To logicki nema uporiste... Samo su konzervativci ograniceni... Meni je na tu temu upao u oci samo tvoj strah od postavljenih cinjenica i betonskih argumenata koji su rusili tvoj svijet prozapadnjackog balkanca...Alfons Kauders wrote:Ja bi prije rekao da moras biti slabouman, ne slobodouman.nosara wrote:
To nisu teorije zavjere, nego fakti... Moras bit slobodouman da bi shvatio...
Ameri vjeruju u vecinu, mislis da su glupi i polupismeni...?![]()
Da, mislim da je vecina ljudi koji vjeruju u teorije zavjera ogranicena ili neobrazovana. To ponavljam godinama, ne znam kako nisi upratio...
Sirija
- nosara
#1851 Re: Sirija
- vivaldi
#1852 Re: Sirija
ma ne vidim neki znacaj te sirije za bilo koga sem njih samih pa mi sve to pomalo cudnoRevoltage wrote:Iz 2 u 1, da bi na kraju igra bil ponistena.vivaldi wrote:Ovaj sirijski rat se otegao znantno iznad svih prognoza, prilicno iznenadjujuce
-
barpy
#1853 Re: Sirija
neki bi htjeli da se istina dešavanja u Siriji duboko zakopa...mmaar wrote:Sarajevoxxx, ti si presisao i Mufida Memiju i Saliha Brkica sa tim svojim izvjestajima
- nosara
#1854 Re: Sirija
Contradictio in adjecto...vivaldi wrote:ma ne vidim neki znacaj te sirije za bilo koga sem njih samih pa mi sve to pomalo cudnoRevoltage wrote:Iz 2 u 1, da bi na kraju igra bil ponistena.vivaldi wrote:Ovaj sirijski rat se otegao znantno iznad svih prognoza, prilicno iznenadjujuce
- vivaldi
#1855 Re: Sirija
nije. isti slucaj je bio i sa drugim revolucijama u susjedstvu koje su se mahom expresno zavrsavalenosara wrote: Contradictio in adjecto...
- Alfons Kauders
#1856 Re: Sirija
Jes jes, strah od cinjenica i betonskih argumenata teoreticara zavjeranosara wrote:To logicki nema uporiste... Samo su konzervativci ograniceni... Meni je na tu temu upao u oci samo tvoj strah od postavljenih cinjenica i betonskih argumenata koji su rusili tvoj svijet prozapadnjackog balkanca...Alfons Kauders wrote:Ja bi prije rekao da moras biti slabouman, ne slobodouman.nosara wrote:
To nisu teorije zavjere, nego fakti... Moras bit slobodouman da bi shvatio...
Ameri vjeruju u vecinu, mislis da su glupi i polupismeni...?![]()
Da, mislim da je vecina ljudi koji vjeruju u teorije zavjera ogranicena ili neobrazovana. To ponavljam godinama, ne znam kako nisi upratio...
Doduse, vi smatrate da su vasa subjektivna misljenja cinjenice, pa je moguce da fakat i vjerujes u to. Sto da ne, u kakve sve gluposti vjerujes ovo je sitnica.
-
Revoltage
#1857 Re: Sirija
Nema znacaja tu nikakvog za Sirijce, ali za izrael i njegove saveznike dakako. I ova inspekcija sto je sad kao dosla u Siriju nije slucajna, meni se sve cini da su pobunjenici nasukani dobrane, da kao njihov napad hemijskim oruzjem izgleda kao napad vojske, da bi (vidi cuda) vlast u Siriji dozvolila inspektorima da inspiciraju stanje na mjestima navodnog napadavivaldi wrote:ma ne vidim neki znacaj te sirije za bilo koga sem njih samih pa mi sve to pomalo cudnoRevoltage wrote:Iz 2 u 1, da bi na kraju igra bil ponistena.vivaldi wrote:Ovaj sirijski rat se otegao znantno iznad svih prognoza, prilicno iznenadjujuce
Ne vjerujem jednostavno da bi jedna vlast nakon dolaska inspektora UN-a granatirala civilno stanovnistvo hemijskim oruzjem, to bi bio non-sens. Moja pretpostavka je, da su pobunjenici nasukani.
- Alfons Kauders
#1858 Re: Sirija
Pa dobro zavisi kako gledas. Moglo bi se reci da npr. revolucija u Egiptu jos nije zavrsena, ni blizu, samo sto nije bilo gradjanskog rata.vivaldi wrote:nije. isti slucaj je bio i sa drugim revolucijama u susjedstvu koje su se mahom expresno zavrsavalenosara wrote: Contradictio in adjecto...
A u Libiji bi mozda i danas imali rat da nije bilo intervencije.
Samo je Tunis prosao relativno cisto i brzo.
- vivaldi
#1859 Re: Sirija
pa kako nema? 100.000 glava manje do sada, a unistenje i da ne spominjemRevoltage wrote: Nema znacaja tu nikakvog za Sirijc
sto se tice ove hemije, ima tamo x nelogicnosti pa me nebi cudilo da je to uradio bilo ko - mozda cak i neko samoinicjativno bez odobrenja sa vrha. disciplina i hijerarhija im svakako nisu jaca strana
- JohnnyS
#1860 Re: Sirija
I što rekoste, kako je to do prije 3 godine Assadov režim ugrožavao Izrael pa su cionisti pokrenuli svoje sluge širom svijeta da napadnu tog antiglobalistu, Che Guevaru 21. stoljeća?
- nosara
#1861 Re: Sirija
Alfons Kauders wrote:Pa dobro zavisi kako gledas. Moglo bi se reci da npr. revolucija u Egiptu jos nije zavrsena, ni blizu, samo sto nije bilo gradjanskog rata.vivaldi wrote:nije. isti slucaj je bio i sa drugim revolucijama u susjedstvu koje su se mahom expresno zavrsavalenosara wrote: Contradictio in adjecto...
Tipicni Alfons... Samo par postova iznad imas taze vijesti iz "oslobodjenih" drzava... Jos samo kad bi te bolio kurac za njih...
- vivaldi
#1862 Re: Sirija
ma ne znam sta bih ti rekao - u toj libiji se i danas desavaju dramaticne stvari, ali zapad kad proglasi svecani dolazak demokratije ta zemlja vise nije u medijskom epicentru - nakon slobode u onom sirtu su kazu humanitarci streljane stotine ljudi, bani walig je bio mjesecima okruzen i bukvalno se rat vodio, onda proglasenje bengazija nekom autonomnom pokrajinom, naoruyane blokade palamenta, misrata, frakcije, bombe, likvidacije...Alfons Kauders wrote:Pa dobro zavisi kako gledas. Moglo bi se reci da npr. revolucija u Egiptu jos nije zavrsena, ni blizu, samo sto nije bilo gradjanskog rata.
pogledaj irak - pa tamo se gine vise nego pod sadamom i za vrijeme intervencije usa zajedno, ali se obama nijednom nesto vanredno ne obrati..
-
tesanj
#1863 Re: Sirija
Revolucija u Egiptu nije zavrsena ratom samo zato sto to nije u interesu amera i Izraela. Kljuc rata i mira u tim zemljama drzi Izrael i SAD. Tko tu cinjenicu zanemaruje moze biti samo glup ili zlonamjeran. Ubjedjivati nekog da ova desavanja u Sirji nemaju veze sa Izraelom i to trpati u teoriju zavjere prelazi granicu zdravog razuma.
- Alfons Kauders
#1864 Re: Sirija
Govori se o brzini revolucija, ne o trenutnom stanju u tim drzavama, tako da ne kontam o cemu uopste pricas?nosara wrote:
![]()
Tipicni Alfons... Samo par postova iznad imas taze vijesti iz "oslobodjenih" drzava... Jos samo kad bi te bolio kurac za njih...
Npr. u Egiptu je Mubarak pao za svega nekoliko dana, ali sranje se nece smiriti jos nekoliko godina.
Btw vjerovao ili ne, i drugi prate vijesti. Neki dan sam otkrio pravo jednu pravo gotivnu stvarcicu, zove se internet.
-
Revoltage
#1865 Re: Sirija
Gledaj prije i poslije (pretpostavi) rata Siriju. Vidjeces da ovo nikakvog znacaja nema za Sirijce. Ovdje su problem dva sistema koja se sudaraju, a tu su Sirijci i kojekakvi pustinjski-skripatori zvani Nusra, Tawhid, FSA itd. samo poluge i nista vise. Najmanje tj. najvecu stetu ce pretrpjeti narod, obicni onaj sto radi po pijacama i bazarima.vivaldi wrote:pa kako nema? 100.000 glava manje do sada, a unistenje i da ne spominjemRevoltage wrote: Nema znacaja tu nikakvog za Sirijc
sto se tice ove hemije, ima tamo x nelogicnosti pa me nebi cudilo da je to uradio bilo ko - mozda cak i neko samoinicjativno bez odobrenja sa vrha. disciplina i hijerarhija im svakako nisu jaca strana
Dakle Sirijci su u k...u kako god okrenes. Njihov znacaj, glas, volja, zelja su nebitni.
- Alfons Kauders
#1866 Re: Sirija
A ko koga ubjedjuje da desavanja u Siriji nemaju veze s Izraelom?tesanj wrote:Revolucija u Egiptu nije zavrsena ratom samo zato sto to nije u interesu amera i Izraela. Kljuc rata i mira u tim zemljama drzi Izrael i SAD. Tko tu cinjenicu zanemaruje moze biti samo glup ili zlonamjeran. Ubjedjivati nekog da ova desavanja u Sirji nemaju veze sa Izraelom i to trpati u teoriju zavjere prelazi granicu zdravog razuma.
- vivaldi
#1867 Re: Sirija
ma svi su tamo upteljani, ali nije mi bas jasno zasto? ne znam zasto je ovo izraelu u interesu?tesanj wrote:Revolucija u Egiptu nije zavrsena ratom samo zato sto to nije u interesu amera i Izraela. Kljuc rata i mira u tim zemljama drzi Izrael i SAD. Tko tu cinjenicu zanemaruje moze biti samo glup ili zlonamjeran. Ubjedjivati nekog da ova desavanja u Sirji nemaju veze sa Izraelom i to trpati u teoriju zavjere prelazi granicu zdravog razuma.
nije mi jasno ni zasto onaj kameron neki dan, dva sata nakon vijesti o hemijskom napadu odmah optuzi asada - pa jebemu duze traje uvidjaj nakon pljacke trafike, ali on je to izgleda odokativno zakljucio..
- nosara
#1868 Re: Sirija
Opet si "pametan"... Nekako uspijevas iz dana u dan bar jednom sebi skocit u usta...Alfons Kauders wrote:Govori se o brzini revolucija, ne o trenutnom stanju u tim drzavama, tako da ne kontam o cemu uopste pricas?nosara wrote:
![]()
Npr. u Egiptu je Mubarak pao za svega nekoliko dana, ali sranje se nece smiriti jos nekoliko godina.
Btw vjerovao ili ne, i drugi prate vijesti. Neki dan sam otkrio pravo jednu pravo gotivnu stvarcicu, zove se internet.
- JohnnyS
#1869 Re: Sirija
tesanj wrote:Revolucija u Egiptu nije zavrsena ratom samo zato sto to nije u interesu amera i Izraela. Kljuc rata i mira u tim zemljama drzi Izrael i SAD. Tko tu cinjenicu zanemaruje moze biti samo glup ili zlonamjeran. Ubjedjivati nekog da ova desavanja u Sirji nemaju veze sa Izraelom i to trpati u teoriju zavjere prelazi granicu zdravog razuma.
JohnnyS wrote:I što rekoste, kako je to do prije 3 godine Assadov režim ugrožavao Izrael pa su cionisti pokrenuli svoje sluge širom svijeta da napadnu tog antiglobalistu, Che Guevaru 21. stoljeća?
-
sarajevoxxxx
#1870 Re: Sirija
Komadant Oslobodilačke vojske Sirije, i veliki heroj i legenda pukovnik Rijad al As'ad: ''Ono što zarobimo dovoljno nam je za nove akcije, i potpuno oslobađanje Sirije. Niko nam ne treba, i nikoga ne čekamo'' - (24.08.2013)
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... IKfVqDS2bQ
Last edited by sarajevoxxxx on 25/08/2013 18:02, edited 2 times in total.
-
tesanj
#1871 Re: Sirija
Sta mislis o Hezbolahu imal to kakve veze sa Asadom. Ili Sirija kad se podijeli na enklave koje ce ratovati izmudju sebe do istrebljenja. Naravno Izrael u tom slucaju moze da se siri do besvjesti. Trebas jedno znati Sirija vise ne postoji, u cijem je to interesu prepustam tebi da zakljucus, vidim rezon ti je samo takav.JohnnyS wrote:I što rekoste, kako je to do prije 3 godine Assadov režim ugrožavao Izrael pa su cionisti pokrenuli svoje sluge širom svijeta da napadnu tog antiglobalistu, Che Guevaru 21. stoljeća?
- JohnnyS
#1872 Re: Sirija
tesanj wrote:Sta mislis o Hezbolahu imal to kakve veze sa Asadom. Ili Sirija kad se podijeli na enklave koje ce ratovati izmudju sebe do istrebljenja. Naravno Izrael u tom slucaju moze da se siri do besvjesti. Trebas jedno znati Sirija vise ne postoji, u cijem je to interesu prepustam tebi da zakljucus, vidim rezon ti je samo takav.JohnnyS wrote:I što rekoste, kako je to do prije 3 godine Assadov režim ugrožavao Izrael pa su cionisti pokrenuli svoje sluge širom svijeta da napadnu tog antiglobalistu, Che Guevaru 21. stoljeća?
Zato je vama svima rezon vrhunski. Koliko-toliko stabilnu državu razoriti na 5 satelita nakrcanih potencijalnim bombašima samoubojicama i inim vjerskim fanaticima koji mrze Izrael, ali su bez ikakve kontrole, pušteni s lanca.
-
Revoltage
#1873 Re: Sirija
Znaci njemu je vec javljeno da od intervencije nema nista.sarajevoxxxx wrote:Komadant Oslobodilačke vojske Sirije, i veliki heroj i legenda pukovnik Rijad al As'ad: ''Ono što zarobimo dovoljno nam je za nove akcije, i potpuno oslobađanje Sirije. Niko nam ne treba, i nikoga ne čekamo'' - (24.08.2013)
- nosara
#1874 Re: Sirija
Boli ga kurac, tacnije... Svi koji godinama podrzavaju rusenja suverenih drzava boli kita... Farma ili rat u Siriji, nema veze, samo da se ubije vrijeme...tesanj wrote:Sta mislis o Hezbolahu imal to kakve veze sa Asadom. Ili Sirija kad se podijeli na enklave koje ce ratovati izmudju sebe do istrebljenja. Naravno Izrael u tom slucaju moze da se siri do besvjesti. Trebas jedno znati Sirija vise ne postoji, u cijem je to interesu prepustam tebi da zakljucus, vidim rezon ti je samo takav.JohnnyS wrote:I što rekoste, kako je to do prije 3 godine Assadov režim ugrožavao Izrael pa su cionisti pokrenuli svoje sluge širom svijeta da napadnu tog antiglobalistu, Che Guevaru 21. stoljeća?
-
Revoltage
#1875 Re: Sirija
Koje pritom mogu rokati, a da im niko ne kaze HALT. To je i cilj.JohnnyS wrote:tesanj wrote:Sta mislis o Hezbolahu imal to kakve veze sa Asadom. Ili Sirija kad se podijeli na enklave koje ce ratovati izmudju sebe do istrebljenja. Naravno Izrael u tom slucaju moze da se siri do besvjesti. Trebas jedno znati Sirija vise ne postoji, u cijem je to interesu prepustam tebi da zakljucus, vidim rezon ti je samo takav.JohnnyS wrote:I što rekoste, kako je to do prije 3 godine Assadov režim ugrožavao Izrael pa su cionisti pokrenuli svoje sluge širom svijeta da napadnu tog antiglobalistu, Che Guevaru 21. stoljeća?
Zato je vama svima rezon vrhunski. Koliko-toliko stabilnu državu razoriti na 5 satelita nakrcanih potencijalnim bombašima samoubojicama i inim vjerskim fanaticima koji mrze Izrael, ali su bez ikakve kontrole, pušteni s lanca.