Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#29476 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Građani Nesiba uz podršku jedne od najvećih vojnih formacija u okolini Dere ''Jermuk'' protive se vojnim operacijama zauzimanja prelaza ''Nesib'', kako kažu da se sačuvaju životi stanovnika sela :-)

https://www.youtube.com/watch?v=tCYHA6o ... e=youtu.be

A prije ovog saopćenja na nekoliko sati komanda FSA u Deri izdala saopćenje kako nastavljaju sa vojnim operacijama i da uskoro ulaze u prelaz ''Nesib''. :-)
sarajevoxxxx

#29477 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dio Sirije koji je pod kontrolom snaga IS-a:

Image
Challenger__

#29478 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Jeste li zapazili da je bilo par udara "koalicije" u provinciji Idlib? To je ona grupa što je zaprijetila da će objelodaniti dokaze za hemijski napad u Guti "ako ih SAD ne naoruža".

Da,da...
parangal_

#29479 Re: Sirija

Post by parangal_ »

jel istina da nasi muslimani podrzavaju teroriste u siriji samo zato su suniti?

ne kontam sta im smetaju šiiti kad ih kod nas nema nikako? možda se u bosanskim dzamijama širi demagogija protiv šiita? sve u svemu ne kontam ostrašćenost s ratom koji je tako daleko.

ja simpatiziram assada jer se bori protiv amerike i to mi nije nelogično - imperijalisti se petljaju svuda, moralno je biti protiv njih.ali ne kontam, osim toga, šta ti može biti motiv da pratiš taj rat i posebno da navijaš za teroriste? mržnja protiv šiita? ali odakle??
zrakomlat

#29480 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Prema kojoj državi je taj granični prijelaz Nesib?
Challenger__

#29481 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Jordan.
zrakomlat

#29482 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

parangal_ wrote:jel istina da nasi muslimani podrzavaju teroriste u siriji samo zato su suniti?

ne kontam sta im smetaju šiiti kad ih kod nas nema nikako? možda se u bosanskim dzamijama širi demagogija protiv šiita? sve u svemu ne kontam ostrašćenost s ratom koji je tako daleko.

ja simpatiziram assada jer se bori protiv amerike i to mi nije nelogično - imperijalisti se petljaju svuda, moralno je biti protiv njih.ali ne kontam, osim toga, šta ti može biti motiv da pratiš taj rat i posebno da navijaš za teroriste? mržnja protiv šiita? ali odakle??
Čitam nedavno, AJB objavila nešto, suniti, šiiti u Libanu, nebitno. Ispod masa komentara : Šije su prljavi psi, to sve treba pobiti, gazite prljave šije, oni nisu muslimani, oni su šije itd. A na slikama profila sve neki ko šminkeri, dječurlija. Ne zna gdje je bliski istok, ali zna da su šije prljavi psi. A kako da zna, kad ništa ne zna, kako ono ekrem pjeva. Pročitalo djete negdje na forumu. Ta neće knjigu pročitati neku.
insomnia78

#29483 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:Jeste li zapazili da je bilo par udara "koalicije" u provinciji Idlib? To je ona grupa što je zaprijetila da će objelodaniti dokaze za hemijski napad u Guti "ako ih SAD ne naoruža".

Da,da...
Jebo ga ti ima minimum mjesec kako su zaprjetili
zrakomlat

#29484 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Challenger__ wrote:Jordan.
Hvala, ne znam kako se piše osim u našoj verziji, pa na guglu dobijam redom Nesibe : Mandžić, Grabus i Malkić :D
Co0l

#29485 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Jeste li zapazili da je bilo par udara "koalicije" u provinciji Idlib? To je ona grupa što je zaprijetila da će objelodaniti dokaze za hemijski napad u Guti "ako ih SAD ne naoruža".

Da,da...
Ma kakav Icke,ni do koljena ti nije :-D
Co0l

#29486 Re: Sirija

Post by Co0l »

zrakomlat wrote:
Hvala, ne znam kako se piše osim u našoj verziji, pa na guglu dobijam redom Nesibe : Mandžić, Grabus i Malkić :D
Probaj na tviteru,tviter je nepogrjesiv!
sarajevoxxxx

#29487 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Da,da...
Daj popusti mali živ bio.Dobro ti Cool kaže ono što ti odgovara to je sve spontano, tako nevino i iskreno.A kada Asada nalupaju živa zavjera vjerujte mi.

Kada pane Morik to je sve iskreno i nevino.Palo jer imamo ''Tigra''.Kada ponize i zgaze vojnike u Tabki, zavjera, to su ih Ameria i Katar ponizili.

Činjenica je zapravo da se FSA bori protiv sto puta jačeg neprijatelja, i da je rahmetli Buti pogriješio kada je rekao da se sve vojske svijeta bore protiv Sirije.Zar tri pol godine ne gledamo upravo suprotno.Zar stvarno ne vidiš da u ovom sirijskom ratu samo jedna strana ima avijaciju.Je li ti zaista smatraš da je to nebitno u vojnim operacijama? Ne znam otkud tolika mržnja, i otkud toliki bijes prema sirijskom narodu koji se digao protiv Asada.Zašto ignorišeš da je u Siriji 10 miliona Sirijaca raseljeno, da nemilice Asad masakrira sve živo što mu se nađe na putu?On živ bio nema veze sa Sirijom, on je samo ubica i jadnik, i ništa drugo.Kakve crne zavjere protiv njega.Čovjek lud i bolestan, i samo dobro koristi jadnu politiku svjetskih sila.
parangal_

#29488 Re: Sirija

Post by parangal_ »

zrakomlat wrote:
parangal_ wrote:jel istina da nasi muslimani podrzavaju teroriste u siriji samo zato su suniti?

Čitam nedavno, AJB objavila nešto, suniti, šiiti u Libanu, nebitno. Ispod masa komentara : Šije su prljavi psi, to sve treba pobiti, gazite prljave šije, oni nisu muslimani, oni su šije itd. A na slikama profila sve neki ko šminkeri, dječurlija. Ne zna gdje je bliski istok, ali zna da su šije prljavi psi. A kako da zna, kad ništa ne zna, kako ono ekrem pjeva. Pročitalo djete negdje na forumu. Ta neće knjigu pročitati neku.
interesantno. u tom slučaju su šije, što bi freud rekao "object a", kao hitleru jevreji, neki proxy demonizirani objekat u kojeg trpamo sve svoje strahove, frustracije i netrpeljivosti jer ne mozemo da se nosimo sa uzasom ovoga svijeta. treba nam jedan demonizirani neprijatelj koji ce ta posjeduje sve lose stvari jer je nama tako lakse, sve probleme svesti na jedan zajednicki sadrzilac. inace je ovo koncept svakog nacionalizma i fasizma.
Challenger__

#29489 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

zrakomlat wrote:
Nassib.
Last edited by Challenger__ on 28/10/2014 00:04, edited 1 time in total.
Maystor

#29490 Re: Sirija

Post by Maystor »

zrakomlat wrote:

tako nekako. Neobrazovanje je najveći neprijatelj muslimanskog svijeta danas. Samo bih dodao da bh.muslimani predstavljaju napredniji dio sunitske populacije (zamislite kakvi su onda ostali). Većina korisnika ovog foruma je na strani legitimne sirijske vlade. Perjanice pro-terorističkog tabora dolaze nam iz Sandžaka (indikativno ili ne - prosudite sami).
Challenger__

#29491 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ja ne znam šta ona dvojica "proljećara" pričaju... Jel' ih CIA okupila i naoružala? Jeste. Jesu li uspjeli u Libiji? Jesu. Jesu li uspjeli u Siriji? Nisu.

Kratko-jasno.
bvcx

#29492 Re: Sirija

Post by bvcx »

Da,da...
Može li malo više detalja?

Da ne rovim po internetu....
Challenger__

#29493 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ma rovi brate.
x generation

#29494 Re: Sirija

Post by x generation »

ISIS kopile Jenkija , Cionista i petrolpumpadzija Katara , Saudijske Arabije

:mrgreen: :mrgreen:
bvcx

#29495 Re: Sirija

Post by bvcx »

Challenger__ wrote:Ma rovi brate.
:skoljka:
Challenger__

#29496 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

bvcx wrote:
Challenger__ wrote:Ma rovi brate.
:skoljka:
Evo, u najkraćem. Nezadovoljan stanjem svoje formacije i te, hajmo je nazvati "umjerene opozicije" jedan oficir, prebjeg, zatražio je da ih SAD pod hitno naoruža, u protivnom će "otkriti istinu o Guti". Dao je neki rok, mjesec dana ako se ne varam. U međuvremenu su se desile dvije stvari: obećanje vojne pomoći "umjerenoj opoziciji" od strane USA Kongresa. Druga, u zoni njegove odgovornosti je bilo avio udara.

Šta je bilo sa njim ne znam.
bvcx

#29497 Re: Sirija

Post by bvcx »

Sjećam se tog lika, zato i pitam.
insomnia78

#29498 Sirija

Post by insomnia78 »

Borbe ne jenjavaju
http://youtu.be/-g5HaUYuTG8
sarajevoxxxx

#29499 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Facebook stranica iz Nesiba https://www.facebook.com/Nasseb.Event.Media.Center
Facebook stranica iz provincije Dera https://www.facebook.com/Maktab.daraa.sy?fref=nf

Dio javnog mnijenja u Deri se protivi zauzimanju graničnog prelaza, jer će vjerovatno cijela regija u okolini prelaza biti sravnjena sa zemljom.Njihova parola je ''oslobađajte vojne aerodrome a ne prelaz''.A dio valjda želi da se zauzme prelaz.Radi se o žili kucavici u kompletnoj regiji.Libanon sve što izveze u zemlje zaljeva, i Jordan ide preko prelaza Nesib.Ni Jordanu ne odgovara pad prelaza, ili neizvjesnost koja bi sa time došla, kao i zona ratnih dejstava u što bi se pretvorio.Sve bi stalo, a to valjda nikako nije dobro.

Valjda je mnogo lakše i više prihvatljivija opcija pusti Asada da nastavi započeto, tj. satrati žene i djecu, ubijati ih na mrtvo ime, svaki dan činiti masakre od kojih se ledi krv u žilama.Neka sirijski narod sam plaća cijenu, nemoje nas dirati.
Challenger__

#29500 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ukratko, stiče se utisak da su sponzori počeli da jedu djecu sopstvene "revolucije".
Locked