Sirija

Locked
cbrt

#11076 Re: Sirija

Post by cbrt »

Challenger__ wrote:
Image

1. obilježeno žutim: kurdska četvrt Šeik Maksud;
2. iznad kvarta Šeik Maksud je Kindi bolnica i nema kopnenu vezu sa ostatkom vladinih snaga;
3. iznad bolnice je Centralni zatvor;

Oba objekta vežu dosta snaga neprijatelja, a dejstvom sa njih ugrožavaju logističke trase ka dijelu grada koji kontrolišu neprijatelji/teroristi.
U odnosu na ovu mapu vojska je uznapredovala na sever, zauzela Nagarin i jedno jako važno brdo severno od njega ali je zato na jugu izgubila Sheikh Saad (i još nešto južnije), tu im je presečena veza aerodroma sa centrom Alepa
Rebeli napreduju i u Adri izgleda, evo ovog režimskog novinara
Alaa Ebrahim ‏@Alaa_Ebrahim_tv 3m
Rebels attack Adra residential suburb killing +20 Alwaites in sectarian attacks. Attack still going on #Syria #Damascus countryside
Last edited by cbrt on 11/12/2013 16:20, edited 1 time in total.
Chisum

#11077 Re: Sirija

Post by Chisum »

Challenger__ wrote:
Chisum wrote:Ta bolnica...

Da li se ona nalazi negdje izvan onog prstena koji SAA polako zatvara oko orangutana u samom Aleppu, pa se ovim pokusava razvuci dio Asadovih snaga, i prinuditi ih da usmjere djelovanje u drugom pravcu, ili?
Image

2. iznad kvarta Šeik Maksud je Kindi bolnica i nema kopnenu vezu sa ostatkom vladinih snaga;

Oba objekta vežu dosta snaga neprijatelja, a dejstvom sa njih ugrožavaju logističke trase ka dijelu grada koji kontrolišu neprijatelji/teroristi.

Aha, sad mi je jasnije... potpuno sam fulio pokusavajuci da skontam gdje se nalazi.
sarajevoxxxx

#11078 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dera, Inhal: FSA zauzela tri režimska vojna punkta !!!
Kikibombona

#11079 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Chisum

http://en.wikipedia.org/wiki/Template:S ... tailed_map

Pogledaj na ovoj mapi.

Kindi bolnica se nalazi na sjeveru Alepa. Vidjet ces dvi male crvene tacke okruzene zelenom bojom, iznad Sejk Maskud koji je obojen zutom bojom (kontrolisu Kurdi)... Dvi crvene tacke oznacavaju Kindi bolnicu i Centralni zatvor.

SAA je posljednjom ofanzivom zauzela veliki teritorij. Hanasir, Al Safira, Tal Hasal, Narkin (i mnoge druge gradice na tom potezu)... i trenutno su stigli do industrijske zone Sejk Najer (veliki kompleks). Sejk Najer se nalazi sjevero-istocno (kvadratic blinka).

Pobunjenici su imali bezbroj pokusaja da zauzmu Kindi bolnicu koja je okruzena sa svih strana.

Isto su pokusali sa CZ koji se nalazi malo sjevernije. Svaki put neuspjesno uz velike gubitke.

Image
sarajevoxxxx

#11080 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

U Inhalu su u toku žestoke borbe između režimskih snaga i snaga sirijske opozicije.FSA je do sada uspjela zauzeti nekoliko strateških režimskih utvrda:

1. Vojni punkt El-Kesareh - tu su zarobili dva oklopnjaka BMP-a. Punkt se nalazi na sjeveru Inhala.
2. Vojni punkt El-Mezreah
3. Vojni punkt El-Mezreah 2

- Trenutno se vode borbe na ostalim režimskim punktovima, također, uništen je i jedan Asadov tenk T-72

https://www.facebook.com/Ankhel.news
Challenger__

#11081 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Chisum wrote:
Challenger__ wrote:
Chisum wrote:Ta bolnica...

Da li se ona nalazi negdje izvan onog prstena koji SAA polako zatvara oko orangutana u samom Aleppu, pa se ovim pokusava razvuci dio Asadovih snaga, i prinuditi ih da usmjere djelovanje u drugom pravcu, ili?
Image

Aha, sad mi je jasnije... potpuno sam fulio pokusavajuci da skontam gdje se nalazi.

Sada SAA stoji još bolje, ali sam izbjegao ovu mapu jer je djelimično nerealna (npr, ne postoji veza, koridor, između bolnice i CZ):

Image
cbrt

#11082 Re: Sirija

Post by cbrt »

Alaa Ebrahim ‏@Alaa_Ebrahim_tv 2m
Adra has the potentials of becoming largest massacre of this war #Damascus countryside #Syria
Morao sam da stavim, izgleda je baš teška situacija u Adri za režim...pre par muinuta twit
Alaa Ebrahim ‏@Alaa_Ebrahim_tv 3m
Syrian army source says help is on the way to #Adra2stop rebels sectarian attack that killed +20 so far
Rebels control over Adra residential suburb means they can cut off #Damascus-#Homs highway once again
Video iz Sbeneha od danas
http://www.youtube.com/watch?v=kSwyJvS0wGc
Last edited by cbrt on 11/12/2013 16:35, edited 1 time in total.
Kikibombona

#11083 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:
cbrt wrote:Inače rebeli izgleda povratili Sbeneh http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.43 ... 4&z=15&m=b (kažem izgleda jer ga vojska žestoko granatira od jutros tako da ga verovatno ne kontroliše)
Daj izvor, ma kakav da je.
I meni je tesko povjerovati. Kvart je veliki, 60 000 stanovnika. Ne mogu tek tako upasti.

Pobunjenici ce imati velikih problema kada se zavrsi prica na Kalamunu. To je 20 - 30 000 vojnika koji ce se sruciti na Istocnu Gutu i juzna predgradja.

Imaju li pobunjenici ikakav plan?

Ako se nesto drasticno ne promijeni gube rat.
sarajevoxxxx

#11084 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sirijski izbjeglički kamp u Bugarskoj na jugoistoku Sofije:

Image
cbrt

#11085 Re: Sirija

Post by cbrt »

Sources inside #Adra: militants moving house to house seeking Alwaites&Christians several children&women already killed
sarajevoxxxx

#11086 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Grad Duma nakon režimskog raketiranja projektilima zemlja-zemlja:

Image
udrch

#11087 Re: Sirija

Post by udrch »

biberko wrote:
udrch wrote:onda si trebao biti jasan, a ne pitati samo za bolnicu Kindi..svaki objekat u kome se ne nalaze civili, a koji je pretvoren u vojni objekat je regularna vojna meta..
Jebe lud zbunjenog :-D

Vecina, velika vecina svih vojski u BiH ratu je mahom bili stacionirana u skolama i DZ(Domovima zdravlja), u selima blizu linije, a i u pozadini, tebi je to vrlo dobro poznato.

I zato ti "udrch" trebao bi to znati, a ne "pravila ratovanja" selektivno primjenjivati.
Uostalom, boli me i za Assadom i za Sirijom, boli me ona stvar i za Kapicicima i za Seseljevim (guznim) problemima i za
Simunicev ili Martinin "Za DoM", i za Fatinom avlijom i ostalim sitnicama.
Daleko sam od tebe i takvih ! Predaleko!

p.s. U ratu je sve legitimno, samo ako imas priliku pobijediti.
Naci ce se strucnjaci koji ce sve to kasnije lijepo iskristilizirati i upakovati u Dosije "Historija"!
nemam šta objašnjavati gluposti koje prenosiš sa drugih tema..
objekat koji je pretvoren u vojne svrhe, u kome se ne nalaze civili, iz kojeg se dejstvuje, pa makar i u odbrani je vojni objekat..makar to bila munara Begove džamije..
mnoge kuće na Otesu, Sokolju, i drugim selima, gradovima u našem ratu, a koje je preuzela vojska za svoje potrebe ili ih pretvorila u vojne bunkere su vojni objekti..razumnom čovjeku je to jasno..isto se odnosi i na ovu bolnicu koja je pretvorena u vojno uporište..ona je trn u oku pobunjenicima, jer im relativno mali broj ljudi veže velike snage..

međutim, ovu svoju frustraciju si prenio sa druge teme..
Poslije Fate, na sceni djeca.
Orkestrirano!
onaj kome smeta Fatina borba za svoje pravo koje su joj uzurpirali mislim da nema potrebe da pokušava voditi komunikaciju sa mnom, jer je poznato kako će to završiti, a i nemam vremena da se bavim nebitnim ljudima..
znači zaobiđi, kao što ja zaobilazim ovog Saxtrola..
udrch

#11088 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:Sada SAA stoji još bolje, ali sam izbjegao ovu mapu jer je djelimično nerealna (npr, ne postoji veza, koridor, između bolnice i CZ):
nisam nikad nigdje naišao da se u Alepu vode borbe između Kurda u Šeik Maksud distriktu i ostlaih boraca FSA..
jel imaš ti info u vezi toga..na obadvije ove mape je ta međuzona obojena u boju koja označava da se vode borbe..
Challenger__

#11089 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

udrch wrote:
Challenger__ wrote:Sada SAA stoji još bolje, ali sam izbjegao ovu mapu jer je djelimično nerealna (npr, ne postoji veza, koridor, između bolnice i CZ):
nisam nikad nigdje naišao da se u Alepu vode borbe između Kurda u Šeik Maksud distriktu i ostlaih boraca FSA..
jel imaš ti info u vezi toga..na obadvije ove mape je ta međuzona obojena u boju koja označava da se vode borbe..
Nemam tu info.
sarajevoxxxx

#11090 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Desetine ranjenih nakon režimskog raketiranja Dume projektilima zemlja-zemlja !

18+
sarajevoxxxx

#11091 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kalemun, El-Džebhe El-Islamijeh:

Uništen režimski vojni konvoj koji se kretao prema prvim linijama u Rimi, koja se nalazi na autoputu Homs-Damask. Režimske snage su izgubile dva tenka, pogođen je autobus sa vojnicima, nekoliko oklopnih vozila. Desetine tijela režimskih vojnika se još uvijek nalazi na putu.
sarajevoxxxx

#11092 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Grad Adra El-Ummalijeh kojeg su jutros zauzeli borici sirijske opozicije:

http://www.maps7.com/ar/5,%20%D9%85%D8% ... 80%8E.html
sarajevoxxxx

#11093 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

sarajevoxxxx wrote:Desetine ranjenih nakon režimskog raketiranja Dume projektilima zemlja-zemlja !

18+

- Režimski mediji raspisali se o tome kako su pobunjenici iz Dume zauzeli Adru el-Ummalijeh, i izgleda da je i ovaj današnji razorni projektil osveta za pad grada Medina Adra El-Ummalijeh ( مدينة عدرا العمالية )
AleksoMKD

#11094 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

I Britanija pokraj Amerike prekida sa pomoci za FSA.

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-25331241
Challenger__

#11095 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ja kažem - Sirija je globalna, samim tim i naša stvar, a amateri kažu - ma kakvi, to je lokalna stvar koja se tiče samo Sirije. Evo, iz Sirije se prijeti ministrima ( :-D ):

Ganić uputio prijetnje ministrima Rasimu Ljajiću i Fahrudinu Radončiću
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11096 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:
vivaldi wrote: ma ne mislim uopste na saveze, cisti interes- ako ford ima fabriku u saint petersburgu, zasto ne bi imao i u tehereanu!?

nisu ni americko -saudijski odnosi rezultat ljubavi
Shvatam, to je to. Inače, više puta sam naišao na ovakvo viđenje Irana: "Njemačka na istoku". Ako se ne desi kakvo zlo, zaista imaju veliku perspektivu a obezbjedili su sebi zavidno mjesto u jednom multipolarnom svijetu koji se stvara pred našim očima.
aha jest ... sad me podsjeti da su i sadamov irak 80-ih zvali njemačkom
Challenger__

#11097 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

SAA immortals, SAA legends - :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Kikibombona

#11098 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:SAA immortals, SAA legends - :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
:mrgreen: :thumbup:

Treba napraviti kompilaciju svih video uredaka koje smo imali priliku vidjeti. :D

Vidi se da je u redovima SAA dosta normalnih momaka koji se vole i znaju zabavljati, koji vole zivot. Ovi drugi uglavnom vole smrt. I Ganic se nada da ce umrijeti.

Jedino su pobunjenici iz Daraje pokazali veselu stranu. Prosla je minuta, nije se cuo nijedan tekbir. :D Nesalimivi pobunjenici iz Daraje. Kada padne Daraja rat ce biti gotov. :D
Challenger__

#11099 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Negdje sam pročitao misao jednog zapadnjaka koji (prema sjećanju) kaže da ko upozna Siriju, toliko je zavoli da neminovno postaje druga domovina. Znači, domovine su dvije: tamo gdje si rođen i Sirija.

Sirija, moja domovina.

:-D

____

EDIT: pošampi se na "rebelse".

____

Al-Jazzera takođe svjedoči dvije stvari: 1. o napretku SAA u Kalamunu i 2. podršci naroda Kalamuna SAA

cbrt

#11100 Re: Sirija

Post by cbrt »

Challenger__ wrote: ____

2. podršci naroda Kalamuna SAA
Jel tebe zaista izistinski nije sramota da valjaš ovakve gluposti...U naseljenom mestu koje broji više desetina hiljada ljudi oni su našli 15-ak (slovom i brojem) i to ne ljudi nego većinom dece da u kamere državne televizije zahvaljuju vojsci.
Locked