Jugoslavija je koristila metar americkog naoruzanja, tipa haubica 155 i 105mm... Americke tenkove i lovce na tenkove, metar americkih aviona... razvijao se novi avion sa francuzima... radile se gazele po licenci u Mostaru...UltrasNaBaterije wrote:SAA već 50 godina se naoružava Sovjetskim naoružanjem uz nešto vlastite proizvodnje. Šta hoćeš da kažeš?japin_mutapi wrote:a ruski avioni i tenkovi slavne SSA su dokaz čega ...
Pa Jugoslavija je bila isti vojni rob istog SSSR-a, sa svojim zaostalim prepravljenim modelima Crvene armije, kao i ostatak svijeta pod interesnom sferom Saveza.
Sirija
- Alfons Kauders
#1951 Re: Sirija
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1952 Re: Sirija
ništa sve si sam rekaoUltrasNaBaterije wrote:
SAA već 50 godina se naoružava Sovjetskim naoružanjem uz nešto vlastite proizvodnje. Šta hoćeš da kažeš?
ako ti je neka starudija od džipa koji voze pobunjenici vrhunski dokaz za nešto onda ti nemam šta govoriti ...
sve si sam shvatio i povezao
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#1953 Re: Sirija
MiG 23 95%, mada može i 29 kao multirole ga koriste svi... što se tiče oružja uopće nisam ni gledao detaljno, ali pouzadno znam da u Siriji niko nije koristio NSV, jer ista uopće nikad nije kupila nijedan. Prema jačini ekspolozije i tipu paljejna, odokativno možeš skontati kilažu punjenja. Da si ikad prisustvovao vježbama i testovima na npr. haubicama ili tenkovima znao bi.
Zrak-zrak, što da ne...
@ drugi post
Novi avion sa Francuzima, misliš pod Francuzima, nikad zaživio projekat.
155m i 105 mm je univerzalni kalibar, u odnosu na 128... utvrđeno je da je 155 mm idealan kalibar u odnosu na gabarite topa.
Tenk? kakav tenk? Avioni? Kakvi avioni?
@ drugi post
155m i 105 mm je univerzalni kalibar, u odnosu na 128... utvrđeno je da je 155 mm idealan kalibar u odnosu na gabarite topa.
-
sarajevoxxxx
#1954 Re: Sirija
Al Jazeerin novinar Omer Hašrem otet od strane Islamske države Levanta i Iraka
- Islamska država Levant i Irak je zatvorila Al Jazeerinog novinara Omera Hašruma i odvela ga njihovom Emiru. Na svu sreću Hašrum je poznavao Daiša, ili glavnog komadanta te vojne jedinice, jer je sa njim već ranije napravio intervju, i oslobođen je.
- Navodno Islamska država Levanta i Iraka je odgovorna za nekoliko otmica novinara i aktivista, a među njima i grupu novinara Orient-newsa.
https://www.facebook.com/All4SYRIA.info
- Islamska država Levant i Irak je zatvorila Al Jazeerinog novinara Omera Hašruma i odvela ga njihovom Emiru. Na svu sreću Hašrum je poznavao Daiša, ili glavnog komadanta te vojne jedinice, jer je sa njim već ranije napravio intervju, i oslobođen je.
- Navodno Islamska država Levanta i Iraka je odgovorna za nekoliko otmica novinara i aktivista, a među njima i grupu novinara Orient-newsa.
- Alfons Kauders
#1955 Re: Sirija
majko moja mila pa nisi bio u stanju nijednu recenicu sastaviti bez nebulozeUltrasNaBaterije wrote:MiG 23 95%, mada može i 29 kao multirole ga koriste svi... što se tiče oružja uopće nisam ni gledao detaljno, ali pouzadno znam da u Siriji niko nije koristio NSV, jer ista uopće nikad nije kupila nijedan. Prema jačini ekspolozije i tipu paljejna, odokativno možeš skontati kilažu punjenja. Da si ikad prisustvovao vježbama i testovima na npr. haubicama ili tenkovima znao bi.Zrak-zrak, što da ne...
@ drugi post
- dječak sa šibicama
#1956 Re: Sirija
Koji narod? siije su u Iraku vecina, tamo su decenijama siije bili potlaceni od strane Sadama i njegovih sunita.barpy wrote:dakle nešto kao u Siriji..šta drugo očekivat nego da se narod digne protiv tiranije ?Suniti tvrde da ih marginalizuje šiitska vlada predvođena premijerom Nurijem al Malikijem.
Naravno, o Sadamovim pokoljima siija nasi forumski istinoljubivi vehaboljupci ne vole govoriti, kao o Assadovim zlocinima nad sunitima.
- Cyrax
#1957 Re: Sirija
Ima li ikakav dokaz da je SAA upotrijebila hemijsko oruzje ili smo jos na onome "oni su ga bacili ocam mog"?
- husein_kapetan
#1958 Re: Sirija
Rijetko viđena preciznost ovog air-strike-a s obzirom na ono čim raspolažu ili... za antologiju. Ovaj pilot je monstrum...muhafuca wrote:
-
tesanj
#1959 Re: Sirija
Dokazi nisu bitni. Ameri ulecu sa svojom demokratijom i kraj price.Cyrax wrote:Ima li ikakav dokaz da je SAA upotrijebila hemijsko oruzje ili smo jos na onome "oni su ga bacili ocam mog"?
- japin_mutapi
#1960 Re: Sirija
ima ...Cyrax wrote:Ima li ikakav dokaz da je SAA upotrijebila hemijsko oruzje ili smo jos na onome "oni su ga bacili ocam mog"?
kaže režim u damasku "nismo mi oba nam oca"
- dječak sa šibicama
#1961 Re: Sirija
Ovako nekako to izgleda "iz pticije perspektive".husein_kapetan wrote:Rijetko viđena preciznost ovog air-strike-a s obzirom na ono čim raspolažu ili... za antologiju. Ovaj pilot je monstrum...muhafuca wrote:
vjerovatno je i u ovom slucaju u Siriji rijec o helikopteru i nekoj verziji "hellfire" projektila.
-
udrch
#1962 Re: Sirija
japin_mutapi wrote:ima ...Cyrax wrote:Ima li ikakav dokaz da je SAA upotrijebila hemijsko oruzje ili smo jos na onome "oni su ga bacili ocam mog"?
kaže režim u damasku "nismo mi oba nam oca"
- husein_kapetan
#1963 Re: Sirija
Sukladno dogovorenom sada i da bilo šta UN otkrije "nema validnost" jer" autori napada su imali dovoljno vremena da izbrišu tragove napada" za samo tri dana i povrh svega na teritoriji koju ne kontrolišu.Cyrax wrote:Ima li ikakav dokaz da je SAA upotrijebila hemijsko oruzje ili smo jos na onome "oni su ga bacili ocam mog"?
Sada samo ovdje treba vidjeti ko je lud a ko zbunjen....
-
tesanj
#1964 Re: Sirija
Sta da ga nije poznavao??sarajevoxxxx wrote:Al Jazeerin novinar Omer Hašrem otet od strane Islamske države Levanta i Iraka
- japin_mutapi
#1965 Re: Sirija
ništa ... konačno bi ga upoznaotesanj wrote: Sta da ga nije poznavao??
-
tesanj
#1966 Re: Sirija
Sve po serijatujapin_mutapi wrote:ništa ... konačno bi ga upoznaotesanj wrote: Sta da ga nije poznavao??
-
sarajevoxxxx
#1967 Re: Sirija
- Danas preko 50 avionskih napada na Arihu. Facebook stranica Arihe zatrpana pozivima za pomoć.
https://www.facebook.com/Areha.News
-
celava_dlaka
#1968 Re: Sirija
0:58 ovaj bradati kod puske bas je fino docekaodječak sa šibicama wrote:Ovako nekako to izgleda "iz pticije perspektive".husein_kapetan wrote:Rijetko viđena preciznost ovog air-strike-a s obzirom na ono čim raspolažu ili... za antologiju. Ovaj pilot je monstrum...muhafuca wrote:
vjerovatno je i u ovom slucaju u Siriji rijec o helikopteru i nekoj verziji "hellfire" projektila.
- husein_kapetan
#1969 Re: Sirija
Ovaj video je zanteresirao mnoge...dječak sa šibicama wrote:Ovako nekako to izgleda "iz pticije perspektive".husein_kapetan wrote:Rijetko viđena preciznost ovog air-strike-a s obzirom na ono čim raspolažu ili... za antologiju. Ovaj pilot je monstrum...muhafuca wrote:
Mislim da je najvjerovatnije ovo dejstvo MIG-a 29M (multirole verzija) ili SU -24 naoružan sa AS-10 Karen ili slično.
-
sarajevoxxxx
#1970 Re: Sirija
Neke od izjava na facebooku:
''50 zgrada je potpuno srušeno'' ''Do sada prekostotinu poginulih i ranjenih'' ''Arihu smo konačno očistili od režimske vojske nemojmo dozvoliti da se ponovo vrate '' ''ako pane Ariha pada i cijela pokrajina Idlib''.
Ariha

https://www.facebook.com/omar.rabee2?hc_location=stream
''50 zgrada je potpuno srušeno'' ''Do sada prekostotinu poginulih i ranjenih'' ''Arihu smo konačno očistili od režimske vojske nemojmo dozvoliti da se ponovo vrate '' ''ako pane Ariha pada i cijela pokrajina Idlib''.
Ariha

https://www.facebook.com/omar.rabee2?hc_location=stream
- Kikibombona
#1971 Re: Sirija
Iran porucio Amerima da je Sirija 'crvena linija' koju ne smiju preci
.
Vec sam rekao, Asad se vise moze pouzdati u Iran nego u Rusiju i Kinu... I ne zato sto ga Iran voli, vec zato sto znaju da su oni sljedeci.
Ne vjerujem da su Ameri u ovom trenutku spremni rizikovati rat sa Iranom
.
Vec sam rekao, Asad se vise moze pouzdati u Iran nego u Rusiju i Kinu... I ne zato sto ga Iran voli, vec zato sto znaju da su oni sljedeci.
Ne vjerujem da su Ameri u ovom trenutku spremni rizikovati rat sa Iranom
-
sarajevoxxxx
#1972 Re: Sirija
Grad Ariha

- Kikibombona
- japin_mutapi
#1975 Re: Sirija
normalnotesanj wrote:Sve po serijatujapin_mutapi wrote:ništa ... konačno bi ga upoznaotesanj wrote: Sta da ga nije poznavao??
izljubili bi se i izgrlili popili po čaj ili kafu lijepo se ispričali i svako na svoju stranu