Sirija

Locked
Cyrax

#11251 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Skupio se generalstab ovdje po obicaju. :D
theTruePath

#11252 Re: Sirija

Post by theTruePath »

Ocito je da je Turska skrenula s Kemalovog puta,pogledaj samo supruge najmocniji turskih politicara

Sara Davutoglu

Image

Emina Erdogan

Image

Zene oko Ataturka

Image
Last edited by theTruePath on 12/12/2013 23:47, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#11253 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Udrch ko i dzogoxxx, vec jedno godinu i vise najavljuje "skori pad Bashara".

Medjutim, vrijeme radi za Bashara, FSA prakticno vise ne postoji, vojna pomoc zapadnih saveznika je prekinuta, Turci ce morati slusati gazdu u Washingtonu, a onda cemo vidjeti ko je ko i sta je sta :) na kraju ce jos Basharu slati oruzje, da do kraja zgazi Al Qaidu u Siriji.

Sve vise mi se cini da je to i bio plan Washingtona, namamiti fanatike u Siriju, a onda pustiti Bashara da ih potamani, usput drzava razrusena, Hezbollah pretrpio gubitke, Izrael sit a ovce, kako vidimo, natapaju krvlju sirijsku zemlju.

Win win situacija, da su pobijedili bradati, onda bi DRONovi krenuli u akciju i tamanili bradate na potez dugmetom, ako bradonje popuse, tim bolje, Al Qaida desetkovana, Sirija sjebana.

Kako god okrenes, bradonje idioti.
Avetinho

#11254 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Nemoj se stiditi majcice Rusije i njihovih "izvora".
Trolu primitivni. Ona mapa je prvo osvanulo na izraelskim stranicama. Ni kad trolaš ne znaš da trolaš.
Opa, gube se zivci. Nije ti lako.
Cyrax

#11255 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Challenger__ wrote:
Trolu primitivni. Ona mapa je prvo osvanulo na izraelskim stranicama. Ni kad trolaš ne znaš da trolaš.
Nemoj tako. Veoma je osjetljiv u zadnje vrijeme, trudimo se da mu pomognemo.
udrch

#11256 Re: Sirija

Post by udrch »

dječak sa šibicama wrote:Udrch ko i dzogoxxx, vec jedno godinu i vise najavljuje "skori pad Bashara".

Medjutim, vrijeme radi za Bashara, FSA prakticno vise ne postoji, vojna pomoc zapadnih saveznika je prekinuta, Turci ce morati slusati gazdu u Washingtonu, a onda cemo vidjeti ko je ko i sta je sta :) na kraju ce jos Basharu slati oruzje, da do kraja zgazi Al Qaidu u Siriji.

Sve vise mi se cini da je to i bio plan Washingtona, namamiti fanatike u Siriju, a onda pustiti Bashara da ih potamani, usput drzava razrusena, Hezbollah pretrpio gubitke, Izrael sit a ovce, kako vidimo, natapaju krvlju sirijsku zemlju.

Win win situacija, da su pobijedili bradati, onda bi DRONovi krenuli u akciju i tamanili bradate na potez dugmetom, ako bradonje popuse, tim bolje, Al Qaida desetkovana, Sirija sjebana.

ja nisam nikad najavljivao skori pad govnara, ne sjećam se ni da je to Savox radio..ja sam uvijek tvrdio, a to tvrdim i danas da on neće ostati i izaći kao pobjednik..on je sigurni gubitnik ovog rata..dosad je uspio da povuče za sobom svoje alawite koje poslije ovog rata čeka teška situacija..ostale grupacije kalkulišu, kršćani imaju objektivno najbolju taktiku, ako moraju da se uključe onda to i urade u simboličnom omjeru da ne bi niko vršio odmazdu nad njima..
vrijeme ne radi za Bašara, vrijeme radi protiv naroda Sirije..
husein_kapetan

#11257 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

dječak sa šibicama wrote:Udrch ko i dzogoxxx, vec jedno godinu i vise najavljuje "skori pad Bashara".

Ostaje međutim.." bradati mentalitet" i ideologija koja..bojim se ne umire sa fizičkim nestankom pomenutih i od koje će mnoge glava zaboljeti. Kako stvari stoje mnogi danas zarad pomenutog su spremni zaboraviti svoje zarad pomenutog..
Realne dimenzije ove "patologije" samo se daju naslutiti....
udrch

#11258 Re: Sirija

Post by udrch »

husein_kapetan wrote:
Kikibombona wrote:
husein_kapetan wrote: Ostani na svom.. pisaćemo i za 7 dana ...
Neznam na koji način vama funcioniše logika.. gdje se bolan ovako opsežna operacija provodi za dan..
Mah.....
Pa vidi... ako cemo logicki... Ako taj info imas ti nema sumnje da ga imaju pobunjenici.

Ako je tako, oni su vec napustili Adru i vratili se u Kuban, Dzobar, Zamlaku itd.

Jebo Adru, svaki od navedenih kvartova je tri puta vazniji od Adre.
Kao bivšeg oficira me fascinira dobro pripremljen, isplaniran i aktualiziran vojno-strateški potez..........

Akcije ovog tipa vjerujte mi ..ako su informacije vjerodostojne.. su na repertoaru veoma malog broja armija. i iziskuju "more" taktičko- tehničke pripreme i sposobnosti, stoga i interesovanje za pomenuto..
Ništa više...
:lol: :lol: :lol:
red viceva, pa red lupetanja..

hajd zamjeni nick i stavi Omer-paša Latas..
sarajevoxxxx

#11259 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ja Sam Odavle wrote:
Challenger__ wrote:
Hehehe puca nervoza sa svih strana. Onaj drugi lik džogoxxx sastavio u 5 postova zaredom, svašta.
Man of steel

#11260 Re: Sirija

Post by Man of steel »

Vrijeme Basharu polagano otkucava jer svakim novim danom sukoba se nagovještava njegov odlazak.

Pošto on nije u stanju sam da izdejstvuje pobjedu, konflikt i sukob će se riješiti na relaciji (Washington-Rijad)- (Moska-Teheran).

Pošto nesposobni Basar do sada nije uspio obezbjediti dovoljno dobre karte, velike sile će se, kao što je običaj kod nagodbe morati naći negdje na sredini, i čisto sumnjam da će i jedan scenario podrazumjevati njegov ostanak.
Cyrax

#11261 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Fanovima ljudozdera je izgleda vrh "hahaha pojma nemas", odgovarajuci smajli i kakva navijacka vijest sa vijestiumetnem i nekih emirata.
Kikibombona

#11262 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

udrch wrote: ofanziva na Qalamun je počela prekasno, po tim planinama u pola zime nemaju šta tražiti..čak i da padne i Yabrud to ništa neće promjeniti..čim šitske milicije odu, oni će se opet spustiti u sve ove gradove..primjer Malule..
I meni se tako ucinilo. Uzece i Jabrud, nema sumnje. Sta onda? Hoce li pobunjenike ganjati duboko po nepristupacnim predjelima Kalamuna? Hmmm... :-)

Ako ih ne eliminisu vratit ce se, bas kao sto kazes. I na kraju ce sve biti uzalud.

Ako uspiju eliminisati pobunjenike na Kalamunu, bice to velika pobjeda. Obruc oko Damaska ce biti stegnut i pobunjenici ce se suociti sa golgotom.

Vidjet cemo sta SAA ima na umu. U narednih 50ak dana bi mnoge stvari mogle biti jasne kada je u pitanju Damask.
dječak sa šibicama

#11263 Re: Sirija

husein_kapetan wrote: Ostaje međutim.." bradati mentalitet" i ideologija koja..bojim se ne umire sa fizičkim nestankom pomenutih i od koje će mnoge glava zaboljeti. Kako stvari stoje mnogi danas zarad pomenutog su spremni zaboraviti svoje zarad pomenutog..
Realne dimenzije ove "patologije" samo se daju naslutiti....
Naravno da ne umire, kad se podgrijava i financira iz Saudije, a sve za racun Saudijskog saveznika Washingtona... cija vanjska politika nema svrhe ako ne postoji babaroga kojom ce plasiti svoje gradjane, i babarogom pravdati nedjela koja cine diljem planete.

Jesu li decenijama drzali svoje gradjane u strahu od "crvenih", cim je ta babaroga nestala, stvorili su novu.

Meni je napraosto smijesno gledati kako one Arape vrte oko malog prsta, ne Ameri kao ameri, vec ta klika, cionisticka, ili kako god ih ko voli zvati. Sve sto se desava u arapskom svijetu, ide na ruku Tel Aviva i Washingtona, bukvalno se igraju kao djeca kad poredaju igrackice i igraju se rata...

A ovi glupani bradati, ubjedjeni da ce stvoriti nekakav kalifat, da ce islam zavladati planetom, da ce oni dzihadom pokoriti svijet... sta reci za te ljude, ako se ona koljacka bagra moze nazivati ljudima.

Eto koliko je vremena trebalo umjerenim pobunjenicima da shvate kakvi su magarci ispali, sta osta od FSA, nista. Ispusena mustikla, posluzili svrsi, da se pokrene rat, a sad sut karta. Naravno, rat kao rat, ide svojim tokom, mrtvi, ranjeni, bijes, mrznja, osveta za osvetom, nema vise nazad.

Savrseno odigrano, kao i uvijek iz kuhinje "velikih glavonja".

Steta Sirije, ali trebali su biti pametniji. Pojede ih revolucija, na kraju ce bradati ostati sami, bice porazeni, pobjednika nece biti jer je zemlja razrusena, zapravo jedini pobjednik ce biti onaj kojem odgovara razrusena Sirija. A svi znamo ko je to.

Majstorski.
Cyrax

#11264 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Kikibombona wrote: I meni se tako ucinilo. Uzece i Jabrud, nema sumnje. Sta onda? Hoce li pobunjenike ganjati duboko po nepristupacnim predjelima Kalamuna? Hmmm... :-)

Ako ih ne eliminisu vratit ce se, bas kao sto kazes. I na kraju ce sve biti uzalud.

Ako uspiju eliminisati pobunjenike na Kalamunu, bice to velika pobjeda. Obruc oko Damaska ce biti stegnut i pobunjenici ce se suociti sa golgotom.

Vidjet cemo sta SAA ima na umu. U narednih 50ak dana bi mnoge stvari mogle biti jasne kada je u pitanju Damask.
Ma sta je gore prezimiti pogotovo kad ne smijes vatre zapaliti jer ce ti pasti na glavu tona bombi. :D
udrch

#11265 Re: Sirija

Post by udrch »

reko sam ti Kiki na početku..ogroman je Qalamun za ovako nesposobnu vojnu formaciju..
sumnjam da će zauzeti Yabrud..sad će morati vratiti te snage da vrate Adru..
husein_kapetan

#11266 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Cyrax wrote:Fanovima ljudozdera je izgleda vrh "hahaha pojma nemas", odgovarajuci smajli i kakva navijacka vijest sa vijestiumetnem i nekih emirata.
Vidi nekad se u Sarajevu narod djeliio na"raju" i "šupke" sa svim što je to tada podrazumjevalo.
Danas drugo vrijeme.. druga hava.. narod se malo" drukčije" dijeli....
dječak sa šibicama

#11267 Re: Sirija

Cyrax wrote: Ma sta je gore prezimiti pogotovo kad ne smijes vatre zapaliti jer ce ti pasti na glavu tona bombi. :D
ako pazljivo citas fanove ISIL-a i Al Qaide, svaka pobjeda SAA za njih je "pirova", jos od Qusaira.

SAA zauzme grad, oni ko papagaji "ma nista to nije, jalovo, pirova pobjeda, priblizava im se kraj".

Elem, SAA ide iz pobjede u pobjedu zapravo iz poraza u poraz :D
Cyrax

#11268 Re: Sirija

Post by Cyrax »

husein_kapetan wrote:
Cyrax wrote:Fanovima ljudozdera je izgleda vrh "hahaha pojma nemas", odgovarajuci smajli i kakva navijacka vijest sa vijestiumetnem i nekih emirata.
Vidi nekad se u Sarajevu narod djeliio na"raju" i "šupke" sa svim što je to tada podrazumjevalo.
Danas drugo vrijeme.. druga hava.. narod se malo" drukčije" dijeli....
Znam. Nema raje vise a supci su mila majka sta gmiže i ovom "gradu". :-)
Cyrax

#11269 Re: Sirija

Post by Cyrax »

dječak sa šibicama wrote:
Cyrax wrote: Ma sta je gore prezimiti pogotovo kad ne smijes vatre zapaliti jer ce ti pasti na glavu tona bombi. :D
ako pazljivo citas fanove ISIL-a i Al Qaide, svaka pobjeda SAA za njih je "pirova", jos od Qusaira.

SAA zauzme grad, oni ko papagaji "ma nista to nije, jalovo, pirova pobjeda, priblizava im se kraj".

Elem, SAA ide iz pobjede u pobjedu zapravo iz poraza u poraz :D
Lako je nama na forumu pricati o svemu tome. :-)
Navijacki pogotovo. :D
JohnnyS

#11270 Re: Sirija

Post by JohnnyS »

Rat u Siriji pratim samo preko ove teme, zanimljivo mi je kako su se ljudi spremni vrijeđati u Bosni i Hercegovini zbog rata u nekoj drugoj državi.
Zamislimo kako bi izgledala konverzacija na nekom BBS-u (tad nije bilo foruma :D ) 1994. vezano uz rat u Bosni i Hercegovini. Imali bismo jedne koji bi navijali za jednu vojsku u kojoj je među ostalim bilo i dobrovoljaca iz arapskih zemalja, vojsku koju su te arapske zemlje dijelom i naoružavale. Bile su čak i fotografije bradatih vojnika, dok ni domaćim nije bilo strano tekbiranje (vidim da se to koristi ovdje za diskreditaciju). Tu vojsku je u početku stidljivo podržavala i SAD, a kasnije i otvoreno. A svi znamo da su SAD samo sluga "Israhella" preko AIPAC-a ili čega već. S druge pak strane je bila vojska kojoj je na čelu bio obrijani čovjek. Tu drugu vojsku su barem prešutno podržavale slobodarske zemlje poput Rusije i Kine, branitelji od cionističko-američkog imperijalizma. Ugl, kad vidim kome su sve stranu držale Kina i Rusija, pobunjenici su mi sve draži :D
popokatepetl_com

#11271 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Nisam neki vojni takticar i ekspert ali ne znam cemu optimizam ovih pobunjenika gledajuci ovu mapu vojska ako ih pocisti u ovom Yabrudu i na tom Kalamunu sve te snage odozgo ce se sruciti na ovu periferiju Damaska na Sjeveroistoku i tu ce se pobunjenici Damasku lose provesti.
Challenger__

#11272 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

popokatepetl_com wrote:... cemu optimizam ovih pobunjenika...
"Pamet" kurbana. Ne znaju šta im se sprema. Ili, jednostavno, očaj.

_______

Još jedan glavonja iz FSA se ispalio iz Sirije:

Image

Predsjednik vojnog savjeta FSA, brigadni general Mustafa Šeik (Mustafa Al-Sheikh) je dobio politički azil u Švedskoj:
Brigadier General Mustafa Al-Sheikh, Chairman of the military council in the FSA has obtained political asylum in Sweden ...

HNN - LINK

LN
Avetinho

#11273 Re: Sirija

Post by Avetinho »

sarajevoxxxx wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Challenger__ wrote:
Hehehe puca nervoza sa svih strana. Onaj drugi lik džogoxxx sastavio u 5 postova zaredom, svašta.
Cim vidis da se potezu imena, odmah znas da se popizdilo.

Ne znam sto je mladom ruskom dobrovoljcu smetalo sto sam nasao njegovu slicicu "koja kruzi internetom" na majcici Rusiji? Cak sam mu i link postavio.

Cekaj! Majcica Rusija je "zapadni izvor", ali jos mozda jedino za Japan i Koreje.
Co0l

#11274 Re: Sirija

Post by Co0l »

theTruePath wrote:Ocito je da je Turska skrenula s Kemalovog puta,pogledaj samo supruge najmocniji turskih politicara

Sara Davutoglu

Image

Emina Erdogan

Image

Zene oko Ataturka

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ataturk sa suprugom :run:
flexibila

#11275 Re: Sirija

Post by flexibila »

Challenger__ wrote:
cbrt wrote:Njima treba svega par sati peške da se iz Adre vrate u ova predgrađa...
"Peške"? Jesi li to ti Mirza?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Chelli legendo :thumbup: :thumbup:
Locked