Sirija
-
Laprdan
#27001 Re: Sirija
Kurdi su pokazali svoj karakter u Kobanu. Klasicne kukavice! Cim ih sad Erdogan izmlatara i pozatvara za ove nerede nece se vise ni cuti. Cuj protestuju sto turski ljudi nisu rizikovali zivote za njihov grad a oni fino pobjegli. Ako su face (ko sto hoce da predstave u Stambolu i Ankari), nek idu u Kobani. Jos uvijek se nalazi na istom mjestu.
-
sarajevoxxxx
#27002 Re: Sirija
Nakon Kobana, snage IS-a izgleda namjeravaju napasti na grad Kamišli.
- salik79
#27003 Re: Odg: Sirija
MMM1977 wrote:Pa nismo daleko od svih tih epiteta. Recimo, pošto ti ganjas vjeru dosta, mislim da će ti biti interesantno da oni, tacnije velika većina, ramazanu ne pridaju nikakvu pažnju. Kod mene bili jednom u ramazanu i sasvim normalno se opijali pa smo to onako komentarisali.salik79 wrote:MMM1977 wrote:Kurdi su qrac od ovce, stavljaju ih u fokus zbog Sadamove hemije i posljednjih desavanja. Lično upoznao mnoge ljude iz njihove vlade i radio poslove sa njima, pravi cergasi
Kakvo li tek, po ovom osnovu, o nama misljenje imaju stranciKokosari, pilicari, sibicari...
Veoma ljigavi ljudi, lijeni kao cuskije, meni najslicniji ovim savoxovim iz Katara
Ne znam za te, ali znam da su se iranski Kurdi pokazali u najboljem svjetlu za vrijeme iracke agresije. Bili su medju najboljim i najistaknutijim borcima, istinske patriote. Odani su domovini i njenom ustavnom poretku.
-
dEnver
#27004 Re: Sirija
daj "presaltaj" se na nick "doodloo"Laprdan wrote:Kurdi su pokazali svoj karakter u Kobanu. Klasicne kukavice! Cim ih sad Erdogan izmlatara i pozatvara za ove nerede nece se vise ni cuti. Cuj protestuju sto turski ljudi nisu rizikovali zivote za njihov grad a oni fino pobjegli. Ako su face (ko sto hoce da predstave u Stambolu i Ankari), nek idu u Kobani. Jos uvijek se nalazi na istom mjestu.
- salik79
#27005 Re: Sirija
Laprdan wrote:Kurdi su pokazali svoj karakter u Kobanu. Klasicne kukavice! Cim ih sad Erdogan izmlatara i pozatvara za ove nerede nece se vise ni cuti. Cuj protestuju sto turski ljudi nisu rizikovali zivote za njihov grad a oni fino pobjegli. Ako su face (ko sto hoce da predstave u Stambolu i Ankari), nek idu u Kobani. Jos uvijek se nalazi na istom mjestu.
Medijski izvjestaji govore da ih je preko 300 uhapseno u tom pokusaju.
- Kikibombona
#27006 Re: Odg: Sirija
Razumijem sta govoris i zasto govoris. I slazem se dobrim dijelom.MMM1977 wrote:
Dobice oni od Turske...... ali po ušima, zbog ovih sranja koja rade. A Turska je primila sve izbjeglice, a sad što su se Kurdi razbježali to je drugi problem. Oni bi kao da idu u Kobane a Boga mole da ih ne puste. Lakše je praviti sranja po Turskoj i glumiti dasu.
Kurdi ne mogu profitirati dugoročno jer su glupi i nemaju viziju i jedinstvo. Na kraju balade će imati puno lošije pozicije nego na početku.
Doduše, bolje i ne zaslužuju.
Samo, jesmo li mi imali viziju, jedinstvo? Neke stvari se jednostavno dese. Splet okolnosti i jos svasta nesto.
Kurdi u Iraku imaju drzavu u drzavi. Malo je falilo da proglase nezavisnot. Mnogi primjeri ukazuju da su favorit zapada za buducnost.
- MMM1977
#27007 Re: Odg: Sirija
Dakako da si sretan zbog toga, sreću ne možeš sakriti. A to nije lijepo.Challenger__ wrote:Kakva je to primitivna insinuacija? Tema je Sirija, u Siriji grad Kobane, a ovi nemiri su direktna posljedica turske politike u Siriji. Cuj sta je tema...MMM1977 wrote:Challenger__ wrote:Vladin (turski) Haberturk javlja da je broj mrtvih u neredima porastao na 15.
Tema? Ili se ne možeš suzdržati od silne radosti?
Tema je Sirija a imaš temu baš o protestima u Turskoj. Čak si se referirao na nju.
Salik, ovi su bili iz Sulejmanije.
- Co0l
#27008 Re: Sirija
Pa ja ko ce,nece asadove djecoubice pomagat u odbrani Kobana.DuckZz wrote:
Al ono sa onim komandantom koji bjezi dok se pobunjenici snimaju ili onaj asadov sto glumi da je mrtav-da se ne radi o ljudskim zivotima bilo bi smijesno.
-
dEnver
#27009 Re: Odg: Sirija
Malo fali i Dodiku ...malooooooooooooooooooooooooooooooooooKikibombona wrote:Razumijem sta govoris i zasto govoris. I slazem se dobrim dijelom.MMM1977 wrote:
Dobice oni od Turske...... ali po ušima, zbog ovih sranja koja rade. A Turska je primila sve izbjeglice, a sad što su se Kurdi razbježali to je drugi problem. Oni bi kao da idu u Kobane a Boga mole da ih ne puste. Lakše je praviti sranja po Turskoj i glumiti dasu.
Kurdi ne mogu profitirati dugoročno jer su glupi i nemaju viziju i jedinstvo. Na kraju balade će imati puno lošije pozicije nego na početku.
Samo, jesmo li mi imali viziju, jedinstvo? Neke stvari se jednostavno dese. Splet okolnosti i jos svasta nesto.
Kurdi u Iraku imaju drzavu u drzavi. Malo je falilo da proglase nezavisnot. Mnogi primjeri ukazuju da su favorit zapada za buducnost.
- Challenger__
#27010 Re: Odg: Sirija
Svjedočiš samo o sebi. Kako si maliziozan po pitanju Kurda, tako svoju malicioznost projektuješ na druge. Da, ovo se direktno tiče Sirije, ovo je eho turske politike u Siriji, ovo je on topic 1/1.MMM1977 wrote:Dakako da si sretan zbog toga, sreću ne možeš sakriti. A to nije lijepo.
Tema je Sirija a imaš temu baš o protestima u Turskoj. Čak si se referirao na nju.
- MMM1977
#27011 Re: Odg: Sirija
Imaju to već godinama, ja sam upoznao premijera Kurdistana 2004. I bukvalno su imali sve funkcije države, Sadam im nije smio prismrditi. Ali oni igraju kurvanjsku igru, te malo sa FSA, malo sa Asadom, malo USA, malo Izrael a na kraju ostali sami i platice žestok ceh. Dakle, imali su državu a na kraju će imati ništaKikibombona wrote:Razumijem sta govoris i zasto govoris. I slazem se dobrim dijelom.MMM1977 wrote:
-
Laprdan
#27012 Re: Sirija
Ljudi pobjegli pa bi kao da se vrate. To je ono kad neko kaze jaranu "cuvaj me da ga ne prebijem". E moj Salik, zar i ti tako ucen covjek...salik79 wrote:Laprdan wrote:Kurdi su pokazali svoj karakter u Kobanu. Klasicne kukavice! Cim ih sad Erdogan izmlatara i pozatvara za ove nerede nece se vise ni cuti. Cuj protestuju sto turski ljudi nisu rizikovali zivote za njihov grad a oni fino pobjegli. Ako su face (ko sto hoce da predstave u Stambolu i Ankari), nek idu u Kobani. Jos uvijek se nalazi na istom mjestu.
- MMM1977
#27013 Re: Odg: Sirija
Nisam maliciozan samo mislim da nisu zaslužili pomoć, barem od Turske. Neka im pomaže novi saveznik, Izrael.Challenger__ wrote:Svjedočiš samo o sebi. Kako si maliziozan po pitanju Kurda, tako svoju malicioznost projektuješ na druge. Da, ovo se direktno tiče Sirije, ovo je eho turske politike u Siriji, ovo je on topic 1/1.MMM1977 wrote:Dakako da si sretan zbog toga, sreću ne možeš sakriti. A to nije lijepo.
Apsolutno mi je nejasan tvoj animozitet spram Turske, jednog od rijetkih prijatelja naše zemlje. Na stranu to što oni nisu bogzna kako pouzdan partner ali mi danas boljeg nemamo. Sa druge strane erektiras na Rusiju koja bi ti sutra došla glave.
Ili su ti važnija globalna desavanja od vlastite sudbine i sudbine tvoje djece ovdje? Ili ne živiš u BiH pa samo palamudis bezveze?
-
sarajevoxxxx
#27014 Re: Sirija
Borci IS-a zarobili komandanta kurdskih vojnih formacija u centru Kobana zajedno sa još nekoliko oficira.
- salik79
#27015 Re: Sirija
Laprdan wrote:Ljudi pobjegli pa bi kao da se vrate. To je ono kad neko kaze jaranu "cuvaj me da ga ne prebijem". E moj Salik, zar i ti tako ucen covjek...salik79 wrote:Laprdan wrote:Kurdi su pokazali svoj karakter u Kobanu. Klasicne kukavice! Cim ih sad Erdogan izmlatara i pozatvara za ove nerede nece se vise ni cuti. Cuj protestuju sto turski ljudi nisu rizikovali zivote za njihov grad a oni fino pobjegli. Ako su face (ko sto hoce da predstave u Stambolu i Ankari), nek idu u Kobani. Jos uvijek se nalazi na istom mjestu.
Navodno se radilo o turskim Kurdima (i Turcima), koji su kao dobrovoljci krenuli put Sirije.
- Challenger__
#27016 Re: Odg: Sirija
Ma kakav animozitet prema Turskoj. Samo savršeno jasna predstava kuda vodi pogrešna politika prema Siriji. Ne samo Tursku, nego čitav region oko Sirije. Ovdje je riječ o tačnoj procjeni posljedica, a ne o spisku želja. Pa vidiš li šta pišu ljudi u Turskoj? Preko noći je zemlja osvanula u nemirima.MMM1977 wrote:Nisam maliciozan samo mislim da nisu zaslužili pomoć, barem od Turske. Neka im pomaže novi saveznik, Izrael.
Apsolutno mi je nejasan tvoj animozitet spram Turske, jednog od rijetkih prijatelja naše zemlje. Na stranu to što oni nisu bogzna kako pouzdan partner ali mi danas boljeg nemamo. Sa druge strane erektiras na Rusiju koja bi ti sutra došla glave.
Ili su ti važnija globalna desavanja od vlastite sudbine i sudbine tvoje djece ovdje? Ili ne živiš u BiH pa samo palamudis bezveze?
Inače, iskreni prijatelji skreću pažnju na greške, ne bave se laskanjem.
- Cyrax
#27017 Re: Odg: Sirija
SustinaMMM1977 wrote: Imaju to već godinama, ja sam upoznao premijera Kurdistana 2004. I bukvalno su imali sve funkcije države, Sadam im nije smio prismrditi. Ali oni igraju kurvanjsku igru, te malo sa FSA, malo sa Asadom, malo USA, malo Izrael a na kraju ostali sami i platice žestok ceh. Dakle, imali su državu a na kraju će imati ništa
- Cyrax
#27018 Re: Sirija
Hija hija kozojebu, pravac kalifat ostav' se tastaturedoodloo wrote:Najmanje 18 mrtvih dosad u Turskoj. Od toga najmanje 10 u Diyarbakiru gdje su paščad pristalice kurdskog DBP-a napali i pobili vjernike iz Hur Dava stranke (isto kurdske).
Uspjeli su, Allah ih ubio sve do jednog, i Amerikance, i šije, i Kurde, uvukli su i Tursku. Iskoristili su ova govna kurdska da i Turskom krv poteče.
- MMM1977
#27019 Re: Odg: Sirija
Jah. Znaju svi koji čitaju ovaj pdf koliko ti voliš Tursku a ne voliš Rusiju. Ako ti nije problem molim odgovor na pitanje iz prethodnog posta...Challenger__ wrote:Ma kakav animozitet prema Turskoj. Samo savršeno jasna predstava kuda vodi pogrešna politika prema Siriji. Ne samo Tursku, nego čitav region oko Sirije. Ovdje je riječ o tačnoj procjeni posljedica, a ne o spisku želja. Pa vidiš li šta pišu ljudi u Turskoj? Preko noći je zemlja osvanula u nemirima.MMM1977 wrote:Nisam maliciozan samo mislim da nisu zaslužili pomoć, barem od Turske. Neka im pomaže novi saveznik, Izrael.
Inače, iskreni prijatelji skreću pažnju na greške, ne bave se laskanjem.
- Goldenhand
#27020 Re: Sirija
Nek teče,nek teče.doodloo wrote:Najmanje 18 mrtvih dosad u Turskoj. Od toga najmanje 10 u Diyarbakiru gdje su paščad pristalice kurdskog DBP-a napali i pobili vjernike iz Hur Dava stranke (isto kurdske).
Uspjeli su, Allah ih ubio sve do jednog, i Amerikance, i šije, i Kurde, uvukli su i Tursku. Iskoristili su ova govna kurdska da i Turskom krv poteče.
- Klavikula
#27021 Re: Sirija
malo pretjerujete u podrzavanju IS-a. ako nista, ljudski je nadati se da nece uci, jer u suprotnom mnogi civili bi ostali kratki za glavu.
helem, sto se YPG tice i vjecnog pitanja epski heroji ili kukavice, da i ja dodam poneku.
sto se boraca tice, uopste ne sumnjam da su dobri, jer tri i vise godina rata od nekoga ko ne zna pucati napravi finog borca, ali organizaciono su na nivou seoski straza. komandni kadar nikakav.
helem, sto se YPG tice i vjecnog pitanja epski heroji ili kukavice, da i ja dodam poneku.
sto se boraca tice, uopste ne sumnjam da su dobri, jer tri i vise godina rata od nekoga ko ne zna pucati napravi finog borca, ali organizaciono su na nivou seoski straza. komandni kadar nikakav.
-
dEnver
#27022 Re: Sirija
Nema vise crne zastave

U zracnim napadima pogodjena zgrada gdje se nalazila IS zastava!

- Challenger__
#27023 Re: Odg: Sirija
Tvoja pitanja su prožeta potpuno netačnim ličnim konstatacijama. Koja je svrha odgovora ako imaš predubjeđenja? Nikakava.MMM1977 wrote:Jah. Znaju svi koji čitaju ovaj pdf koliko ti voliš Tursku a ne voliš Rusiju. Ako ti nije problem molim odgovor na pitanje iz prethodnog posta...
______
BiH će preživjeti bez obzira na kapitalnu nekompetentnost naših političkih elita.
- MMM1977
#27024 Re: Odg: Sirija
Sad će stići zastave, krenuo kamiJon iz Tel Aviva ima dva satadEnver wrote:Nema vise crne zastave
![]()
![]()
![]()
- MMM1977
#27025 Re: Odg: Sirija
Dakle, palamudis.Challenger__ wrote:Tvoja pitanja su prožeta potpuno netačnim ličnim konstatacijama. Koja je svrha odgovora ako imaš predubjeđenja? Nikakava.MMM1977 wrote:Jah. Znaju svi koji čitaju ovaj pdf koliko ti voliš Tursku a ne voliš Rusiju. Ako ti nije problem molim odgovor na pitanje iz prethodnog posta...
______
BiH će preživjeti bez obzira na kapitalnu nekompetentnost naših političkih elita.