Sirija

Locked
insomnia78

#26776 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ma kakav on i kajanje
Pa covjek je kreator dvije najvece provale i istoriji ovog foruma i nastavlja dalje mrtav hladan

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
jastuk1

#26777 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Izgleda da IS ima dosta Kurda (petokolonaša i Kurda pripadnika IS-a u samom Kobaneu)

Numerous #Kobane Neighbourhood Fallen quickly into #IS Hand was Shocking. Suggesting Locals also aid #IS

Ex-members of Kurdish Hezbollah (Sunni group in Turkey) help IS in their offensive vs YPG/PKK in Ayn al-Arab (Kobane)
cyprus

#26778 Re: Sirija

Post by cyprus »

mirsek wrote:
cyprus wrote:Jbt geopolitičara... Ovdje svako ima svoju teoriju i svi su upravu :oops:

Jebem ti ljudski rod, jes mi nekad žao što mu pripadam...
Ne kontam, hoces li dati svoje misljenje o situaciji na temu Sirija ili ces onako mentorski sa visoka da trosis svoje dragocjeno vrijeme na zgrazanje sto si kao i mi homo sapiens a ne neka napredna, tebi dolicna svemirska rasa. ? :roll:
Ovo drugo :skoljka:
Kikibombona

#26779 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Aktuelna desavanja na sjeveru Sirije dugorocno idu u prilog Kurdima. U Iraku je ISIL pokusao istrijebiti jednu kurdsku zajednicu. Sada isto pokusavaju u Siriji. Turci sve to promatraju uz more licemjernih fraza. Cini sve sto mogu da Kurdi sto gore prodju. Sve to govori po ko zna koji put da je medju Turcima i Arapima previse dusmana kurdskog naroda, te da je nezavisna drzava jedini garant opstanka Kurda. To ce Kurdi znati iskoristiti uz pomoc zapadnih saveznika.

Osjecam se okrutno dok ovako pisem, ali izgleda tako mora...... Moras podnijeti zrtvu da bi od silnika uzeo ono sto ti pripada. :(
Challenger__

#26780 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image
Photo from #Esentepe
Challenger__

#26781 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image
Image
Co0l

#26782 Re: Sirija

Post by Co0l »

Al ga Celi zadava,prosto se vidi koliko navija da se zakrvi u Turskoj :lol:

Ovi danasnji Turci su levati,kako bi Kemal-paša svojevremeno iskoristio ovo divljanje kurdskih terorista da ih odradi jednom za sva vremena a ovi sve nesto te suzavce te se brane stitovima.Kemo bi do sad vec tenkove izveo na ulice.Big dislajk Tayipe,smekso si :D
Cyrax

#26783 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Licemjerje over 9000 :D
mirsek

#26784 Re: Sirija

Post by mirsek »

Co0l wrote:Al ga Celi zadava,prosto se vidi koliko navija da se zakrvi u Turskoj :lol:

Ovi danasnji Turci su levati,kako bi Kemal-paša svojevremeno iskoristio ovo divljanje kurdskih terorista da ih odradi jednom za sva vremena a ovi sve nesto te suzavce te se brane stitovima.Kemo bi do sad vec tenkove izveo na ulice.Big dislajk Tayipe,smekso si :D
Turci postaju malo sizofreni u politici, al s obzirom da ih "nadgleda" amerika i cionisti sa jedne i arapski i muslimanski svijet sa druge strane plus njihove neotomanske ambicije daj Boze da ne popuse dooobru kubansku cigaru na kraju balade. :D
insomnia78

#26785 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:Aktuelna desavanja na sjeveru Sirije dugorocno idu u prilog Kurdima. U Iraku je ISIL pokusao istrijebiti jednu kurdsku zajednicu. Sada isto pokusavaju u Siriji. Turci sve to promatraju uz more licemjernih fraza. Cini sve sto mogu da Kurdi sto gore prodju. Sve to govori po ko zna koji put da je medju Turcima i Arapima previse dusmana kurdskog naroda, te da je nezavisna drzava jedini garant opstanka Kurda. To ce Kurdi znati iskoristiti uz pomoc zapadnih saveznika.

Osjecam se okrutno dok ovako pisem, ali izgleda tako mora...... Moras podnijeti zrtvu da bi od silnika uzeo ono sto ti pripada. :(
Pa dje su im ti saveznici, bo'me se crne zastave sve blize vijore

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Laprdan

#26786 Re: Sirija

Post by Laprdan »

salik79 wrote: Ukratko - IS je danasnji pandan jezidovskoj vojsci. Ubijaju prema vlastitom nahodjenju, izzivljavaju se nad ranjenim i mrtvim, kasapeci ih, a sve to opravdavaju serijatom i islamom. Tako je i hazreti Husejn, s ostatkom Ehli-bejta i ashaba, proglasen otpadnikom jer je"Halifi" tj "Zapovjedniku pravovjernih" Jezidu l.a., sinu Muavijinom, a unuku Hindinom, odbio dati prisegu. Prema njihovom tumacenju on/oni su bili destabilizirajuci faktor ummeta, odnosno islamske drzave, i kao takvi su morali biti uklonjeni.
Hvala. Zvuci povezano sa ovim danas, ali morat cu procitati malo vise o tome jer nisam dobro upucen o historiji poslije smrti Poslanika a.s..
Co0l

#26787 Re: Sirija

Post by Co0l »

mirsek wrote:
Co0l wrote:Al ga Celi zadava,prosto se vidi koliko navija da se zakrvi u Turskoj :lol:

Turci postaju malo sizofreni u politici, al s obzirom da ih "nadgleda" amerika i cionisti sa jedne i arapski i muslimanski svijet sa druge strane plus njihove neotomanske ambicije daj Boze da ne popuse dooobru kubansku cigaru na kraju balade. :D
Jest da postoji neka ozbiljna prijetnja po njih.Osim ako ove hasisare i hipstere po ulicama smatras prijetnjom,onda ok :D
jastuk1

#26788 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Yebiga, nije lako provoditi višedecenijski projekat prelazka iz nacionalne u nadnacionalnu državu. Pa neće ga sad batalit zbog par fanatikosa koji su blokirali jednu od glavnih arterija u Istambulu.

Image
salik79

#26789 Re: Sirija

Post by salik79 »

Laprdan wrote:
salik79 wrote: Ukratko - IS je danasnji pandan jezidovskoj vojsci. Ubijaju prema vlastitom nahodjenju, izzivljavaju se nad ranjenim i mrtvim, kasapeci ih, a sve to opravdavaju serijatom i islamom. Tako je i hazreti Husejn, s ostatkom Ehli-bejta i ashaba, proglasen otpadnikom jer je"Halifi" tj "Zapovjedniku pravovjernih" Jezidu l.a., sinu Muavijinom, a unuku Hindinom, odbio dati prisegu. Prema njihovom tumacenju on/oni su bili destabilizirajuci faktor ummeta, odnosno islamske drzave, i kao takvi su morali biti uklonjeni.
Hvala. Zvuci povezano sa ovim danas, ali morat cu procitati malo vise o tome jer nisam dobro upucen o historiji poslije smrti Poslanika a.s..

Nema na cemu i drugi put. Vidim da nisi od ovih redovnih trolova, zato ti savjetujem da dobro provjeris od koga i ciju literaturu uzimas. Pazi se kojekakvih pamfleta, pogotovo okolo Fahdije, a najbolje bi ti bilo, za pocetak, uzeti "Historiju islama" od prof. Mustafe ef. Spahica.
mirsek

#26790 Re: Sirija

Post by mirsek »

Co0l wrote:
mirsek wrote:

Jest da postoji neka ozbiljna prijetnja po njih.Osim ako ove hasisare i hipstere po ulicama smatras prijetnjom,onda ok :D
Mislis da im cionisti ne mogu servirati neko tursko proljece a razocarana fanaticna braca muslimani samoubilacke napade sirom turske ?
Ne znam, sve je jos u magli da se daju sigurne procjene.
Jedino sto znam da izrahell uziva u svome miru i spokoju.
Co0l

#26791 Re: Sirija

Post by Co0l »

mirsek wrote: Mislis da im cionisti ne mogu servirati neko tursko proljece a razocarana fanaticna braca muslimani samoubilacke napade sirom turske ?
Ne da mislim da ne mogu nego mislim da nemaju razloga za to.
jastuk1

#26792 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Maloprije pročitah nešto da je glavni razlog zato se IS usredsredio na ofanzivu na PKK - zato što je PKK prijetio da preuzme Raqqu. Ako su zaista prijetili - velika greška u koracima.

Istambul:

Image
Co0l

#26793 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kurdi zauzeli Istanbul!
jastuk1

#26794 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Co0l wrote:
mirsek wrote: Mislis da im cionisti ne mogu servirati neko tursko proljece a razocarana fanaticna braca muslimani samoubilacke napade sirom turske ?
Ne da mislim da ne mogu nego mislim da nemaju razloga za to.
Da.Između ostalog, izraelski biznismeni koji sada jeftino kupuju naftu od Iračkog Kurdistana preko Kirkuk-Džejhan (Turska) naftovoda sigurno nisu za Tursko proljeće.
astala_vistala

#26795 Re: Sirija

Post by astala_vistala »

jastuk1 wrote:Maloprije pročitah nešto da je glavni razlog zato se IS usredsredio na ofanzivu na PKK - zato što je PKK prijetio da preuzme Raqqu. Ako su zaista prijetili - velika greška u koracima.

Istambul:

Image
Mene ovde vise brine,ako se nastave incidenti u stambolu da gras nece dobiti vrijedne donacije :-D
Co0l

#26796 Re: Sirija

Post by Co0l »

Dobar,dobar :)
Challenger__

#26797 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ovaj upis je teška patologija koja govori o psihologiji postavljača (@Coola) a ništa o meni. Postavljao sam masu slika iz Kobanea a to ne znači da želim da narod nastrada.

Ovo je samo ilustracija šta se dešava a Boga mi i dokaz moje teze.
Challenger__

#26798 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klasična projekcija. Svoju crnu dušu projektuje na drugug.

Fuj.
Challenger__

#26799 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Konačno, a da li i prekasno, vidjećemo:
BREAKING- 00.57 AM local time- Anti-ISIS Coalition warcrafts destroyed an #ISIS artillery & an armed vehicle in eastern #Kobane front (ANHA)
Amed News Agency
Challenger__

#26800 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Cyrax wrote:Licemjerje over 9000 :D
Pazi sad ovo... U Kobaneu se, rame uz rame sa Kurdima bore i manje grupe Asiraca i FSA ekipa! Gdje su sada oni koji NAVODNO podržavaju "umjerene" opozicionare, navodno "podržavaju" FSA? Žele da padne Kobane, nalaze hiljade mana braniocima, intimno su uz ovu bagru... Toliko o njihovoj iskrenosti i etici. I ako bi bili isti takvi licemjeri, sada bi oni (kao ti i ja, npr) koji tvrde da je Assad manje zlo trebali da žele da se desi masakr nad ljudima u gradu, jer, Bože moj, među braniocima ima i FSA ekipe... :-) To je ta psihologija lažnih moralista, to je ta potamnjena svijest.

Tu nema morala, nema istine, jednostavno nema ničega!
Locked