglu dobijam redom Nesibe : Mandžić, Grabus i MalkićChallenger__ wrote:Jordan.
Daj popusti mali živ bio.Dobro ti Cool kaže ono što ti odgovara to je sve spontano, tako nevino i iskreno.A kada Asada nalupaju živa zavjera vjerujte mi.Challenger__ wrote:Jeste li zapazili da je bilo par udara "koalicije" u provinciji Idlib? To je ona grupa što je zaprijetila da će objelodaniti dokaze za hemijski napad u Guti "ako ih SAD ne naoruža".
Da,da...
interesantno. u tom slučaju su šije, što bi freud rekao "object a", kao hitleru jevreji, neki proxy demonizirani objekat u kojeg trpamo sve svoje strahove, frustracije i netrpeljivosti jer ne mozemo da se nosimo sa uzasom ovoga svijeta. treba nam jedan demonizirani neprijatelj koji ce ta posjeduje sve lose stvari jer je nama tako lakse, sve probleme svesti na jedan zajednicki sadrzilac. inace je ovo koncept svakog nacionalizma i fasizma.zrakomlat wrote:Čitam nedavno, AJB objavila nešto, suniti, šiiti u Libanu, nebitno. Ispod masa komentara : Šije su prljavi psi, to sve treba pobiti, gazite prljave šije, oni nisu muslimani, oni su šije itd. A na slikama profila sve neki ko šminkeri, dječurlija. Ne zna gdje je bliski istok, ali zna da su šije prljavi psi. A kako da zna, kad ništa ne zna, kako ono ekrem pjeva. Pročitalo djete negdje na forumu. Ta neće knjigu pročitati neku.parangal_ wrote:jel istina da nasi muslimani podrzavaju teroriste u siriji samo zato su suniti?
ne kontam sta im smetaju šiiti kad ih kod nas nema nikako? možda se u bosanskim dzamijama širi demagogija protiv šiita? sve u svemu ne kontam ostrašćenost s ratom koji je tako daleko.
ja simpatiziram assada jer se bori protiv amerike i to mi nije nelogično - imperijalisti se petljaju svuda, moralno je biti protiv njih.ali ne kontam, osim toga, šta ti može biti motiv da pratiš taj rat i posebno da navijaš za teroriste? mržnja protiv šiita? ali odakle??
Nassib.zrakomlat wrote:Hvala, ne znam kako se piše osim u našoj verziji, pa na guglu dobijam redom Nesibe : Mandžić, Grabus i MalkićChallenger__ wrote:Jordan.
tako nekako. Neobrazovanje je najveći neprijatelj muslimanskog svijeta danas. Samo bih dodao da bh.muslimani predstavljaju napredniji dio sunitske populacije (zamislite kakvi su onda ostali). Većina korisnika ovog foruma je na strani legitimne sirijske vlade. Perjanice pro-terorističkog tabora dolaze nam iz Sandžaka (indikativno ili ne - prosudite sami).zrakomlat wrote:Čitam nedavno, AJB objavila nešto, suniti, šiiti u Libanu, nebitno. Ispod masa komentara : Šije su prljavi psi, to sve treba pobiti, gazite prljave šije, oni nisu muslimani, oni su šije itd. A na slikama profila sve neki ko šminkeri, dječurlija. Ne zna gdje je bliski istok, ali zna da su šije prljavi psi. A kako da zna, kad ništa ne zna, kako ono ekrem pjeva. Pročitalo djete negdje na forumu. Ta neće knjigu pročitati neku.parangal_ wrote:jel istina da nasi muslimani podrzavaju teroriste u siriji samo zato su suniti?
Može li malo više detalja?Challenger__ wrote:Jeste li zapazili da je bilo par udara "koalicije" u provinciji Idlib? To je ona grupa što je zaprijetila da će objelodaniti dokaze za hemijski napad u Guti "ako ih SAD ne naoruža".
Da,da...
Evo, u najkraćem. Nezadovoljan stanjem svoje formacije i te, hajmo je nazvati "umjerene opozicije" jedan oficir, prebjeg, zatražio je da ih SAD pod hitno naoruža, u protivnom će "otkriti istinu o Guti". Dao je neki rok, mjesec dana ako se ne varam. U međuvremenu su se desile dvije stvari: obećanje vojne pomoći "umjerenoj opoziciji" od strane USA Kongresa. Druga, u zoni njegove odgovornosti je bilo avio udara.bvcx wrote:Challenger__ wrote:Ma rovi brate.