Sirija

Locked
salik79

#10726 Re: Sirija

Post by salik79 »

Ja Sam Odavle wrote:
Challenger__ wrote:{...}
Zar nisi po sedmi put obecao da neces boraviti medju nama?
Sto ti je reci, lik od rijeci.
Mogu li ja?! :D

Nije.
Saxtrol

#10727 Re: Sirija

Post by Saxtrol »

udrch wrote: brate mumine, smanji doživljaj i uzmi abdest, pa se razbudi i pročitaj još jednom da se ne blamiraš..
nije valjda da te mržnja prema bratu suniji toliko zaslijepila da ne vidiš šta piše..
1. Amerika je Srbiju bombardovala samo zbog Kosova, nikad zbog rata u našoj zemlji..
2. genocid u Bosni nije spriječen, on je potvrđen u Srebrenici, za ostale opštine ide ponovljeni proces..
3. genocid koji je spriječen je onaj koji bi se desio na Kosovu da nije bilo udara..
4. Bošnjaci nemaju to sjeme zla i nikakav genocid nad Srbima nije mogao doći sa te strane..
..
aj svega ti da se svadjamo o Siriji da ne siris temu na rat u bivsoj SFRJ. Sada bih ti ja ili neko odgovorio na ove tvoje tacke sa argumentima (npr. da je sama invazija pocela sa false flagom, priznao njemacki ministar vanjskih poslova tada Genscher koji je to tada odradio a gdje sve ostale i tako dok se boje ne rastope), pa bi ti i prica bi se rasirila o ratu u SFRJ.
Daj da rastapamo boje o Siriji.

Sada me stvarno zanima, odakle crpis ti svoje informacije, da rat dobija opozicija?
Kako je to uopste moguce kada nisu jedinstveni?
Ko tacno dobija rat po tvome misljenju i kako ti vidis razvoj situacije?
dječak sa šibicama

#10728 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Ko bolje poznaje bradate gubitnike sa Kavkaza, nego mudzahid Kadirov, vec im je hebo mamu, i opet ce.

Bolje im je da idu djevicama u Siriji, nego da njemu padnu u ruke.
Avetinho

#10729 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Ptanje nije ko dobija rat, nego ko ga gubi.

Rat je cijela Sirija izgubila onog momenta kad je krvolok zapucao po demonstrantima, nakon cega je krenuo rusiti gradove i unistavati fino tkanje sirijske drzave. Stotine hiljada pobijenih, obogaljenih, raseljenih, razoreni gradovi, izbjeglicki logori, unistena ekonomija.

Sve ovo e ne bi li krvolok jos malo duze sjedio u fotelji.
sarajevoxxxx

#10730 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Što se tiče vijesti o dešavanjima u Nebeku konkretno za dva masakra prenijeli su svi mediji sirijske opozcije, a o detaljima više na:

http://qalamonmediacenter.com/ i na ovoj facebook stranici: https://www.facebook.com/markaza3lame ovdje se dosta ljudi javlja direktno iz Nebeka, a prijatelju od administratora je stradala majka u masakru.Mogu se pročitati komenatari na masakr,detalji, razne verzije.Javljuje se i likovi koji podržavaju režim. Njihova verzija za ovu prvu kuću gdje je stradalo oko 40 civila, da je granata pala blizu spremnika gdje je bilo gorivo, da se kuća zapalila, te da nisu stigli izači. Za ovaj zadnji masakr naveli su imena 19 osoba. Radi se o kvartu El-Felah kojeg su režimske snage zauzele prije pet dana, oa masakra su počinjena u tom kvartu.

- Da brigada Zulfikar stoji iza masakra prenijela je ova facebook stranica https://www.facebook.com/Syrian.Revolution
nosara

#10731 Re: Sirija

Post by nosara »

Ja Sam Odavle wrote:Ptanje nije ko dobija rat, nego ko ga gubi.

Rat je cijela Sirija izgubila onog momenta kad je krvolok zapucao po demonstrantima, nakon cega je krenuo rusiti gradove i unistavati fino tkanje sirijske drzave. Stotine hiljada pobijenih, obogaljenih, raseljenih, razoreni gradovi, izbjeglicki logori, unistena ekonomija.

Gdje je ta flota, taj ponos svih desnicara svijeta...? Gdje su rakete, avioni, baloni...? Gdje je svjetski babo sa svojim nosacima aviona od 45 hektara...?

Pretuzno... :lol:
Challenger__

#10732 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

:lol:
Avetinho

#10733 Re: Sirija

Post by Avetinho »

nosara wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Ptanje nije ko dobija rat, nego ko ga gubi.

Gdje je ta flota, taj ponos svih desnicara svijeta...? Gdje su rakete, avioni, baloni...? Gdje je svjetski babo sa svojim nosacima aviona od 45 hektara...?

Sjeba sviju Sirija na celu s drugom Ass-sadom.
Cyrax

#10734 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Kršćani se masovno naoruzavaju. Mundzahidi riješili da ih istrijebe :roll:
sarajevoxxxx

#10735 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Režimski mediji iz Tartusa: Mjesec novembar 2013. najkrvaviji od početka sirijskog rata !
sarajevoxxxx

#10736 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Režimski izvori su objavili da je u cijeloj pokrajini Tartus u novembru poginulo 111 režimskih vojnika, navodno, po nekima ta cifra je čak 300 poginulih !
Avetinho

#10737 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Cyrax wrote:Kršćani se masovno naoruzavaju. Mundzahidi riješili da ih istrijebe :roll:
Gdje je ta slavna sirijska flota, taj ponos svih ljevicara svijeta...? Gdje su rakete, avioni, baloni...? Gdje je sirijski babo sa svojim nosacima aviona od 45 hektara...?

Challenger__

#10738 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Zbog velikog interesovanja za opštom amnestijom, ista je s kraja novembra produžena do kraja kalendarske godine. Ovo je iskoristilo 300 ljudi iz provincije Dara, te su se, sa naoružanjem, predali sirijskim vlastima:
DARAA - OVER 300 SURRENDER TO AUTHORITIES !!

More than 300 have surrendered themselves and their weapons to Authorities from the districts of "Deir Al-'Adas, "Deir Al-Bakht" and "Kafr Shams" in Daraa ... - J
Syriaonline

:thumbup:
Avetinho

#10739 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Rekao sam da izlazim iz ovog i sad izlazim, definitivno.
Challenger__

#10740 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ako se ovako nastavi, ostaće još samo jedna opcija: da se Bibi i Bandar sami sebi prijave za - "REVOLUCIONARE"

Ahahahahahah... :lol:
dječak sa šibicama

#10741 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Hajd bar ce se Franucuzi kloniti Sirije, sad im je paznja fokusirana na novi sukob koji su izazvali, u SAR-u.
Challenger__

#10742 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sad sam naišao na ovo o čemu piše Cyrax. Ako je tačno da iza toga stoji Bandar bin Sultan (prema "Syrian Perspective"), biće svega na međunarodnoj sceni.
Opetja033

#10743 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Ja Sam Odavle wrote:

Rekao sam da izlazim iz ovog i sad izlazim, definitivno.
Sto ti je cvrst, nepokolebljiv karakter.. Pravi revolucionarni. :lol:
Dr_dre

#10744 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Sto ti je cvrst, nepokolebljiv karakter.. Pravi revolucionarni
:lol: :lol:
Challenger__

#10745 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Izlazak iz priče o karikaturi a ne iz teme. Manjak inteligencije (tokmaci) ili nerazumijevanje, pitanje je sad.
Opetja033

#10746 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Izlazak iz priče o karikaturi a ne iz teme. Manjak inteligencije (tokmaci) ili nerazumijevanje, pitanje je sad.
Oprastao si se ti i od teme nekoliko puta.
Senilnost, manjak inteligencije (debilizam) ili samo bezobrazluk - pitanje je sada.
salik79

#10747 Re: Sirija

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:Izlazak iz priče o karikaturi a ne iz teme. Manjak inteligencije (tokmaci) ili nerazumijevanje, pitanje je sad.
Njihov problem, kako po pitanju tebe, tako i po pitanju ove teme i na kraju krajeva i po pitanju vjere (islama) opcenito, je izvlacenje/cupanje detalja (sto je babi milo, to se babi snilo) iz citavog konteksta, kako bi se sve to - na neki nacin - uklopilo u njihovu percepciju trenutne tematike/vjerskog koncepta/aktualnih (globalno) politickih kretanja i sl.

U tvom slucaju i ja, a vjerujem i mnogi drugi forumasi, sam shvatio da vise ne zelis raspravljati i objasnjavati znacenje karikature koju si postavljao, tj zelio si izaci sto bi se reklo "iz tog govneta" i nastaviti dalje, ali jok... :D
nosara

#10748 Re: Sirija

Post by nosara »

salik79 wrote:
Njihov problem, kako po pitanju tebe, tako i po pitanju ove teme i na kraju krajeva i po pitanju vjere (islama) opcenito, je izvlacenje/cupanje detalja (sto je babi milo, to se babi snilo) iz citavog konteksta, kako bi se sve to - na neki nacin - uklopilo u njihovu percepciju trenutne tematike/vjerskog koncepta/aktualnih (globalno) politickih kretanja i sl.

U tvom slucaju i ja, a vjerujem i mnogi drugi forumasi, sam shvatio da vise ne zelis raspravljati i objasnjavati znacenje karikature koju si postavljao, tj zelio si izaci sto bi se reklo "iz tog govneta" i nastaviti dalje, ali jok... :D
Upravo tako... Ko ima s cim, shvatio je... Ostali su NEBITNI... :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10749 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

samo se vi zezajte ... sad če karikatura ili čete bit proglašeni bradonjom a more bit i slika tate putina zalijepljena
a to znači kako to izvjesni forumaš poznat kao drug izazivač kaže šah mat

i svi na spavanje
Challenger__

#10750 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Razumijem i zahvaljujem Salik.

Ipak, moram da kažem da se i ovako, virtuelno, osjećam neugodno, jer, niti sam bitan ja, niti su tema forumaši, tema je Sirija. Njen značaj i dimenzije njene tragedije su tako velike da je svaka personalizacija (na kojoj pojedinci insistiraju) u raspravi krajnje neukusna, niti ima veze sa temom, a protiv je pravila foruma. Ja u tim irelevantnim pričama nemam namjeru da učestvujem.

Toliko od mene, čitamo se.
Locked