Sirija

Locked
Alfons Kauders

#1951 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

UltrasNaBaterije wrote:
japin_mutapi wrote:a ruski avioni i tenkovi slavne SSA su dokaz čega ...
SAA već 50 godina se naoružava Sovjetskim naoružanjem uz nešto vlastite proizvodnje. Šta hoćeš da kažeš?

Pa Jugoslavija je bila isti vojni rob istog SSSR-a, sa svojim zaostalim prepravljenim modelima Crvene armije, kao i ostatak svijeta pod interesnom sferom Saveza.
Jugoslavija je koristila metar americkog naoruzanja, tipa haubica 155 i 105mm... Americke tenkove i lovce na tenkove, metar americkih aviona... razvijao se novi avion sa francuzima... radile se gazele po licenci u Mostaru...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1952 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

UltrasNaBaterije wrote:
SAA već 50 godina se naoružava Sovjetskim naoružanjem uz nešto vlastite proizvodnje. Šta hoćeš da kažeš?
ništa sve si sam rekao
ako ti je neka starudija od džipa koji voze pobunjenici vrhunski dokaz za nešto onda ti nemam šta govoriti ...
sve si sam shvatio i povezao
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#1953 Re: Sirija

Post by UltrasNaBaterije »

MiG 23 95%, mada može i 29 kao multirole ga koriste svi... što se tiče oružja uopće nisam ni gledao detaljno, ali pouzadno znam da u Siriji niko nije koristio NSV, jer ista uopće nikad nije kupila nijedan. Prema jačini ekspolozije i tipu paljejna, odokativno možeš skontati kilažu punjenja. Da si ikad prisustvovao vježbama i testovima na npr. haubicama ili tenkovima znao bi. :) Zrak-zrak, što da ne...

@ drugi post

Novi avion sa Francuzima, misliš pod Francuzima, nikad zaživio projekat.

155m i 105 mm je univerzalni kalibar, u odnosu na 128... utvrđeno je da je 155 mm idealan kalibar u odnosu na gabarite topa.

Tenk? kakav tenk? Avioni? Kakvi avioni?
sarajevoxxxx

#1954 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Al Jazeerin novinar Omer Hašrem otet od strane Islamske države Levanta i Iraka

- Islamska država Levant i Irak je zatvorila Al Jazeerinog novinara Omera Hašruma i odvela ga njihovom Emiru. Na svu sreću Hašrum je poznavao Daiša, ili glavnog komadanta te vojne jedinice, jer je sa njim već ranije napravio intervju, i oslobođen je.

- Navodno Islamska država Levanta i Iraka je odgovorna za nekoliko otmica novinara i aktivista, a među njima i grupu novinara Orient-newsa.

https://www.facebook.com/All4SYRIA.info
Alfons Kauders

#1955 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

UltrasNaBaterije wrote:MiG 23 95%, mada može i 29 kao multirole ga koriste svi... što se tiče oružja uopće nisam ni gledao detaljno, ali pouzadno znam da u Siriji niko nije koristio NSV, jer ista uopće nikad nije kupila nijedan. Prema jačini ekspolozije i tipu paljejna, odokativno možeš skontati kilažu punjenja. Da si ikad prisustvovao vježbama i testovima na npr. haubicama ili tenkovima znao bi. :) Zrak-zrak, što da ne...

@ drugi post

Novi avion sa Francuzima, misliš pod Francuzima, nikad zaživio projekat.

155m i 105 mm je univerzalni kalibar, u odnosu na 128... utvrđeno je da je 155 mm idealan kalibar u odnosu na gabarite topa.

Tenk? kakav tenk? Avioni? Kakvi avioni?
majko moja mila pa nisi bio u stanju nijednu recenicu sastaviti bez nebuloze
dječak sa šibicama

#1956 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

barpy wrote:
Suniti tvrde da ih marginalizuje šiitska vlada predvođena premijerom Nurijem al Malikijem.
dakle nešto kao u Siriji..šta drugo očekivat nego da se narod digne protiv tiranije ?
Koji narod? siije su u Iraku vecina, tamo su decenijama siije bili potlaceni od strane Sadama i njegovih sunita.

Naravno, o Sadamovim pokoljima siija nasi forumski istinoljubivi vehaboljupci ne vole govoriti, kao o Assadovim zlocinima nad sunitima.
Cyrax

#1957 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Ima li ikakav dokaz da je SAA upotrijebila hemijsko oruzje ili smo jos na onome "oni su ga bacili ocam mog"?
husein_kapetan

#1958 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

muhafuca wrote:
Rijetko viđena preciznost ovog air-strike-a s obzirom na ono čim raspolažu ili... za antologiju. Ovaj pilot je monstrum...
tesanj

#1959 Re: Sirija

Post by tesanj »

Cyrax wrote:Ima li ikakav dokaz da je SAA upotrijebila hemijsko oruzje ili smo jos na onome "oni su ga bacili ocam mog"?
Dokazi nisu bitni. Ameri ulecu sa svojom demokratijom i kraj price.
japin_mutapi

#1960 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Cyrax wrote:Ima li ikakav dokaz da je SAA upotrijebila hemijsko oruzje ili smo jos na onome "oni su ga bacili ocam mog"?
ima ...
kaže režim u damasku "nismo mi oba nam oca"
dječak sa šibicama

#1961 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

husein_kapetan wrote:
muhafuca wrote:
Rijetko viđena preciznost ovog air-strike-a s obzirom na ono čim raspolažu ili... za antologiju. Ovaj pilot je monstrum...
Ovako nekako to izgleda "iz pticije perspektive".

vjerovatno je i u ovom slucaju u Siriji rijec o helikopteru i nekoj verziji "hellfire" projektila.
udrch

#1962 Re: Sirija

Post by udrch »

japin_mutapi wrote:
ima ...
kaže režim u damasku "nismo mi oba nam oca"
:lol: :thumbup:
husein_kapetan

#1963 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Sukladno dogovorenom sada i da bilo šta UN otkrije "nema validnost" jer" autori napada su imali dovoljno vremena da izbrišu tragove napada" za samo tri dana i povrh svega na teritoriji koju ne kontrolišu.
Sada samo ovdje treba vidjeti ko je lud a ko zbunjen....
tesanj

#1964 Re: Sirija

Post by tesanj »

sarajevoxxxx wrote:Al Jazeerin novinar Omer Hašrem otet od strane Islamske države Levanta i Iraka

- Islamska država Levant i Irak je zatvorila Al Jazeerinog novinara Omera Hašruma i odvela ga njihovom Emiru. Na svu sreću Hašrum je poznavao Daiša, ili glavnog komadanta te vojne jedinice, jer je sa njim već ranije napravio intervju, i oslobođen je.

- Navodno Islamska država Levanta i Iraka je odgovorna za nekoliko otmica novinara i aktivista, a među njima i grupu novinara Orient-newsa.

https://www.facebook.com/All4SYRIA.info
Sta da ga nije poznavao??
japin_mutapi

#1965 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

tesanj wrote: Sta da ga nije poznavao??
ništa ... konačno bi ga upoznao
tesanj

#1966 Re: Sirija

Post by tesanj »

japin_mutapi wrote:
Sve po serijatu :mrgreen:
sarajevoxxxx

#1967 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

- Danas preko 50 avionskih napada na Arihu. Facebook stranica Arihe zatrpana pozivima za pomoć.

https://www.facebook.com/Areha.News
celava_dlaka

#1968 Re: Sirija

Post by celava_dlaka »

dječak sa šibicama wrote:
husein_kapetan wrote:
muhafuca wrote:

vjerovatno je i u ovom slucaju u Siriji rijec o helikopteru i nekoj verziji "hellfire" projektila.
0:58 ovaj bradati kod puske bas je fino docekao
husein_kapetan

#1969 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

dječak sa šibicama wrote:
husein_kapetan wrote:
muhafuca wrote:

Ovaj video je zanteresirao mnoge...
Mislim da je najvjerovatnije ovo dejstvo MIG-a 29M (multirole verzija) ili SU -24 naoružan sa AS-10 Karen ili slično.
sarajevoxxxx

#1970 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Neke od izjava na facebooku:

''50 zgrada je potpuno srušeno'' ''Do sada prekostotinu poginulih i ranjenih'' ''Arihu smo konačno očistili od režimske vojske nemojmo dozvoliti da se ponovo vrate '' ''ako pane Ariha pada i cijela pokrajina Idlib''.

Ariha

Image

https://www.facebook.com/Areha.News
https://www.facebook.com/omar.rabee2?hc_location=stream
Kikibombona

#1971 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Iran porucio Amerima da je Sirija 'crvena linija' koju ne smiju preci :mrgreen: .

Vec sam rekao, Asad se vise moze pouzdati u Iran nego u Rusiju i Kinu... I ne zato sto ga Iran voli, vec zato sto znaju da su oni sljedeci.

Ne vjerujem da su Ameri u ovom trenutku spremni rizikovati rat sa Iranom :-) .
sarajevoxxxx

#1972 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Grad Ariha

Image
jastuk1

#1973 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

.
japin_mutapi

#1975 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

tesanj wrote:
japin_mutapi wrote:
Sve po serijatu :mrgreen:
normalno
izljubili bi se i izgrlili popili po čaj ili kafu lijepo se ispričali i svako na svoju stranu
Locked