biberko wrote:udrch wrote:onda si trebao biti jasan, a ne pitati samo za bolnicu Kindi..svaki objekat u kome se ne nalaze civili, a koji je pretvoren u vojni objekat je regularna vojna meta..
Jebe lud zbunjenog
Vecina, velika vecina svih vojski u BiH ratu je
mahom bili stacionirana u skolama i DZ(Domovima zdravlja), u selima blizu linije, a i u pozadini, tebi je to vrlo dobro poznato.
I zato ti "udrch" trebao bi to znati, a ne "pravila ratovanja" selektivno primjenjivati.
Uostalom, boli me i za Assadom i za Sirijom, boli me ona stvar i za Kapicicima i za Seseljevim (guznim) problemima i za
Simunicev ili Martinin "Za DoM", i za Fatinom avlijom i ostalim sitnicama.
Daleko sam od tebe i takvih ! Predaleko!
p.s. U ratu je sve legitimno, samo ako imas priliku pobijediti.
Naci ce se strucnjaci koji ce sve to kasnije lijepo iskristilizirati i upakovati u Dosije "Historija"!
nemam šta objašnjavati gluposti koje prenosiš sa drugih tema..
objekat koji je pretvoren u vojne svrhe, u kome se ne nalaze civili, iz kojeg se dejstvuje, pa makar i u odbrani je vojni objekat..makar to bila munara Begove džamije..
mnoge kuće na Otesu, Sokolju, i drugim selima, gradovima u našem ratu, a koje je preuzela vojska za svoje potrebe ili ih pretvorila u vojne bunkere su vojni objekti..razumnom čovjeku je to jasno..isto se odnosi i na ovu bolnicu koja je pretvorena u vojno uporište..ona je trn u oku pobunjenicima, jer im relativno mali broj ljudi veže velike snage..
međutim, ovu svoju frustraciju si prenio sa druge teme..
Poslije Fate, na sceni djeca.
Orkestrirano!
onaj kome smeta Fatina borba za svoje pravo koje su joj uzurpirali mislim da nema potrebe da pokušava voditi komunikaciju sa mnom, jer je poznato kako će to završiti, a i nemam vremena da se bavim nebitnim ljudima..
znači zaobiđi, kao što ja zaobilazim ovog Saxtrola..