Cit'o sam doduse pricu nekog lika koji je upravljao dronovima, ka'e da je cim bi se probudio mor'o jal popiti jal šmrknuti šta god
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Jebeno neko saveznistvo, a Bajden izjavio da Turska podrzava teroriste.Co0l wrote:
Pa bolan pricas o jednoj od najznacajnijih clanica NATO-a,o zemlji u kojoj Amerikanci imaju svoje baze,zemlji u kojoj drze dio svoga nuklearnog arsenala,koju decenijama snabdjevaju svojim oruzjem,itd.,itd.,jednom rjecju americkom savezniku.Tu i tamo Turska moze imati svoje planove koji se kose sa americkim ali to je samo na nekom lokalnom nivou.Globalno gledajuci sve sto rade rade i radice u saradnji sa svojim saveznicima a najveci saveznik im je upravo SAD.
Sami Amerikanci kad su Kurdi u pitanju prvo ce imati u vidu turski interes pa tek onda kurdski i tesko da ce ista raditi po tom pitanju sto bi moglo dovesti Tursku u opasnost.
Drugo,Turska nema kapaciteta da bude regionalna super-sila u onom smislu da odredjuje kako ce se stvari u tom dijelu svijeta odvijati.To ni sama Amerika ne moze a kamoli da ce ikada Turska moci.Tako da ne postoji opasnost da dodje do nekog sukoba interesa izmedju SAD i Turske zbog toga sto bi Turska mogla da bude regionalna super-sila.
Montaza. Napad je izvelo sirijsko zrakoplovstvo prije godinu-dvije u okolini Idliba, cini mi se....insomnia78 wrote:Al kako su ovi "operatori" mrtvi hladni, ko da igrice igraju
Cit'o sam doduse pricu nekog lika koji je upravljao dronovima, ka'e da je cim bi se probudio mor'o jal popiti jal šmrknuti šta god
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Stvarno si nemoguc.....Co0l wrote:Al da ne tulimo vise o tome samo cu ti jos reci da su Kurdi ovih dana pokazali koliko su (ne)sposobni.Nakon 3 godine rata ISIS ih iznenadio kao sto nase komunalce iznenadi snijeg u januaru.Od takve bratije hljeba nema a kamoli nekog geostrateskog faktora taman da ih guraju i Amerikanci i Rusi i Kinezi zajedno.

BREAKING- #ISIS thugs entered into #Kobane in Şerqi having heavy losses, they're in stuck & cannot go back now /23.39 local time
#BREAKING_NEWS
#IS_TERRORIST has entered in #Kobani from both south & east.

Kurds from turkish army are crossing the border too Kobani to join YPG fight the ISIS hordes
twitterkurdsMultiple sources confirm that dozens of Turkish soldiers have defected to join #YPG ranks in #Kobane
Dezinformacije.dEnver wrote:BREAKING- #ISIS thugs entered into #Kobane in Şerqi having heavy losses, they're in stuck & cannot go back now /23.39 local time#BREAKING_NEWS
#IS_TERRORIST has entered in #Kobani from both south & east.
Reşo Bîstûyek[1] To my followers: Dis/misinformation re: situation in #Kobane has now become unbearably ridiculous. Please consume info w/ vigilance.
[2] Examples are "ISIS has entered Kobane", "ISIS has taken over Kobane", "Turkey shelling ISIS."
JesteDuckZz wrote:sarajevoxxxx wrote:Oslobodjen i grad Hara.cbrt wrote:Još malo Tell Hara https://www.youtube.com/watch?v=omFCuXRDfHM
Nije, i ne peglaj ljude.

Pazzo wrote: Kako te nije stid da trazis linkove, kad sam ti ja na temi Jemen jedno 20ak linkova/citata prezentovao o sitskom nevjerovanju i licemjerju. I da ti dostavi link ti ces ga iskulirati....

I don't hear any coalition planes, I don's see any coalition planes. And the skies above #Kobane here are baby blue.